Milyen irodai forgószéket vegyek?

Ha ezt a cikket olvasod, akkor biztosan te is ezt a kérdést tetted fel magadnak. Valószínüleg te is sokat ülsz az íróasztal előtt és nem mindegy számodra, hogy ezt milyen irodai forgószékben teszed. Olvastad a kutatásokat arról, hogy akár napi 8 óra statikus, ülő helyzetben végzett munka már káros elváltozásokat okoz az emberi szervezetben? Tehát nem mindegy, hogy milyen székben töltöd ezt az időt, hogy csökkentsd az egészségügyi kockázatokat. Ebben szeretnénk segíteni.

Milyen irodai forgószéket vegyek?

Hogyan válassz irodai forgószéket?

Manapság több időt töltünk íróasztalnál ülve, mint korábban bármikor ezért az irodai forgószék megfelelő kiválasztása fontos feladat. A döntést nehezíti, hogy nagyon széles a termékpaletta, amiből választhatunk. A döntés sok esetben a személyes preferenciáktól és igényektől függ. Az egészséges testtartás mellett a kényelem és az időtállóság szempontjából is fontos, hogy jól döntsünk. De mire érdemes figyelni, ezt szedtük pontokba.

A forgószékben kényelmes legyen az ülés! Az irodai forgószék kényelme az egyik legfontosabb szempont. Az ülőfelületnek megfelelően  párnázottnak kell lennie az ülőlapon és a háttámla területén is. Jó ha van a széken gerinctámasz, ami plusz alátámasztást ad a helyes üléshez. A párnázottság fontos, de a túl puha székkel nem jársz jól, fontos, hogy egyenletesen ossza el a testsúlyod.

Megfelelő legyen a székben a testtartás! Az irodai forgószéknek támogatnia kell a testtartást, és segítenie kell elkerülni az izom- és gerincproblémákat. A szék magassága és dőlésszöge állítható kell legyen, és az ülőfelületnek megfelelő méretűnek kell lennie. Fontos a kartámla is, hiszen plusz alátámasztást adhat a könyöknek.

Egy irodai szék könnyen mozgatható!  Az irodai forgószéknél proaktikus, ha vannak kerekei, melyek lehetővé teszik, hogy könnyedén mozoghassunk az irodában. A forgószék kerekeinek stabilnak és simának kell lenniük, és  illeszkedniük kell a padlótípushoz.

A forgószék legyen minőségi anyagból!  Az irodai forgószék anyaga fontos szempont, mivel hatással van az időtállóságra és a kényelemre. Az irodai forgószék anyagának könnyen tisztíthatónak és strapabírónak kell lennie, hiszen akár napi 8-10 órás használatot kell kibírnia. Léteznek textil, bőr, vagy textilből és műbőr borításban is kiváló székek.

Egy irodai forgószék ergonómikus!  Az ergonómiai kialakítás is fontos, amelynek célja az ülőkomfort és a testtartás támogatása. Ne csábítsanak el a futurisztikus külsejű. székcsodák, a legtöbb esetben az egyszerű, jól kialakított, kényelmes forgószék lesz a legjobb választás. A Fit ergonómikus irodai forgószék  jó választás, ha megfelelőt keresel.  

KInézet és design: Egy irodai forgószék esetén szempont lehet a kinézet is, de tartsuk szem előtt, hogy nem minden jól kinéző szék kényelmes és ergonómikus. A modern és letisztult megjelenésű forgószékek általában jobban illeszkednek az irodai környezetbe és biztosan találunk köztük megfelelőt.

Van, hogy az ár is számít! Az irodai forgószékek ára széles skálán mozoghat. Érdemes a minőséget és a kényelmet előtérbe helyezni, de kiváló ár-érték arányú termékek is kaphatók a piacon. Ilyen például a Boss irodai forgószék.

Milyen a jó irodai forgószék?

Összegfoglalva, a  jó  irodai forgószéknek hosszú ülési idő alatt is kényelmesnek kell lennie, ehhez párnázott ülőlap, gerinctámasz és állítható magasságú ülőfelület, háttámla, esetleg kartámasz szükséges. Az irodai forgószék legyen ergonómikus, azaz támogassa a helyes testtartást, hogy megóvja a használóját az egészségügyi kockázatoktól. A szék legyen forgatható és mozgatható, hogy megkönnyítse az irodai mobilitást, de ügyeljünk arra, hogy a kerekek a padlótípushoz illeszkedjenek. Praktikus, ha az irodai szék időtálló, minőségi és könnyen tisztítható anyagokból készül, így hosszú időn keresztül élvezhetjük a kényelmét. 

Reméljük segítettünk abban, hogy jól válassz, ha kérdésed lenne termékeinkkel kapcsolatban, hívd ügyfélszolgálatunkat. És feledd, hogy egy jó szék mellett is fél óránként legalább egy-két percet állj fel és esetleg végezz könnyebb testmozgást is. Ügyelj a székben a helyes test- és lábtartásra, hogy megóvd magad a hosszú ülés miatt kialakuló problémáktól.