Jacuzzit a teraszra? Így valósíthatod meg

Jacuzzira meglehetősen sokan vágynak. És hát miért ne vágynának? Elvégre egy pezsgőfürdő remek módja a kikapcsolódásnak. A megvalósításig viszont már annál kevesebben jutnak el. Pedig mennyire menő lenne, ha csak egyszerűen kisétálnál a teraszra és máris elmerülhetnél a bugyogó habok között!

Jacuzzit a teraszra? Így valósíthatod meg

Pedig semmi akadálya annak, hogy a teraszodon legyen egy medence, ha megfelelően előkészíted. Ebben az esetben természetesen más körülményekre kell figyelned, mint ha a kertedbe építenéd. Cserébe tető alól élvezheted a legszebb kilátást és még a szomszédok irigy tekinteteiben is fürdőzhetsz közben. Ez azért elég jól hangzik, nem igaz? Akkor vágjunk is bele!

 Jacuzzit a teraszra? Így valósíthatod meg

 

A legfontosabb előkészületek

Amennyiben a teraszodra szeretnéd tenni a jakuzzit, számolnod kell azzal a lehetőséggel, hogy csak kisebb méretben gondolkozhatsz. Ahhoz, hogy erről pontos képet kapj, le kell mérned az egészet, majd utána már eldöntheted, hogy mekkora medence fog beférni. Érdemes egy kis ráhagyással számolnod, hogy maradjon elegendő tér, ahol közlekedhettek.

Szerencsére ebben az esetben nem kell amiatt aggódnod, hogy az egyenetlen talaj elrontja majd a terveidet. És persze ne feledkezz meg a jacuzzi tartozékairól sem. A megfelelő áramellátást már érdemes azelőtt elrendezni, hogy megérkezne a berendezés, így sokkal kevesebb munkád lesz vele a felállításkor.

Emellett az elhelyezésnél ügyelj arra is, hogy a vezérlő felőli oldal olyan irányba nézzen, ahol könnyen megközelíthető. Így megkönnyítheted az esetleges szerelési és ellenőrző munkálatokat.

 

De nem fog tönkremenni a terasz?

Az, hogy a teraszod tönkremegy-e, csak rajtad múlik. Ha gondosan előkészíted a terepet, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem lesz baj. Ezért fontos, hogy gondoskodj a strapabíró teraszburkolatról, így a kifröccsenő víz és a telepítéssel járó munka sem fog kárt tenni benne.

Amennyiben födémre építkezel, például egy emeletes ház teraszán, akkor célszerű utánajárni annak is, hogy mekkora terhet bír az építmény. Ahhoz, hogy jacuzzit telepíthess rá, legalább 500 kg/m2 teherbírásra lesz szükség. Ha ez adott, akkor semmi akadálya a pezsgőfürdőnek.

 

 Jacuzzit a teraszra? Így valósíthatod meg

 

Nem jobb a kertben?

A fentebb sorolt sok kitétel után joggal merülhet fel benne a kérdés. De lehet, hogy nincs is kerted, vagy az nem megfelelő a medence számára. Ilyen esetben kár lenne lemondani erről a remek kikapcsolódási lehetőségről. Ráadásul más előnyei is vannak, hogyha a teraszra teszed be a pezsgőfürdőt.

Például nem kell aggódnod amiatt, hogy a fáról mindenféle szennyeződések és bogarak potyognak a vízbe. Sokkal könnyebb tisztán tartani egy olyan jacuzzit, amibe eleve kevesebb kosz kerül. És játszottál már a gondolattal, hogy milyen lenne a meleg, pezsgő vízből nézni a meccset a haverokkal? Ezzel a megoldással elég kitárnod a teraszajtót és máris megteheted.

Arra azért érdemes figyelned, hogy bár az eső nem fogja megakadályozni a szórakozásodat, a téli mínuszokban inkább hagyd pihenni a medencét. Ilyenkor te is könnyen megfázhatsz, még akkor is, ha a forró vízben üldögélsz. Amennyiben egész évben szeretnéd kiélvezni a pezsgést, akkor érdemesebb beltéri elhelyezésben gondolkodni.

 

Úgy érzed, készen állsz egy jacuzzi telepítésére? Akkor nincs más hátra, mint a vásárlás! Webáruházunkban széles kínálatot találsz a legváltozatosabb modellekből, melyeket több méretben is elérhetsz, így könnyedén kiválaszthatod a megfelelőt akár a teraszra is.