Blog

Zuhanytálca kisokos

Fürdőszobánk átalakításának kérdése során mindig több probléma merül fel. A tervezés első fázisában mindenben bizonytalanok vagyunk. Kád legyen, vagy zuhanyzó? Égkék csempe, vagy visszafogottan elegáns, márványhatású bézs? És mi a helyzet a most olyan divatos melegburkolattal? Inkább fahatású csempe legyen, hiszen ahol víz van, ott víz van, a trendek sem változtatnak ezen?

Hidromasszázs zuhanykabin beszerelése

Manapság nagyon divatosnak számítanak a különböző hidromasszázs panellel kiegészített zuhanyzók, a kádakba épített masszázsfúvókák. Ennek az az oka, hogy a fürdőszobával kapcsolatos igények egyre szélesebbek, hiszen a fürdőszoba funkciói is bővülnek. Napjainkban egy-egy helyiség már több, különböző szereppel bír, hiszen a modern ember egyre sokoldalúbb otthonra vágyik.

Zuhanyfülke kialakítása, építése, szigetelése

Egy fürdőszoba megtervezése, felújítása során több kisebb és nagyobb döntést kell meghoznunk, a rendelkezésre álló helyhez való alkalmazkodás mellett a burkolatok kialakítása, a stílus megtervezése, illetve a fürdőszoba testre szabása, saját igényeinkhez alakítása a fő feladatunk. Milyen méretű legyen a kád, esetleg csak zuhanyfülkére van szükségünk, vagy összevonjuk a kettőt? Tervezés, utánajárás, döntés- ez a végtelennek tűnő sorminta előzi meg a kivitelezést. Íme egy kis segítség, egy írás, amely a sok apró, de fontos döntésmozaikból egy töredékre fókuszál most. Ami nem is olyan jelentéktelen mozaik darabkája fürdőszobánknak: a zuhanyfülkére.

Konyhatervezés ötletek

Konyhatervezés ötletek

Vajon hogyan alakítsuk ki konyhánkat? Ma már egyre több konyhabútor tervező áll rendelkezésünkre. Azonban mielőtt neki fogunk konyhánk megtervezésének, érdemes eldöntenünk, hogy mi a célunk. Milyen konyhára van szükségünk?

Zuhanyfolyóka, zuhanylefolyó

A stílusos és funkcionális fürdőszobában a legapróbb részletek is a helyükön vannak. Jól átgondolt műszaki háttérrel, funkcionális technikai megoldásokkal ellátott helyiség, időtálló és minőségi termékekkel. Ehhez pedig átgondolt tervezésre, tudatos anyaghasználatra van szükség.

Egyszerű smink reggel

Nehezen indul a nap, kábán az arcunkra fröcskölünk némi hidegvizet arcmosásként, alig várjuk, hogy lefőjjön a kávé, és miközben a tükörbe nézünk, azon gondolkodunk, hogyan fogunk ebből a még párnától gyűrött arcból szalonképes külsőt csinálni?

Fürdőszoba felújítás

Fürdőszoba felújítás

A fürdőszoba felújítás nem annyira bonyolult feladat, ha elég felkészülten vágunk bele. Érdemes nagy vonalakban tisztában lennünk a fürdőszoba felújítás költségeivel, de saját igényeinkkel, céljainkkal is. Egy korszerű és divatos fürdőszoba nem feltétlenül elérhetetlen, vagy drága. Egy panel fürdőszoba felújítása során sem kell lemondanunk a trendi megjelenésről, kényelemről és a tökéletes funkcionalitásról. Azonban bármilyen fürdőszobáról van szó, el kell döntenünk, mik a pontos célok és mik a határaink, mind megvalósíthatóságban, mind költségekben. Ez a tervezés első lépése.

Fürdőszoba berendezés tippek

Hogyan néz ki a tökéletes fürdőszoba? Melyek a legfontosabb kérdések egy új fürdőszoba kialakításakor? Előfordul, hogy hiába a képes inspirálódás, szükségessé válnak a fürdőszoba berendezés tippek, kreatív ötletek. Ezért összeszedtük néhány kérdést, melyek segítenek elindulni az úton, amely az álomfürdőszobához vezet. Ahol a reggeli készülődés épp oly komfortos lesz, mint amennyire lazító az esti, forró zuhany, mely során elengedjük a nap problémáit.

Mi az a bidé?

Sokunktól távol állnak a fürdőszoba nem szokványos kellékei. Idegenkedünk tőlük, és arra gondolunk, biztosan csak valamilyen speciális esetben lehet rájuk szükségünk. Esetleg néhányan divatból csináltatnak ilyen eszközöket, hiszen már annyi mindent kitalálnak mostanában, hóbortok jönnek-mennek, a higiéniai szokásaink pedig rendben vannak, úgy, ahogy vannak. Pedig néha érdemes utána járnunk egy-egy ilyen kérdésnek. Például annak, hogy pontosan mi az a bidé.

Fürdőszoba takarítás tippek

Fürdőszoba takarítás tippek

Milyen nagyszerű érzés belépni egy patyolattiszta, ragyogó fürdőszobába! Fényes csempék, sehol egy vízkőfolt, a tisztaság vesz mindenhol körül minket, miközben a hívogatóan puha textilek kényelmének ígérete csak tovább fokozza a komfortérzetet, a kellemes ellazulás vágyát. Mindannyian ilyen fürdőszobára vágyunk. Fürdőszoba takarítás tippek a javából: hogy sikerüljön elérni az áhítottan szép, tiszta fürdőszobát. Íme néhány profi tipp a csillogó csempékért!

Csöpög a csap, mit tegyünk?

A csöpögő csap bosszantó jelenség. Olykor nem is mutat túl egy apró javítanivaló hibán, némi csaptelep szerelés, kisebb rutinmunka, és az élet megy tovább. Azonban az is előfordulhat, hogy a csöpögő csap komoly problémát takar. Akár rejtett csőtörés is állhat mögötte. Ha sokáig hagyjuk figyelmen kívül a csöpögő csapot, akkor bizony komoly vízszámla gyűlhet össze, mert a vízóra méri az elfolyó vizet, és ugyanúgy megjelenik a számlánkban, mintha felhasználtuk volna. Érdemes ezért szemfülesnek lenni, az első jeleknél ugrani. Például figyeljük a vízórát: pörög-e akkor, mikor épp el vannak zárva a csapok?

 

Ha azt tapasztaljuk, hogy csöpög a csap, azonnal járjunk utána, hogy mi állhat a háttérben. Ismerjük meg a különböző csaptelepek felépítését, jellemző hibáit, és a csaptelep javításának módszereit.

WC csésze kisokos

Mit kell tudnunk a WC csészéről? Hogyan válasszuk ki a tökéleteset? Miben különböznek egymástól az egyes típusok? Milyen WC csésze méretek léteznek, és hogyan válasszunk méretet egy kis fürdőszobába, mosdóba? A WC tartály kialakítása, típusa befolyásolja a WC csésze kiválasztását?

 

Rengeteg kérdés merül fel bennünk, amikor fürdőszobánkat, vagy mosdónkat tervezzük, hiszen időtálló, divatos és praktikus szanitereket szeretnénk otthonunkba. Íme néhány gyakorlati tanács a WC csészék kiválasztásával, elhelyezésével, beillesztésével kapcsolatban. A bejegyzésből azt is megtudhatjuk, hogy vajon mit tegyünk, ha problémánk akad a már meglévő WC csészénkkel?

Milyen csaptelepet válasszak a konyhába?

Milyen csaptelepet válasszak a konyhába?

Az otthonunk felújítása során a csaptelepek is lecserélésre kerülnek. Kidobjuk a régit, ami csöpög, szorul és csillogó, mindentudó darabokat építünk be helyette. Számtalan típus közül választhatunk, ha a konyhánk felszereléséről van szó. De hogy ne vesszünk el a kínálat tengerében, érdemes néhány fontos szempont szerint rangsorolni.

Merülő- és fürdődézsák – itt kaphat hideget-meleget! 1.rész

Ugye Önnek is azonnal beugrik, hogy milyen egy igazi, fából készült, abroncsos fürdődézsa? Rögtön nosztalgikus hangulat járja át az embert, már a szó hallatán is. Dédnagyanyáink még a szőlőt taposták benne, a Távol-keleten és Skandináviában pedig fürdőzésre használták már évszázadokkal ezelőtt is. Napjainkban leginkább a szaunázás kiegészítő elemeként gondolunk rá. Az izzasztókamrában eltöltött 15-20 perc után jóleső felfrissülést jelent a hideg vízben való elmerülés.

Amerikai konyhás nappali tervek

Az amerikai konyhás nappali a térkihasználás legzseniálisabb módja. Egy kis lakásban, de nagy területen is jó megoldás lehet. Összegyűjtöttük a legjobb ötleteket az amerikai nappali berendezése és elrendezése témakörében, hogy megtudjuk, milyen elosztással, hogyan praktikus megtervezni egy amerikai konyhás nappalit?

 

Erről szól ez a bejegyzés, ahol amerikai konyhás nappali képek, és magyarázatok segítenek megtalálni a tökéletes megoldást.

 

Miért jó az amerikai konyhás megoldás?

 

Egyrészt a nagy, összefüggő terek jóval komfortosabbak, mintha kis helyiségekre osztanánk az otthonunkat. Másrészt közös élettér áll az egész család rendelkezésére, éppen ezért népszerű a kisgyerekes családok, vagy épp a t

Konyhapult trendek - Stílusosan a konyhában is

Konyhapult trendek - Stílusosan a konyhában is

Mindegy, hogy sziget, vagy fal melletti munkalap, a legszembetűnőbb felület a konyhában a konyhapult. Szépnek és strapabírónak kell lennie. Ha az előző munkalap már elhasználódott, bátran cseréljük le! Egy új szín, vagy anyag alkalmazása teljesen új köntösbe öltöztetheti a főzőbirodalmunkat.

Tavaszi kerti munkák

Közeledik a tavasz, már nem kell sok idő ahhoz, hogy a megszokott kopár táj életre keljen, és környezetünk ismét egy másik arcát mutassa. És hogy ismét elkezdődjenek a tavaszi munkák a kertben, az udvaron. Milyen munkák várnak ránk? Érdemes ezeket a feladatokat összeszedni, hogy megfelelően be tudjuk ütemezni őket. Íme a tavaszi kerti munkák naptára, mely segít kiigazodni a kerti munkák sokaságában, hogy lássuk, milyen feladatokkal kezdődik el a szezon.

Gyeptelepítés: Szabályok és tanácsok

A tökéletes, élénkzöld gyep, az összefüggő, dús, puha pázsit a kert legszebb éke. Sokan azonban hosszú évek próbálkozásai után sem tudják elérni a tökéletes fűtakarót. Azonban ez most változni fog! Olvassuk el a leghasznosabb tippeket, a kertészek legnagyobb titkait! Mindent a fűtelepítésről!

Könyvespolc ötletek

Milyen legyen a nappali, vagy a dolgozóssarok? Klasszikus, indusztriális, esetleg eklektikus stílusú? Milyen könyvespolc illik legjobban az otthonunkba? Valami lélegzetelállító, ötletes és extrém megoldásra vágyunk, vagy tekintélyt parancsoló eleganciára? Íme néhány lakberendezési tipp a könyvespolcok kialakítására. Összegyűjtöttünk 8 könyvespolcot, melyek mind-mind önmagukban is remekművek, de megfelelő közegben már végtelenségig fokozható a hatásuk.

 

 

 

Extrém, loft, újra gondolt könyvespolcok

 

Ez a lebegőpolc, amely fémkosarak és gyönyörű, nyers fa kombinációjaként testesítik meg az igazán trendi loft életérzést, bármilyen nyersebb hatású otthonban jól mutatnak. Nem kell azonban mindenáron az egész lakásnak az i

Kerti bútor kisokos: hogyan válasszunk megfelelőt?

A tavasz közeledtével egyre több időt szeretnék a szabad levegőn eltölteni vagy a kertészkedésben leljük az örömünket. Viszont az aktív pihenés során jól esik megállni egy pillanatra és leülni. A megfelelő kerti bútor pedig elengedhetetlen hozzá.

Kerti bútorok összehasonlítása anyaguk szerint

Milyen szempontok alapján válasszuk ki a kerti bútort? Talán az anyaga? Igen, az anyag is egy fontos szempont. Az időtállóság, a bútor karbantartása, valamint megjelenése, és kertünk, otthonunk stílusa szempontjából is. Persze sok más szempontot is figyelembe kell vennünk, amikor a számunkra megfelelő kerti bútort akarjuk megtalálni. De ismerjük be, az anyag az egyik legmeghatározóbb szempont.

Curver kerti bútorok

A Curver, vagy Keter, több mint hatvan éve foglalkozik igényeink maximális és minőségi kielégítésével, nem csak a mindennapi konyhai eszközök, a tárolás kellékei, hanem immár a kerti eszközök területén is. A márka ismertségének az oka megbízhatósága. Műanyag termékei jó minőségűek, praktikus, ötletes, és designos kialakításúak. Okos formatervezés, stílusosság és masszív anyagok jellemzik a márkát. Ennek ismeretében tudjuk, hogy a kerti bútor kollekciójuk sem fog csalódást okozni.

A fugák tisztítása

A fali csempék, járólapok közötti fuga idővel magába szívja a szennyeződéseket. Különösen jellemző ez a konyhára, ahol a felszálló zsíros pára beleeszi magát a résekbe. A csempe zsíroldóval kiválóan tisztítható, de a közök sajnos sárgásak maradnak. A fürdőben inkább a penész jelent veszélyt. Hogyan javítsuk ki ezeket a hibákat? Van egy tuti receptünk!

Csaptelep cseréje

Csaptelep cseréje

Csak semmi macera! Hogyan kell lecserélni egy csaptelepet? Íme a folyamat menete, pontokba szedve! Azonban mielőtt lázasan hozzálátnánk a csap lecseréléséhez, álljunk meg egy pillanatra! Érdemes végigolvasni a cikket, amely ismerteti a leggyakoribb meghibásodásokat, amelyek a különböző csaptelepeket jellemzik, és megtudhatjuk belőle a hibák kezelésének módját is!

 

Zuhanykabin kisokos

Zuhanykabin kisokos

A fürdőszoba kialakítása, a zuhanykabin megtervezése, beépítése olykor komolyabb feladat, mint hinnénk. Tudjunk meg mindent a zuhanykabinokról! Ez a bejegyzés a zuhanykabinok beépítése és szigetelése mellett azok karbantartásával kapcsolatos kérdéseket is körüljárva segíthet megoldást találni a felmerülő technikai problémákra.

Így szerettesd meg a gyermekeddel a hajmosást

Így szerettesd meg a gyermekeddel a hajmosást

Vegyél neki hajmosó karikát

 

A legtöbb gyermek utálja azt a mozdulatot, amikor hátra kell hajtania a fejét, és azt is, amikor bele kell feküdnie a kádba háttal. A hajmosó karika az ő életüket fogja megmenteni. Ez a mókás kis kiegészítő azért szuper, mert így nem fog a kicsi szemébe, fülébe, arcába folyni a víz.

Gardenwell kerti bútorok

A Gardenwell profilját, ahogy a neve is mutatja, a kerti bútorok, a terasz berendezési tárgyai adják. A napágyak és a különböző grillasztalok, grillező szettek mellett akár kerti pavilonokat is vásárolhatunk tőlük. Divatos és kényelmes hintaágyak, napellenzők, és más hasonló kiegészítők szolgálhatják kényelmünket, és kertünk szépségét, ha a Gardenwell termékei közül válogatunk. Azonban a mégis a kerti bútorok, a különböző stílusú étkező vagy éppen lounge szettek emelkednek ki leginkább a gyártó kínálatából. Termékpalettájukon végig nézve látszik a tudatosság, az átgondolt tervezés, a minőségi anyaghasználat, és persze a kreativitás, kiváltképp, ha kerti bútorokról van szó.

Bestway medencék

Bestway medencék

A Bestway cégcsoport legfontosabb termékei a medencék. Ezeken belül a cég fő profilja a magáncélra gyártott kerti medencék gyártása, valamint kereskedelme. Céljuk, hogy a kertes házzal rendelkező családok számára is elérhető legyen az igazi, színvonalas medence, hogy az udvarokban is kényelmes, akár süllyesztett kialakítású, akár masszív mobilmedencék megfelelő színvonalon szolgálják a családokat.

Nyaralást idéző fürdőszobák

Nyaralást idéző fürdőszobák

Van, aki még csak az utazási katalógusokat lapozgatja és keresi az idei álom-nyaralást.

Aki az előszezonban útnak indult, már élményekkel töltekezve, kipihenten és barnára sülve érkezik haza.

6 dolog, amit csak egy igazán jó infraszaunában találhatsz meg

Mi is az az infraszauna?

 

Az infraszaunában először is nincs olyan forróság, mint a finn szaunában, hiszen maximum 60 Celsius-fokig melegítik fel a kabint. Felöntéseket itt nem alkalmaznak, így gőz sem képződik benne, ezért az infraszaunát száraz szaunának is nevezik. A fűtőtest által kibocsátott infravörös fénysugarak behatolnak a bőrünkbe, és ott fejtik ki jótékony hatásukat.

7+1 trendi falszín 2020-ra

7+1 trendi falszín 2020-ra

Nézzünk néhány falszín ötletet, melyek meghökkentenek, vagy elvarázsolnak, attól függően, hogy mi a célunk!

 

1. Élénkzöld

 

Lássunk rögtön egy élénk, életteli színt, mely figyelemfelkeltő és hatásos! Az élénkzöld fal akkor lehet a legjobb döntés, ha ez a szín a nappali egyik másodlagos színe, és a főfalat fessük ki vele, azaz a kiválasztott, szinte teljesen üresen hagyott, legalábbis bútorokkal nem takart falat, amely a karakteres panel fal szerepét játssza majd a helyiségben. Szürkével, fehérrel érdemes kombinálni ezt a merész választást.

Ugye tudod, hogy az énidő nyáron is fontos? Most mutatunk néhány alternatívát ennek eltöltésére

A tested és a lelked is meghálálja a feltöltődésre szánt időt

Talán te is találkoztál már azzal a kijelentéssel, hogy az énidő napjainkban olyan luxus, ami régen nem volt, és nem is kellett. Ezzel a nézőponttal szerintünk felesleges vitatkozni – és most nem is az a célunk, hogy ennek igazságtartalma mellett vagy ellen érveljünk.

A magaddal töltött röpke órákra egyszerűen szükséged van, mert ilyenkor tudsz elvonulni a világ zajától és energiát gyűjteni ahhoz, hogy maximálisan helyt tudj állni a mindennapokban.

Az évszaknak ebből a szempontból annyi a szerepe, hogy mindegyik más kikapcsolódási alternatívákat kínál. Míg télen kifejezetten jól esik egy testileg-lelkileg feltöltő szauna szeánsz, addig nyáron valószínűleg nem szívesen töltesz még t

A zuhanykabinban tusolni/időzni jó!

Idősek, mozgáskorlátozottak is használhatják

Mivel a hagyományos kádak magassága 55 centiméter körül alakul, egy idős, mozgáskorlátozott, vagy ízületi panaszokkal élő embernek nem olyan vidám így a fürdés. A zuhanytálca sokkal nagyobb mozgásteret kínál, és élménnyé varázsolja a rászorulók számára az addig kínkeserves tisztálkodást.

Fellélegzik tőle a fürdőszoba

Mivel a zuhanykabin kisebb helyet foglal, mint egy kád, szellősebben lehet a fürdőbe helyezni a mosógépet, a fürdőszoba szekrényt, és a szennyestartót. Akkor pedig pláne kell a hely, ha a WC is a fürdőszobában kap helyet.

A mostani ismertetőben minden, de tényleg minden (pozitív és negatív) jellemzőt le fogunk Neked írni az egyik legkiforrottabb, Magyarországon az egyik legjobb ár / érték aránnyal rendelkező fürdőszoba bútorcsaládról, a Bianca Plus családról.