Blog

Igaz ugyan, hogy már reggel elhagyjuk a hálószobánkat, és sokan csupán a nap végén térnek ide újra vissza. Azonban ennek ellenére igenis fontos szerepet tölt be ez a helyiség a mindennapi életünkben. Ha a hálószobánkban nem érezzük jól magunkat, nem tudunk megfelelően pihenni sem. Egy stílusos komód, egy fehér franciaágy, egy egész alakos tükör segíthet otthonosabbá tenni a hálódat.

A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás nélkül ugyanis napközben sem tudjuk kihozni magunkból a maximumot. Amikor tehát azon gondolkozol, hogy átrendezed a hálódat, ne csak az esztétikumra figyelj. Egy kényelmes ágy minőségi matraccal nagyban hozzájárul a minőségi rekreációhoz.

Amikor megtervezzük az új otthonunkat vagy épp a régi felújítását, jelentős figyelmet kap a konyha kialakítása. Ez nem is véletlen, hiszen egyedülálló helyiségről van szó a lakásban. Konyhablokk, háztartási gépek, burkolatok - megannyi tényező, amelynek harmóniában kell egymással lennie.

Hiszen itt készülnek az ünnepi vacsorák, itt kezdődnek a reggelek, és itt gyűlik össze nap végén a család. Néhány egyszerű, de hasznos tanács megfogadásával könnyedén valósíthatod meg álmaid konyháját.

Mi az, ami teljessé teszi egy gondosan megépített, ízléses kivitelezésű otthon pompáját? Egy ragyogóan zöld, rendszeresen gondozott gyep. Ehhez olyan eszközökre van szükségünk, mint a fűnyíró, a kézi gyepszellőztető vagy épp a fűhenger.

Ugyanis azért, hogy a gyomok ne nyomják el a füvet, és az egészséges maradjon, folyamatosan tennünk kell. Nézzük hát, hogyan alakíthatjuk ki és őrizhetjük meg hosszú időn át pázsitunk szépségét.

A nappali szoba rendszerint a lakásunk központi helyisége. Még a legkisebb otthonokban is van egy olyan közösségi tér, amelyet nappalinak kiáltunk ki. Abban az esetben is, ha hálószobaként is funkcionál. Sokan félnek a világos bútoroktól, holott egy fehér puff vagy egy bézs kanapé csodás kiegészítője lehet egy szobának. 

Minél egyedibb lakberendezési és dekorációs tárgyakat vásárolunk, annál figyelemre méltóbb lesz a lakásunk. Legyünk bátrak, és a praktikum mellett keressük a különleges megjelenésű darabokat.

Amikor kertészkedni kezdünk, az csupán az egyik lépés, hogy kiválasztjuk a telepíteni kívánt növényeket. Ahhoz, hogy egy ház környéke igazán esztétikus legyen, megfelelő eszközökre is szükségünk van. A fűhenger, a fűkasza és a fűnyíró elengedhetetlen, ha ragyogó pázsitot szeretnénk kialakítani.

A fák, a bokrok ültetéséhez és gondozásához is jól használható kerti szerszámokat kell beszereznünk. Ágvágók, sövénynyírók és persze az ültetőeszközök mind a segítségünkre vannak kertészkedés során.

A mai világban egyre nagyobb fejtörést okoz, hogyan csábítsuk ki gyermekeinket a szabadba. A kütyük világa nagyon könnyen beszippantja őket, aminek számos negatív hatása van. Azonban egy elektromos gokart gyerekeknek tökéletes választás lehet.

Ha jól megválasztjuk a kültéri gyerekjátékokat, akkor önfeledt kerti pillanatokat biztosíthatunk a kicsiknek. Ez az, amire igazán szükségük van az egészséges testi-lelki fejlődés érdekében.

Ebben a cikkben eláruljuk, miért jó egy franciaágy 180x200-as méretben. Amikor megtervezzük a lakásunkat, minden helyiséget különböző szempontok szerint rendezünk be. Nem csak a bútorok funkcióját vesszük figyelembe. Szem előtt tartjuk az esztétikumot és a kényelmünket is. Ez különösen így van, ha a hálószobánk kialakítására vagy átalakítására kerül sor.

Miért érdemes fürdőszobabútort mosdóval együtt vásárolni? Ebben a cikkben ezt a kérdést járjük körbe. Akár rohanós hétköznapokról, akár egy nyugodt szombatról legyen szó, a fürdőszobában minden nap többször is megfordulunk. Mivel a többi helyiségtől annyira különböző térről van szó, rendkívül sok lehetőség rejlik a kialakításában. Egy jó ízléssel, harmonikusan berendezett fürdőszobába örömmel lép be az ember.

A forró fürdők lélekemelő hatása már az ókorban is ismert volt az emberek előtt. Nem véletlen, hogy a fürdőkádak ma is rendkívül nagy népszerűségnek örvendenek. A gyártók már olyan modelleket is készítenek, melyek az egészen apró fürdőszobákban is elférnek, minden vásárlói igényt igyekeznek kielégíteni. Nem véletlen hogy vásárolhatunk például ülőkádat, térkádat vagy hidromasszázs fürdőkádakat is. Az alapanyagok, a színek és a kádak formája is széles skálán mozog.

Ebben a cikkben áttekintjük a zuhanypanel, zuhanykabin, zuhanyfal szerepét a fürdőben. A fürdőszobáknak az egyedi árnyalatok, a csillogó felületek, a különleges vonalvezetések adják meg a báját. Ez az a helyiség, amely minden otthonban, legyen az kis lakás vagy nagy ház, jelentős szerep jut.

Ezért lehet praktikus a hátfalas zuhanykabin

 

Ebben a blogbejegyzésben a hátfalas zuhanykabin előnyeit ecseteljük. Akár egy, akár több fürdőszobával rendelkezik egy otthon, minden fürdőhelyiség különleges a maga nemében. A csillogó csempék, a ragyogó csaptelepek a formák és stílusok gazdag játékai. Sokan szeretnek hosszú órákra elmerülni a fürdőkád vizében, és itt kipihenni a mindennapok fáradalmait. Azonban sokakat a zuhany frissít fel, vagy épp lazít el.

A kerti tároló és további praktikus kültéri kiegészítők

 

A kertünk, teraszunk rendezettségéhez, kényelméhez nagyban hozzájárulnak tárolási lehetőségeink. Jóval szebb képet mutat az otthonunk környéke, ha a holmijaink nem hevernek szanaszét. A kerti tároló igen hasznos, széles választék áll a vásárlók rendelkezésére, ha szeretnék rendszerezetten tartani a kinti kiegészítőket.

Minden, amit tudni kell a kerti faházak építéséről! Hogyan kell felépíteni házilag? Mire kell figyelni? Milyen anyagokat használjunk, és hogyan alkalmazzuk azokat?Sokan terveznek kerti faházat udvarukba, hiszen nem csak praktikus, hanem dekoratív megoldás is. Azonban ahhoz, hogy hozzá lehessen látni ehhez az egyébként nem túl bonyolult művelethez, tájékozódni és tervezni kell. Ez a cikk mindenben segít!

2020.04.23 08:00

Modern vagy épp "shabby chic" stílus, fémből, rattanból, nádból, a kerti bútor legyen testhezálló. Tükrözze otthonunkat, stílusunkat, és biztosítsa a megfelelő kényelmet. Egy igazán stílusos kert, ahol a kerti bútorok tökéletes harmóniája és a növények friss zöldje csábító összhatást teremt.

Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a javítás nagyjából abból áll, hogy beragasztjuk a medencén keletkezett lyukat, de nem mindegy, hogyan csináljuk ezt, hiszen, ha nem szakszerű a javítás, akkor nagyon hamar újra ereszteni fog a medence.

A helytakarékosság jegyében

A legtöbb panelház erkélyét meglehetősen szűkösre szabják azért, hogy minél több terület kerülhessen az épületre. Ha a te erkélyed is aprócska, érdemes a multifunkcionalitás jegyében berendezned. A kerti tárolók remek alternatívát nyújtanak, mivel nem csak elrejtheted bennük mindazt, amire nincs szükséged a mindennapokban, de néhány vidám párnával akár könnyedén különleges ülőalkalmatosságot is varázsolhatsz belőlük.

Ahhoz, hogy elkerülhesd később a sok fejtörést a rendezkedés közben, érdemes mindent előre megtervezned. Ezzel az öt lépéssel jelentősen megkönnyítheted a saját dolgodat, így a felújítás és a költözés nem lesz egy kész rémálom a család számára. Lássuk hát, melyek azok a létfontosságú lépcsők, amelyek elvezetnek álmaid konyhájához.

Cement: a világ egyik legellenállóbb anyaga

A rómaiak által kifejlesztett, és széleskörűen – kikötői mólók, hullámtörők és égbeszökő tűzfalak építésekor - hasznosított cement, illetve a belőle készült beton már évezredek óta ellenáll az elemek pusztító hatásának. Hihetetlen tartósságról tesz tanúbizonyságot például a római Pantheon is, melynek beton kupolája kétezer évvel építése után ma is a legnagyobb ilyen típusú építmény.

Amennyiben tehát tartós alternatívát keresünk, akkor a vasbeton, műanyag vagy fémfalú darabok mellett érdemes letennünk a voksunkat a pénztáránkhoz és a kertünk méretéhez igazítva, ha pedig egy ideiglenes megoldást keresünk, akkor érdemes a puha falúak közül választanunk.

A kisméretű lakás, apróbb helységek, szűk fürdő sokunknak megkeserítik az életét. Sóhajtozunk, vágyakozunk, bárcsak pár négyzetméterrel lenne tágasabb, a belmagasság kicsivel több, irigykedve vizslatjuk barátaink otthonát, titokban magunkban kesergünk, hogy nekünk miért nem adatott meg ekkora rendelkezésre álló tér.

Nos, ha a méreteken nem feltétlen tudunk változtatni, optikai trükkökkel, rafinált falfestéssel javíthatjuk a térérzékelést, tágíthatjuk a teret fürdőszobánkban!

Első lépések – fontos a gondos tervezés!

Energiát és pénzt spórolhat meg azzal, ha elegendő időt szán a felújítás megtervezésére. Érdemes a legelején szakemberekkel felméretnie a helységet és a lehetőségeket. Ezzel elkerülheti a tatarozás során hirtelen felbukkanó problémákat. Fontos tudnia, hogy mit kell újjáépíteni, javítani a falakon belül (vezetékek, szellőző rendszer) és kívül (repedések) is.

Néhány mozdulattal sokat tehetünk a környezetünkért

Az egyre gyorsabban és nagyobb hatékonysággal tisztító szerek repertoárjában szerencsére találhatunk olyan alternatívát, mely a fentebb említett problémák felmerülése nélkül is eltávolítja a szennyeződéseket, nem kívánatos kórokozókat. A környezetünkért egyébként már azzal sokat tehetünk, ha ezekből a termékekből az utántöltős termékeket tesszük a kosarunkba, vagy a műanyag flakonokat szelektíven gyűjtjük.  A választásnál a víz alapú tisztítószereket, festékeket, lakkokat részesítsük előnyben az oldószer alapúakkal szemben, a szerves anyagok esetén pedig inkább a növényi eredetűek mellett tegyük le a voksunkat a kőolajipari származékok helyett, ezek ugyanis az élővízbe jutva lényegesen lassabban bomlanak le.

Felnőttként sem egyértelműen igaz az, hogy csak akkor érezzük magunkat jól, amikor rend vesz körül bennünket. Gyermekként pláne nehéz felfogni, hogy miért érdekli ez anyát, apát. Mert lehet ugyan rendet rakni, mielőtt jönnek a kis barátok, az este végén úgyis halomban állnak majd az építőkockák, legók, babák a szőnyegen. Akkor meg mi értelme ugye?

Ha még üres a konyha...

...akkor az egy nagyszerű lehetőség! Ebben az esetben ugyanis semmihez nem kell igazodnod a helyiség méretein kívül. Szeretnél mondjuk egy kuckós, vidéki stílust idéző helyet? Akkor hagyd meg a falakat fehéren, és válassz egy szép, pácolt konyhablokkot, ami a természet hangulatát idézi. Vagy kihagynád a harsány színeket? Akkor a pasztelles, faerezetes darabok lehetnek a nyerők. De álmodhatsz ennél nagyobbat is. 

Elsők között a görögök

A legelső ’zuhanyzó’ a mai, otthonunkban lévő változattól meglehetősen messze állt, ugyanis ezt a funkciót a vízesések látták el. Az ember által készített, kezdetleges formára sem kellett sokáig várni, ami az ókori Egyiptomban és Mezopotámiában került kialakításra.

A tusolók igazi elődei az ókori görögökhöz köthetők, a rendszer vízvezetékből és szennyvízrendszerből állt, a vizet a csöveken keresztül egy nagy, közösségi zuhanyzó helyiségbe szállították.

Ezek ábrázolása igencsak hasonló a mai modern társaikhoz, olyannyira, hogy még a korlát is megjelent, amire a ruháikat akasztották fel. Az ötletet a rómaiak átvették, a híres fürdőházuk az egész mediterrán vidéken elterjedt, melyet egy héten többször

2020.04.07 08:00

Na és mi lett a ruhatárolással? A ruhák a gardróbba költöztek! Kaptak egy külön öltözőszobát, exkluzív, kitüntetett szerepet kaptak, mi pedig úgy érezzük magunkat közöttük, mint a hollywoodi csillagok fellépés vagy filmforgatás után. Mármint, ha van külön helyiségünk, egy legalább 2 négyzetméternyi talpalatnyi szobácskánk erre a célra.

Nem kifejezetten erről híresek, de hatékonyak a következő növények is:

Jó barátunk lehet a citromfű, amit a szúnyogok kifejezetten utálnak, ez azonban nem igaz az emberekre, sőt! Kellemes az illata, ezért csökkenti a bennünk felgyülemlett stresszt, nem mellesleg citromfű teát is készíthetünk a további feszültségoldás érdekében, vagy akár megnyugtató fürdőt is estére. Ezzel a növénnyel egyértelműen több legyet (vagy szúnyogot) ütünk egy csapásra!

Legyen jó minőségű, amit hazavisztek

Mivel a kicsi az első pár hónapban a napja nagy részét a gyerekágyában tölti, ezért a szoba berendezése során elsősorban az édesanya szempontjait kell figyelembe venni. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy mindent meg kell venni, amit az erre szakosodott boltokban látunk, de az alapvető kiegészítőkön és bútorokon nem szabad spórolnunk.

 

A környezet nem csak a kollégák miatt fontos

Igaz, hogy a kutatások szerint az egyik legnagyobb motivációt még mindig az anyagi juttatások jelentik – ami nem meglepő, hiszen pénzből élünk és ebből tudjuk megvalósítani a vágyainkat. De vannak olyan vélemények, amelyek szerint ez csak arra elég, hogy fecskendővel oltsunk tüzet, mert hosszú távon nem kínál megoldást arra, ha valaki elégedetlen.

Mutass példát

 

De most nem arra akarunk kitérni, hogy a technikai fejlődés nyújtotta lehetőségek jók-e vagy nem. Ahhoz szeretnénk ötleteket adni, hogyan szerettesd meg a kint töltött időt a csemetéddel, és hogyan legyenek természetesek neki a ház körüli teendők. Anélkül, hogy nyűgnek fogná fel.

Amikor a lakásban élő barátaid irigykednek rád azért, mert családi házban élsz és van lehetőséged a kertészkedésre, nyilván nem mindig őszinte a mosolyod. Hiszen amíg ők arra gondolnak, hogy milyen szép virágágyást vagy gyümölcsöst alakíthatsz ki a kertben, neked a kapálás, a fűnyírás és a gereblyézés momentumai sejlenek fel a gondolataidban, amelyeket természetesen már megint elhanyagoltál egy ideje. Ha te is azok közé tartozol, akik elvesztették a kezdeti lelkesedést a kertjükkel kapcsolatban és irigykedve nézed a szomszéd birtokát, ahol gyönyörű zöld a fű és évről évre több virág díszíti az ágyásait, akkor most megmutatjuk neked, mi mindent tehetsz a gyönyörű kert kialakításáért. Engedd meg, hogy bemutassuk neked a tökéletes birtok három ismérvét!

Ahhoz, hogy minden passzoljon majd a megvalósításnál, előre meg kell határoznod a legfontosabb paramétereket és azt is, hogy milyen is az a konyha, amiről álmodsz. Ez a két tényező fogja megadni az alapot, ami alapján belekezdhetsz majd a munkálatokba, így a végeredmény is olyan lesz, amilyenre igazán vágytál.

2020.04.06 08:00

Bozótirtás géppel

A bozótirtás alapvetően hosszabb ideje nem gondozott területeken szükséges, hiszen egy idő után visszahódítja a természet az addig gondozott kertet, mezőgazdasági területet.

 

A kerti csapnak nem kell mindenképpen egy kiálló vascsőként éktelenkednie udvarunkon. Dekoratív kerti csapot készíthetünk, akár saját kezűleg is. Egy ötletgyűjtemény nagy segítség lehet. Hiszen nagyon sok lehetőségünk van mutatós kerti csappal feldobni az udvarunkat. Mert a funkció nem minden.

2020.04.03 08:00

Hogyan készül egy kerti járda házilag? A kérdésre választ adnak, inspirációt nyújtanak ezek a zseniális kerti út ötletek egy cikkben összegyűjtve. Minél egyedibb kertet szeretnénk, annál több alkotóelemet kell házilag megalkotnunk. Legyen az kerti bútor vagy kerti tároló, esetleg kültéri sütögető, kerti csap, vagy épp járda. Mindenre van házi megoldás, csak kreativitás kell hozzá, illetve tervezés és precíz munka.

A következő cikkben a kerti járda, kerti utak témakörét járjuk körbe.

Szeretnéd saját kezűleg megalkotni a kerti bútorunkhoz tökéletesen passzoló kerti párnát? Ez a bejegyzés segít benne! Hiszen sokszor előfordul, hogy nem találjod meg a kerti szék, vagy a kerti kanapé tökéletes kiegészítőjét, ilyenkor miért ne varrnád meg a sajátod? Nem kell hozzá bonyolult szabásminta vagy kényes anyagok. Csak álmodd meg a tökéletes színt, mintát és formát, és készítsd el egyedi kerti bútor párnádat.

Mindig nehéz kérdés, hogy milyen WC-t, illetve a WC-tartályt válasszunk, hiszen ezekből többféle létezik, és első ránézésre nem mindig egyértelmű, hogy mi alapján érdemes eldönteni, melyik ideális számunkra.

Hogyan bánjunk kerti szerszámainkkal? Mi a legmegfelelőbb módja tárolásuknak, tisztításuknak? Néhány tipp segítségünkre lehet, hogy minél tovább használhassuk kedvenc, jól bevált eszközeinket. Mert ahogy közeleg a tavasz, a kerti bútorok, kerti kanapé és a grill mellett a kerti szerszámok is előkerülnek téli rejtekükből. Ahhoz azonban, hogy évről-évre megelégedve vehessük őket újra használatba, gondoskodnunk kell a megfelelő tárolásról és karbantartásról is. Hiszen csak a jó minőségű és jól karbantartott kerti eszközök lehetnek igazán segítségünkre a kerti munkákban.

Szerencsére már ritka a nagyon elfuserált, és a lakásba nem illő modell, de azért még akad a gardróbszekrény piacon. Mielőtt elmész vásárolni, vagy elkezdesz nézelődni a webshopokban, mérd le otthon, hogy mennyi az annyi. Előbb centizd le azt a sarkot, helyet, ahova szánod, és csak utána vesd bele magad a kínálat meggusztálásába. Sok időt megtakarítasz így magadnak.

Őszintén szólva ez nem éppen az emberek kedvenc időtöltése, de nincs mese, meg kell csinálni. A legtöbb, amit tehetünk, hogy törekszünk arra, hogy minél egyszerűbb legyen, és minél gyorsabban végezzünk vele. Szerencsére a 21. században élünk, ami azt jelenti, hogy a technika lehetőségeket ad olyan megoldásokra, amik egyre inkább kímélnek minket, és a gépekre teszik a terhet.

Azért is érdemes ezekre az apróságokra figyelmet fordítani, mert az Újévi hiedelmek és szokások az egész évet meghatározzák. Az a balszerencse, amit szilveszter alkalmával hozol a fejedre, 12 hónapon át kísérnek majd és nem is szabadulsz majd tőlük a következő évig.

A kerti konyhának el kell látnia egy konyha funkcióit, de ki kell használnia a szabadtér nyújtotta előnyöket is. Ez a bejegyzés segít eligazodni a kerti konyhák világában. Hogy el tudjuk dönteni, pontosan milyen kerti konyhára van szükségünk, és hogyan valósítsuk meg azt.

De vajon hogyan készülhet még a karácsonyra egy kisgyermekes család? A karácsonyfa dísz készítése, és más kreatív kézműveskedés mellett más, hasznos, mégis hangulatos formát is adhatunk az adventi délutánoknak, estéknek. Például kedves verseket taníthatunk gyermekeinknek. Ezzel nem csak a Karácsony hangulata költözik be a meleg otthonokba, hanem vidám perceket is szerezhetünk mindannyiunknak. Ami pedig nem hátrány, gyermekünk szókincsét, nyelvi készségeit, memóriáját is fejleszthetjük egy-egy bájos versikével, melyet aztán büszkén szavalhat karácsonykor a könnyekig hatódott nagyszülőknek, amikor az egész család körül üli a fát.

A medence vizének tisztán tartásához elengedhetetlen, hogy mi magunk minél kevesebb szennyező anyagot vigyünk a vízbe. Ezért a vízbe lépés előtt érdemes langyos vízzel lezuhanyozni, hogy eltávolítsuk a bőrünkről a naptejet, izzadtságot, vagy a talpunkra tapadt port, fűszálakat. A kültéri medencék mellé gyorsan és könnyen telepíthető napelemes kerti zuhannyal oldhatjuk meg ezt legegyszerűbben.

Leírhatatlanul idegesítő, amikor szúnyogok, legyek zümmögnek körbe titeket vagy muslicák keringenek az ételek, italok körül a teraszon, a kertben. Éppen ezért a bevásárló listádon szerepeljen a rovarcsapda, amivel biztosíthatjátok, hogy a hívatlan vendégek távol maradjanak.

1. Csoportosítsatok logikusan

Nem fogunk kertelni, erre egyszer muszáj több időt szánnotok. De higgyétek el, utána kevesebbet fog fájni a fejetek amiatt, hogy nem találtok egy fontos iratot. Használjatok mappákat különböző témák szerint, és címkézzétek fel őket.

Hűsöljünk dézsában!

Kezdjük a legegyszerűbbel, a merülő dézsával. Bár ilyet jobbára csak szaunákban, wellness egységekben látni, a kertben vagy a teraszon felállítva is kiváló szolgálatot nyújt egy kis hűsölésre.

Montázskészítés, nem csak számítógéppel

Manapság a különböző telefonos és webes alkalmazások rengeteg kreatív lehetőséget tartogatnak számunkra. Fotóalbumokat, montázsokat, szerkesztett képeket készíthetünk velük. Miközben ezek alkalmazása és ismerete tagadhatatlanul hasznos egy gyerek számára is, fontos azt is figyelembe vennünk, hogy a kézügyesség fejlesztésére bizony sem a billentyűzet, sem az egér nem alkalmas.

A klasszikus fürdőszoba dizájn egyszerűen mindenkinek bejön, hiszen az időtlen, stílust képviseli. Szóval nem fogja lekritizálni a nagymamád, és még a legkritikusabb vendégeidnek sem lesz mellé egyetlen rossz szavuk sem.A klasszikus fürdőszoba bútor családi fürdőszobákba is kiváló, hiszen a családtagoknak igencsak eltérő lehet az ízlése. A simulékony klasszikus stílus ebben az esetben sem képezi vita alapját.Kisgyermekes családokba is kiváló, hiszen a színek és a formák elősegítik azt, hogy fürdés közben a gyermek megnyugodjon, és könnyebben el lehessen majd altatni.

 

Te is szeretsz otthon főzni a családdal, vagy a pároddal? Esetleg magányos tevékenységként űzöd ezt a mindennapos feladatot? A közösségi főzésnek olyan előnyei vannak, amelyek megérik, hogy feladd az önként, vagy szükségből vállalt konyhai magányt.

Először az étlapot gondold végig

Amikor vendégként belépünk egy étterembe, az első benyomásunk több szempont alapján alakul ki. Szinte sértő, ha nem köszöntenek minket, miután beléptünk az ajtón, kellemetlen szagok (például az odaégett, avas ételeké) fogadnak vagy csalódást jelent a berendezés.

Unalmas házimunkából társasági élmény

A főzés összehozza a társaságot. Akár a családdal, akár a szerelmeddel, akár barátokkal veselkedsz neki, annyira nagy élmény lesz, hogy azon fogsz gondolkodni, miért nem próbáltad már korábban.

A kék, ami nem unalmas

A friss és üde hatás eléréséhez dönthetsz egy vagy több, egymással harmonizáló árnyalat mellett. Most mindegyikre mutatunk alternatívát, így megtalálod a hozzád legjobban illőt.A fürdőszoba egyik tipikus színe a kék – nem véletlenül. A sablonokon túlmutató jégkékkel relaxáló, spa hangulatot idézhetsz, különösen akkor, ha a lágy árnyalathoz finom szürkét társítasz. A hangsúly ebben az esetben a mértéken van, a túl sok kék ugyanis rideggé teszi a kicsi és fénytelen helyiségeket.

 

A mesterséges fa legnagyobb előnye, hogy a tárolása pofonegyszerű. Csak szétszereled és már mehet is a szekrénybe. Ám az ott való hosszadalmas álldogálás magában hordozhat kellemetlen velejárókat is. A porosodás mellett a sok holmi között nyomorogva a fa szerkezete is deformálódhat. Ezeket a problémákat azonban könnyedén elkerülheted alábbi tippjeinkkel!

Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy ezeket a medencéket megtölteni nem éppen olcsó mulatság, hiszen mérettől függően igen nagy mennyiségű vizet tudnak tárolni. Egyrészt ezért, másrészt pedig az egészségünk szempontjából is nagyon fontos, hogy fokozottan ügyeljünk a kerti medence kezelésére. Nagyon sok olyan panasszal szembesülünk, hogy felállították a medencét, megtöltötték vízzel, egy rövid ideig élvezték is, majd a víz elkezdett koszosodni, zöldülni, és egy idő után le kellett cserélni, ami persze nagymértékben megdobta a víz számlát.

A hőmérő higanyszála mostanában egyre feljebb és feljebb kúszik – első látásra talán okafogyottnak tűnhet most a szaunázás, hiszen a nagy melegben a verejtékezés és a felhevülés mindannyiunk számára –talán túlzottan is– hétköznapi, már-már zavaró élmény…

Azonban jobb, ha mindjárt az elején leszögezzük, az „egyszerű” nyári meleg semmiképpen sem helyettesíti azt az intenzív hőhatást és a regenerálódási lehetőséget, amit a szaunázás nyújt. Nem is beszélve arról, hogy rendszeres használatával szervezetünket természetes módon tudjuk felkészíteni a forró kánikulai napokra oly jellemző, veszélyes hőségriadókra is.

Az üzletekben, drogériában kapható vegyszerek amellett, hogy károsak a környezetre nézve, sokszor rendkívül drágák is. Érdemes tehát természetes anyagokon alapuló alternatívákat keresni és azokat saját fürdőszobánkban letesztelni. Egy idő után eszünkbe sem fog majd jutni, hogy „vészhelyzet” esetén a régi vegyszereinkhez nyúljunk!

2020.03.12 08:00

Ha egy szűk lakásba sodort a sors, akkor a kanapéágy a te bútorod. Jó választás, hiszen ha igencsak szűkös a lakótered, akkor nehéz benne otthon érezned magadat. Nos, ebben segít a kanapéágy, hiszen csak annyi helyet foglal, amennyit feltétlen muszáj. Nézd a jó oldalát, így napközben sokkal több hely szabadul fel a szobában. Este pedig, ha szeretnél kényelmesen végigterpeszkedni, akkor csak húzd ki, és az igazak álmát alhatod rajta.

Ugye, milyen praktikus? Spórolj meg vele magadnak te is jó pár négyzetcentimétert.

 

Habár az ablak bizonyára nem helyettesíti a kertben álló hatalmas fenyőt, néhány ügyesen elhelyezett, világító dísszel igazán látványos eredményt érhetsz el. Ezeknek az elemeknek a nagy előnye, hogy nem csak kívülről, hanem a szoba melegéből nézve is esztétikus látványt nyújtanak.

Kivetkőzhet magából a rossz környezetben

Kezdésnek biztonságosabbnak érezzük egyetlen nyúl tartását. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy nem érzik jól magukat egyedül, ezért érdemes lehet két kis szőrmókkal indítani. Attól, hogy ketten vannak, még nem jár sem a költségek, sem a hely szempontjából jelentős többlettel, viszont garantáltan komfortosan fogja érezni magát nálad.

A fényfüzérek legnagyobb előnye, hogy bel- és kültéren egyaránt jól használhatóak. Díszítheted vele a nappalit, hangulatossá varázsolhatod a vacsoraasztalt, de az ízlésesen elhelyezett világítás a kertben is remekül mutat.

Egy jó franciaágy kiválasztása az egyik legfontosabb a pihentető alváshoz. Kell a megfelelő alátámasztás a gerinc számára, legyen benne elegendő hely akkor is, ha nem egyedül használod és persze az sem árt, ha dekoratív. Ez rengeteg kitétel, nem igaz? Lehetséges egyáltalán az, hogy megtaláld azt az ágyat, ami mindnek megfelel? Határozottan igen.

1. Segít ellazulni

Képzeld el, hogy egy fárasztó (munka)nap után belecsobbansz egy fürdőkád vízbe, és a pezsgés szinte átmasszírozza az összes porcikádat. Miközben ázik a tested, a lelked is megnyugszik, és elszáll minden földi gondod. Hogy másképp lehetne kiszállni a buborékos habokból, mintsem újjászületve?

Elsőre ez kicsit „kínai” lehet, de tegyünk egy próbát! Nem szükséges lakberendező/szakértő segítségét kérnünk, ahhoz, hogy kissé átalakítsuk a szobákat, elég egy kicsit mélyebben beleásni magunkat a tudományágba.Mire érdemes odafigyelni, hogy a fürdőszobád a harmónia szigete lehessen?

A Black Friday amerikai eredetéről már írtunk korábbi cikkünkben. Az ünnepek előtti tömeges vásárlás amire akár betegszabadságot is kivettek a vevők, hamar meghozta az eredményét, a kereskedők meglátták a lehetőséget a hatalmas bevásárlási lázban. A szokás az elterjedést követően meg is maradt a köztudatban, majd lassan Amerika után lassan meghódította Európát is.

Magyarország szintén tagja ennek a kezdeményezésnek, iskolákban, közoktatási intézményekben külön hangsúlyt fektetnek a víz védelmének jelentőségére, a víztisztítási folyamatok fontosságára.Földünk 92,7 százalékát víz borítja, tengerek, óceánok, tehát sós víz. A fent maradó 2,8 százalék csupán az iható, édesvíz, ennek rohamos fogyása komoly aggodalomra ad okot.

Dúsítsd fel a talajt!

A szeptember kiváló időszak a kert trágyázásához, hiszen már nincs túl meleg, de a talaj még jól átmozgatható. Ezért ilyenkor érdemes felásni a kertet és beforgatni a trágyát. Nem kellemes feladat, de a kerted nagyon hálás lesz érte, ráadásul ezzel a tevékenységgel az izmaidat is átmozgathatod.

A problémák akkor kezdődnek, ha a már berendezett lakásunkat szeretnénk átvariálni. Különösen bonyolult folyamat ez a fürdőszobai munkálatoknál. Ha a vizes helyiség alapterülete viszonylag kicsi és fürdőkádunkat zuhanykabinra cserélnénk helymegtakarítás céljából, de nem tudjuk, miképp fogjunk hozzá, íme egy kis segítség, mire is kell fokozottan figyelnünk!

Egyenes, aszimmetrikus, vagy sarokkád… melyiket válasszam?

A hagyományos egyenes fürdőkádak mellett ma már az izgalmas aszimmetrikus kádakat is fontolóra vehetjük, ha épp kádvásárlás előtt állunk. Na és ne feledkezzünk meg a kényelem és elegancia szimbólumáról sem: a sarokkádról! Ha már az eleganciánál tartunk: az Aphrodité testformájú kádban például minden hölgy görög istennőnek érezheti magát… Az akriltól az öntött márvány fürdőkádig, számos modellből válogathat: javasoljuk, hogy ne siesse el a döntést, hiszen a fürdőkád évtizedeken keresztül a fürdőkád meghatározó darabja lesz!

 

 

 

Ha a baj már megtörtént, dolgozzunk az ellenszeren. Lássunk pár jól bevált tippet, amivel a macskajaj kellemetlen tüneteit orvosolhatjuk.

1. Mérőszalag

 

Szerintünk itt nem kell komoly fejtegetésbe mennünk. Hidd el, jól fog jönni például akkor, amikor el kell döntened, egy-egy kiszemelt bútordarab be fog-e férni a kiszemelt helyre – persze ezen kívül kismillió esetben veheted hasznát. A colstokkal szemben a legnagyobb előnye, hogy könnyen hajlik, így a nem egyenes felületeken is tudod használni.

Amikor egy ilyen kicsi helyiséget kell berendezni, mindig célszerű praktikus és multifunkciós megoldásokban gondolkozni, hogy végül tényleg minden elférhessen. Mindez persze nem jelenti azt, hogy a végeredmény ne lehetne esztétikus és kellemes, ahová szívesen lépsz be esténként munka után, hogy egy ellazító fürdőt vegyél. Mutatjuk, hogyan használhatod ki megfelelően a rendelkezésre álló helyet.

 

Oldd a feszültséget

 

 Amennyiben stresszesen, görcsös, merev izmokkal térsz haza, akkor egy meleg zuhany alatt enyhülést találhatsz.A forró víz ugyanis köztudottan enyhíti a feszültséget, és nyugtatja az izmaidat, különös tekintettel a nyakadra, a válladra, és a hátadra.Számos tanulmány számol be arról, hogy a forró víz azáltal is csökkenti a szorongást, hogy növeli a testben az oxitocinszintet. Állj be te is a zuhany alá!Trükk: ne csak úgy vékony sugárban, hanem bátran, erős sugárban ereszd magadra a vizet, hiszen így a leghatásosabb. A zuhanyzás végén pedig már csak annyi a dolgod, hogy élvezd, hogy már nem érzed magad olyan fáradtnak,

Amikor álmaink kertjét vagy teraszát tervezgetjük, hamar felmerül a kérdés, hogy milyen burkolat is lenne a jó megoldás. Ha nem szereti a hűvösséget árasztó, a felfagyás veszélyét magába rejtő csempe vagy kő burkolatokat, akkor tökéletes választás lehet egy fa teraszburkolat, vagy egy fahatású fa-műanyag kompozit burkolat, elterjedtebb nevén WPC teraszburkolat megoldás (WPC = Wood Plastic Composit = Fa Műanyag Keverék).

Ismerje meg a kifinomult elegancia jegyében született, vadonatúj Tokyo öntöttmárvány mosdócsaládunkat!

Már első körben leszögezzük, hogy nem áll szándékunkban elmarasztalni a porcelán mosdókat, melyek a rendkívül kedvező ár-érték arány és a masszív, kopásálló felület mellett sok más egyéb pozitív jellemzővel rendelkeznek. Mindössze szeretnénk megismertetni Önöket egy modernebb alternatívával, amely még hosszabb távon minősül remek befektetésnek.

Mi a baj a pirossal, ha alvásról van szó?

A piros színnek igazán nagy hatalma van. Veszélyre, tilalomra figyelmeztet. Ha forgolódni akarsz este, és csak számolni a bárányokat, öltöztesd pirosba a hálószobád.

 

Amikor szembesülünk a sérült emberek kiszolgáltatottságával, akkor úgy érezzük, hogy mindenre van pénz ebben az országban, csak éppen arra nem, amire igazán szükséges lenne áldozni. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elindított egy olyan adományozási rendszert, ahol a sok kicsi bizony sokra megy és a befolyt összeg valóban oda kerül, ahová az önzetlen adakozók szánták.

Mi ez a program?

Hamar rákaphatunk az „ízére”

Aki egyszer kipróbálja a közlekedésnek ezt a formáját, az utána nem akar lemondani róla. Nemcsak a kényelem miatt, hanem azért is, mert izzadtságcseppek nélkül éri el az úti célját, és nem okoz gondot a korábban nehezen leküzdhető emelkedő vagy szembeszél. Az ikres édesanyáknak ez igazi megváltás, amikor a gyerekkel akarnak menni valahova – és nem áll a garázsban egy autó vagy nem mennek túl messzire.Vannak azok a baráti/családi túrák, amiket csak azért hagynánk ki, mert azon aggódunk, nem tudjuk majd felvenni a többiek tempóját. Egy ilyen kerékpárral ettől sem kell tartanunk, hiszen az elektromos rásegítés lényege, hogy ezeket a különbségeket kiegyenlítse.

Ha gyors és egyszerű megoldást keres a nyári otthoni fürdőzésekre, akkor a felfújható medence vásárlása a legjobb választás.Sokan esnek abba a hibába, hogy megveszik a legegyszerűbb medencét és a szükséges kiegészítőket kispórolják a projektből. Ebből semmi jó nem sülhet ki, mivel így a medencék megfelelő védelem hiányában egyszezonosak lesznek: kilyukadnak, meggyengülnek, vagy tisztító berendezések hiányában az állandó vízcserét elégeli meg a tulajdonos.

 

2020.03.10 08:00

Reggel hűsítő, frissítő zuhannyal indítani a napot, feltöltődni energiával, este pedig forró vízben relaxálni a fürdőkádban, majd pihe-puha törölközőbe csavarodni felbecsülhetetlen értékű „program”.Azonban, ha a törölközőnk érdes felületű, karcolja a bőrt, esetleg nem teljesen tiszta, vagy szakadt, kellemetlen az illata, nos, az rengeteget ront az élményen.Fontos, hogy kellő figyelmet fordítsunk a higiéniára, hiszen egész testünkkel érintkezik az anyag, a baktériumok könnyen táptalajra találnak, fertőzéseket, betegségeket eredményezhet a nem megfelelő állapotú törlő alkalmatosság.

Minden porcikánkon érezzük a hatását

A masszázsnak köszönhetően ellazulnak az izmain, ami nemcsak a stresszoldásban nyilvánul meg. Mivel lelkileg is megnyugszunk, ezért éjszaka pihentető, mély alvásban lehet részünk, így reggel újult erővel ébredhetünk fel.Az alvásnak pedig kiemelten fontos szerepe van a testsúly szabályozásában, az izmok regenerációjában, illetve az immunrendszer állapotának fenntartásában. És persze lényegesen jobb a közérzetünk, amikor kipihentek vagyunk, aminek a környezetünk különösen örül.De nem csak az alvás által fokozza az immunrendszer ellenálló képességét. Ezt támogatja a vérkeringés serkentésével is, aminek köszönhetően gyorsulnak a regenerációs folyamatok. A <a href="https://homelux.hu/kategoria/felfujhato-massza

Hol telepednek meg?

A baktériumok az egyszerű élőlények közé tartoznak, szaporodásukat meghatározza a tápanyag, a hőmérséklet és a nedvességtartalom.

Ha alaposan megtervezel mindent előre, rengeteg kellemetlenségtől kímélheted meg magad. Ebbe beletartozik a menü, a rágcsálnivalók, a közös program és a dekoráció is, melyeket érdemes idejében kitalálnod. A kellemetlen meglepetéseket így könnyedén elkerülheted.

Néha csak egy kis kreativitásra van szükségünk a hangulatos kerthez. Az elinduláshoz segítséget nyújtanak a következő kerti ötletek képekkel, néhány DIY tippel. Hiszen a saját kezűleg készített kerti bútorok, udvari dekorációk révén otthonosabb kertet, személyesebb, és egyedibb közeget teremthetünk.

A következő kategória a hölgyek (és urak) legnagyobb örömére a ruhák és a cipők kategóriája. Ezt követik a könyvek, parfümök, kozmetikumok, melyek ára sokszor már szimbolikus-számba megy. A magyar fogyasztók a tavalyi évben is meglepték a kereskedőket, hiszen a Fekete Pénteken olyannyira aktívak voltak, hogy egy normál naphoz képest 9750%-kal nőtt az eladások száma.

Tudtad? Magyarországon 2013-banszerveztek elsőként Fekete Pénteket.

Kis helyen is elfér

Valljuk be őszintén, egy otthon berendezett, saját bárpult életérzés. Főleg akkor, amikor egy nehéz nap után másra sem vágysz, mint ellazulni a kedvenc italod társaságában. Ami otthonod lágy ölén talán még jobban esik, mintha egy közeli bárban fogyasztanád el.

Nagyon sok szép gyerekszoba bútor van ugyanis, amik nagyon praktikusak is, de nem biztos, hogy annyira könnyű a bőség zavarában megtalálni azt, ami számunkra ideális, illetve ami a csemeténknek is tetszik. Hiszen nyilvánvalóan konkrét elképzelései is vannak arról, hogy milyen szobát szeretne.

Vonjuk be a gyereket a döntésekbe

 

Ami sokat hozzátesz a megfelelő hangulathoz, az az ifjúsági szoba festése. A színek ugyanis nagymértékben meghatározzák, hogy milyen lesz egy helyiség összképe, és nyilvánvalóan fontos, hogy az a környezet, amiben a legtöbb időnket eltöltjük, olyan színekben pompázzon, ami nekünk tetszik.

Gondoljuk végig, milyen pózban alszunk

A kényelem alatt azt értjük, hogy a matrac tökéletesen alátámasztja a hátat, vállat és a csípőt. A testsúly azért lényeges, mert minél nagyobb, annál keményebb termék mellett érdemes letennünk a voksunkat.

 

A bajai mentőállomás 125 ezer ember életéért felel

Ismeretes, hogy a balesetek és az akut problémák esetén a mentők szerepe kiemelten fontos: az ellátás minőségét jelentősen befolyásolja, hogy mennyi idő alatt, milyen személyi állománnyal és nem utolsó sorban, mennyire modern és megbízható felszereléssel érkezik a helyszínre a sürgősségi kocsi.

 

Praktikus tárolók

 

Egy gyerekszoba tele van pótolhatatlan kincsekkel. A kicsik különleges világához hozzátartoznak a kedvenc játékaik, plüss állataik és a saját kezűleg készített alkotásaik. Mindezt valahova el kell pakolni, amikor rendet akartok varázsolni, ezért a legjobb, ha gondoskodtok az ágy alá vagy a szekrény fölé helyezhető dobozokról.

 

A gerinceddel is jót teszel egy babzsákfotellel

Bár a babzsákfoteleket szinte mindenki ismeri, ennek ellenére nem sok szobában találkozunk vele. Pedig ha sikerül megtalálnod az igényeidhez passzolót, akkor várni fogod, hogy végre belehuppanhass egy hosszú nap után.

A takarításra sokan fájdalommal gondolnak. Különösen igaz ez, amikor a tavaszi nagytakarítás kerül szóba. Pedig ha jól osztod be a feladatokat, akkor különösebb megerőltetés nélkül varázsolhatod tisztává otthonodat. És valljuk be, egy ilyen környezetbe te is szívesebben mész haza.

Ám – talán épp az egyedülállóan széles választék miatt –, a közelmúltban számos vásárló szegezte nekünk a kérdést: végül a görgős íves, tolóajtóval felszerelt szögletes, esetleg inkább a nyílóajtós zuhanykabint mellett döntsön? A vásárlói igényekre reagálva, bejegyzésünkben összeszedtük néhány szempontot: mit érdemes tudni a különböző típusokról, valamint azt, hogy az egyes igényekre (pl. mágneses ajtózáras kialakítás) mely termékek adnak választ.

A szabadon élő társaiknál kisebb gondot okoz

 

A macskákkal szívesen osztjuk meg az otthonunkat, azt viszont már kevésbé kezeljük jól, amikor karmaival kárt tesz a szívünknek kedves enteriőrben. Vagy éppen bennünk. Előfordul ugyanis, hogy a dagasztás már nem egy számunkra kellemes érzés, mert az ölünkbe kucorodva belemélyeszti a karmait a kedvenc ruhadarabjainkba – vagy a bőrünkbe, ezzel akár komolyabb sérülést okozva.

Az értékesítési időt befolyásolhatja a fürdőszoba

Az újépítésű vagy újszerű ingatlanok eladása során könnyen szembesülhetünk a hosszú értékesítési idővel.

A típusok bűvkörében

Az egyik legfontosabb szempont a kert mérete. Ez alapján azt mondhatjuk, a nagy vágószélességű benzinmotoros darabok a nagy területre, az elektromosok pedig a kisebb, tagolt gyepre bizonyulnak jó választásnak. 

A tipikus női-férfi ellentétek kiéleződnek, meg kell tanulni őket helyén kezelni, ha harmonikus, szeretetteljes együttélésre vágyunk. A reggeli készülődések közepette a fürdőszoba könnyen válhat háborús helyszínné. Mivel idáig egyedül éltünk, megszoktuk saját reggeli rutinunkat, most viszont már két embernek kell osztozni ugyanazon a helységen.

Az évről évre változó lakberendezési trendek a nappali, hálószoba és konyha mellett természetesen a fürdőszobában is megjelennek, elsősorban a dizájn elemekre, színekre, illetve anyagokra vonatkozóan. Otthonunkat ugyan nem alakítjuk át minden évben az aktuális divat szerint, az apróbb változtatásokhoz azonban nincs szükség a helyiség szétbontására vagy jelentős anyagi beruházásra.

 

Az otthoni munkavégzés egyre gyakoribbá válik napjainkban, köszönhetően nagyrészt annak, hogy egyre több munkakörhöz nem feltétlenül szükséges teljes személyes jelenlét. Nem mindenki számára ideális a kötetlenebb munkavégzési forma, de sokaknak szimpatikus ez a fajta szabadság.

2017.12.01 11:00
Taliga Tamás

Ha megálmodtunk, megterveztettünk, és elkészíttettünk egy álom berendezést a lakásunkba, természetes, hogy azt szeretnénk, ha az sokáig szép és mutatós maradna. Ez alapvető elvárás, ezért az igényesebb bútorgyártók minőségi alapanyaggal dolgoznak, hogy véletlenül se kezdje ki a bútorokat az idő vasfoga egyhamar.

2017.12.02 10:00
Taliga Tamás

Amikor új fürdőszobánkba, vagy a már meglévőbe új szanitereket, mosdót választunk, számtalan dolog határozhatja meg választásunkat. Egyrészt az otthonunk, a fürdőszoba színvilágához, formavilágához is kereshetünk ma már szebbnél szebb mosdókat, míg a mosdó típusok szerint is meghatározhatjuk, hogy szabadon álló mosdó, pultra ültethető mosdó, vagy akár szekrénybe építhető mosdó lesz-e az ideális számunkra. Ezt nyilván nagyban meghatározza a fürdőszoba mérete és berendezése is. Egy jó mosdó tartóssága, hosszú élettartama azonban a termék anyagától függ, így az is egy igen meghatározó szempont lesz, hogy milyen anyagból készült az adott mosdó?

2017.12.11 17:00
Taliga Tamás

Amikor a tél a nagy hóesésekkel érkezik, nehéz idők várják a állatokra és növényekre. A növények számára könnyebb a túlélés – a fehér pehely vastag rétege beborítja őket mint egy dunna és óvja a fagy káros hatása ellen.

Szüleink vagy nagyszüleink felett előbb-utóbb bizony eljár az idő, amire egyre több jel utal. A lassabb tempó, az egyre kevésbé tökéletes hallás vagy látás mellett sajnos a mindennapos tevékenységek is fokozott sérülésveszélyt hordozhatnak.

Karácsonyi hangulat a fürdőben?

Ha a lakást ünnepi díszbe öltözteti, ne feledkezzen meg azokról a helyiségekről sem, melyek nincsenek szem előtt mindenki számára!

Ahogy közeledik advent első vasárnapja, mindenki lázasan kutakodik az interneten, hogy ötleteket gyűjtsön a karácsony-váró dekorációkhoz.

Mondják, hogy luxus. Pedig még egy szűkebb költségvetésből tervezett fürdőszobába is “belefér”. Hidromasszázs kádat, vagy zuhanykabint már pár fürdőbelépő áráért kaphatunk, ha szemfülesek vagyunk.

Olyan sok jótékony hatása van a hidromasszázsnak, hogy bűn lenne kihagyni az életünkből. Itt van mindjárt az izomlazítás, a vérkeringés javítása, a bőrfiatalító hatás.

Ha ön valaha költözött, vagy felújított, akkor tisztában van vele, mennyi mindent el kell tudni helyezni a fürdőszobában. Tisztítószerek, kozmetikai eszközök, törölközők… Egy új fürdőszoba bútor és praktikus tároló kelleni fog, hogy a káoszt elkerülje!

Hideg lett, hamarosan repkednek a mínuszok. A legtöbb műanyag kerti bútort megviseli a hőingadozás, a fából készülteknek pedig a csapadékban gazdag időjárás nem kedvez - lássuk, milyen buktatókat tartogat a kerti bútorok tárolása!

A zuhanyfej arányait tekintve a legkisebb költségvonzatú elem a tusoló beszerelésekor. A döntés során a legtöbben az esztétikai szempontokat és az árat veszik figyelembe, pedig vannak olyan jellemzők, melyek nagyobb hangsúlyt érdemelnek.

Amikor építkezésre vagy felújításra kerül a sor, a burkolat és a szaniter választásánál olyan alternatívát keresünk, ami időtálló és könnyen tisztántartható. A márvány nemcsak ennek a két kritériumnak tesz eleget, hanem sokat dob a lakás stílusán is. De hogyan érhetjük el, hogy mindig csillogjon?

A férfiak és a nők rengeteg dolgot másképp csinálnak az autóvezetéstől a takarításig. Erre jönnek az eltérő nézőpontok, szokások, amelyek gyakran felszínre törnek – különösen, ha összeköltözésre kerül a sor.

2018.03.14 13:41
Taliga Tamás

Konyha tervezés során nagy fejtörést okozhat, hova helyezd el az egyes elemeket, berendezéseket. Különösen akkor, ha nem kérsz segítséget egy szakembertől. Ez persze nem lépéshátrány, mert így is van esélyed előnyösen berendezni a lakás egyik legforgalmasabb pontját, egyszerűen szem előtt kell tartanod bizonyos szempontokat – mert a legszebb konyhát is gyorsan megutálhatod, ha kényelmetlen a használata.

2018.04.04 08:00

Zuhanyfej választás? Hála a tervezőknek ma már a zuhanyzás nemcsak egy mindennapos tisztálkodási rituálé lehet, hanem élmény, sőt segíthet lefaragni a számláinkból is. Persze mindig van hova fejlődni, ettől függetlenül érdemes fontolóra vennünk egy-egy darab beszerzését.

2018.06.13 13:59
Taliga Tamás

A hidroterápiát és a balneoterápiát gyakran emlegetik egy lapon, ám csak egyetlen közös van bennük: a víz. Míg a hidroterápia során a víz erejét használják gyógyászati célra, a balneoterápia a meleg gyógyvizek és azok iszapjainak jótékony hatásaira épül.

2018.06.25 14:03
Taliga Tamás

A sarokkád nemcsak egy szaniter termék, hanem életérzés! Szeretné, ha nem kellene a kicsi, keskeny kádban nyomorogni, hanem végre elterülhetne a kellemesen meleg vízben? Váltson Ön is sarokkádra, de csak okosan!

2018.07.07 14:07
Taliga Tamás

Ez az a helyiség, ahol elengedhetetlen a tökéletes világítás. Látnunk kell magunkat a tükörben sminkelésnél, borotválkozásnál. Jó fényviszonyok szükségesek a frizura elkészítéséhez és a körömvágáshoz egyaránt. Nem árt, ha látjuk, hová lépünk, amikor kiszállunk a fürdőkádból. Mivel vizes közegről van szó, kiemelt szerepet kap a biztonság is.

2018.07.10 14:09
Taliga Tamás

Biztosan észrevette, hogy egyre több kertből szűrődnek ki hétvégenként vidám társalgás hangjai, száll a grill ételek ínycsiklandó illata.  Ugye, jó lenne a barátokkal körbeülni az asztalt a szabadban, jókat nevetni, finomakat enni?

Elég az álmodozásból, itt az ideje egy kerti partynak Önnél is!

2018.07.12 14:10
Taliga Tamás

Juhú, forró napok jönnek! Végre itt a nyár, perzsel a nap, barnul a bőr, hideg a sör és lazulhatunk a medencében! Már akinek van. Ha Ön most áll mobil medence vásárlás előtt, adunk néhány tanácsot a könnyebb döntés érdekében.

Olyan természetesnek vesszük, hogy folyó vízben mosogatunk, hogy a sarokkádunk pillanatok alatt megtelik meleg vízzel és automatikusan nyúlunk a hidromasszázst indító gomb után. Most itt az idő, hogy visszanézzünk a múltba és még jobban értékeljük, amink van!

2018.07.27 14:13
Taliga Tamás

Az egyre melegebb hétvégéken sokan látogatnak ki a hobbytelekre, nyaralókba, hogy leporolják a nyugágyakat és ellenőrzést tartsanak - mit kell cserélni, mi nem bírta az idei kemény telet, mi az, ami javításra szorul.

2018.07.28 14:14
Taliga Tamás

Az otthonunkban minden gondos takarítás ellenére rengeteg baktérium van, ezek zöme a fürdőszobában és a konyhában éli izgalmasnak mondható életét. Folyton újabb és hatékonyabb tisztítószereket vetünk be ellenük, de megbújnak bárhol és a főhadiszállásuk a szivacsokban van!

2018.07.30 14:16
Homelux

Számomra a nap egyik fénypontja, amikor este beállhatok a forró zuhany alá, majd a radiátoron felmelegített pihe-puha törölközőbe bugyolálhatom magamat.

2018.07.31 14:17
Homelux

Viszlát, nagyfogyasztású szpotok, remegő fényű neoncsövek! Végre nem kell a fürdőszobában a villanykapcsoló megbillentése után percekig félhomályban botorkálni, hanem rögtön sminkelhet, borotválkozhat még az is, aki a reggeli készülődésre mindössze 10 percet kénytelen szánni.

Mik ezek a szakszavak már megint? Mi az a Quick Line? Garantáljuk, hogy a cikk elolvasása után tisztában lesz ezekkel a fogalmakkal, így könnyebb dolga lesz, ha hidromasszázs zuhanykabin vásárlásán gondolkodik.

2018.08.09 14:23
Homelux

Egy új ház építése jó alkalom arra, hogy végre mindent rendesen, odafigyelve, a saját elképzeléseink alapján helyezzünk el a házunkban. Bár a költségvetés mindenkinek megköti a kezét, azért építés során nem szabad spórolni semmi olyanon, ami hosszú távra szól.

Ha Ön lakásfelújításba kezd, akkor az első nagy falat a villany és vízhálózat javítása, aztán a burkolatok cseréje. A fürdőszobai csempe és járólap felszedése után fejtörést okoz, hogy bent hagyjuk-e a régi szanitereket, ha már eddig eljutottunk. Persze sokan az új mellett döntenek. De nem mindenki…

2018.08.20 14:26
Homelux

Ugye Ön is minden nap megnézi magát a tükörben? A reggeli fogmosáskor otthon, vagy a munkahelyre szaladva egy kirakatüvegben: mindig ellenőrizzük, hogy jól nézünk-e ki.

Evidens, hogy tükör minden háztartásban van és talán meg is lepődik, ha megtudja: nemrég még luxuscikk volt. Honnan kezdődik a tükör története? Van egyáltalán kezdete?

2018.08.23 14:28
Homelux

XIV. Lajos, a Napkirály szenvedélyesen szerette a csillogó holmikat, amik a gazdagságát hirdették. Nemcsak használati tárgyakkal vette körül magát, hanem a Versailles-ban épített palotája is kívül-belül ragyogott.

Gránit, márvány, mészkő - több közös is van bennük. Elegánsak, egyediek és drágák. Státusszimbólummá váltak, ezért aki a külsőségek mellett a minőségre is nagy hangsúlyt fektet, ne hagyja ki ezeket az otthonából!

2018.09.03 14:34
Homelux

Az európai trendeknek megfelelően a fürdőszobák falát nagyrészt csempe borítja. Vajon miért ragaszkodunk ennyire ehhez a burkolathoz? Van más megoldás?

A párás, vizes helyiségben a falakat meg szeretnénk óvni a nedvesedéstől. Emiatt aztán majdnem mennyezetig csempézünk. Változatos formák és színek állnak rendelkezésünkre, számtalan stílusban és árkategóriában.

Bár egy korábbi cikkünkben már szót ejtettünk a tisztálkodószerekről, a szappan mégis megér egy külön fejezetet. Napjainkban egyre többen igyekeznek természetes kozmetikumokat használni, így újra hódítanak a házi készítésű szappanok, a gyógynövényekkel, illóolajokkal kevert csodák. De honnan indult a szappanfőzés kultúrája? Itt a válasz!

2018.09.22 14:42
Homelux

A lakás többi részéhez hasonlóan a fürdőszobában is helyezhetünk el növényeket. Vannak olyan fajok, amelyek kifejezetten szeretik a párás levegőt, a magasabb hőmérsékletet. Mintha egy trópusi dzsungel lenne a fürdőben!

Bár még tartja magát a vénasszonyok nyara, egyre hűvösebb éjszakák jönnek. Hamarosan sorra kerül a nyaralók vízrendszerének téliesítése és a medencék karbantartása. Ön melyikkel kezdi?

A víz keménységét, valamint ebből adódóan a vízkő kiválását, a vízben oldott kalcium és magnézium sók okozzák. Ezen anyagok hatására a szerelvények hamar tönkremennek, a tömítések elhasználódnak és a szűrők is gyakran cserére szorulnak. Járjuk kicsit körbe ezt a témát, hiszen mindannyian érintettek vagyunk benne.

2018.10.04 14:49
Homelux

Az illemhelyek használatának elterjedése fontos szerepet játszott az emberiség történetében. De hogyan jutottunk el a gödörtől a porcelán wc csészéig?

A baleset, vagy betegség következtében kerekesszékbe kényszerült emberek a mindennapok legegyszerűbb tevékenységei során is akadályokba ütközhetnek. Hasonló helyzetben vannak azok is, akiknek járókeret, vagy járássegítő szükséges a lakáson belüli közlekedéshez. Alapvető szükséglet a mindennapi tisztálkodás, így olyan fürdőszobára van szükség ilyen esetben, amely tágas, biztonságos és kényelmesen használható.

2018.10.08 14:52
Homelux

Az intelligens tárgyakkal körülvéve az ember úgy érzi, csoda, hogy nincs még mindenhol beszélő hűtő, ami jelzi, hogy mi fogyott ki belőle, vagy könyvespolc, ami csipog, ha nem tettük vissza a helyére az olvasmányunkat.

2018.10.10 14:53
Homelux

A tisztálkodás fejlődése az ókortól napjainkig

Ön bizonyára minden nap zuhanyozik, vagy vesz egy kellemes fürdőt, ha ideje engedi. Természetes dolog, hogy az ember figyel az ápolt megjelenésre, tisztasága és hogy kellemes illat lengje körül. Ám ez nem mindig volt így!

2018.10.13 14:55
Homelux

Ugye Önnek is van jól bevált tusfürdője, vagy kedvenc samponja? Volt ám élet ezeknek a feltalálása előtt is! Nézzük, mit használtak az elődeink.

2018.10.15 14:56
Homelux

Ha a fürdőszobában elromlik valami, akkor a javítás, vagy a csere halaszthatatlan. Egy szétesett zuhanycső, vagy egy törött zuhanykabin miatt körülményesebbé válhat a mindennapi tisztálkodás, felfrissülés, így hajlamosak vagyunk gyors, de nem mindig a legjobb megoldás mellett dönteni.

A sütés és főzés nulladik lépése legtöbb esetben a nyersanyagok gondos megtisztítása. A recept leírását csak ezt követően olvassuk tovább nyugodt szívvel, pedig lehet, hogy ilyenkor aggódhatnánk igazán.

2017.12.13 12:19
Taliga Tamás

Ezzel a felkiáltással lelki szemeink elé máris beúszik az a kép, ahogyan a kád kettétörve hever a fürdőszoba közepén, a csövek magukat nem takargatva bújnak ki a falakból, a csempe és a járólap pedig félig felverve szinte teljesen meztelenné teszi a helyiséget. A végeredmény persze kárpótol, hiszen egy komfortosan berendezett, gondosan megtervezett újjá építés után igazán jó érzés belépni a fürdőbe, és otthonunkat is sokkal igényesebbnek érezzük.

Ma már szinte mindenünk „okos”: a telefonunk, az óránk, a karkötőnk, a térkövek vagy éppen az otthonunk. Az okos rendszerek a fürdőszobába is beszivárogtak, ahol olyan megoldások kerülnek előtérbe, melyek a világításért, a hűtésért vagy a vízérzékelés szabályozásáért felelősek.

Ha Ön a nyár végén szomorúan vette tudomásul, hogy kerti bútorai elhasználódtak az évek során, akkor ez a pár sor Önnek szól! Még éppenhogy csak elraktuk az asztalt és székeket a nyári használat után, ám érdemes előre gondolkodni és már most böngészni az időjárásálló bútorok között. Kerti bútor télen - Ön milyet venne jövő tavasszal?

Egy sarokkádban elnyújtózni egy nehéz nap után nem kis ajándék a testnek és a léleknek. Vitathatatlan tény, hogy a sarokkádhoz bizony hely kell. Nagy hely. Vagy mégsem?

2018.10.20 15:41
Homelux

Önnek milyen van?

Ha jól végiggondoljuk, akkor a fürdőszoba tulajdonosoknak két nagy tábora van: az egyik a hagyományos burkolatokat részesíti előnyben, egyforma járólap és csempe, esetleg egy kis díszítő bordűr, vagy dekorcsempék elszórtan… A másik pedig az a csoport, akik szeretik az újdonságokat, követik a trendeket és nem ijednek meg a különös formájú és felületű burkolatoktól sem.

Azt ugye tudjuk mindannyian, hogy egy hidromasszázs kádba beleülni maga a csodás feltöltődés. De ha takarítani kell, hát kétszer is meggondoljuk, hogy nekiálljunk-e, mivel a fúvókák tisztítása aprólékos feladatnak tűnik, a csőrendszer átmosása pedig hamar elfelejtődik.

2018.11.03 15:49
Homelux

Örök célunk, hogy a környezetünkkel harmóniában legyünk, különös tekintettel az otthonunkra. Ezt az energia áramlás optimalizálásával érhetjük el, és ebben nyújt segítséget a Feng Shui, mint életfilozófia.

Miért halogatjuk a fürdőszoba felújítást? Valljuk be, nehéz lenne napokra nélkülözni azt a helyiséget, ahol indul és ahol befejeződik a napunk. Mégis jó lenne a legkisebb rumli mellett kicserélni a kádat egy szebbre, jobbra.

2018.11.08 15:53
Homelux

Ez olyan, mintha azt kérdeznénk: milyen a finom étel? Mindenkinek más. Legyen esztétikus, praktikus és illeszkedjen az igényeinkhez, stílusunkhoz. Formájukat és méretüket tekintve számtalan variáció közül választhatunk, az anyagok terén azonban nincs nagy változás az elmúlt évtizedekhez képest.

2018.11.10 15:54
Homelux

Ha igazán otthonossá szeretnénk varázsolni a lakásunkat, akkor dekorálunk. Méltatlan helyzetben vannak a vizes helyiségek, hiszen kinek jutna eszébe kidíszíteni a WC-t, vagy a fürdőszobát?

2018.11.12 15:56
Homelux

Meghökkentő, bámulatos, félelmetes! Nem gondoltam volna, hogy ezt érzem, amikor először láttam élőben az öntött műgyanta padlót. Na nem azt, ami a gyárban terül az aljzaton, hanem azt, amit kreatív kezek alkottak, 3D-s és gyönyörű!

Az ember néha a hosszadalmas építkezés, vagy egy körülményesebb felújítás közben felteszi magának a kérdést: érdemes-e időt nem sajnálva, még az ideális fürdőszoba bútor kiválasztásába is külön energiát ölni? A válasz: igen! Bejegyzésünkben igyekszünk körüljárni, milyen tényezőket érdemes mérlegelni, hogy a helyiségbe végül szemrevaló bútor kerüljön.

Első körben érdemes leszögezni: természetesen lehetséges a zuhanykabint sietve, minimális anyagköltséggel is beépíteni, ám ennek levét nem az „elkövető”, hanem minden bizonnyal mi fogjuk majd „elfogyasztani”…

A megfelelő zuhanykabin kiválasztása során érdemes nagy hangsúlyt fektetnünk a számunkra optimális zuhanytálca kiválasztására is. Első és fő szempont, hogy méreteiben és kialakításában tökéletesen illeszkedjen az általunk kiválasztott zuhanykabinhoz.

2018.11.22 16:00
Homelux

Bizonyára Önnek is feltűnt, hogy ebben a hónapban még a csapból is a „Black Friday” folyik, ám az újdonsült őrület oka, vagy épp célja sokak számára ismeretlen lehet. Bejegyzésünkben a Fekete Péntek eredetéről tudhat meg többet, és az is kiderül, mi köze van az elnevezésnek a könyveléshez.

A hidromasszázs nem csupán divatos hóbort, hanem az európai kultúrtörténet fontos alkotóeleme. A hidromasszázst az alternatív, természetes gyógymódok közül az egyik legrégebbiként tartjuk számon: a római nemesek mindennapjaiban és gyógyászati, preventív gyakorlataiban kiemelt szerep jutott a közösségi fürdőhelyek látogatásának, valamint a rabszolgák által végzett reggeli, esti masszázsnak.

Legutóbbi írásunk már az ünnepekre hangolódás jegyében született, s mivel a Karácsony egyre közeledik, így aktuális posztunkban szintén az ajándékötletek állnak a középpontban.

2018.11.29 16:05
Homelux

Jóllehet, karácsonyig még sokat kell aludnunk, az ajándékok beszerzését érdemes időben elkezdeni, pláne, ha idén egy kis kreativitást és egyéniséget is csempésznénk a jelentőségét vesztett dömpingáruk örvényébe. Bejegyzésünkben olyan házilag is elkészíthető ajándékokat mutatunk be, amelyek önmagukban, vagy egy nagyobb ajándék kísérőjeként is örömet okozhatnak az ajándékozott számára.

Az üzletekben, drogériában kapható vegyszerek amellett, hogy károsak a környezetre nézve, sokszor rendkívül drágák is. Érdemes tehát előtérbe helyezni a vegyszermentes takarítást, alternatívákat keresni és azokat saját fürdőszobánkban letesztelni. Egy idő után eszünkbe sem fog majd jutni, hogy „vészhelyzet” esetén a régi vegyszereinkhez nyúljunk!

2018.12.03 16:10
Homelux

Némi kreativitással, pár ügyes „fogással” könnyen ellensúlyozhatjuk azt a hátrányt, hogy otthonunkban csak egy szűkösebb, vagy éppen sötétebb fürdőszoba vár minket. Következő blogbejegyzésünkből kiderül, hogy egy kisebb fürdő sem feltétlenül megtörhetetlen átok, sőt, egészen barátságos helyiséggé varázsolható. Előnyeihez pedig az is hozzá tartozik, hogy – a méretéből fakadóan– tisztán tartására kevesebb időt is elég fordítani.

Egy fürdő hangulatát nem csak a csempe színe, vagy a helyiség megvilágítása befolyásolja… a szaniterek minősége, anyaga, designja mind-mind döntő szerephez jut abban, hogy a család, a vendégek a fürdőszobába belépve végül úgy érzik: „Ide kellemes bejönni, itt jól érzem magam”. A funkció tökéletesen megbízható és tartós betöltése mellett így a csaptelepeknek egyéb céloknak is meg kell felelnie.

2017.12.11 15:00
Taliga Tamás

A Marmorin mosogatók egyik kiegészítője a praktikus csepegtető, melyet külön rendelve lehet megvásárolni a mosogatók néhány típusához. A tökéletes illeszkedés garantált, hiszen kifejezetten az adott mosogató formájához tervezték.A csepegtető rozsdamentes alapanyagú, így biztosak lehetünk abban, hogy hosszú távon segítségünkre lesznek a mindennapi teendőinknél a konyhában.

2017.12.12 10:00
Taliga Tamás

Bár téli időszakban elhal az élet a kertben, de a szépsége nem tűnik el – épp ellenkezőleg, igazán mágikusan nézhet ki. Dérrel borított faágak, fehér pehely a virágágyakon, hóval borított fák, jégcsapok – természet által alkotott téli tájkép egy rendkívüli tehetséges művész alkotásával hasonlítható össze. Mindamellett ez az időszak nemcsak az esztétikus benyomásokat kínál, hanem az új kötelezettségekkel terhel meg, melyikből a legfontosabb a kert hóeltakarítása.

2017.12.13 11:17
Taliga Tamás

A kisbabás szülők többnyire nem győzik kivárni, hogy a gyerkőc elkezdjen mászni, majd felálljon, és kapaszkodva lépegessen, így fedezve fel a világot. A kezdeti örömöt azonban hamar felváltja a folyamatos aggodalom, ugyanis az immár önjáró gyermek folyamatosan veszélybe sodorja magát, illetve olyasmihez nyúl, amihez nem kellene.

2017.12.13 14:00
Taliga Tamás

Fürdőszoba-felújítás előtt, vagy éppen annak a kellős közepén áll? A tárolóhelyek kialakítása ugyanolyan fontos lépés, mint a szaniterek kiválasztása. Sosem késő ötletelni!

A régmúlt időkben dédapáinknak elég volt egy szappan, egy lavór víz és egy kis, függönnyel elkerített sarok a konyhában, hogy tisztálkodjanak. A társadalmi elvárások változása magával hozta, hogy egyre többet törődünk a megjelenésünkkel, a tisztasággal. Ma már szinte csak frissen mosott hajjal, illatosra zuhanyozva léphetünk ki az utcára, vagy tökéletesre sminkelve és az urak fényesre borotválva ülhetnek le egy tárgyalóasztal mellé.

A konyhához hasonlóan a fürdőszobai kiegészítő apróságok tárháza is meglehetősen széles – persze ezek közül nem mindegyik praktikus. Most megmutatjuk azt az 5 dolgot, amelyet érdemes beszerezned és kettőt, amely csak a polcokon mutat jól.

2018.02.05 12:56
Taliga Tamás

Ha fürdőszoba, akkor víz, ha víz, akkor csúszós felületek. Bárkivel megtörténhet, hogy elveszíti az egyensúlyát, vagy a zuhany alól kilépve megcsúszik a padlón. Hogyan előzzük meg a baleseteket?

 

2018.02.28 13:00
Taliga Tamás
Nagyon sok ember él együtt állatokkal. Akinek volt már olyan kedvence, aki igazán elvarázsolta, az tudja, hogy ezek a szőrös kis lények szinte olyanok tudnak lenni az embernek, mintha a gyerekei lennének. Éppen ezért természetesen megvan a saját helyük a lakásban is, ami nem ritkán olyan minőségű, mint a gazdi saját ágya.

Mindannyian szeretünk meleg lakásba hazaérni, melynek megteremtésére számos fűtési alternatívák léteznek. Természetesen mindegyiknek megvannak a maga előnyei, illetve hátrányai, ezek mérlegelése elengedhetetlen a kiválasztás előtt.

Ha Nápolyt látni és meghalni - akkor Milánót látni és újjászületni!

2018.06.04 13:55
Taliga Tamás

Mitől nőies/férfias egy fürdő a színhasználaton és berendezésen túl? Meghatározzák-e a különböző tisztálkodási rituálék a helyiség kialakítását, és ha igen, mennyiben? Ezekre a kérdésekre keresünk választ alábbi blogbejegyzésünkben.

2018.06.06 13:58
Taliga Tamás

Sokan váltanának a hagyományos zuhanyzós megoldásról egy praktikus és esztétikus zuhanykabinra, ám gyakran csak a kereskedésben szembesülnek az óriási választékkal és a döntés nehézségével.  Segítünk választani, összeszedtük röviden, mire érdemes figyelni zuhanykabin vásárlása előtt.

Lehet, hogy az Ön karácsonyfája alatt is megtalálható egy kecses formájú üveg, színek szerint rétegezett fürdősóval. Az ajándékozó csupa jó szándékkal felvértezve vehette, hogy feltöltődésre, relaxálásra buzdítsa Önt. Az üveg szép, a só színes - de vajon nyugodt szívvel beleöntheti a fürdővizébe?

2018.06.20 14:02
Taliga Tamás

Pár évtizeddel ezelőtt nagyszüleink megelégedtek egy falra szerelhető tükrös szekrénykével, amiben papa a borotválkozáshoz szükséges eszközeit, mama pedig a hajkeféjét tartotta.

Bizonyára Ön is találkozott már vele, ha nem is használta még soha. Egy jobb szállodában alap fürdőszoba-tartozék, de már az otthonokban is egyre elterjedtebb. Már nemcsak fényűzésből, hanem praktikus szempontok miatt is építtetik be fürdőszobájukba és használják egyre többen a bidét.

2018.08.02 14:19
Homelux
Zuhanyzás után Ön is kíváncsian kémleli a tükröt? Vajon ki van ott? Erre soha nem derülne fény, ha nem törölné le a tükröt borító párát. Vagy van más megoldás is?
2018.08.16 14:25
Homelux

A márvány, porcelán, vagy akár a rusztikus padlástéglák újbóli hódításának tudhatjuk be, hogy egyre többen fuga nélkül szeretnék látni az egymás mellé simuló lapokat. Lehet-e nélkülözni a fugát, illetve milyen módszerek vannak arra, hogy legyen is, meg ne is: most elmondjuk.

2018.08.30 14:33
Homelux

A tisztálkodás fontosságát bizonyítja, hogy szinte az összes vallás magáénak mondhatja a rituális fürdőzés szokását. A rituális fürdő során a hívők megtisztítják a testet és a lelket, hogy makulátlanul léphessenek kapcsolatba az égiekkel.

 

2018.09.06 14:36
Homelux

Egy kisgyermek érkezésével szinte teljesen átrendeződik a lakás! Nemcsak a gyerekszoba kialakítására van szükség, de biztonságosabbá kell tenni a konyhát, nappalit, fürdőszobát is. Milyen trükköket alkalmazhatunk, hogy a babának és szülőknek is örömteli legyen a fürdés?

Akinek van hidromasszázs kabinja, és még esetleg gőz funkciós is, az már tudja, hogy stresszoldásra, átmelegedésre a legjobb hely a világon! Ön tudja, hogy mi mindenre jó egy gőzkabin? Elmondunk néhány titkot...Ugye tovább olvas?

2018.09.13 14:38
Homelux

Mitől lesz kellemes egy frissítő zuhany? A vízsugarak lágyan permetezzenek, vagy szúrósan erősek legyenek? Kézben szeretnénk tartani a zuhanyrózsát, vagy fali rögzítésű legyen, hogy mindkét kezünk szabad maradjon? Mindenki másképp szereti, megmutatjuk a legnépszerűbb megoldásokat!

2018.09.17 14:39
Homelux

Itt a vége a vénasszonyok nyarának. A hideg idő közeledtével át kell néznünk a fűtésrendszerünk állapotát. Lehet, hogy néhány radiátor cserére szorul, ezért ne késlekedjen Ön sem!

2018.09.27 14:44
Homelux

A vizes helyiségekben gyakori jelenség, hogy a sarkokban fekete penész jelenik meg. Ennek okai a folytonos pára, ami megül a résekben, a nagy hőmérséklet ingadozás és a nem megfelelő szellőzés. Ha már megjelent a penész a falakon, nehéz kiirtani, ezért a megelőzésre kell nagyobb hangsúlyt fektetni.

Víz nélkül nincsen élet! Mire használjuk leginkább? Otthon ivásra, tisztálkodásra és tisztításra. Az iparban és a mezőgazdaságban pedig rendkívül sokrétű a víz felhasználása. Ha a vízellátás akadályokba ütközne, megállna a gyártás, nem lenne megfelelő mennyiségű élelmiszer sem.

A japán kultúra: mélység és a finomság. Na meg az onsen, a természetes hőforrások vizében való fürdőzés! A források környezetében legtöbbször csak minimális átalakításokat végeznek, kizárólag fát és követ használnak fel az építés során. Így a nagyközönség számára is látogatható, ám megőrzi a természet adta nagyszerűségét.

Nincs könnyű dolga az embernek, ha otthonát az elejétől kezdve szeretné berendezni, de akkor sem, ha csak felújításról van szó és az azzal járó bútorcserével és munkálatokkal kell foglalkoznia. Ez különösen igaz lehet a konyhabútorra, hiszen egy elég drága dologról és hosszadalmas folyamatról van szó.

A higiénia szintje a 17-18. században érte el mélypontját Európában. A napi tisztálkodás célpontjaként csak az arcot és a felsőtestet, annak is legfeljebb a nyak felőli részét jelölték ki.

A szerencsésebbek otthonukban, mások wellness központokban és fitness termekben élvezhetik a finn szauna áldásos hatását. A fejüket ilyenkor gyakorta felütő járványok idején a jótékony illóolajoknak különösen nagy hasznát vehetjük.

2018.12.10 16:15
Homelux

Röpködnek a mínuszok, mi is eshetne jobban ebben a zord időben, mint egy kényeztető, forró szaunázás? Lássuk, hogy miért érdemes rendszeresen elmerülnünk a gőzben, no meg persze a gondolatainkban!

Első lépések – fontos a gondos tervezés!

Energiát és pénzt spórolhat meg azzal, ha elegendő időt szán a felújítás megtervezésére. Érdemes a legelején szakemberekkel felméretnie a helységet és a lehetőségeket. Ezzel elkerülheti a tatarozás során hirtelen felbukkanó problémákat. Fontos tudnia, hogy mit kell újjáépíteni, javítani a falakon belül (vezetékek, szellőző rendszer) és kívül (repedések) is.

Vannak, akik csupán azért vásárolnak kádat, hogy legalább a lehetőséget meghagyják egy időben távoli, télesti, forró fürdőre – hogy aztán végül időhiány miatt csak szökőévente egyszer kerítsenek sort az álom beteljesítésére.

A vizet egyesek a 21. század aranyaként tartják számon, mivel mennyisége folyamatosan csökken a túlfogyasztás, illetve a környezetszennyezés miatt. Magyarország ebből a szempontból szerencsés, a rendelkezésre álló édes víz forrásaink ugyanis bőven fedezik a lakosság szükségleteit. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a jövőben nem kell nekünk is válsággal szembenéznünk, ha nem törekszünk tudatosságra.

A hazai ingatlanpiacon történt változásokkal akarva-akaratlanul is szembesültünk, a brutálisan megugró kínálatról, árakról és forgalomról számtalan csatornán értesülhettünk az elmúlt években. Idén a bővülés minden tekintetben visszafogott ütemet mutat: a vásárlók megfontoltabbak, az árak a stagnálás felé mutatnak.

Az értékesítési időt befolyásolhatja a fürdőszoba

Az újépítésű vagy újszerű ingatlanok eladása során könnyen szembesülhetünk a hosszú értékesítési idővel.

A szaunát már a maják, inkák és az indiánok is alkalmazták egészségük megőrzése érdekében, ezzel erősítették immunrendszerüket, valamint védték magukat a fertőzésektől. Napjainkban újra virágzik ez a hagyomány, a közösségi élményekhez a különféle felöntések is hozzátartoznak.

Az életstílusunk átalakulásával nem minden esetben triviális kérdés, hol kapjon helyet a fürdő a lakáson belül. A praktikusság szem előtt tartásával a hálószobához közel való elhelyezés látszik logikus válasznak, hiszen ezt a helyiséget legtöbbször a reggeli és esti órákban használjuk lefekvés előtt, illetve ébredés után.

A víz egyre szűkülő mennyisége számunkra talán nem feltűnő, hiszen természeti adottságainknak köszönhetően kivételesen jó helyzetben vagyunk ebben a tekintetben. A környezetért való felelősségvállalás miatt azonban nekünk is érdemes odafigyelnünk néhány apróságra a mindennapok során, mellyel tehetünk a világszinten egyre nagyobb mértékben fennálló probléma ellen.

A megfelelő mennyiségű és minőségű ivóvíz az egyik legalapvetőbb napi szükségletünk. Hazánkban a mennyiséggel szerencsére nincs gond, a minőség viszont időről időre kételyeket vet fel. Érthető tehát, hogy néha tanácstalanul állunk a kérdéshez: milyen vízzel járunk a legjobban?

A fürdőszoba felújítása nem kis dolog. Ez a lakás egyik olyan helyisége, amelyben ha nem gondolkodunk nagy költségvetésben, akkor is rá kell szánnunk a pénzt, hiszen a burkolatok, csaptelepek, kádak és bútorok bizony nem olcsóak általában.

A fürdőszoba felújítása nem kis dolog. Ez a lakás egyik olyan helyisége, amelyben ha nem gondolkodunk nagy költségvetésben, akkor is rá kell szánnunk a pénzt, hiszen a burkolatok, csaptelepek, kádak és bútorok bizony nem olcsóak általában.

Cikksorozatunkban általános tudnivalókat osztunk meg a fürdőszoba felújításához. A mostani cikkben a "Ha bontani kell", az "Álom és valóság" és a "Stílus, trend, esztétikum – kell-e lakberendező a fürdőszobához?" témákat járjuk körbe.

A fürdőszoba felújítása nem kis dolog. Ez a lakás egyik olyan helyisége, amelyben ha nem gondolkodunk nagy költségvetésben, akkor is rá kell szánnunk a pénzt, hiszen a burkolatok, csaptelepek, kádak és bútorok bizony nem olcsóak általában.

 

A fürdőszoba felújítása nem kis dolog. Ez a lakás egyik olyan helyisége, amelyben ha nem gondolkodunk nagy költségvetésben, akkor is rá kell szánnunk a pénzt, hiszen a burkolatok, csaptelepek, kádak és bútorok bizony nem olcsóak általában. 10 fürdőszoba felújítási tippet mutatunk be Neked, amelyeket ha megfogadsz, akkor rengeteg idegeskedéstől és felesleges pénzkidobástól kíméled meg magad.

A fürdőszoba felújítás lelke az a kivitelező, aki megvalósítja majd az álmainkat, terveinket. Éppen ezért nagyon fontos, hogy olyan szakembert válasszunk, akiben nem kell a végén csalódnunk.

 

A kivitelező mellett a másik legfontosabb kérdés, hogy hol szerezzük be a fürdőszoba felújításához szükséges dolgokat. Természetesen a beszerzés forrása attól is függ, hogy hol találjuk meg a nekünk tetsző termékeket, de azért a választás során javasolt szem előtt tartani néhány szempontot.

 

Elsőre talán egyszerűnek látszik a zuhanykabin választásának gondolata, a választékkal szemben állva azonban gyakran ennek ellenkezőjét tapasztaljuk. A formák, kialakítások mellett rengeteg plusz funkcióval ellátott darabok is elérhetők a piacon, ami egyáltalán nem könnyíti meg a döntést. 

Reggeltől estig számos kórokozó tapad a kezünkhöz, de a mikroorganizmusoktól nem minden esetben kell tartanunk. Az egyes baktériumok, gombák ugyanis elsősorban legyengült immunrendszer mellett jelenthetnek problémát.

A szauna pozitív hatásaival tisztában vagyunk, a külső hőmérséklet lehűlésével pedig egyre csábítóbb szabadidős elfoglaltsággá válik. Akik szem előtt tartják az egészségüket, rendszeresen iktatják be szabadidős tevékenységeik közé, mivel javítja az ízületek állapotát, rugalmasságát, sőt a reumás ízületi gyulladás kezelésében is hatékony lehet.

A technika fejlődése az otthonunkat sem hagyja érintetlenül. Okos a sütőnk, a hűtőnk, a biztonsági rendszerünk, a garázskapunk és a fűtés. Vagyis ezek az eszközök ott vannak a konyhában, a nappaliban, a hálóban, az udvaron, a sorból persze a fürdőszoba sem maradhat ki.

A radiátor, legyen szó táv- vagy központi fűtésről, az egyik legkényelmesebb és legbiztonságosabb fűtési mód. A gázkonvektorok esetében ugyanis évente legalább egyszer szerelőt kell hívni, aki alaposan átnézi a berendezést, ráadásul még ígyis előfordulhat gázszivárgás, vagy szén-monoxid keletkezhet a lakásban. A radiátorok esetében csupán arra kell figyelni, hogy megfelelően működjenek, azaz egyforma hőmérséklettel kell rendelkezniük alul és felül, ami egyszerű kézrátétellel ellenőrizhető.

Amikor a belső világítás megtervezésére kerül sor, a fürdőszoba sokszor a háttérbe szorul. A legtöbben eleve nem hiszik el, hogy a fürdővel is foglalkozni kell, helyette inkább eltolják a hangsúlyt a nappalira, a konyhára és a hálószobára. Ilyen esetekben gyakran csak egyetlen mennyezeti világítás van, és ennek az egy fényforrásnak kell bevilágítania mindent, még a tükörhöz sem tesznek semmit. Köszönhetően az otthon is egyre elterjedtebbé váló wellness érzésnek, a fürdőszobai helyiség részei lesznek a szaunák, masszázskádak és pezsgőfürdők.

A fürdőszobát ma már nem csupán praktikus és funkcionális helyiségként használjuk, hanem előtérbe került a benne történő pihenés és a személyes jelleg. Mivel a fürdőszobában kezdjük, illetve fejezzük be a napot, a helyiség maga egyre fontosabb lett mind a relaxáció, mind design szempontjából. Manapság nem elégedünk meg semmitmondó csempével végigpakolt falakkal és a kötelező berendezésekkel. A fürdőszoba ugyanolyan fontos elemmé vált egy építkezés vagy egy átalakítás során, mint az összes többi helyiség.

A WC tisztítást, annak ellenére, hogy nem egy közkedvelt feladat, nem bonyolult elvégezni, de még így is van egy meghatározott módja, aminek segítségével a lehető leghatékonyabban távolíthatóak el a baktériumok és a fertőzések. A megfelelő módszer alkalmazása ráadásul időt és energiát spórol meg.

A takarítás minden lakásban egyenlő a szükséges rosszal. Te is el tudnál képzelni jobb időtöltést, mint hogy a zuhany falát súrold, nem igaz? A baj csak az, hogy ezt a munkát takarítónő nélkül nem tudod megspórolni. Az egészség megőrzéséhez viszont elengedhetetlen a higiénia. Tehát nincs mese: takarítani kell.

Napjainkra már nem csak előre legyártott zuhanykabinok közül válogathatsz, ha a fürdőszoba felújítására kerül a sor. Egy saját zuhanyzó megépítése, bár több munkával járhat, lehetővé teszi, hogy úgy alakítsd a vizesblokkot, ahogyan csak szeretnéd. De hogyan építheted meg hatékonyan és milyen lehetőségeid vannak, ha egyedi kialakítást szeretnél? Megmutatjuk.

Amikor a kert berendezésére kerül a sor, komoly fejtörést okoz, hogy milyen alapanyagot lenne célszerű választani. A listát napjainkban kétségtelenül a rattan vezeti. Azonban érdemes más típusokra is egy kis figyelmet szentelni, mivel rengeteg más alternatíva is rendelkezésre áll. A fém bútordarabok például remek választásnak bizonyulhatnak a szabadban.

Sokan vágynak arra, hogy saját kis lagúnát alakítsanak ki otthon. Miért is ne vágyna erre valaki? Habár a fürdőben az elsődleges célod a tisztálkodás, de miért ne lehetne egyben tökéletes tere a kikapcsolódásnak is? Napjainkban már arra is rengeteg lehetőséged van, hogy egy kis wellness-részleget alakíts ki. Ám a fürdőszoba felújítása akkor is fejtörést okozhat, ha nem törsz ekkora babérokra.

A fürdőszoba alapvetően a tisztálkodáshoz való, vannak azonban, akik számára ez a helyiség a nyugalom szigete, illetve lehetőség a kikapcsolódásra. Ők azok az emberek, akik hosszasan képesek feküdni egy kád jó meleg, illatos vízben, és élvezni a nyugalmat, relaxálni. Ha abba a csoportba tartozunk, akik számára ez az igazi pihenés, érdemes lehet olyan kádra beruházni, ami még jobban hozzájárul ahhoz, hogy teljesen fel tudjunk töltődni. Egy ilyen lehet a hidromasszázs kád, ami számtalan funkcióval segít abban, ahogy még jobban élvezzük a fürdéssel töltött időt, és minél inkább ellazuljunk.

Amikor lakásfelújításra kerül a sor, minden helyiség esetében felmerül a kérdés, hogy milyen arculatot is szeretnél kialakítani. A lehetőségeket ráadásul jelentősen lehatárolja a helyiség mérete és adottságai, nem beszélve a költségvetésről. Ha most tervezed a fürdőszobád felújítását, íme néhány tanács, amivel könnyebben megtalálhatod a tökéletes megoldásokat.

Ha van kerted, bizonyára neked is megfordult már a fejedben, hogy jól mutatna benne egy jacuzzi. Ráadásul ez helyszíne lehetne a baráti összejöveteleknek vagy épp egy kis esti romantikázásnak. Remekül hangzik, nem igaz? Persze, az már kevésbé, hogy meg is kell építeni, talán éppen ez volt az, ami eltántorított, vagy éppen a jacuzzival járó munkák.

Jacuzzira meglehetősen sokan vágynak. És hát miért ne vágynának? Elvégre egy pezsgőfürdő remek módja a kikapcsolódásnak. A megvalósításig viszont már annál kevesebben jutnak el. Pedig mennyire menő lenne, ha csak egyszerűen kisétálnál a teraszra és máris elmerülhetnél a bugyogó habok között!

Medencetulajdonosként nyilván tisztában vagy azzal, hogy a takarítás időigényes és időnként macerás feladat. Egyértelmű, hogy arra vágysz, hogy kevesebb legyen a feladat és több időd legyen kiélvezni a nyarat és a pancsolást, különben nem vásároltál volna medencét. Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy a kevesebb munka nem elérhetetlen álom?

Te is jártál már úgy, hogy néhány hónap elteltével a zuhanyfej egyszerűen minden irányba spriccelt, csak arra nem, amerre kellene? Ez bizony előfordul, ha nem vagy elég gondos a takarítások alkalmával. A vízkövesedés természetes belejárója a vizesblokk használatának és ilyenkor előfordulnak az ilyen típusú balesetek.

Egy medence beszerzése szinte minden kertes házban élő család nagy vágya. Elvégre a nyári kánikulában mindenki számára jól esik egy kis lehűlés, és a gyerekek számára is élvezetes, aktív időtöltést nyújthat. Viszont a zavartalan használathoz fontos, hogy kellően tisztán tartsd a medencét, különben bealgásodik és kórokozók melegágyává is válhat.

Egy medence kiváló szabadidős programot biztosíthat a család számára a kertben. Különösen igaz ez a nyári kánikula időszakában, amikor a pancsolás nem csak élvezetes időtöltés, de a lehűlésről is gondoskodik a nagy forróságban. Ám egy medence fenntartásához és használatához szükség van néhány alapvető kiegészítőre is.

Amikor a hétköznapok embere elhatározza, hogy ideje beszerezni egy medencét, az egész folyamat nagyon egyszerűnek tűnik. Hamar rájöhetsz viszont, hogy sokkal több tényezőből áll ez a vásárlás, mint gondolnád. Ha a hatalmas választék önmagában nem volna elég, még a megfelelő kiegészítőket is meg kell találnod, ráadásul a higiéniáról is célszerűbb előre gondoskodni.

Ha van medencéd, bizonyára azzal is tisztában vagy, hogy mekkora jelentősége van a higiéniának. A rossz vízminőség és a koszos medencefalak komoly egészségügyi kockázatot jelenthetnek a fürdőző családtagok számára. Ezt bizonyára te is szeretnéd elkerülni. Ezért most ellátunk néhány egyszerű, hasznos tanáccsal, melyek segítségével elébe mehetsz ezeknek a problémáknak.

Elsőre hihetetlenül abszurdnak hangzik a címben feltett kérdést, de meg kell, hogy döbbentsünk mindenkit: bizony, igaz, a szúnyogok egyebek mellett a vércsoport alapján választják ki, hogy kit szeretnek, és kit nem, azaz, hogy kit örvendeztetnek meg piros és viszkető csípéseikkel, és két hagynak békén.

Valószínűleg már mindenki jól ismeri a felfújható karimájú, puhafalú medencéket, amik egyre több családi ház udvarán jelennek meg a meleg nyári hónapokban. Ezek a medencék kiváló alternatívát jelentenek az otthoni strandolásra, azonban sokszor okoz problémát, hogy viszonylag sérülékenyek, puha faluk könnyebben kilyukad.

Fürdőszoba világítása több szempontból is nagyon fontos. Hiszen számos aprólékos tevékenységet végzünk itt, de a tisztálkodáshoz sem árt, ha rendesen látjuk, hogy mit csinálunk. A borotválkozásnál, sminkelésnél például elengedhetetlen, hogy megfelelő mennyiségű, illetve intenzitású fényt kapjunk.

Egy fürdőszoba kialakítása során az egyik legfontosabb kérdés, hogy kád, vagy zuhanykabin kerüljön a helyiségbe. Amennyiben elég nagyméretű a fürdőszoba, mindkettő elférhet. Ez nagyon praktikus megoldás, hiszen mindig választhatjuk azt, amire éppen időnk, vagy igényünk van.

Már a cikk legelején lelőjük a poént, ugyanis nem létezik olyan, hogy tökéletes zuhanykabin. Legalábbis olyan biztosan nem, ami mindenki számára ideális. Mások vagyunk, mások az igényeink, éppen ezért mást tartunk jónak, illetve a komfortosnak. Ebből adódóan pedig a zuhanykabinnal kapcsolatban is eltérő tulajdonságokat preferálhatunk.

Nagyon csábító a kellemesen langyos levegőjű nyári estéken élvezni a kerti bútorok kényelmét, és kint ejtőzni a teraszon, vagy lent az udvarban, azonban az ilyen kellemes időben szinte biztos, hogy meg kell küzdenünk a szúnyogokkal. Nemcsak mi szeretjük ugyanis a hűvös nyáresti levegőt, hanem ők is, ami számunkra rossz hír, mert az említett friss levegőnél csak egy valamit szeretnek jobban, mégpedig a vérünket.

A nyári időszakban a legtöbb családi ház udvarán megjelennek a kerti medencék, ami nem is csoda, hiszen nincs is jobb szórakozás a nagy melegben, mint hűsölni, strandolni, pláne, ha ez ingyen van, és nem is kell érte menni sehová.

Mára már nem titok, hogy a szaunázás és a gőzfürdő jótékony hatással van az emberi testre. Nem véletlen, hogy a legtöbb wellness komplexumban találhatsz legalább egy szaunát, ahol a forróságban megszabadulhatsz a testedet gyötrő méreganyagoktól. De miért is kéne nyaralni menned egy kis kikapcsolódásért, ha mindezt megteheted otthon is?

A zuhanykabin vagy a kád kihagyhatatlan eleme a fürdőszobának, hiszen a helyiség elsődleges funkciója a tisztálkodás, ezt pedig ezekben tudjuk megtenni. Mind zuhanykabinból, mind pedig kádból többféle áll rendelkezésre, ami a méretet, formát, illetve a funkciót illeti. Természetesen egyéni döntés kérdése, hogy milyet választunk a fürdőszobába, de figyelembe kell venni a helyiség adottságait is ahhoz, hogy olyan döntést hozzunk, ami később kényelmes használatot eredményez.

Ha a fürdőszoba fűtéséről esik szó, sokszor merül fel a kérdés, hogy milyen megoldás lenne az ideális választás. Az elektromos fűtőpanelek közül sok modell nem bírja a vizet, azonban sokan ódzkodnak nagyobb fűtőtestre beruházni a helyiség méretei miatt. Erre szerencsére nincs is feltétlenül szükség, mivel ennél praktikusabb megoldás is létezik.

2019.10.10 08:00

Egy biztonságos otthon megteremtése nem olyan nehéz feladat. Azonban jól át kell gondolnunk, hogy milyen veszélyek lappanghatnak egy családi házban, lakásban. Ugyanis vannak dolgok, melyekre nem is gondolnánk.

Nem győzünk eleget írni arról, hogy a medence zavartalan és kellemes használatához elengedhetetlen a megfelelő higiénia fenntartása. Ennek egyik tényezője a vízkezelés, hiszen a rossz minőségű víz nemcsak kellemetlen látvány, de akár bőrbetegségek, fertőzések melegágya is lehet. Azonban az optimális tisztasághoz nem elég a vized tisztaságáról gondoskodni.

Kétségtelen, hogy egy lakásfelújítás rengeteg munkával jár, amihez a legtöbb embernek nincs kedve. Ilyenkor merül fel a lehetőség, hogy csak a falak színei változzanak meg, esetleg még egy átrendezés is belefér. De mi a helyzet a fürdőszobával, aminek csempézett falai vannak?

Bizonyára, aki találkozott már régi típusú radiátorral, annak nem ismeretlen a probléma, amikor a benne lévő víz elkoszolódik és a fűtés egyre kevésbé hatékony. Ezek után nem meglepő, ha a fűtőtestben lévő víz mennyisége és minősége fontossá válik, amikor új melegítő vásárlására kerül a sor.

Mint minden helyiségben, a fürdőszobában is fontos a megfelelő világítás megléte. Az például nem kérdéses, hogy a hálóba meleg fényű darabokat érdemes válogatni. A fürdőben viszont már egészen más a helyzet, hiszen a fürdés mellett a családtagok itt borotválkoznak, készülődnek reggelente, és még sokáig sorolhatnánk.

2019.11.08 08:10

Konyhánk tervezése során minden részletre igyekszünk tekintettel lenni. A konyhabútor és a gépek tervezése mellett a mosogató és a csaptelep is fontos eleme az álomkonyhának. A mosogató például a leggyakrabban használt eszköz, hiszen az étel előkészítése során ugyanúgy használjuk, ahogy főzés közben, hiszen egy-egy eszközt, edényt időnként el kell öblítenünk, a legalaposabban előkészített és megtervezett főzés során is. Érdemes minél praktikusabb, kényelmesebb mosogatómedencét választanunk. A gránit mosogató jó opció, főleg, ha a megjelenés is számít, hiszen eleganciában utánozhatatlan.

A gyermekkorhoz hozzátartoznak a félelmek. Ahogy gyermekünk értelmi és lelki fejlődésének hatására fokozatosan kinyílik számára a világ, úgy jelennek meg a félelmek is. Hiszen az ismeretlentől, a meg nem értett dolgoktól félünk, szorongást váltanak ki belőlünk. Ugyanez történik vele is, csak ő kevésbé tudja még értelmezni a világ jelenségeit, ezért akár sokkal többet szoronghat.

2019.11.12 13:58

Ahogy közeleg a karácsony, egyre lelkesebben tervezzük az ünnepet. Az adventi díszítéstől a menüig mindent a lehető legtökéletesebben próbálunk meg kivitelezni. Hiszen a készülődés ugyanúgy hozzátartozik ehhez a kellemes időszakhoz, mint

maga az ünnep. A fények, illatok, hangulat, minden akkor tökéletes, ha sikerül általuk megidézni a karácsony utánozhatatlan hangulatát, elhozni otthonunkba az ünnep örömét.

Férfiakat viszonylag ritkán kapunk rajta, amint épp divatmagazinok oldalait böngészik, vagy lakberendezési tippek után kutatnak a neten, esetleg egy sör mellett a legjobb barátjuknak az új tusfürdőjük csodás illatáról tartanának kiselőadást.

A kisméretű lakás, apróbb helységek, szűk fürdő sokunknak megkeserítik az életét.

Sóhajtozunk, vágyakozunk, bárcsak pár négyzetméterrel lenne tágasabb, a belmagasság kicsivel több, irigykedve vizslatjuk barátaink otthonát, titokban magunkban kesergünk, hogy nekünk miért nem adatott meg ekkora rendelkezésre álló tér.

Nos, ha a méreteken nem feltétlen tudunk változtatni, optikai trükkökkel, rafinált falfestéssel javíthatjuk a térérzékelést, tágíthatjuk a teret fürdőszobánkban!

Bizonyára Ön is rendezett, „kuckós” fürdőszobára vágyik, ahol minden használati tárgy megtalálja a helyét. Stílusos fürdőszobai kiegészítőink –funkciójuk betöltése mellett – a fürdőszoba hangulatát is garantáltan feldobják!

Egyre jobban terjed az a szemlélet, mely szerint a vegyszereket érdemes minél jobban kerülni, illetve kizárni a háztartásokból, amennyire lehet, helyettük pedig természetes alternatívákat alkalmazni, amik az egészséget kevésbé károsítják, és persze környezetkímélőbbek.

2019.11.22 08:19

Mikor egy új konyhát tervezünk, akár átalakítás, akár egy új otthon kialakítása céljából, a tökéletesre törekszünk. Igyekszünk megteremteni a régóta vágyott álomkonyhát. Ahol a munka kényelmes és gyors, az eszközök kiszolgálnak minket. Figyelembe vesszük a konyhagépek funkcióit, a divatot, a megjelenést és a funkciót.

2019.12.02 12:18
Homelux

Azzal senki sem szállhat vitába, hogy a karácsonykor jellemző kellemes illatok elengedhetetlen kellékei az ünnepi hangulatnak. A sütőben készülő vacsora, a narancsos dekorációk és a karácsonyfa mind hozzá tartoznak az alkalom igazán egyedi légköréhez.

2019.12.06 08:12

Mindannyian arra törekszünk, hogy szép, tiszta otthon vegyen minket körül. Sokan választják erre a célra a házi megoldásokat. Szódabikarbónával tisztítják mosdójukat, de van, aki a drasztikusabb sósavhoz fordul, míg mások az üdítőitalnak szánt kólával próbálják meg elérni a kívánt hatást: A vízkőmentes, ragyogó mosdót, fürdőszobát. Vajon mennyire hatékonyak ezek a módszerek, és hogyan tisztítsuk házilag otthonunk kényesebb helyiségeit?

Vészesen közeleg a karácsony, a legtöbben már elkezdték beszerezni az ajándékokat és a karácsonyfadíszeket. Az ünnep lényege, a szeretet és a család összetartozásának megélése, az együtt töltött idő, de igazán teljessé a szépen feldíszített otthon és fenyőfa teszi. Ahhoz, hogy ne csak a szívekben, hanem a házakban, lakásokban is ragyogás legyen, szükség van karácsonyi ablakdíszekre, égősorokra és egyéb csillogó, díszes kiegészítőre.

Sokan vannak, akiket megijeszt a készülődési folyamat, nem marad semmire elég idejük és végül emiatt lesz feszült a karácsonyi vacsora közben és után. Nekik szeretnénk segíteni ebben a cikkben: a következő bekezdésekben tippeket gyűjtöttünk össze azoknak, akiknek gondot okoz a készülődés. Reméljük segítségünkkel önnek is nyugodt, békés és nem utolsó sorban díszes karácsonya lesz.

A színeknek mindig nagy jelentőségük van, hiszen a színpszichológiából kiindulva hatással vannak az emberi hangulatra és az érzelmekre, de ezen kívül a design fontos elemei is. Az árnyalatok és a textúrák teszik otthonossá és meghitté az adott helyiséget, mivel alkalmazásukkal a személyes ízlés kerül előtérbe. Ezen kívül az optikai illúziónak köszönhetően képesek nagyobbá tenni a teret vagy éppen összenyomni azt. A megfelelő szín használatával ugyanaz a szoba lehet légies és tágas, de lehet hangsúlyos és meghitt is.

Nincs könnyű dolga az embernek, ha otthonát az elejétől kezdve szeretné berendezni, de akkor sem, ha csak felújításról van szó és az azzal járó bútorcserével és munkálatokkal kell foglalkoznia. Ez különösen igaz lehet a konyhabútorra, hiszen egy elég drága dologról és hosszadalmas folyamatról van szó. Mire minden beszerzésre kerül, a polcok, a mikró, a sütő, hűtő és még sorolhatnánk, addigra bizony igencsak le kell nyúlni a pénztárca aljára a legtöbbeknek. Persze szerencsés esetben a gépeket nem szükséges lecserélni, mert vagy még jól működnek, vagy pont jó a méretük az új konyhabútorhoz is.

A legszerencsésebbeknek azonban a bútor megvásárlásával sem kell bajlódniuk, vagy pénzt költeniük rá. Hogyan lehetséges ez? Felújítással! Ehhez pedig van pár nagyon egyszerű, de nagyszerű trükkünk.

Mindenki tudja, hogy a növények a legszebb, legtermészetesebb díszei egy otthonnak. Hiszen megjelenésük, üzenetük természetes és otthonos érzést kelt bennünk. Egy kis élő, zöld, friss látvány, és máris jobb a komfortérzetünk. És a levegőnk.

Manapság a dzsungel hatású színek és kiegészítők, a mélyzöld, a páfrányokat, trópusi növényeket ábrázoló képek, tapéták uralják a lakberendezési trendeket. És persze, szerencsére, az igazi növények, a mohafalaktól kezdve a páfrányokon át minden divat, ami friss, üde és él.

Az ingatlaneladások csak úgy szárnyalnak az elmúlt években, egyre többen vesznek teljesen új vagy használt, felújítandó házat. Bármelyik csoportba is tartozik, vagy ha csak éppen felújítás előtt áll, biztosan hasznosak lesznek önnek a következő bekezdések. Az újonnan épülő házak és lakások nagy része minimalista, modern stílusban készül el, ha csak nincs igény ennek az ellenkezőjére. A falak elkészülte után következik azonban a leginkább izgalmas rész: a helyiségek berendezése. Ilyenkor a család kiélheti a kreativitását, a gyermekek megválasztják a szobájuk témáját, anya és apa pedig a ház többi részében rendezkedik.

A gyerekszoba berendezése mindig nagy felelősséggel jár. Számos szempontnak meg kell felelniük a kiválasztott bútoroknak. Ilyen a biztonság, a gyermek tetszésének elnyerése, a könnyű rendezhetőség, cserélhetőség vagy bővíthetőség, hiszen ekkor még gyakran változik az érdeklődési kör és az ágy méretének is egyre nagyobbnak kell lennie. A tökéletes darabok megválasztása időigényes, sőt stresszes feladat lehet. Kedves szülők! Önöknek szeretnénk a következő bekezdésekben segíteni, gyakorlati tippeket adni ahhoz, hogy a lehető legkevésbé legyen megterhelő a gyerekszobabútorok kiválasztása.

Otthonunk talán legfontosabb helyisége a hálószoba. Az életünk majdnem egyharmadát töltjük ebben a térben, ezért a nyugodt pihenés érdekében és a barátságos hangulat kialakításához elegendő időt kell szánni a háló tervezésére. 10 tippet adunk, melyeket egy hálószoba berendezése során érdemes figyelembe venni.

A fürdőszoba egy olyan helyiség, amelyben meglepően sok időt töltünk el annak ellenére, hogy elsőre ezt észre sem vesszük. Itt indítjuk el a napot és általában itt is fejezzük be.  Ennek köszönhetően fontos, hogy a fürdőszoba kielégítse az összes igényt, és lehetőleg ne kelljen felesleges kompromisszumot kötni. A megfelelő design és elrendezés megtervezésnél ne csak a kinézetet, de a praktikusságot és a funkciót is tartsa szem előtt. A modern fürdőszobai berendezések miatt ez egyre egyszerűbb, így nem kell választani a nem előnyös, de hasznos és az elegáns, de használhatatlan bútor közül.

A franciaágy a hálószoba ékszere lehet, hiszen a nagy ruhásszekrényen kívül ez foglalja el a legtöbb helyet. A kinézete mellett ugyanakkora hangsúlyt kell fektetni az tartósságára és az egészségre is. Az alvásnak minden esetben pihentőnek, relaxálónak és regenerálónak kell lennie, ezért a megfelelő ágy és tartozékainak kiválasztása kulcsfontosságú.

Abban az esetben, ha úgy érzi, a bútorok túl nagyoknak számítanak az adott helyiséghez képest, érdemes elgondolkodnia a nem hagyományos szekrények vásárlásán. Megfelelő helytakarékos megoldásnak a sarokszekrények számítanak, amik mára különböző méretekben és variációkban kaphatók. Formájuk miatt kis helyen is elférnek, mégis jóval nagyobb táróhellyel rendelkeznek, mint egy méretben hasonló fiókos elem. A különböző designnak köszönhetően már nem csupán konyhákban, de fürdőszobákban, nappalikban és hálókban is alkalmazhatóak. Kis helyiségeknél nem érdemes a hagyományos megoldás szerint gondolkodni, hiszen bizonyos esetekben maga a bútor feleslegesen foglal sok helyet, míg a tárolással kapcsolatos funkcióit nem feltétlenül tölti be.

A hálószoba színeinek kiválasztása kapcsán általában mindenkinek van véleménye és egy jó tanácsa. Vannak, akik a pasztellszínekre esküsznek, míg mások fülledtebb, erőteljesebb légkört szeretnek kialakítani. Bármelyik is legyen nálad a nyerő, arra minden esetben érdemes törekedned, hogy legyen előre egy összeállított színpalettád, melynek mentén kialakítjátok az arculatot.

Az otthon tisztántartása mindig nagy feladat egy lakótársi közösségben, szerelmesek esetében, de még inkább akkor, amikor gyerekek is laknak már a házban. Az lakás vagy ház egyes területei más és más tisztítószert, takarítási, súrolási technikát és eltérő tisztítási gyakoriságot igényelnek. Az ablaktisztítás például egy átlag háztartásban évente háromszor-négyszer kerül sorra, míg porszívózni és felmosni hetente akár többször is szoktak a háziasszonyok vagy éppen urak. Ez különösen érvényes azon háztartásokra, ahol pici baba van, hiszen nagyon fontos a higiénikus környezet megteremtése körülöttük.

Amikor a hálószoba tervezésére vagy felújítására kerül sor, sokan esnek bele a hibába, hogy a nagyobb méretű bútoroknak szentelik a legtöbb figyelmet. Kétségtelen, hogy ezeknek az elhelyezése és helyének megtervezése fontos a későbbi rendezkedés szempontjából, de így könnyű megfeledkezni a többi bútorról. Ez aztán boríthatja a teljes enteriőr képét.

Éppen matrackeresésben vagy az új hálószobádba? Akkor bizonyára te is szembesültél vele, hogy mennyi különböző típus közül választhatsz. Ortopéd, memóriahabos, vákuumos, csak hogy néhányat kiemeljünk a hatalmas választékból. De vajon melyik az ideális választás? És legfőképpen, hogy találhatod meg azt a darabot, ami az ágy mindkét lakójának megfelelő?

Amikor költözésre, vagy lakásfelújításra kerül a sor, mindenkinek vannak elképzelései, hogy melyik helyiséget hogyan szeretné kialakítani. Ezzel bizonyára te is így vagy és már van egy kép a fejedben arról, hogy milyen fürdőszobára vágysz. A legtöbben manapság a modern kialakításra esküsznek. De mitől lesz igazán modern egy fürdő? Eláruljuk.

2019.12.06 13:43

Vajon hogy néznek ki napjaink modern otthonai? Mikor otthonunkat tervezzük, minél testhezállóbb és divatosabb stílusú lakásra vágyunk! Korunk modern stílusú otthonai pedig pontosan ehhez illeszkednek, a modern ember igényeihez és szellemiségéhez alkalmazkodnak. Napjainkban pedig néhány kulcsgondolat köré fel lehet építeni azokat az elvárásokat, melyeket egy ilyen otthon felé teremtünk: A lakás, ház belső terei legyenek letisztultak, átláthatóak. Ami szem előtt van, annak dekorációs célja van! A rendet válasszuk a káosz helyett, mind stílusban, mind lakásdekorációk és színek terén.

Bármely helyiség felújításáról vagy berendezéséről esik szó, gyakori hiba, hogy a fókusz a nagyobb bútorokra kerül, míg a kiegészítők amolyan mellékszereplővé válnak a történetben. Pedig ezek az időnként méltatlanul mellőzött eszközök azok, amelyek segítségével kialakítható egy-egy szegmens alapvető hangulata. Nincs ez másként a kert rendezése esetében sem.

Napjaink lakberendezése a szekrénysorokkal szemben az áttekinthető, letisztult tereket részesíti előnyben. Azonban a rejtett holmik, beépített szekrények világában, talán mindezek kompenzálására, az otthon élettel való megtöltése céljából előtérbe kerültek a lebegőpolcok, nyitott tárolórendszerek, polcos könyvszekrények. Ezeknek a polcos alkalmatosságoknak azonban dekorációs szerepe is van.

 

Habár egy ápolt és tágas kert mindig jól hangzik, sokan szavaznak inkább az erkélyre. Ez érthető is, hiszen ebben az esetben nem kell olyasmikkel bajlódni, mint a fűnyírás, a sövény igazítása vagy a fák metszése. Viszont a hely is jóval szűkösebb, ezért fontos, hogy a rendelkezésre álló tér megfelelően legyen kihasználva.

A kert berendezéséről egyszerűen nem lehet eleget beszélni. Ennek persze igazán egyszerű oka van. Ahhoz, hogy igazán praktikus és esztétikus legyen a végső kialakítás, rengeteg apró részletnek kell stimmelnie. Az ülőgarnitúrától kezdve a fészerig mindig fontos, hogy a vásárlást alapos tervezés előzze meg, így nem kell utólag rádöbbenned, hogy nem is azt szerezted be, amire szükség van.

karácsonyi fényfüzér biztosan minden háztartásban megtalálható, hiszen a karácsony elengedhetetlen kelléke. Számos típusával találkozhat akár a boltokban, akár weboldalunkon is. Különböző színekben pompázik, van belőle színváltós is, de választhat kültéri és beltéri opciót is. Ezenkívül eltérőek a méretek is annak megfelelően, hogy mekkora fára, párkányra, ereszre vagy teraszra szeretné felhelyezni.

 

A megfelelő darabot nem egyszerű megtalálni, hiszen számos kritériumnak kell megfelelnie. A következő bekezdésekben ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, bemutatjuk az egyes típusokat a különböző csoportosítások szerint, valamint segítünk, hogy milyen helyre melyik típus a legmegfelelőbb.

A kényelem épp annyira fontos a kertben, mint a nappaliban vagy a hálószobában. Amint beköszönt a jó idő, bizonyára te is szívesen időzöl odakint a szabad ég alatt. Legyen szó a reggeli kávédról vagy egy baráti beszélgetésről, egy jó minőségű kerti pad remek szolgálatot tehet, ezért érdemes neki figyelmet szentelni a kertberendezés során.

Neked mi jut eszedbe a tavaszról? A nemsütés? Az allergia? Vagy esetleg a felújítás? Ha az utóbbi, akkor valószínűleg már azon töröd a fejed, hogy milyen feladatok várnak rád és hogy mennyit kell majd utána takarítanod. A feladatokat ugyan nem tudjuk levenni a válladról, de abban segíthetünk, hogy hogyan uralkodhatsz a káosz felett.

2019.12.06 14:56

Sokszor a költözés, vagy új otthon kialakítása, esetleg átalakítása előtt állók hirtelen ijednek meg a rájuk váró feladatoktól. Hogyan rendezzék be nappalijukat, és fizikailag hogyan kivitelezzék a költözést? Íme néhány tipp, amely mindenben segít: A nappali kialakításában, annak megtervezésében és kivitelezésében, a kábelektől a bútormozgatásig.

 

Megérkezett a tavasz és ezzel együtt mindannyian érezzük a megújulást. Ez nem is olyan meglepő, hiszen végre süt a nap, feltöltődhetsz és tele lehetsz energiával. De valami mégis elrontja az örömöt, amikor elindulsz otthonról: a borongós, sötét és unalmas előszoba. Ráadásul, ha te így érzed, valószínűleg a vendégeid is, akik belépnek az ajtón.

Egyértelmű, hogy aki sok időt tölt a konyhában, az vágyik arra, hogy esztétikus és kellemes környezetben tevékenykedjen. Ez könnyebben meghozza a kedvet a sütés-főzéshez, ráadásul kiváló közösségi tér is lehet a konyha, ha megfelelően van berendezve. De vajon mitől lesz igazán otthonos ez a helyiség?

2019.12.06 15:05

Amint leesnek az első falevelek, és beköszönt a rozsdabarna ősz, nem csak a nyári élményeinket csomagoljuk el, hanem mindent, ami az állandó napsütéssel, a párás záporokkal és a felhőtlen szabadsággal kapcsolatos. Ilyen a kedves emlékek színhelye, a nyaraló is. Fel kell készítenünk a télre, biztonságban, védve kell elhagynunk, hogy tavasszal gondtalanul vehessük ismét birtokba.

Vajon milyen külső és belső veszélyek leselkedhetnek nyaralónkra?

A felújítás olyasmi, amit mindannyian szeretünk halogatni. Ez érthető, hiszen rengeteg stresszel, fáradsággal és költekezéssel jár. De mindenki életében eljön az a pont, amikor nem lehet tovább halogatni a munkálatokat. Úgy érzed, a konyhád már nem várhat tovább a felújításra? Akkor ideje elővenni a festőhengert és a kalapácsot.

Elhatároztad, hogy idén végre beszerzel a család számára egy medencét? Ez egy remek ötlet, hiszen egy kerti medencével rengeteget spórolhatsz az uszodák belépőin, a rengeteg sorban állásról és a tömegről nem is beszélve. Viszont ezt a darabot majd neked kell karban- és tisztán tartanod. Elsőre talán fejtörést okozhat, de ha tudod mit csinálsz, akkor meglátod, hogy nem is olyan nehéz.

Már gyermekünk születésekor sem feltétlenül van könnyű dolgunk, amikor ki kell választanunk az ágyát. Mi legyen? Kiságy? Babaöböl? Bölcső? Ringatható, vagy fix? Komóddal ellátott, vagy csak kiságy önmagában? Ifjúsági ággyá alakítható legyen, vagy azt majd úgyis veszek később?

Előző cikkünkben arról beszéltünk, milyen teendők várnak rád, ha homokszűrős vízforgatót választasz. Ez egy igen takarékos és hatékony módja a medencéd tisztán tartásának, ezért ha idén szeretnél egyet építeni, de nem szeretnéd az összes pénzedet kidobni az ablakon, mindenképpen érdemes ilyen megoldásban gondolkodnod.

Arról már korábbi cikkünkben olvashattál, hogy miként érdemes kombinálni a hálószoba színeit és milyen bútorokkal teheted még harmonikusabbá a helyiséget. Ahhoz, hogy az alvás és a pihenés valóban relaxáló élmény lehessen, célszerű olyan színeket alkalmazni a szobában, amelyek ezt erősítik.

A padlástér rendkívül értékes terület, és ideális, hogy ott plusz szobát alakítsunk ki a házban. A tetőtérben kialakításra kerülő hálószobáknak különleges varázsa van, otthonos, kuckós, kellemes hangulatot varázsolhatunk ezekbe a meghitt helyiségekbe. Egy hálószoba a tetőtérben teljesen elszigetel a külvilágtól, privát szférát hoz létre, amelyben nyugodtan, zavartalanul pihenhettek pároddal, nem beszélve a jó kilátásról. Ezeknek a helyiségeknek a berendezése ugyanakkor a ferde mennyezet miatt igazi kihívás is lehet.

Még a legszebb, a legfényesebben csillogó fürdőszobákban is gondot okozhat időnként a penész megjelenése. Sajnos a penész nedves, párás környezetekben nagyon jól érzi magát, és könnyen szaporodik, ezért van az, hogy a fürdőszoba bútorokon szinte borítékolható, hogy fogunk vele találkozni néhányszor, a legnagyobb körültekintés ellenére.

A legtöbb helyiség felújítása előtt a tulajdonos a fejét vakarva ácsorog a lakásban, hogy vajon hová tegye a különböző bútorokat. Ismerős a kép? Éppen a konyhádat szeretnéd egy kicsit ráncba szedni? Akkor biztosan felvázoltál már a fejedben ezernyi ötletet, hogy hogyan pakolj, amikor megérkeznek az új bútoraid.

Amikor egy teljesen új fürdőszobát van módunk megálmodni, egy pillanatra zavarba jöhetünk a széleskörű lehetőségek láttán, hiszen rengeteg különböző stílusú és színvilágú csempéből, járólapból, fürdőszobai kiegészítőkből válogathatunk. Nem könnyű a fejünkben összerakni, hogy mi mihez fog igazán passzolni, melyik a mi stílusunk, mi tükrözi legjobban az egyéniségünket, és mi az, amit valóban szépnek, esztétikusnak, ugyanakkor praktikusnak és jól használhatónak érzünk.

A kis helyiségek berendezése jelenti általában a legnagyobb kihívást, hiszen az apró méretből kell kihozzuk a maximumot, lehetőség szerint minél kevesebb bútorral, a helyhiányra való tekintettel. Ez általában nem egyszerű feladat, mert rengeteg bútor közül kell kiválasztani azokat, amik egyrészről jól néznek ki, másrészről tényleg praktikusak, és a lehető legtöbb funkciót látják el.

Ezzel egy trükköt már el is árultunk: az egyik legjobb megoldás, ha többfunkciós bútorokat választunk a kis helyiségekbe, és ez igaz egy mini fürdőszoba berendezése során is.

 

A lakás egyes helyiségeinek felújítása izgalmas gondolatnak tűnik, de valljuk be, ha belegondolunk úgy igazából, hogy mivel is jár egy ilyen munka pontosan, legtöbben megfutamodunk, és addig hallgatjuk, ameddig csak tudjuk. Nos, tényleg nem ez szokott a legvidámabb időszak lenni az emberek életében. Felfordulás, kosz, zaj, és ráadásul nem is tudják úgy használni a lakásukat, ahogyan szeretnék. A szerencsésebbek el tudnak utazni a felújítás időszakára, aki azonban kevésbé szerencsés, annak mindezt a lakásban élve kell elviselnie.

Természetes, hogy a gyermekének mindenki a legjobbat szeretné megadni. Nem kivétel ez alól a gyerekszoba sem, amit nyilván szeretnél úgy alakítani, hogy az inspiráló és kellemes környezetté váljon, ahol szívesen tölti a gyerkőc az idejét. Szerencsére napjainkban ezt nem is olyan nehéz megoldani.

A fürdőszoba a lakásnak egy olyan része, ami kiemelten kényes a tisztaságra. Ez nem véletlen, hiszen mi magunk is itt tisztálkodunk, egyértelmű, hogy igényeljük ehhez a makulátlan környezetet.

2019.12.06 15:56

A hálószoba a lakásnak egy olyan része, aminek a berendezése nem kap akkor a hangsúlyt, leginkább azért, mert ide nem igazán lép be senki más, csak azok, akik az adott házban vagy lakásban élnek, nem ez az a helyiség, amit közszemlére teszünk, vagy ahová behívjuk a vendégeinket. A hálószoba egy intim környezet, mondhatnánk azt is, hogy gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy néz ki, hiszen úgyse látja senki.

Ha most készülsz egy medence beszerzésére, egyértelmű, hogy szeretnéd megtalálni a tökéletes darabot. Elvégre évekig ott fog állni a kertedben, nyilván olyat szeretnél, ami biztosítja a családod szórakozását és kikapcsolódását hosszú távon. Egy rossz döntés pedig olyan költségeket terhelne rád, amit elkerülhettél volna, ráadásul lehet, hogy nem is fér bele a keretbe.

Ha van kertünk, akkor a kerti bútorok jelenléte ugyanolyan természetes számunkra, mint a lakáson belüli bútorok. Persze a kerti bútorok nagyobb hangsúlyt kapnak a tavaszi-nyári időszakban, amikor olyan az idő, hogy a kertet aktívabban lehet használni, ki lehet ülni beszélgetni, sütögetni, esetleg kerti partit is tudunk rendezni.

Ha felújításról van szó, a legtöbb ember a koszra és a rengeteg munkára asszociál. Természetesen ezek is együtt járnak a felújítási munkálatokkal, de ha okosan tervezel és jól alakítod az adott helyiséget, akkor végeredményében egy menő és egyben funkcionális teret kapsz, ami megkönnyíti a hétköznapjaidat.

Talán korábban eljátszottál már a gondolattal, hogy a növényeid nemcsak a nappaliban, de a fürdőszobában is jól mutatnának. Az ötlet semmiképpen nem elvetendő, hiszen a virágok a dekorációs célok mellett nagyon hasznosak is, kerüljenek bármelyik helyiségbe. Viszont ebben az esetben fontos, hogy alaposan átgondold, milyen példányokat fogsz ültetni a vizesblokkok környékére.

Amikor új matrac vásárlására kerül sor, akkor mindig megjelenik a dilemma, hogy mégis melyik lenne a jó választás. Nyilván szeretnéd, ha az új fekvőfelület gondoskodna a legjobb pihenésedről, de vajon melyik típus a legjobb erre a célra? Tovább nehezíti a helyzetet, ha nem egyedül fogod használni, hiszen akkor már két különböző igénynek is be kell teljesülnie.

A nyár és a kellemes, meleg esték kellemetlen velejárói a szúnyogok. Ezeket a repülő, zümmögő, apró rovarokat azért utálja mindenki annyira, mert a csípés után kisebb-nagyobb viszkető, piros foltok maradnak az ember bőrén, amik igen nehezen múlnak. Érthető módon tehát nem örülünk neki, ha kissé túlzott a szúnyogszaporulat, és igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy megvédjük magunkat a vérszívóktól.

Az otthon saját kezűleg is felállítható medencék közt egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a csővázas típusok, ami köszönhető egyrészt annak, hogy nagyon strapabírók, másrészt annak, hogy egyszerűen lehet telepíteni őket, nem igényel a művelet semmilyen különösebb szaktudást, harmadrészt pedig annak, hogy nagyon nehezen lyukadnak ki. Sokkal tartósabbak, mint a felfújható karimás változatok.

A tökéletes zuhanykabin megtalálása önmagában is rengeteg kérdést vethet fel bármely vásárló számára. Tovább bonyolódik a helyet, hogyha idősek számára kell megtalálni a megfelelőt. Ebben az esetben számos olyan tényezőt is figyelembe kell venni, amelyeket általában egyébként nem, számukra viszont kulcsfontosságú lehet.

A fürdőszoba berendezésekor sarkalatos kérdés, hogy milyen zuhanykabint válassz. Ám tudod azt is, hogy egy jó zuhanykabin milyen tulajdonságokkal rendelkezik? Amellett, hogy tágas és funkcionális, fontos az is, hogy megfelelően záródjon és a használata kényelmes legyen, melynek a kulcsa a megfelelő ajtó.

Kétségtelen, hogy a zuhanyzók változatos garmadájában ma már nehéz megtalálni azt a darabot, ami igazán megfelel az igényeidnek. A beépített zuhanyzókról korábban már írtunk, ám most ideje górcső alá venni a hátfalas modelleket is, hiszen kifejezetten vonzóak lehetnek azok számára, akik szeretnek kikapcsolódni zuhanyozás közben, de mégis egyszerű megoldásra vágynak.

A fürdőszoba berendezése során kritikus kérdés, hogy a benne lévő bútorokból mekkora méretet válassz. Ezek közül is az egyik leglényegesebb a zuhanykabin mérete, hiszen ez az, ami valószínűleg a legnagyobb helyet foglalja el és megszervezi majd a teret. Mindezek mellett azonban más tényezőket is fontos figyelembe venni a választás során.

A jó méret több mindenről ismerszik meg. Amellett, hogy nem zsúfolja túl a helyiséget, a használók számára is elég helyet biztosít odabent és kényelmesen lehet használni. További gondolkodást igényel az is, hogy lesznek-e majd a kabinban kiegészítők, ezek ugyanis alapjaiban boríthatják a kezdeti terveket és kezdődhet az egész folyamat előről.

A kellemes zuhany egyik titka a megfelelően ápolt vizesblokkokban rejlik. Ha megfelelően karbantartod ezeket a tisztálkodáshoz elengedhetetlen kellékeket, akkor biztos lehetsz abban, hogy az esti fürdőzésed mindig zavartalan és kellemes lesz majd. De miért is fontos a kézizuhany karbantartás, miért kell megfelelően karbantartani egy kézitust? És miért kell egyáltalán törődni ezzel?

Mindenki legnagyobb fürdőszobai rémálma a dugulás. Éppen ezért mindent elkövetünk annak érdekében, hogy elkerülhessük a bajt, de néha ez nem elég. A gyerek elfelejtette a szűrőt, te pedig este fáradt voltál hajcsomókat húzgálni a lefolyóból, most pedig kész a baj. Mit tehetsz a dugulás ellen és a mi még fontosabb, hogy kerülheted el legközelebb? Eláruljuk.

Te is szereted egy fárasztó munkanap után egy kádnyi forró vízben kilazítani a feszült és fáradt izmaidat? Ezzel sokan vagyunk így, de ennek a megvalósításához először egy kádra is szükséged lesz. A választás azonban nem egyszerű, hiszen annyi típusban és méretben léteznek már. Bizony, nehéz belőni, hogy melyik lenne az igazán jó a te fürdőszobádba.

Amikor új kád vásárlására kerül a sor, könnyű elveszni a különböző típusok között. Például csábító lehet egy különálló kád dekoratív lábakkal, ugyanakkor nem minden fürdőszobába megfelelő. Ezért most mutatunk néhány egyszerű lépést, melyek segítségével könnyedén kiválaszthatod a tökéletes fürdőkádat az otthonodba. Lássuk, melyek ezek a lépések!

Veled is megesett már, hogy az esti zuhany után kinyúltál a törölköződért, de puha melegség helyett hideg és nyirkos textil fogadott? Ez igen kellemetlen élmény, ami mindenkivel legalább egyszer megesett már életében. Pedig nem törvényszerű, hogy ennek minden este így kellene történnie.

A törölközőszárító radiátorok népszerűsége az évek múltával egyre nő. Ez persze nem meglepő, hiszen egy helytakarékos, multifunkciós eszközről beszélünk, ami jó szolgálatot tehet a fürdőben. Ráadásul nem kell függened a távfűtéstől sem, ha nem akarod. Így például egy áprilisi hűvös reggel nem okoz majd problémát, amikor zuhanyozol.

Napjainkban egyre több háztartásban terjed el, hogy bizonyos területeken egyszerűen kihagyják a szigetelést. Hogy miért? Egyszerű: mert olcsó! Neked viszont nem érdemes ezzel játszanod, különösen akkor, ha a fürdőszobádról van szó. Ellenkező esetben hamar búcsút inthetsz annak a rengeteg munkának, amit belefektettél.

Biztosan neked is akad olyan ismerősöd, akinél fantasztikus, egyedi zuhanykabin van a fürdőben, amit mindenki megcsodál. Pedig egy ilyen zuhanyzó kialakítása nem is olyan bonyolult, csak egy beépíthető fülkére és némi okos tervezésre van szükség, hogy aztán kiélvezhesd minden előnyét.

Köztudott, hogy a nem megfelelő páraszint komoly gondokat okozhat a lakásban. A túl párás vagy túl száraz levegő könnyedén légúti megbetegedésekhez vezethet, ráadásul előbbi esetben a falakon megjelenő penésszel is számolnod kell. Ráadásul a penészfoltok sincsenek túl jó hatással az egészségre, így nyilván érdemesebb elkerülni a megjelenését.

A fogmosás legtöbbünk számára mindennapos tevékenység, ennek ellenére a fogorvosok tudnának mesélni arról, hogy mennyi probléma van az emberek szájhigiéniájával. Legtöbb esetben a szándék megvan, de rossz a fogmosási technika, sok helyre nem jutunk el a fogkefével, aminek meg is van az eredménye: lerakódások, szuvasodás, lyukas fogak.

A fürdőszoba kialakítása során sok kérdés felmerülhet, de az egyik leggyakoribb kétségkívül az, hogy kádat, vagy zuhanykabint válasszunk. Ez nagy dilemma sokak számára, főleg akkor, ha a fürdőszoba kicsi, legalábbis annyira, hogy mindkét verzió sajnos nem fér be. Ha nagyobb hely áll rendelkezésre, nem olyan nehéz a kérdés, hiszen megkaphatjuk mindkettőt. Legtöbben, akik nagy fürdőszobával büszkélkednek, így is tesznek: beépítenek egy kádat is és egy zuhanykabint is, így van lehetőség választani.

Amikor az ember a fürdőszobáját tervezi meg, az egyik első kérdés, ami felmerül, hogy kádat, vagy zuhanykabint szeretne. Nem fogjuk részletesen bontogatni, hogy milyen szempontok alapján lehet ezt eldönteni, ugyanis már boncolgattuk korábban.

A kerti zuhanyzó nem éppen gyakori látvány, ugyanakkor nagyon praktikus és esztétikus kiegészítője lehet a kertünknek. A nyári melegben bármikor jól jöhet egy frissítő zuhany, akár napozás közben is. Sokkal kényelmesebb, ha ezért nem kell bemenni a fürdőszobába – egy ízlésesen kialakított kerti zuhanyzó pedig kifejezetten jól mutat az udvarunkon. A lehetőségeknek design terén csak a fantázia szabhat határt.

Bármilyen jó minőségű tárgyakkal is vesszük körül magunkat az otthonunkban, olykor bizony előfordul, hogy ez-az meghibásodik, és cserére szorul. Vannak ugyanis tipikusan olyan eszközeink, amiknek egy idő után úgymond „lejár a szavatossága”, azaz tudjuk, hogy nem számolhatunk velük egy életre.

Csaptelepet vásárolni elméletileg nem tűnik egy nehéz feladatnak, a valóság azonban az, hogy nagyon sok típus létezik, és bizony megtorpanhat hirtelen az ember, amikor választani kell. Miért van ennyiféle? Melyik mire jó? Vajon mindegy, melyiket választom, vagy számít az is, milyen a mosdó?

2019.12.14 11:10

Napjainkban a fürdőszobák, így a fürdőkádak is változatos képet mutatnak. Széles a paletta, amelyről kiválaszthatjuk a burkolatok, szaniterek változatos stílusát. A fürdőkád is lehet egyenes és piskótaformájú, esetleg szimmetrikus vagy aszimmetrikus sarokkád. Lehet térben álló, zománcozott vagy kerámia, akril vagy műmárvány. Lehet beltéri masszázskád, rengeteg variációs lehetőséggel.

2019.12.14 11:13

Fürdőszobánk átalakításának kérdése során mindig több probléma merül fel. A tervezés első fázisában mindenben bizonytalanok vagyunk. Kád legyen, vagy zuhanyzó? Égkék csempe, vagy visszafogottan elegáns, márványhatású bézs? És mi a helyzet a most olyan divatos melegburkolattal? Inkább fahatású csempe legyen, hiszen ahol víz van, ott víz van, a trendek sem változtatnak ezen?

Manapság nagyon divatosnak számítanak a különböző hidromasszázs panellel kiegészített zuhanyzók, a kádakba épített masszázsfúvókák. Ennek az az oka, hogy a fürdőszobával kapcsolatos igények egyre szélesebbek, hiszen a fürdőszoba funkciói is bővülnek. Napjainkban egy-egy helyiség már több, különböző szereppel bír, hiszen a modern ember egyre sokoldalúbb otthonra vágyik.

Egy fürdőszoba megtervezése, felújítása során több kisebb és nagyobb döntést kell meghoznunk, a rendelkezésre álló helyhez való alkalmazkodás mellett a burkolatok kialakítása, a stílus megtervezése, illetve a fürdőszoba testre szabása, saját igényeinkhez alakítása a fő feladatunk. Milyen méretű legyen a kád, esetleg csak zuhanyfülkére van szükségünk, vagy összevonjuk a kettőt? Tervezés, utánajárás, döntés- ez a végtelennek tűnő sorminta előzi meg a kivitelezést. Íme egy kis segítség, egy írás, amely a sok apró, de fontos döntésmozaikból egy töredékre fókuszál most. Ami nem is olyan jelentéktelen mozaik darabkája fürdőszobánknak: a zuhanyfülkére.

2019.12.17 04:27

Vajon hogyan alakítsuk ki konyhánkat? Ma már egyre több konyhabútor tervező áll rendelkezésünkre. Azonban mielőtt neki fogunk konyhánk megtervezésének, érdemes eldöntenünk, hogy mi a célunk. Milyen konyhára van szükségünk?

A stílusos és funkcionális fürdőszobában a legapróbb részletek is a helyükön vannak. Jól átgondolt műszaki háttérrel, funkcionális technikai megoldásokkal ellátott helyiség, időtálló és minőségi termékekkel. Ehhez pedig átgondolt tervezésre, tudatos anyaghasználatra van szükség.

2019.12.20 04:14

Nehezen indul a nap, kábán az arcunkra fröcskölünk némi hidegvizet arcmosásként, alig várjuk, hogy lefőjjön a kávé, és miközben a tükörbe nézünk, azon gondolkodunk, hogyan fogunk ebből a még párnától gyűrött arcból szalonképes külsőt csinálni?

2020.01.07 07:57

A fürdőszoba felújítás nem annyira bonyolult feladat, ha elég felkészülten vágunk bele. Érdemes nagy vonalakban tisztában lennünk a fürdőszoba felújítás költségeivel, de saját igényeinkkel, céljainkkal is. Egy korszerű és divatos fürdőszoba nem feltétlenül elérhetetlen, vagy drága. Egy panel fürdőszoba felújítása során sem kell lemondanunk a trendi megjelenésről, kényelemről és a tökéletes funkcionalitásról. Azonban bármilyen fürdőszobáról van szó, el kell döntenünk, mik a pontos célok és mik a határaink, mind megvalósíthatóságban, mind költségekben. Ez a tervezés első lépése.

Hogyan néz ki a tökéletes fürdőszoba? Melyek a legfontosabb kérdések egy új fürdőszoba kialakításakor? Előfordul, hogy hiába a képes inspirálódás, szükségessé válnak a fürdőszoba berendezés tippek, kreatív ötletek. Ezért összeszedtük néhány kérdést, melyek segítenek elindulni az úton, amely az álomfürdőszobához vezet. Ahol a reggeli készülődés épp oly komfortos lesz, mint amennyire lazító az esti, forró zuhany, mely során elengedjük a nap problémáit.

2020.01.09 09:15

Sokunktól távol állnak a fürdőszoba nem szokványos kellékei. Idegenkedünk tőlük, és arra gondolunk, biztosan csak valamilyen speciális esetben lehet rájuk szükségünk. Esetleg néhányan divatból csináltatnak ilyen eszközöket, hiszen már annyi mindent kitalálnak mostanában, hóbortok jönnek-mennek, a higiéniai szokásaink pedig rendben vannak, úgy, ahogy vannak. Pedig néha érdemes utána járnunk egy-egy ilyen kérdésnek. Például annak, hogy pontosan mi az a bidé.

Milyen nagyszerű érzés belépni egy patyolattiszta, ragyogó fürdőszobába! Fényes csempék, sehol egy vízkőfolt, a tisztaság vesz mindenhol körül minket, miközben a hívogatóan puha textilek kényelmének ígérete csak tovább fokozza a komfortérzetet, a kellemes ellazulás vágyát. Mindannyian ilyen fürdőszobára vágyunk. Fürdőszoba takarítás tippek a javából: hogy sikerüljön elérni az áhítottan szép, tiszta fürdőszobát. Íme néhány profi tipp a csillogó csempékért!

A csöpögő csap bosszantó jelenség. Olykor nem is mutat túl egy apró javítanivaló hibán, némi csaptelep szerelés, kisebb rutinmunka, és az élet megy tovább. Azonban az is előfordulhat, hogy a csöpögő csap komoly problémát takar. Akár rejtett csőtörés is állhat mögötte. Ha sokáig hagyjuk figyelmen kívül a csöpögő csapot, akkor bizony komoly vízszámla gyűlhet össze, mert a vízóra méri az elfolyó vizet, és ugyanúgy megjelenik a számlánkban, mintha felhasználtuk volna. Érdemes ezért szemfülesnek lenni, az első jeleknél ugrani. Például figyeljük a vízórát: pörög-e akkor, mikor épp el vannak zárva a csapok?

 

Ha azt tapasztaljuk, hogy csöpög a csap, azonnal járjunk utána, hogy mi állhat a háttérben. Ismerjük meg a különböző csaptelepek felépítését, jellemző hibáit, és a csaptelep javításának módszereit.

2020.01.15 08:11

Mit kell tudnunk a WC csészéről? Hogyan válasszuk ki a tökéleteset? Miben különböznek egymástól az egyes típusok? Milyen WC csésze méretek léteznek, és hogyan válasszunk méretet egy kis fürdőszobába, mosdóba? A WC tartály kialakítása, típusa befolyásolja a WC csésze kiválasztását?

 

Rengeteg kérdés merül fel bennünk, amikor fürdőszobánkat, vagy mosdónkat tervezzük, hiszen időtálló, divatos és praktikus szanitereket szeretnénk otthonunkba. Íme néhány gyakorlati tanács a WC csészék kiválasztásával, elhelyezésével, beillesztésével kapcsolatban. A bejegyzésből azt is megtudhatjuk, hogy vajon mit tegyünk, ha problémánk akad a már meglévő WC csészénkkel?

2020.01.24 12:20
Taliga Tamás

Az otthonunk felújítása során a csaptelepek is lecserélésre kerülnek. Kidobjuk a régit, ami csöpög, szorul és csillogó, mindentudó darabokat építünk be helyette. Számtalan típus közül választhatunk, ha a konyhánk felszereléséről van szó. De hogy ne vesszünk el a kínálat tengerében, érdemes néhány fontos szempont szerint rangsorolni.

Ugye Önnek is azonnal beugrik, hogy milyen egy igazi, fából készült, abroncsos fürdődézsa? Rögtön nosztalgikus hangulat járja át az embert, már a szó hallatán is. Dédnagyanyáink még a szőlőt taposták benne, a Távol-keleten és Skandináviában pedig fürdőzésre használták már évszázadokkal ezelőtt is. Napjainkban leginkább a szaunázás kiegészítő elemeként gondolunk rá. Az izzasztókamrában eltöltött 15-20 perc után jóleső felfrissülést jelent a hideg vízben való elmerülés.

Az amerikai konyhás nappali a térkihasználás legzseniálisabb módja. Egy kis lakásban, de nagy területen is jó megoldás lehet. Összegyűjtöttük a legjobb ötleteket az amerikai nappali berendezése és elrendezése témakörében, hogy megtudjuk, milyen elosztással, hogyan praktikus megtervezni egy amerikai konyhás nappalit?

Erről szól ez a bejegyzés, ahol amerikai konyhás nappali képek, és magyarázatok segítenek megtalálni a tökéletes megoldást.

Miért jó az amerikai konyhás megoldás?

Egyrészt a nagy, összefüggő terek jóval komfortosabbak, mintha kis helyiségekre osztanánk az otthonunkat. Másrészt közös élettér áll az egész család rendelkezésére, éppen ezért népszerű a kisgyerekes családok, vagy épp a t

Mindegy, hogy sziget, vagy fal melletti munkalap, a legszembetűnőbb felület a konyhában a konyhapult. Szépnek és strapabírónak kell lennie. Ha az előző munkalap már elhasználódott, bátran cseréljük le! Egy új szín, vagy anyag alkalmazása teljesen új köntösbe öltöztetheti a főzőbirodalmunkat.
2020.02.07 13:47
Homelux

Közeledik a tavasz, már nem kell sok idő ahhoz, hogy a megszokott kopár táj életre keljen, és környezetünk ismét egy másik arcát mutassa. És hogy ismét elkezdődjenek a tavaszi munkák a kertben, az udvaron. Milyen munkák várnak ránk? Érdemes ezeket a feladatokat összeszedni, hogy megfelelően be tudjuk ütemezni őket. Íme a tavaszi kerti munkák naptára, mely segít kiigazodni a kerti munkák sokaságában, hogy lássuk, milyen feladatokkal kezdődik el a szezon.

A tökéletes, élénkzöld gyep, az összefüggő, dús, puha pázsit a kert legszebb éke. Sokan azonban hosszú évek próbálkozásai után sem tudják elérni a tökéletes fűtakarót. Azonban ez most változni fog! Olvassuk el a leghasznosabb tippeket, a kertészek legnagyobb titkait! Mindent a fűtelepítésről!

2020.02.11 08:00

Milyen legyen a nappali, vagy a dolgozóssarok? Klasszikus, indusztriális, esetleg eklektikus stílusú? Milyen könyvespolc illik legjobban az otthonunkba? Valami lélegzetelállító, ötletes és extrém megoldásra vágyunk, vagy tekintélyt parancsoló eleganciára? Íme néhány lakberendezési tipp a könyvespolcok kialakítására. Összegyűjtöttünk 8 könyvespolcot, melyek mind-mind önmagukban is remekművek, de megfelelő közegben már végtelenségig fokozható a hatásuk.

 

Extrém, loft, újra gondolt könyvespolcok

Ez a lebegőpolc, amely fémkosarak és gyönyörű, nyers fa kombinációjaként testesítik meg az igazán trendi loft életérzést, bármilyen nyersebb hatású otthonban jól mutatnak. Nem kell azonban mindenáron az egész lakásnak az i

A tavasz közeledtével egyre több időt szeretnék a szabad levegőn eltölteni vagy a kertészkedésben leljük az örömünket. Viszont az aktív pihenés során jól esik megállni egy pillanatra és leülni. A megfelelő kerti bútor pedig elengedhetetlen hozzá.

Milyen szempontok alapján válasszuk ki a kerti bútort? Talán az anyaga? Igen, az anyag is egy fontos szempont. Az időtállóság, a bútor karbantartása, valamint megjelenése, és kertünk, otthonunk stílusa szempontjából is. Persze sok más szempontot is figyelembe kell vennünk, amikor a számunkra megfelelő kerti bútort akarjuk megtalálni. De ismerjük be, az anyag az egyik legmeghatározóbb szempont.

2020.02.18 14:01
Homelux

A Curver, vagy Keter, több mint hatvan éve foglalkozik igényeink maximális és minőségi kielégítésével, nem csak a mindennapi konyhai eszközök, a tárolás kellékei, hanem immár a kerti eszközök területén is. A márka ismertségének az oka megbízhatósága. Műanyag termékei jó minőségűek, praktikus, ötletes, és designos kialakításúak. Okos formatervezés, stílusosság és masszív anyagok jellemzik a márkát. Ennek ismeretében tudjuk, hogy a kerti bútor kollekciójuk sem fog csalódást okozni.

2020.02.19 08:00

A fali csempék, járólapok közötti fuga idővel magába szívja a szennyeződéseket. Különösen jellemző ez a konyhára, ahol a felszálló zsíros pára beleeszi magát a résekbe. A csempe zsíroldóval kiválóan tisztítható, de a közök sajnos sárgásak maradnak. A fürdőben inkább a penész jelent veszélyt. Hogyan javítsuk ki ezeket a hibákat? Van egy tuti receptünk!

2020.02.19 14:04
Homelux

Csak semmi macera! Hogyan kell lecserélni egy csaptelepet? Íme a folyamat menete, pontokba szedve! Azonban mielőtt lázasan hozzálátnánk a csap lecseréléséhez, álljunk meg egy pillanatra! Érdemes végigolvasni a cikket, amely ismerteti a leggyakoribb meghibásodásokat, amelyek a különböző csaptelepeket jellemzik, és megtudhatjuk belőle a hibák kezelésének módját is!

 

2020.02.19 14:05
Homelux

A fürdőszoba kialakítása, a zuhanykabin megtervezése, beépítése olykor komolyabb feladat, mint hinnénk. Tudjunk meg mindent a zuhanykabinokról! Ez a bejegyzés a zuhanykabinok beépítése és szigetelése mellett azok karbantartásával kapcsolatos kérdéseket is körüljárva segíthet megoldást találni a felmerülő technikai problémákra.

Óh, az a medence.

 

A hideg időszak beköszönte óta csak szomorúan, magányosan pihen.

2020.02.19 14:08
Taliga Tamás

Vegyél neki hajmosó karikát

 

A legtöbb gyermek utálja azt a mozdulatot, amikor hátra kell hajtania a fejét, és azt is, amikor bele kell feküdnie a kádba háttal. A hajmosó karika az ő életüket fogja megmenteni. Ez a mókás kis kiegészítő azért szuper, mert így nem fog a kicsi szemébe, fülébe, arcába folyni a víz.

2020.02.19 14:09
Homelux

A Gardenwell profilját, ahogy a neve is mutatja, a kerti bútorok, a terasz berendezési tárgyai adják. A napágyak és a különböző grillasztalok, grillező szettek mellett akár kerti pavilonokat is vásárolhatunk tőlük. Divatos és kényelmes hintaágyak, napellenzők, és más hasonló kiegészítők szolgálhatják kényelmünket, és kertünk szépségét, ha a Gardenwell termékei közül válogatunk. Azonban a mégis a kerti bútorok, a különböző stílusú étkező vagy éppen lounge szettek emelkednek ki leginkább a gyártó kínálatából. Termékpalettájukon végig nézve látszik a tudatosság, az átgondolt tervezés, a minőségi anyaghasználat, és persze a kreativitás, kiváltképp, ha kerti bútorokról van szó.

2020.02.19 14:11
Homelux

A Bestway cégcsoport legfontosabb termékei a medencék. Ezeken belül a cég fő profilja a magáncélra gyártott kerti medencék gyártása, valamint kereskedelme. Céljuk, hogy a kertes házzal rendelkező családok számára is elérhető legyen az igazi, színvonalas medence, hogy az udvarokban is kényelmes, akár süllyesztett kialakítású, akár masszív mobilmedencék megfelelő színvonalon szolgálják a családokat.

Van, aki még csak az utazási katalógusokat lapozgatja és keresi az idei álom-nyaralást.

Aki az előszezonban útnak indult, már élményekkel töltekezve, kipihenten és barnára sülve érkezik haza.

Mi is az az infraszauna?

 

Az infraszaunában először is nincs olyan forróság, mint a finn szaunában, hiszen maximum 60 Celsius-fokig melegítik fel a kabint. Felöntéseket itt nem alkalmaznak, így gőz sem képződik benne, ezért az infraszaunát száraz szaunának is nevezik. A fűtőtest által kibocsátott infravörös fénysugarak behatolnak a bőrünkbe, és ott fejtik ki jótékony hatásukat.

2020.02.20 08:00

Nézzünk néhány falszín ötletet, melyek meghökkentenek, vagy elvarázsolnak, attól függően, hogy mi a célunk!

 

1. Élénkzöld

 

Lássunk rögtön egy élénk, életteli színt, mely figyelemfelkeltő és hatásos! Az élénkzöld fal akkor lehet a legjobb döntés, ha ez a szín a nappali egyik másodlagos színe, és a főfalat fessük ki vele, azaz a kiválasztott, szinte teljesen üresen hagyott, legalábbis bútorokkal nem takart falat, amely a karakteres panel fal szerepét játssza majd a helyiségben. Szürkével, fehérrel érdemes kombinálni ezt a merész választást.

A tested és a lelked is meghálálja a feltöltődésre szánt időt

Talán te is találkoztál már azzal a kijelentéssel, hogy az énidő napjainkban olyan luxus, ami régen nem volt, és nem is kellett. Ezzel a nézőponttal szerintünk felesleges vitatkozni – és most nem is az a célunk, hogy ennek igazságtartalma mellett vagy ellen érveljünk.

A magaddal töltött röpke órákra egyszerűen szükséged van, mert ilyenkor tudsz elvonulni a világ zajától és energiát gyűjteni ahhoz, hogy maximálisan helyt tudj állni a mindennapokban.

Az évszaknak ebből a szempontból annyi a szerepe, hogy mindegyik más kikapcsolódási alternatívákat kínál. Míg télen kifejezetten jól esik egy testileg-lelkileg feltöltő szauna szeánsz, addig nyáron valószínűleg nem szívesen töltesz még t

Idősek, mozgáskorlátozottak is használhatják

Mivel a hagyományos kádak magassága 55 centiméter körül alakul, egy idős, mozgáskorlátozott, vagy ízületi panaszokkal élő embernek nem olyan vidám így a fürdés. A zuhanytálca sokkal nagyobb mozgásteret kínál, és élménnyé varázsolja a rászorulók számára az addig kínkeserves tisztálkodást.

Fellélegzik tőle a fürdőszoba

Mivel a zuhanykabin kisebb helyet foglal, mint egy kád, szellősebben lehet a fürdőbe helyezni a mosógépet, a fürdőszoba szekrényt, és a szennyestartót. Akkor pedig pláne kell a hely, ha a WC is a fürdőszobában kap helyet.

A mostani ismertetőben minden, de tényleg minden (pozitív és negatív) jellemzőt le fogunk Neked írni az egyik legkiforrottabb, Magyarországon az egyik legjobb ár / érték aránnyal rendelkező fürdőszoba bútorcsaládról, a Bianca Plus családról.

Szóval milyen is egy jó társalgó? Kényelmes, hangulatos és tágas. Ezért nagyon fontos, hogy bár nagy lehet a kísértés, semmiképpen se zsúfold tele. Legyen inkább kevesebb a bútor, de maradjon benne tér, hiszen így tudja majd igazán betölteni a neki szánt szerepet.

Az alábbiakban összegyűjtöttünk neked két könnyű vacsora receptjét, amivel gyorsan letudhatod a főzést.
2020.02.26 14:32
Taliga Tamás

A robotfűnyíró telepítése

2020.02.26 14:38
Taliga Tamás

Milyen szempontokat kell majd figyelembe venned a választáskor? Elvégre egy rossz választással nem csak pénzt veszíthetsz, de az is megeshet, hogy túl nagy helyet foglal. Az is megeshet, hogy éppen fordítva történik: túl kicsinek bizonyul az család számára. Hogyan lehet akkor megtalálni a megfelelőt?

Ugyan melyik cicás szereti nézni a macskája szomorú, boldogtalan tekintetét, amint keservesen nyávogva jár-kel a lakásban? Hiába no, a benti cicák szórakozásáról a gazdi gondoskodik, a macskabútor pedig egy tökéletes eszköz arra, hogy boldoggá tegyük a kis kedvencünket.

A tavasz tagadhatatlanul megérkezett, vagyis a hosszú tél után végre kiszabadulhatunk a friss levegőre. Ez pedig azt jelenti, hogy a kertben is teret adhatunk a lakberendezési vénánknak. Most megmutatjuk, hogyan lehet a tiéd az utca legmenőbb udvara.

Tanácstalan vagy, melyiket zuhanyzót válaszd? Mindkettő rendelkezik megannyi előnnyel és hátránnyal. Mi felvázoljuk ezeket, de döntened neked kell.

Tartós, komfortos, ráadásul a beszereléssel sem lesz gond

 

Megoszlanak a vélemények arról, hogy az amerikai konyhák valóban praktikusak, vagy csak dekoratívak. Az persze tény, hogy nem mindenki számára ideális megoldás egy ilyen konyha. Ugyanakkor egy kis leleményességgel nem csak esztétikus lehet egy amerikai konyha, de remek lehetőség a tér optikai tágítására és a közösségi élmények kiterjesztésére is.

Valószínűleg egyetértesz azzal, hogy a kanapé a nappali egyik legfontosabb bútordarabja (sőt, talán a legfontosabb), és a szerencsés kiválasztottnak egyszerre több szempontnak kell megfelelnie. Néhány éve még választani kellett a stílusos megjelenés és a kényelem között, de a mai tervezők már mindkettőt figyelembe veszik. Persze ez nem azt jelenti, hogy a kanapéválasztás a világ egyik legegyszerűbb feladatává vált.

Azért, hogy ne érezd magad teljesen tanácstalannak, amikor erre kerül a sor, összeszedtük az az 5 kérdést, amit érdemes végiggondolnod, mielőtt elkezded körbejárni az üzleteket.

Ahhoz, hogy ne vesztegelj hosszú perceket a konyhaszekrényed előtt, mert éppen nem találsz valamit, muszáj rendesnek lenned. A konyha az a hely, ahol jó esetben mindennap megfordulsz, hiszen enni kell. Szóval szedd össze magad, és varázsold át a konyhaszekrényt!

 

 

A sorrendnél a praktikusság legyen a vezényszó

Általában elmondható, hogy a kerti munkálatok akkor jelentik a legnagyobb örömet, amikor behozzák a beléjük fektetett energiát. A virágzásnak induló növények, az érő gyümölcsök, a zöld gyep, csak hogy néhányat említsünk azok közül, melyek a kerted ékei lehetnek. Ahhoz azonban, hogy ezt elérhesd, előbb új életet kell lehelned a kültéri területekbe.

 

Bár a tusolás egy teljesen hétköznapi tevékenység, a filmesek képesek egy sokkal izgalmasabb perspektívából megközelíteni. Ennek bizonyításként elhoztunk egy meghökkentő reklámot, illetve néhány klasszikusnak számító filmjelenetet –nem csak egy műfajból.

Honnan ered az ólmos fáradtság?

A tavaszi fáradtság egyébként nem (csak) a vitaminraktárak kiürülésére vezethető vissza, elsősorban ugyanis a hormonháztartásunk miatt alakul ki. Ennek oka, hogy télen lényegesen rövidebbek a nappalok és jelentősen megnő az alvásigényünk.

A rohanó hétköznapok után néha egyszerűen egy kis magányra és olyan dologra vágyunk, ami teljes ellazulást és feltöltődést biztosít. Az ajtón belépve a vállainkra nehezedő táskáktól megszabadulva a wellness tűnhet a legcsábítóbb alternatívának, ami néhány aprósággal házhoz jöhet.

Ha a lilát választjuk, akkor barokk virágminta és kristálycsillár, melyet némileg tompít a magasfényű minimál nappali bútor, de barokk fotellel egészítjük ki a szögletes bútordarabokat, így egyensúlyozunk a két stílus mentén. 

1. Mindent készíts elő

Tényleg mindent. Az alapanyagoktól kezdve a fűszereken át egészen az eszközökig. Hidd el, nagyon idegesítő lehet, ha a munkálatok közben jössz rá, a konyhában maradt a csipesz vagy a só. Ráadásul, ha az étel már sül a rácson, akkor nem tanácsos magára hagyni – mert fennáll a tűz és az odaégés veszélye.

Legyen szép és praktikus

A gyerekszoba egy üres terep, és csak rajtunk múlik, mit hozunk ki belőle: a színekkel és dekorációkkal mesebeli kastéllyá vagy egy szuperhős főhadiszállásává varázsolhatjuk. Ez persze csak a külcsín, e mellett nagy hangsúlyt kell fektetnünk a praktikusságra. A bútorokkal kapcsolatban nehezíti a helyzetet, hogy a választás során mindkettőt számításba kell vennünk.

A higiénia szintje a 17-18. században érte el mélypontját Európában. A napi tisztálkodás célpontjaként csak az arcot és a felsőtestet, annak is legfeljebb a nyak felőli részét jelölték ki.

A divatipar is régóta előszeretettel kísérletezik a futurisztikus, ultramodern stílus elfogadtatásával, több-kevesebb sikerrel.A ruháknál gyakran megtorpanunk, tágra nyitott szemekkel, értetlen arccal tanakodunk, vajon a tervező teljesen meghibbant-e, vagy művészi zsenialitása oly magasságokban szárnyal, amit mi, egyszerű földi halandók képtelenek vagyunk befogadni.A lakberendezés világa azonban nem csak a külsőségekben, de funkcionalitásban is a megálmodott, idealizált jövőt varázsolja otthonunkba.

A viszkető, égő, hámló bőr, nemcsak, hogy esztétikailag nem túl előnyös,de rettentő kínos eseteket produkálhat.Gondoljunk csak bele, mikor munkahelyen, boltban, bárhol, ahol emberi  interakciók jöhetnek létre, nem bírjuk megállni a folytonos vakarózást.Borzasztó kellemetlen szituáció, ápolatlan hatást kelt. A minőségi alvás, mint olyan, megszűnik létezni, hiszen este se csinálunk mást, csak véresre kaparjuk bőrünket. Ettől fáradtak, és méginkább frusztráltakleszünk.Ráadásul hiába kenegetjük testápolóval, vagy gyógyszertárban vásárolt kence-ficékkel, az újra hidratálódás lassú folyamat, addig pedig maradnak a találgatások, vajon a hideg, a fűtés, vagy esetleg a nem megfelelő mennyiségű folyadékbevitel az oka bőrproblémáinknak.

 

A műtrágya célja

Amennyiben kiskertekről beszélünk, a cél, hogy a korábban elhanyagolt föld életre keljen, és képes legyen egészséges termést biztosítani. A szántóföldeken az a cél, hogy a talaj hiányosságait pótolva, egészséges talajélet, állati és növényi közösségek jöhessenek létre. A cél, hogy a pusztaságból termékeny földterület legyen. Gyakori tévedés, hogy összemossák a műtrágyákat a növényvédő szerekkel. Azonban a műtrágya nem természetidegen anyag. A műtrágyázással olyan anyagot juttatunk a talajba, ami ott volt korábban, csak csökkent vagy elfogyott. A műtrágya ugyanolyan tápanyagokat tartalmazhat, mint a talaj-, és szerves trágyák. Megfelelően alkalmazva pótolja a talaj hiányosságait, egyensúlytalanságait. Például csökkenti a túlzott savasságát, lúgosságát a talajnak. A megfelelően alkalmazott

Csak a megjelenésben térnek el?

Első ránézésre az juthat eszünkbe, hogy a külcsínt leszámítva nincs jelentős különbség az egyes gyártók árui között. A hagyományos típusokon túlmutatva ma már számtalan modern, letisztult megjelenésű csaptelep lelhető fel a piacon, melyek a funkció mellet stílust visznek a fürdőszobába vagy a konyhába. A kétkaros telepek ma már új köntösben is elérhetőek, ötvözve a modern és a régi világot, egy meghökkentő megjelenést ereményezve. A külsőn túl természetesen egy meglehetősen összetetett jellemzőkkel bíró termékről van szó, bár tagadhatatlan, hogy a forgalmazók elsősorban a dizájn terén igyekeznek különbözni egymástól. A technikai jelemzők közül érdemes odafigyelni a csatlakozók anyagára, a zajcsökk

Mennyi jó ötlet rejlik egy tetőtéri gyerekszoba berendezésekor? Ezeket szedtük össze ebben a cikkünkben. Először is nézzük meg, mire figyeljünk a jó tetőtér építésekor! Nagyon fontos a tökéletes hő- és hangszigetelés. A tető hőszigetelése itt elsőrendű, ügyeljünk arra, hogy legyen elegendő páraelvezetés és légrés is a szigetelőrendszerben. Ez télen és nyáron is fontos, hiszen a jó szigetelés hol a meleget, hol a hideget tartja benn. Honnan tudhatod, hogy nem megfelelő a tető hőszigetelése? A teljes cikket elolvashatod ITT. Mennyi jó ötlet rejlik egy tetőtéri gyerekszoba berendezésekor? Ezeket vesszük most végig.

A tanulás sokkal jobban megy, ha nem kell még a napi rutin elsajátításával is küzdeni, hanem koncentrál hatnak rögtön a lényegre. A lényeg pedig az, hogy ebben a tanévben is a tőlük telhető legjobb teljesítményt hozzák. Ehhez persze szükség van arra is, hogy otthon megteremtsük a lehetőséget számukra a nyugodt tanulásra. Ez pedig úgy lehetséges, ha biztosítjuk számukra a megfelelő környezetet, egy kényelmes helyet, ahol tudnak foglalkozni a tanulnivalóval, illetve a házi feladatokkal.

Ha kicsi a lakás

Aki kis alapterületű lakásban lakik, annak fontos, hogy apró trükkökkel nagyobbá varázsolja, mert így kevésbé lesz olyan érzése, hogy „összenyomja a tér”. Ennek megvalósítására az egyik legjobb megoldást a tükrök jelentik, mert a fények visszatükrözésével világosabbá válik a helyiség. Természetesen nem mindegy, mennyit és hova helyezünk el. 

Nem kell lehajtogatni a volt pasid után a WC ülőkét, nem kell szedegetni borotválkozása után a szőrszálakat a mosdókagylóból, a tesód cuccaiban sem kell lépte-nyomon hasra esned, rend lesz és harmónia, kezdd a vizes helyiségekkel! Íme pár tipp az igazi nőcis fürdőszobához!

 

 

Kitiltod onnan a gyereket

Lássuk be, ez nem a a legjobb ötlet, hiszen a gyermek általában oda megy, ahol te is vagy (plusz ugye sok esetben, étkező híján itt eszik a család), és bizony, ha főzöl a családra, akkor a napod jó részét itt töltöd. Amikor pedig a baba beteszi ide a lábát, akkor megindul a haddelhadd. Fogódzkodik a sütő ajtajába, vagy épp ellenőrizni akarja, hogy kész-e a süti. Bele akar kóstolni az asztalon lévő szószba, és már látod a lelki szemeid előtt, ahogyan magára húzza a forró edényt. Rá akar ülni a székre, de az egy éles csattanással ráesik. Nos igen, hadiállapotok ezek, és még csak egy szeletét említettük a gyakran előforduló dolgoknak.

Köszöntjük a homelux.hu világában!

Mire hozzánk elérkezett, lehet, hogy több forgalmazó oldalát bejárta – mégsem talált olyan bútort, fürdőszoba berendezést, amilyenre Ön vagy családja gondolt.

Tudjuk, milyen jellemzőket tart szem előtt: egy ülőgarnitúra, fürdőszoba bútor, de akár egy zuhanykabin is legyen esztétikus, lehetőleg formatervezett (ki szeretne tucatárut az otthonába?), előnyösen használja ki a rendelkezésre álló - néha bizony szűkös – helyet.

Tartósságával biztosítsa a hosszú távú igénybevételnek való ellenállást – hisz életünkben jönnek-mennek a vízi csaták a gyerekekkel, a nehéz napokat lezáró forró fürdők és a reggeli, fejvesztett kapkodások, de az oothon jó esetben minden körülményben helyt áll és kitartóan szolgálja a ház lakóit.

A fürdőszoba számunkra szentély

Mi nem csupán zuhanykabinokat, mosdókat vagy csaptelepeket forgalmazunk! Szenvedélyünk mindaz, ami a fürdőszobák világához kapcsolódik, és egyben vevőink kényelmét is szolgálja. Webáruházunk kialakítása elsőszámú bizonyíték erre: fantasztikusan széles, képekkel gazdagított kínálatot és részletes termékleírásokat alakítottunk ki a minél hatékonyabb és élvezetesebb böngészés érdekében.

Élménydús vásárlást nyújtunk

Ám a vásárlásnak koránt sincs vége a „Kosárba teszem” gomb lenyomásával: a legtöbb esetben ingyenes házhozszállítással, helyszíni beüzemelés lehetőségének biztosításával és 15 napos visszavásárlási garanciával nyújtunk teljes körű szolgáltatást azoknak a Vevőinknek, akik bizalmukkal megtisztelnek bennünket.

Webáruházunk teljes értékű, interaktív vásárlási élményt nyújt, például vásárlóink feltölthetik a már beüzemelt fürdőszoba berendezéseket ábrázoló képeiket, vagy épp megoszthatják a kiválasztott zuhanytálca vagy zuhanykabin árát ismerőseikkel – így bárki gyorsan kikérheti barátai véleményét is a termékről és az ár-érték arány megfelelőségéről!

Az Ön elégedettsége a mi sikerünk

Őszintén bízunk benne, hogy a rendkívül széles, minőségi választéknak köszönhetően nálunk megtalálja pontosan azt, amiről álmodott, és hogy a kiválasztott termék hosszú távon, jó szolgálatot tesz majd az Ön fürdőszobájában is!

Kellemes böngészést kívánunk!

Üdvözlettel,
a homelux.hu csapata

olcsobbat.hu