Blog

2021.08.26 09:24

Legyen szép és praktikus

 

A gyerekszoba egy üres terep, és csak rajtunk múlik, mit hozunk ki belőle: a színekkel és dekorációkkal mesebeli kastéllyá vagy egy szuperhős főhadiszállásává varázsolhatjuk. Ez persze csak a külcsín, e mellett nagy hangsúlyt kell fektetnünk a praktikusságra. A bútorokkal kapcsolatban nehezíti a helyzetet, hogy a választás során mindkettőt számításba kell vennünk.

Általában elmondható, hogy a kerti munkálatok akkor jelentik a legnagyobb örömet, amikor behozzák a beléjük fektetett energiát. A virágzásnak induló növények, az érő gyümölcsök, a zöld gyep, csak hogy néhányat említsünk azok közül, melyek a kerted ékei lehetnek. Ahhoz azonban, hogy ezt elérhesd, előbb új életet kell lehelned a kültéri területekbe.

2020.02.26 14:38
Taliga Tamás

Milyen szempontokat kell majd figyelembe venned a választáskor? Elvégre egy rossz választással nem csak pénzt veszíthetsz, de az is megeshet, hogy túl nagy helyet foglal. Az is megeshet, hogy éppen fordítva történik: túl kicsinek bizonyul az család számára. Hogyan lehet akkor megtalálni a megfelelőt?

2020.02.26 14:32
Taliga Tamás

 

 

A robotfűnyíró telepítése

 

A robotfűnyíró telepítése első hallásra bonyolultnak tűnik. Nem az. Csak legyünk tudatosak és átgondoltak. A beüzemelés első lépése ugyanis pont maga a tervezés. Döntsük el, hogy honnan lenne a legoptimálisabb elindulnia az eszköznek rendszeres munkája során. Itt kell elhelyeznünk a töltőt. Rajzoljuk le magunknak kertünket, tervezzük meg a robotfűnyíró útvonalát. Gondoljuk át, mit és hol érdemes kikerülnie az eszköznek.

 

Az alábbiakban összegyűjtöttünk neked két könnyű vacsora receptjét, amivel gyorsan letudhatod a főzést.

2020.02.20 14:28
Homelux

Idősek, mozgáskorlátozottak is használhatják

 

Mivel a hagyományos kádak magassága 55 centiméter körül alakul, egy idős, mozgáskorlátozott, vagy ízületi panaszokkal élő embernek nem olyan vidám így a fürdés. A zuhanytálca sokkal nagyobb mozgásteret kínál, és élménnyé varázsolja a rászorulók számára az addig kínkeserves tisztálkodást.

A tested és a lelked is meghálálja a feltöltődésre szánt időt

 

Talán te is találkoztál már azzal a kijelentéssel, hogy az énidő napjainkban olyan luxus, ami régen nem volt, és nem is kellett. Ezzel a nézőponttal szerintünk felesleges vitatkozni – és most nem is az a célunk, hogy ennek igazságtartalma mellett vagy ellen érveljünk.

Óvhatod az élő fákat

 

Ugyan mindet nem, de az biztos, hogy te már nem valódi fenyőt vettél. A fenyővásárokon mindig próbálják megnyugtatni az embereket, hogy ezeket a fákat direkt erre a célra ültetik és nevelik, de erről valamiért a vágóhídra nevelt csirkék jutnak az eszünkbe. Mégis hogy énekelhetnénk így boldogan a víg karácsonyi dallamokat?

2020.02.20 14:17
Taliga Tamás

A mostani ismertetőben minden, de tényleg minden (pozitív és negatív) jellemzőt le fogunk Neked írni az egyik legkiforrottabb, Magyarországon az egyik legjobb ár / érték aránnyal rendelkező fürdőszoba bútorcsaládról, a Bianca Plus családról.

2020.02.20 14:15
Homelux

Nézzünk néhány falszín ötletet, melyek meghökkentenek, vagy elvarázsolnak, attól függően, hogy mi a célunk!

 

Mi is az az infraszauna?

 

Az infraszaunában először is nincs olyan forróság, mint a finn szaunában, hiszen maximum 60 Celsius-fokig melegítik fel a kabint. Felöntéseket itt nem alkalmaznak, így gőz sem képződik benne, ezért az infraszaunát száraz szaunának is nevezik. A fűtőtest által kibocsátott infravörös fénysugarak behatolnak a bőrünkbe, és ott fejtik ki jótékony hatásukat.

2020.02.20 14:12
Homelux

Van, aki még csak az utazási katalógusokat lapozgatja és keresi az idei álom-nyaralást.

 

Aki az előszezonban útnak indult, már élményekkel töltekezve, kipihenten és barnára sülve érkezik haza.

2020.02.19 14:11
Homelux

A Bestway cégcsoport legfontosabb termékei a medencék. Ezeken belül a cég fő profilja a magáncélra gyártott kerti medencék gyártása, valamint kereskedelme. Céljuk, hogy a kertes házzal rendelkező családok számára is elérhető legyen az igazi, színvonalas medence, hogy az udvarokban is kényelmes, akár süllyesztett kialakítású, akár masszív mobilmedencék megfelelő színvonalon szolgálják a családokat. A cég kínálatában így jelen vannak a gyorsan felállítható medencék, a legkisebbektől a legnagyobbakig, és a téliesíthető megoldások is, amelyek azonban mégsem azonosak a drágán kialakítható kerti medencékkel, melyeknek megépítésük és burkolásuk drága és körülményes. A Bestway által kifejlesztett megoldás azonban ugyanazt a minőséget és kényelmet nyújtja. A Bestway üzletpolitikájában szerepet játszik a kedvező ár is, céljuk, hogy jó ár-érték arányban kínálja termékeit. A Bestway medencék tervezése során komoly figyelmet kapott a biztonságos kialakítás és a gyors és egyszerű használat.

2020.02.19 14:09
Homelux

A Gardenwell profilját, ahogy a neve is mutatja, a kerti bútorok, a terasz berendezési tárgyai adják. A napágyak és a különböző grillasztalok, grillező szettek mellett akár kerti pavilonokat is vásárolhatunk tőlük. Divatos és kényelmes hintaágyak, napellenzők, és más hasonló kiegészítők szolgálhatják kényelmünket, és kertünk szépségét, ha a Gardenwell termékei közül válogatunk. Azonban a mégis a kerti bútorok, a különböző stílusú étkező vagy éppen lounge szettek emelkednek ki leginkább a gyártó kínálatából. Termékpalettájukon végig nézve látszik a tudatosság, az átgondolt tervezés, a minőségi anyaghasználat, és persze a kreativitás, kiváltképp, ha kerti bútorokról van szó.

2020.02.19 14:08
Taliga Tamás

Vegyél neki hajmosó karikát

 

A legtöbb gyermek utálja azt a mozdulatot, amikor hátra kell hajtania a fejét, és azt is, amikor bele kell feküdnie a kádba háttal. A hajmosó karika az ő életüket fogja megmenteni. Ez a mókás kis kiegészítő azért szuper, mert így nem fog a kicsi szemébe, fülébe, arcába folyni a víz.

Óh, az a medence.

 

A hideg időszak beköszönte óta csak szomorúan, magányosan pihen.

2020.02.19 14:04
Homelux

Csak semmi macera! Hogyan kell lecserélni egy csaptelepet? Íme a folyamat menete, pontokba szedve! Azonban mielőtt lázasan hozzálátnánk a csap lecseréléséhez, álljunk meg egy pillanatra! Érdemes végigolvasni a cikket, amely ismerteti a leggyakoribb meghibásodásokat, amelyek a különböző csaptelepeket jellemzik, és megtudhatjuk belőle a hibák kezelésének módját is!

 

2020.02.18 14:01
Homelux

A Curver, vagy Keter, több mint hatvan éve foglalkozik igényeink maximális és minőségi kielégítésével, nem csak a mindennapi konyhai eszközök, a tárolás kellékei, hanem immár a kerti eszközök területén is. A márka ismertségének az oka megbízhatósága. Műanyag termékei jó minőségűek, praktikus, ötletes, és designos kialakításúak. Okos formatervezés, stílusosság és masszív anyagok jellemzik a márkát. Ennek ismeretében tudjuk, hogy a kerti bútor kollekciójuk sem fog csalódást okozni.

Milyen szempontok alapján válasszuk ki a kerti bútort? Talán az anyaga? Igen, az anyag is egy fontos szempont. Az időtállóság, a bútor karbantartása, valamint megjelenése, és kertünk, otthonunk stílusa szempontjából is. Persze sok más szempontot is figyelembe kell vennünk, amikor a számunkra megfelelő kerti bútort akarjuk megtalálni. De ismerjük be, az anyag az egyik legmeghatározóbb szempont.

2020.02.14 13:57
Taliga Tamás

Modern vagy épp "shabby chic" stílus, fémből, rattanból, nádból, a kerti bútor legyen testhezálló. Tükrözze otthonunkat, stílusunkat, és biztosítsa a megfelelő kényelmet.

A tavasz közeledtével egyre több időt szeretnék a szabad levegőn eltölteni vagy a kertészkedésben leljük az örömünket. Viszont az aktív pihenés során jól esik megállni egy pillanatra és leülni. A megfelelő kerti bútor pedig elengedhetetlen hozzá.

A tökéletes, élénkzöld gyep, az összefüggő, dús, puha pázsit a kert legszebb éke. Sokan azonban hosszú évek próbálkozásai után sem tudják elérni a tökéletes fűtakarót. Azonban ez most változni fog! Olvassuk el a leghasznosabb tippeket, a kertészek legnagyobb titkait! Mindent a fűtelepítésről!

2020.02.07 13:49
Homelux

Milyen legyen a nappali, vagy a dolgozóssarok? Klasszikus, indusztriális, esetleg eklektikus stílusú? Milyen könyvespolc illik legjobban az otthonunkba? Valami lélegzetelállító, ötletes és extrém megoldásra vágyunk, vagy tekintélyt parancsoló eleganciára? Íme néhány lakberendezési tipp a könyvespolcok kialakítására. Összegyűjtöttünk 8 könyvespolcot, melyek mind-mind önmagukban is remekművek, de megfelelő közegben már végtelenségig fokozható a hatásuk.

2020.02.07 13:47
Homelux

Közeledik a tavasz, már nem kell sok idő ahhoz, hogy a megszokott kopár táj életre keljen, és környezetünk ismét egy másik arcát mutassa. És hogy ismét elkezdődjenek a tavaszi munkák a kertben, az udvaron. Milyen munkák várnak ránk? Érdemes ezeket a feladatokat összeszedni, hogy megfelelően be tudjuk ütemezni őket. Íme a tavaszi kerti munkák naptára, mely segít kiigazodni a kerti munkák sokaságában, hogy lássuk, milyen feladatokkal kezdődik el a szezon.

2020.02.04 13:46
Homelux

Az amerikai konyhás nappali a térkihasználás legzseniálisabb módja. Egy kis lakásban, de nagy területen is jó megoldás lehet. Összegyűjtöttük a legjobb ötleteket az amerikai nappali berendezése és elrendezése témakörében, hogy megtudjuk, milyen elosztással, hogyan praktikus megtervezni egy amerikai konyhás nappalit?

Erről szól ez a bejegyzés, ahol amerikai konyhás nappali képek, és magyarázatok segítenek megtalálni a tökéletes megoldást.

2020.01.24 12:20
Taliga Tamás

Az otthonunk felújítása során a csaptelepek is lecserélésre kerülnek. Kidobjuk a régit, ami csöpög, szorul és csillogó, mindentudó darabokat építünk be helyette. Számtalan típus közül választhatunk, ha a konyhánk felszereléséről van szó. De hogy ne vesszünk el a kínálat tengerében, érdemes néhány fontos szempont szerint rangsorolni.

2019.12.02 12:18
Homelux
Christmas tree made from pine leaves and straw toys

 

Azzal senki sem szállhat vitába, hogy a karácsonykor jellemző kellemes illatok elengedhetetlen kellékei az ünnepi hangulatnak. A sütőben készülő vacsora, a narancsos dekorációk és a karácsonyfa mind hozzá tartoznak az alkalom igazán egyedi légköréhez.

A kivitelező mellett a másik legfontosabb kérdés, hogy hol szerezzük be a fürdőszoba felújításához szükséges dolgokat. Természetesen a beszerzés forrása attól is függ, hogy hol találjuk meg a nekünk tetsző termékeket, de azért a választás során javasolt szem előtt tartani néhány szempontot.

 

A fürdőszoba felújítás lelke az a kivitelező, aki megvalósítja majd az álmainkat, terveinket. Éppen ezért nagyon fontos, hogy olyan szakembert válasszunk, akiben nem kell a végén csalódnunk.

 

A fürdőszoba felújítása nem kis dolog. Ez a lakás egyik olyan helyisége, amelyben ha nem gondolkodunk nagy költségvetésben, akkor is rá kell szánnunk a pénzt, hiszen a burkolatok, csaptelepek, kádak és bútorok bizony nem olcsóak általában. 10 fürdőszoba felújítási tippet mutatunk be Neked, amelyeket ha megfogadsz, akkor rengeteg idegeskedéstől és felesleges pénzkidobástól kíméled meg magad.

A fürdőszoba felújítása nem kis dolog. Ez a lakás egyik olyan helyisége, amelyben ha nem gondolkodunk nagy költségvetésben, akkor is rá kell szánnunk a pénzt, hiszen a burkolatok, csaptelepek, kádak és bútorok bizony nem olcsóak általában.

 

A fürdőszoba felújítása nem kis dolog. Ez a lakás egyik olyan helyisége, amelyben ha nem gondolkodunk nagy költségvetésben, akkor is rá kell szánnunk a pénzt, hiszen a burkolatok, csaptelepek, kádak és bútorok bizony nem olcsóak általában.

Cikksorozatunkban általános tudnivalókat osztunk meg a fürdőszoba felújításához. A mostani cikkben a "Ha bontani kell", az "Álom és valóság" és a "Stílus, trend, esztétikum – kell-e lakberendező a fürdőszobához?" témákat járjuk körbe.

A fürdőszoba felújítása nem kis dolog. Ez a lakás egyik olyan helyisége, amelyben ha nem gondolkodunk nagy költségvetésben, akkor is rá kell szánnunk a pénzt, hiszen a burkolatok, csaptelepek, kádak és bútorok bizony nem olcsóak általában.

Persze mint mindenből, ezekből is lehet az olcsó árkategóriában keresgélni, meg a szakmunkát is lehet „jóárasítani” különféle trükkökkel, de nem biztos, hogy ez hosszabb távon is megéri.

A megfelelő mennyiségű és minőségű ivóvíz az egyik legalapvetőbb napi szükségletünk. Hazánkban a mennyiséggel szerencsére nincs gond, a minőség viszont időről időre kételyeket vet fel. Érthető tehát, hogy néha tanácstalanul állunk a kérdéshez: milyen vízzel járunk a legjobban?

A víz egyre szűkülő mennyisége számunkra talán nem feltűnő, hiszen természeti adottságainknak köszönhetően kivételesen jó helyzetben vagyunk ebben a tekintetben. A környezetért való felelősségvállalás miatt azonban nekünk is érdemes odafigyelnünk néhány apróságra a mindennapok során, mellyel tehetünk a világszinten egyre nagyobb mértékben fennálló probléma ellen.

Elsőre talán egyszerűnek látszik a zuhanykabin választásának gondolata, a választékkal szemben állva azonban gyakran ennek ellenkezőjét tapasztaljuk. A formák, kialakítások mellett rengeteg plusz funkcióval ellátott darabok is elérhetők a piacon, ami egyáltalán nem könnyíti meg a döntést.

Az életstílusunk átalakulásával nem minden esetben triviális kérdés, hol kapjon helyet a fürdő a lakáson belül. A praktikusság szem előtt tartásával a hálószobához közel való elhelyezés látszik logikus válasznak, hiszen ezt a helyiséget legtöbbször a reggeli és esti órákban használjuk lefekvés előtt, illetve ébredés után.

A szaunát már a maják, inkák és az indiánok is alkalmazták egészségük megőrzése érdekében, ezzel erősítették immunrendszerüket, valamint védték magukat a fertőzésektől. Napjainkban újra virágzik ez a hagyomány, a közösségi élményekhez a különféle felöntések is hozzátartoznak.

A fürdőszoba felújítása komoly tervezést, szervezést és nem utolsó sorban anyagi vonzatot jelent. Ebből kifolyólag ha lehet, ennek tatarozását minél ritkábban igyekszünk beiktatni, olyankor azonban a legtöbbet igyekszünk kihozni a munkálatokból. A lakások eladási árát egy felújított fürdő igencsak megemelheti, ezért kifejezetten gyakran szerepel a tulajdonosok teendőinek listáján.

A hazai ingatlanpiacon történt változásokkal akarva-akaratlanul is szembesültünk, a brutálisan megugró kínálatról, árakról és forgalomról számtalan csatornán értesülhettünk az elmúlt években. Idén a bővülés minden tekintetben visszafogott ütemet mutat: a vásárlók megfontoltabbak, az árak a stagnálás felé mutatnak. Eladóként több szempontnak kell egyidejűleg megfelelnünk, ha a lehető legrövidebb idő alatt akarunk túladni a meghirdetett lakásunkon: az értékesítési időt az elhelyezkedés és az ár mellett jelentősen befolyásolja az állapot.

A vizet egyesek a 21. század aranyaként tartják számon, mivel mennyisége folyamatosan csökken a túlfogyasztás, illetve a környezetszennyezés miatt. Magyarország ebből a szempontból szerencsés, a rendelkezésre álló édes víz forrásaink ugyanis bőven fedezik a lakosság szükségleteit. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a jövőben nem kell nekünk is válsággal szembenéznünk, ha nem törekszünk tudatosságra.

Vannak, akik csupán azért vásárolnak kádat, hogy legalább a lehetőséget meghagyják egy időben távoli, télesti, forró fürdőre – hogy aztán végül időhiány miatt csak szökőévente egyszer kerítsenek sort az álom beteljesítésére.

Nincs is annál izgalmasabb feladat, mint amikor az ember beleveti magát a fürdő újjáépítésébe. Azonban a klasszikus bútorok, szappantartók és zuhanypanelek világán kívül a burkolatok és csaptelepek univerzumában is el kell tudni igazodnia.

2018.12.10 16:15
Homelux

Röpködnek a mínuszok, mi is eshetne jobban ebben a zord időben, mint egy kényeztető, forró szaunázás? Lássuk, hogy miért érdemes rendszeresen elmerülnünk a gőzben, no meg persze a gondolatainkban!

A szerencsésebbek otthonukban, mások wellness központokban és fitness termekben élvezhetik a finn szauna áldásos hatását. A fejüket ilyenkor gyakorta felütő járványok idején a jótékony illóolajoknak különösen nagy hasznát vehetjük.

A higiénia szintje a 17-18. században érte el mélypontját Európában. A napi tisztálkodás célpontjaként csak az arcot és a felsőtestet, annak is legfeljebb a nyak felőli részét jelölték ki.

Nincs könnyű dolga az embernek, ha otthonát az elejétől kezdve szeretné berendezni, de akkor sem, ha csak felújításról van szó és az azzal járó bútorcserével és munkálatokkal kell foglalkoznia. Ez különösen igaz lehet a konyhabútorra, hiszen egy elég drága dologról és hosszadalmas folyamatról van szó. Mire minden beszerzésre kerül, a polcok, a mikró, a sütő, hűtő és még sorolhatnánk, addigra bizony igencsak le kell nyúlni a pénztárca aljára a legtöbbeknek. Persze szerencsés esetben a gépeket nem szükséges lecserélni, mert vagy még jól működnek, vagy pont jó a méretük az új konyhabútorhoz is.

 

2018.12.03 16:10
Homelux

Némi kreativitással, pár ügyes „fogással” könnyen ellensúlyozhatjuk azt a hátrányt, hogy otthonunkban csak egy szűkösebb, vagy éppen sötétebb fürdőszoba vár minket. Következő blogbejegyzésünkből kiderül, hogy egy kisebb fürdő sem feltétlenül megtörhetetlen átok, sőt, egészen barátságos helyiséggé varázsolható. Előnyeihez pedig az is hozzá tartozik, hogy – a méretéből fakadóan– tisztán tartására kevesebb időt is elég fordítani.

Az üzletekben, drogériában kapható vegyszerek amellett, hogy károsak a környezetre nézve, sokszor rendkívül drágák is. Érdemes tehát előtérbe helyezni a vegyszermentes takarítást, alternatívákat keresni és azokat saját fürdőszobánkban letesztelni. Egy idő után eszünkbe sem fog majd jutni, hogy „vészhelyzet” esetén a régi vegyszereinkhez nyúljunk!

2018.11.22 16:00
Homelux

Bizonyára Önnek is feltűnt, hogy ebben a hónapban még a csapból is a „Black Friday” folyik, ám az újdonsült őrület oka, vagy épp célja sokak számára ismeretlen lehet. Bejegyzésünkben a Fekete Péntek eredetéről tudhat meg többet, és az is kiderül, mi köze van az elnevezésnek a könyveléshez.

2018.11.29 16:05
Homelux

Jóllehet, karácsonyig még sokat kell aludnunk, az ajándékok beszerzését érdemes időben elkezdeni, pláne, ha idén egy kis kreativitást és egyéniséget is csempésznénk a jelentőségét vesztett dömpingáruk örvényébe. Bejegyzésünkben olyan házilag is elkészíthető ajándékokat mutatunk be, amelyek önmagukban, vagy egy nagyobb ajándék kísérőjeként is örömet okozhatnak az ajándékozott számára.

Legutóbbi írásunk már az ünnepekre hangolódás jegyében született, s mivel a Karácsony egyre közeledik, így aktuális posztunkban szintén az ajándékötletek állnak a középpontban.

A hidromasszázs nem csupán divatos hóbort, hanem az európai kultúrtörténet fontos alkotóeleme. A hidromasszázst az alternatív, természetes gyógymódok közül az egyik legrégebbiként tartjuk számon: a római nemesek mindennapjaiban és gyógyászati, preventív gyakorlataiban kiemelt szerep jutott a közösségi fürdőhelyek látogatásának, valamint a rabszolgák által végzett reggeli, esti masszázsnak.

A megfelelő zuhanykabin kiválasztása során érdemes nagy hangsúlyt fektetnünk a számunkra optimális zuhanytálca kiválasztására is. Első és fő szempont, hogy méreteiben és kialakításában tökéletesen illeszkedjen az általunk kiválasztott zuhanykabinhoz. A vízvezetékeknek kellő helyet hagyva fontos, hogy a zuhanytálca lefolyója is tökéletesen illeszkedjen a kialakított adottságokhoz. A formai követelményeken túlmenően természetesen a tálca kinézete és a biztonságos zuhanyzás (csúszásmentesség) élménye is fontos.

Első körben érdemes leszögezni: természetesen lehetséges a zuhanykabint sietve, minimális anyagköltséggel is beépíteni, ám ennek levét nem az „elkövető”, hanem minden bizonnyal mi fogjuk majd „elfogyasztani”…

Az ember néha a hosszadalmas építkezés, vagy egy körülményesebb felújítás közben felteszi magának a kérdést: érdemes-e időt nem sajnálva, még az ideális fürdőszoba bútor kiválasztásába is külön energiát ölni? A válasz: igen! Bejegyzésünkben igyekszünk körüljárni, milyen tényezőket érdemes mérlegelni, hogy a helyiségbe végül szemrevaló bútor kerüljön.

2018.11.12 15:56
Homelux

Meghökkentő, bámulatos, félelmetes! Nem gondoltam volna, hogy ezt érzem, amikor először láttam élőben az öntött műgyanta padlót. Na nem azt, ami a gyárban terül az aljzaton, hanem azt, amit kreatív kezek alkottak, 3D-s és gyönyörű!

2018.11.10 15:54
Homelux

Ha igazán otthonossá szeretnénk varázsolni a lakásunkat, akkor dekorálunk. Méltatlan helyzetben vannak a vizes helyiségek, hiszen kinek jutna eszébe kidíszíteni a WC-t, vagy a fürdőszobát?

Gyerekkoromban legfeljebb egy Füles naptárt ragasztottak celluxszal a fürdőszoba ajtóra a szüleim, ami aztán nem is cserélődött minden évben, ellenben nagyon csinos lányok voltak rajta. :)

2018.11.08 15:53
Homelux

Ez olyan, mintha azt kérdeznénk: milyen a finom étel? Mindenkinek más. Legyen esztétikus, praktikus és illeszkedjen az igényeinkhez, stílusunkhoz. Formájukat és méretüket tekintve számtalan variáció közül választhatunk, az anyagok terén azonban nincs nagy változás az elmúlt évtizedekhez képest.

Miért halogatjuk a fürdőszoba felújítást? Valljuk be, nehéz lenne napokra nélkülözni azt a helyiséget, ahol indul és ahol befejeződik a napunk. Mégis jó lenne a legkisebb rumli mellett kicserélni a kádat egy szebbre, jobbra.

Aki nem bírja meggyőzni magát a dolog sürgős mivoltáról, az elkezd kutakodni és alternatív megoldást keres. Ilyen a kádfelújítás is.

2018.11.03 15:49
Homelux

Örök célunk, hogy a környezetünkkel harmóniában legyünk, különös tekintettel az otthonunkra. Ezt az energia áramlás optimalizálásával érhetjük el, és ebben nyújt segítséget a Feng Shui, mint életfilozófia.

Azt ugye tudjuk mindannyian, hogy egy hidromasszázs kádba beleülni maga a csodás feltöltődés. De ha takarítani kell, hát kétszer is meggondoljuk, hogy nekiálljunk-e, mivel a fúvókák tisztítása aprólékos feladatnak tűnik, a csőrendszer átmosása pedig hamar elfelejtődik.

A japán kultúra: mélység és a finomság. Na meg az onsen, a természetes hőforrások vizében való fürdőzés! A források környezetében legtöbbször csak minimális átalakításokat végeznek, kizárólag fát és követ használnak fel az építés során. Így a nagyközönség számára is látogatható, ám megőrzi a természet adta nagyszerűségét.

Ugye Önnek is azonnal beugrik, hogy milyen egy igazi, fából készült, abroncsos fürdődézsa? Rögtön nosztalgikus hangulat járja át az embert, már a szó hallatán is. Dédnagyanyáink még a szőlőt taposták benne, a Távol-keleten és Skandináviában pedig fürdőzésre használták már évszázadokkal ezelőtt is. Napjainkban leginkább a szaunázás kiegészítő elemeként gondolunk rá. Az izzasztókamrában eltöltött 15-20 perc után jóleső felfrissülést jelent a hideg vízben való elmerülés.

A régmúlt időkben dédapáinknak elég volt egy szappan, egy lavór víz és egy kis, függönnyel elkerített sarok a konyhában, hogy tisztálkodjanak. A társadalmi elvárások változása magával hozta, hogy egyre többet törődünk a megjelenésünkkel, a tisztasággal. Ma már szinte csak frissen mosott hajjal, illatosra zuhanyozva léphetünk ki az utcára, vagy tökéletesre sminkelve és az urak fényesre borotválva ülhetnek le egy tárgyalóasztal mellé.

2018.10.20 15:41
Homelux

Önnek milyen van?

Ha jól végiggondoljuk, akkor a fürdőszoba tulajdonosoknak két nagy tábora van: az egyik a hagyományos burkolatokat részesíti előnyben, egyforma járólap és csempe, esetleg egy kis díszítő bordűr, vagy dekorcsempék elszórtan… A másik pedig az a csoport, akik szeretik az újdonságokat, követik a trendeket és nem ijednek meg a különös formájú és felületű burkolatoktól sem.

2018.10.13 14:55
Homelux

Ugye Önnek is van jól bevált tusfürdője, vagy kedvenc samponja? Volt ám élet ezeknek a feltalálása előtt is! Nézzük, mit használtak az elődeink.

2018.10.10 14:53
Homelux

A tisztálkodás fejlődése az ókortól napjainkig

Ön bizonyára minden nap zuhanyozik, vagy vesz egy kellemes fürdőt, ha ideje engedi. Természetes dolog, hogy az ember figyel az ápolt megjelenésre, tisztasága és hogy kellemes illat lengje körül. Ám ez nem mindig volt így!

2018.10.08 14:52
Homelux

Az intelligens tárgyakkal körülvéve az ember úgy érzi, csoda, hogy nincs még mindenhol beszélő hűtő, ami jelzi, hogy mi fogyott ki belőle, vagy könyvespolc, ami csipog, ha nem tettük vissza a helyére az olvasmányunkat.

Vannak most még feleslegesnek tűnő fejlesztések, de olyan is akad szép számmal, ami megkönnyíti az életünket, időt és energiát spórol számunkra. Ilyen az intelligens csaptelep!

A baleset, vagy betegség következtében kerekesszékbe kényszerült emberek a mindennapok legegyszerűbb tevékenységei során is akadályokba ütközhetnek. Hasonló helyzetben vannak azok is, akiknek járókeret, vagy járássegítő szükséges a lakáson belüli közlekedéshez. Alapvető szükséglet a mindennapi tisztálkodás, így olyan fürdőszobára van szükség ilyen esetben, amely tágas, biztonságos és kényelmesen használható.

2018.10.04 14:49
Homelux

Az illemhelyek használatának elterjedése fontos szerepet játszott az emberiség történetében. De hogyan jutottunk el a gödörtől a porcelán wc csészéig?

Már az i.e. 3000 körüli leletek tanúskodnak arról, hogy Mezopotámiában és Egyiptomban egyes házakban vízvezetékkel ellátott helyiségek voltak, melyeket ürítésre és tisztálkodásra egyaránt használtak. Hamarosan megjelentek a lakóházakhoz tartozó árnyékszékek is, melyet nem csak az uralkodók, de a köznép is megengedhetett magának.

Víz nélkül nincsen élet! Mire használjuk leginkább? Otthon ivásra, tisztálkodásra és tisztításra. Az iparban és a mezőgazdaságban pedig rendkívül sokrétű a víz felhasználása. Ha a vízellátás akadályokba ütközne, megállna a gyártás, nem lenne megfelelő mennyiségű élelmiszer sem.

A víz keménységét, valamint ebből adódóan a vízkő kiválását, a vízben oldott kalcium és magnézium sók okozzák. Ezen anyagok hatására a szerelvények hamar tönkremennek, a tömítések elhasználódnak és a szűrők is gyakran cserére szorulnak. Járjuk kicsit körbe ezt a témát, hiszen mindannyian érintettek vagyunk benne.

2018.09.27 14:44
Homelux

A vizes helyiségekben gyakori jelenség, hogy a sarkokban fekete penész jelenik meg. Ennek okai a folytonos pára, ami megül a résekben, a nagy hőmérséklet ingadozás és a nem megfelelő szellőzés. Ha már megjelent a penész a falakon, nehéz kiirtani, ezért a megelőzésre kell nagyobb hangsúlyt fektetni.

Bár még tartja magát a vénasszonyok nyara, egyre hűvösebb éjszakák jönnek. Hamarosan sorra kerül a nyaralók vízrendszerének téliesítése és a medencék karbantartása. Ön melyikkel kezdi?

Egy-egy melegebb őszi napon még biztosan kihasználja a jó időt az Ön családja is és lemennek a nyaralóba egy hétvégére. Az iskolakezdéssel azonban sűrűbb lesz a program, a szabadságokat is inkább a karácsonyi időszakra tartogatják sokan. Ideje lezárni a vizet a hétvégi házakban. Elsőként a bejövő vízcsőnél zárjuk el a csapot, utána a lakás minden részén engedjük ki a csőben maradt vizet. Engedjük le a wc tartályt és ha van, az elektromos vízmelegítőket is.

2018.09.22 14:42
Homelux

A lakás többi részéhez hasonlóan a fürdőszobában is helyezhetünk el növényeket. Vannak olyan fajok, amelyek kifejezetten szeretik a párás levegőt, a magasabb hőmérsékletet. Mintha egy trópusi dzsungel lenne a fürdőben!

A fürdőszoba a tisztálkodáson kívül a pihenés és feltöltődés helyszíne is lehet. Itt veszünk forró fürdőt, gyertyát is gyújthatunk és különleges hangulatot teremthetünk, ha virágzó, vagy zöld növényekkel gazdagítjuk a berendezést.

2018.09.20 14:40
Homelux

Bár egy korábbi cikkünkben már szót ejtettünk a tisztálkodószerekről, a szappan mégis megér egy külön fejezetet. Napjainkban egyre többen igyekeznek természetes kozmetikumokat használni, így újra hódítanak a házi készítésű szappanok, a gyógynövényekkel, illóolajokkal kevert csodák. De honnan indult a szappanfőzés kultúrája? Itt a válasz!

2018.09.17 14:39
Homelux

Itt a vége a vénasszonyok nyarának. A hideg idő közeledtével át kell néznünk a fűtésrendszerünk állapotát. Lehet, hogy néhány radiátor cserére szorul, ezért ne késlekedjen Ön sem!

2018.09.13 14:38
Homelux

Mitől lesz kellemes egy frissítő zuhany? A vízsugarak lágyan permetezzenek, vagy szúrósan erősek legyenek? Kézben szeretnénk tartani a zuhanyrózsát, vagy fali rögzítésű legyen, hogy mindkét kezünk szabad maradjon? Mindenki másképp szereti, megmutatjuk a legnépszerűbb megoldásokat!

Akinek van hidromasszázs kabinja, és még esetleg gőz funkciós is, az már tudja, hogy stresszoldásra, átmelegedésre a legjobb hely a világon! Ön tudja, hogy mi mindenre jó egy gőzkabin? Elmondunk néhány titkot...Ugye tovább olvas?

2018.09.06 14:36
Homelux

Egy kisgyermek érkezésével szinte teljesen átrendeződik a lakás! Nemcsak a gyerekszoba kialakítására van szükség, de biztonságosabbá kell tenni a konyhát, nappalit, fürdőszobát is. Milyen trükköket alkalmazhatunk, hogy a babának és szülőknek is örömteli legyen a fürdés?

2018.09.03 14:34
Homelux

Az európai trendeknek megfelelően a fürdőszobák falát nagyrészt csempe borítja. Vajon miért ragaszkodunk ennyire ehhez a burkolathoz? Van más megoldás?

A párás, vizes helyiségben a falakat meg szeretnénk óvni a nedvesedéstől. Emiatt aztán majdnem mennyezetig csempézünk. Változatos formák és színek állnak rendelkezésünkre, számtalan stílusban és árkategóriában.

2018.08.30 14:33
Homelux

A tisztálkodás fontosságát bizonyítja, hogy szinte az összes vallás magáénak mondhatja a rituális fürdőzés szokását. A rituális fürdő során a hívők megtisztítják a testet és a lelket, hogy makulátlanul léphessenek kapcsolatba az égiekkel.

 

Gránit, márvány, mészkő - több közös is van bennük. Elegánsak, egyediek és drágák. Státusszimbólummá váltak, ezért aki a külsőségek mellett a minőségre is nagy hangsúlyt fektet, ne hagyja ki ezeket az otthonából!

2018.08.23 14:28
Homelux

XIV. Lajos, a Napkirály szenvedélyesen szerette a csillogó holmikat, amik a gazdagságát hirdették. Nemcsak használati tárgyakkal vette körül magát, hanem a Versailles-ban épített palotája is kívül-belül ragyogott.

A Napkirály palotájában van egy különleges terem, ami 1678. óta bűvöli el az idelátogatókat.

2018.08.20 14:26
Homelux

Ugye Ön is minden nap megnézi magát a tükörben? A reggeli fogmosáskor otthon, vagy a munkahelyre szaladva egy kirakatüvegben: mindig ellenőrizzük, hogy jól nézünk-e ki.

Evidens, hogy tükör minden háztartásban van és talán meg is lepődik, ha megtudja: nemrég még luxuscikk volt. Honnan kezdődik a tükör története? Van egyáltalán kezdete?

Ha Ön lakásfelújításba kezd, akkor az első nagy falat a villany és vízhálózat javítása, aztán a burkolatok cseréje. A fürdőszobai csempe és járólap felszedése után fejtörést okoz, hogy bent hagyjuk-e a régi szanitereket, ha már eddig eljutottunk. Persze sokan az új mellett döntenek. De nem mindenki…

2018.08.16 14:25
Homelux

A márvány, porcelán, vagy akár a rusztikus padlástéglák újbóli hódításának tudhatjuk be, hogy egyre többen fuga nélkül szeretnék látni az egymás mellé simuló lapokat. Lehet-e nélkülözni a fugát, illetve milyen módszerek vannak arra, hogy legyen is, meg ne is: most elmondjuk.

2018.08.09 14:23
Homelux

Egy új ház építése jó alkalom arra, hogy végre mindent rendesen, odafigyelve, a saját elképzeléseink alapján helyezzünk el a házunkban. Bár a költségvetés mindenkinek megköti a kezét, azért építés során nem szabad spórolni semmi olyanon, ami hosszú távra szól.

Mik ezek a szakszavak már megint? Mi az a Quick Line? Garantáljuk, hogy a cikk elolvasása után tisztában lesz ezekkel a fogalmakkal, így könnyebb dolga lesz, ha hidromasszázs zuhanykabin vásárlásán gondolkodik.

2018.08.02 14:19
Homelux
Woman in bathroom

 

Zuhanyzás után Ön is kíváncsian kémleli a tükröt? Vajon ki van ott? Erre soha nem derülne fény, ha nem törölné le a tükröt borító párát. Vagy van más megoldás is?

2018.07.31 14:17
Homelux

Viszlát, nagyfogyasztású szpotok, remegő fényű neoncsövek! Végre nem kell a fürdőszobában a villanykapcsoló megbillentése után percekig félhomályban botorkálni, hanem rögtön sminkelhet, borotválkozhat még az is, aki a reggeli készülődésre mindössze 10 percet kénytelen szánni.

2018.07.30 14:16
Homelux

Számomra a nap egyik fénypontja, amikor este beállhatok a forró zuhany alá, majd a radiátoron felmelegített pihe-puha törölközőbe bugyolálhatom magamat.

2018.07.28 14:14
Taliga Tamás

Az otthonunkban minden gondos takarítás ellenére rengeteg baktérium van, ezek zöme a fürdőszobában és a konyhában éli izgalmasnak mondható életét. Folyton újabb és hatékonyabb tisztítószereket vetünk be ellenük, de megbújnak bárhol és a főhadiszállásuk a szivacsokban van!

2018.07.27 14:13
Taliga Tamás

Az egyre melegebb hétvégéken sokan látogatnak ki a hobbytelekre, nyaralókba, hogy leporolják a nyugágyakat és ellenőrzést tartsanak - mit kell cserélni, mi nem bírta az idei kemény telet, mi az, ami javításra szorul.

Olyan természetesnek vesszük, hogy folyó vízben mosogatunk, hogy a sarokkádunk pillanatok alatt megtelik meleg vízzel és automatikusan nyúlunk a hidromasszázst indító gomb után. Most itt az idő, hogy visszanézzünk a múltba és még jobban értékeljük, amink van!

Az évről évre változó lakberendezési trendek a nappali, hálószoba és konyha mellett természetesen a fürdőszobában is megjelennek, elsősorban a dizájn elemekre, színekre, illetve anyagokra vonatkozóan. Otthonunkat ugyan nem alakítjuk át minden évben az aktuális divat szerint, az apróbb változtatásokhoz azonban nincs szükség a helyiség szétbontására vagy jelentős anyagi beruházásra.

Egy fürdő hangulatát nem csak a csempe színe, vagy a helyiség megvilágítása befolyásolja… a szaniterek minősége, anyaga, designja mind-mind döntő szerephez jut abban, hogy a család, a vendégek a fürdőszobába belépve végül úgy érzik: „Ide kellemes bejönni, itt jól érzem magam”. A funkció tökéletesen megbízható és tartós betöltése mellett így a csaptelepeknek egyéb céloknak is meg kell felelnie.

Az otthoni munkavégzés egyre gyakoribbá válik napjainkban, köszönhetően nagyrészt annak, hogy egyre több munkakörhöz nem feltétlenül szükséges teljes személyes jelenlét. Nem mindenki számára ideális a kötetlenebb munkavégzési forma, de sokaknak szimpatikus ez a fajta szabadság.

2017.12.01 11:00
Taliga Tamás

Ha megálmodtunk, megterveztettünk, és elkészíttettünk egy álom berendezést a lakásunkba, természetes, hogy azt szeretnénk, ha az sokáig szép és mutatós maradna. Ez alapvető elvárás, ezért az igényesebb bútorgyártók minőségi alapanyaggal dolgoznak, hogy véletlenül se kezdje ki a bútorokat az idő vasfoga egyhamar.

2017.12.02 10:00
Taliga Tamás

Amikor új fürdőszobánkba, vagy a már meglévőbe új szanitereket, mosdót választunk, számtalan dolog határozhatja meg választásunkat. Egyrészt az otthonunk, a fürdőszoba színvilágához, formavilágához is kereshetünk ma már szebbnél szebb mosdókat, míg a mosdó típusok szerint is meghatározhatjuk, hogy szabadon álló mosdó, pultra ültethető mosdó, vagy akár szekrénybe építhető mosdó lesz-e az ideális számunkra. Ezt nyilván nagyban meghatározza a fürdőszoba mérete és berendezése is. Egy jó mosdó tartóssága, hosszú élettartama azonban a termék anyagától függ, így az is egy igen meghatározó szempont lesz, hogy milyen anyagból készült az adott mosdó?

2017.12.11 15:00
Taliga Tamás

A Marmorin mosogatók egyik kiegészítője a praktikus csepegtető, melyet külön rendelve lehet megvásárolni a mosogatók néhány típusához. A tökéletes illeszkedés garantált, hiszen kifejezetten az adott mosogató formájához tervezték.A csepegtető rozsdamentes alapanyagú, így biztosak lehetünk abban, hogy hosszú távon segítségünkre lesznek a mindennapi teendőinknél a konyhában.

2017.12.12 10:00
Taliga Tamás

Bár téli időszakban elhal az élet a kertben, de a szépsége nem tűnik el – épp ellenkezőleg, igazán mágikusan nézhet ki. Dérrel borított faágak, fehér pehely a virágágyakon, hóval borított fák, jégcsapok – természet által alkotott téli tájkép egy rendkívüli tehetséges művész alkotásával hasonlítható össze. Mindamellett ez az időszak nemcsak az esztétikus benyomásokat kínál, hanem az új kötelezettségekkel terhel meg, melyikből a legfontosabb a kert hóeltakarítása.

2017.12.13 11:17
Taliga Tamás

A kisbabás szülők többnyire nem győzik kivárni, hogy a gyerkőc elkezdjen mászni, majd felálljon, és kapaszkodva lépegessen, így fedezve fel a világot. A kezdeti örömöt azonban hamar felváltja a folyamatos aggodalom, ugyanis az immár önjáró gyermek folyamatosan veszélybe sodorja magát, illetve olyasmihez nyúl, amihez nem kellene.

2017.12.13 12:19
Taliga Tamás

Ezzel a felkiáltással lelki szemeink elé máris beúszik az a kép, ahogyan a kád kettétörve hever a fürdőszoba közepén, a csövek magukat nem takargatva bújnak ki a falakból, a csempe és a járólap pedig félig felverve szinte teljesen meztelenné teszi a helyiséget. A végeredmény persze kárpótol, hiszen egy komfortosan berendezett, gondosan megtervezett újjá építés után igazán jó érzés belépni a fürdőbe, és otthonunkat is sokkal igényesebbnek érezzük.

2017.12.13 13:33
Taliga Tamás

A sütés és főzés nulladik lépése legtöbb esetben a nyersanyagok gondos megtisztítása. A recept leírását csak ezt követően olvassuk tovább nyugodt szívvel, pedig lehet, hogy ilyenkor aggódhatnánk igazán.

csapuniverzum_33_h_t_web.jpg

2017.12.13 14:00
Taliga Tamás

Fürdőszoba-felújítás előtt, vagy éppen annak a kellős közepén áll? A tárolóhelyek kialakítása ugyanolyan fontos lépés, mint a szaniterek kiválasztása. Sosem késő ötletelni! leziter_23_2.jpg

A régmúlt időkben dédapáinknak elég volt egy szappan, egy lavór víz és egy kis, függönnyel elkerített sarok a konyhában, hogy tisztálkodjanak. A társadalmi elvárások változása magával hozta, hogy egyre többet törődünk a megjelenésünkkel, a tisztasággal. Ma már szinte csak frissen mosott hajjal, illatosra zuhanyozva léphetünk ki az utcára, vagy tökéletesre sminkelve és az urak fényesre borotválva ülhetnek le egy tárgyalóasztal mellé.

41153313_m.jpg

2017.12.13 15:01
Taliga Tamás

Szüleink vagy nagyszüleink felett előbb-utóbb bizony eljár az idő, amire egyre több jel utal. A lassabb tempó, az egyre kevésbé tökéletes hallás vagy látás mellett sajnos a mindennapos tevékenységek is fokozott sérülésveszélyt hordozhatnak.

furdoszobai baleset

Karácsonyi hangulat a fürdőben?

Ha a lakást ünnepi díszbe öltözteti, ne feledkezzen meg azokról a helyiségekről sem, melyek nincsenek szem előtt mindenki számára!

Ahogy közeledik advent első vasárnapja, mindenki lázasan kutakodik az interneten, hogy ötleteket gyűjtsön a karácsony-váró dekorációkhoz.

2017.12.17 12:40
Taliga Tamás

Mondják, hogy luxus. Pedig még egy szűkebb költségvetésből tervezett fürdőszobába is “belefér”. Hidromasszázs kádat, vagy zuhanykabint már pár fürdőbelépő áráért kaphatunk, ha szemfülesek vagyunk.

 

Ma már szinte mindenünk „okos”: a telefonunk, az óránk, a karkötőnk, a térkövek vagy éppen az otthonunk. Az okos rendszerek a fürdőszobába is beszivárogtak, ahol olyan megoldások kerülnek előtérbe, melyek a világításért, a hűtésért vagy a vízérzékelés szabályozásáért felelősek.

homelux.hull tudni helyezni a fürdőszobában. Tisztítószerek, kozmetikai eszközök, törölközők… Egy új fürdőszoba bútor és praktikus tároló kelleni fog, hogy a káoszt elkerülje!

2018.01.08 12:46
Taliga Tamás

Hideg lett, hamarosan repkednek a mínuszok. A legtöbb műanyag kerti bútort megviseli a hőingadozás, a fából készülteknek pedig a csapadékban gazdag időjárás nem kedvez - lássuk, milyen buktatókat tartogat a kerti bútorok tárolása!

A zuhanyfej arányait tekintve a legkisebb költségvonzatú elem a tusoló beszerelésekor. A döntés során a legtöbben az esztétikai szempontokat és az árat veszik figyelembe, pedig vannak olyan jellemzők, melyek nagyobb hangsúlyt érdemelnek. 

Ha Ön a nyár végén szomorúan vette tudomásul, hogy kerti bútorai elhasználódtak az évek során, akkor ez a pár sor Önnek szól! Még éppenhogy csak elraktuk az asztalt és székeket a nyári használat után, ám érdemes előre gondolkodni és már most böngészni az időjárásálló bútorok között. Kerti bútor télen - Ön milyet venne jövő tavasszal? 

2018.01.17 12:51
Taliga Tamás
Mindegy, hogy sziget, vagy fal melletti munkalap, a legszembetűnőbb felület a konyhában a konyhapult. Szépnek és strapabírónak kell lennie. Ha az előző munkalap már elhasználódott, bátran cseréljük le! Egy új szín, vagy anyag alkalmazása teljesen új köntösbe öltöztetheti a főzőbirodalmunkat.

A konyhához hasonlóan a fürdőszobai kiegészítő apróságok tárháza is meglehetősen széles – persze ezek közül nem mindegyik praktikus. Most megmutatjuk azt az 5 dolgot, amelyet érdemes beszerezned és kettőt, amely csak a polcokon mutat jól.

 

Amikor építkezésre vagy felújításra kerül a sor, a burkolat és a szaniter választásánál olyan alternatívát keresünk, ami időtálló és könnyen tisztántartható. A márvány nemcsak ennek a két kritériumnak tesz eleget, hanem sokat dob a lakás stílusán is. De hogyan érhetjük el, hogy mindig csillogjon?

A férfiak és a nők rengeteg dolgot másképp csinálnak az autóvezetéstől a takarításig. Erre jönnek az eltérő nézőpontok, szokások, amelyek gyakran felszínre törnek – különösen, ha összeköltözésre kerül a sor.

ferfi-no

2018.02.05 12:56
Taliga Tamás

Ha fürdőszoba, akkor víz, ha víz, akkor csúszós felületek. Bárkivel megtörténhet, hogy elveszíti az egyensúlyát, vagy a zuhany alól kilépve megcsúszik a padlón. Hogyan előzzük meg a baleseteket?

 

2018.02.28 13:00
Taliga Tamás

 

Nagyon sok ember él együtt állatokkal. Akinek volt már olyan kedvence, aki igazán elvarázsolta, az tudja, hogy ezek a szőrös kis lények szinte olyanok tudnak lenni az embernek, mintha a gyerekei lennének. Éppen ezért természetesen megvan a saját helyük a lakásban is, ami nem ritkán olyan minőségű, mint a gazdi saját ágya.

Mindannyian szeretünk meleg lakásba hazaérni, melynek megteremtésére számos fűtési alternatívák léteznek. Természetesen mindegyiknek megvannak a maga előnyei, illetve hátrányai, ezek mérlegelése elengedhetetlen a kiválasztás előtt.

2018.03.14 13:41
Taliga Tamás

konyha tervezés

Konyha tervezés során nagy fejtörést okozhat, hova helyezd el az egyes elemeket, berendezéseket. Különösen akkor, ha nem kérsz segítséget egy szakembertől. Ez persze nem lépéshátrány, mert így is van esélyed előnyösen berendezni a lakás egyik legforgalmasabb pontját, egyszerűen szem előtt kell tartanod bizonyos szempontokat – mert a legszebb konyhát is gyorsan megutálhatod, ha kényelmetlen a használata.

2018.04.02 13:44
Taliga Tamás

Zuhanyfej választás? Hála a tervezőknek ma már a zuhanyzás nemcsak egy mindennapos tisztálkodási rituálé lehet, hanem élmény, sőt segíthet lefaragni a számláinkból is. Persze mindig van hova fejlődni, ettől függetlenül érdemes fontolóra vennünk egy-egy darab beszerzését.

zuhanyfej

Ha Nápolyt látni és meghalni - akkor Milánót látni és újjászületni!

 

2018.06.04 13:55
Taliga Tamás

Mitől nőies/férfias egy fürdő a színhasználaton és berendezésen túl? Meghatározzák-e a különböző tisztálkodási rituálék a helyiség kialakítását, és ha igen, mennyiben? Ezekre a kérdésekre keresünk választ alábbi blogbejegyzésünkben.

2018.06.06 13:58
Taliga Tamás

Sokan váltanának a hagyományos zuhanyzós megoldásról egy praktikus és esztétikus zuhanykabinra, ám gyakran csak a kereskedésben szembesülnek az óriási választékkal és a döntés nehézségével.  Segítünk választani, összeszedtük röviden, mire érdemes figyelni zuhanykabin vásárlása előtt.

2018.06.13 13:59
Taliga Tamás

A hidroterápiát és a balneoterápiát gyakran emlegetik egy lapon, ám csak egyetlen közös van bennük: a víz. Míg a hidroterápia során a víz erejét használják gyógyászati célra, a balneoterápia a meleg gyógyvizek és azok iszapjainak jótékony hatásaira épül.

Lehet, hogy az Ön karácsonyfája alatt is megtalálható egy kecses formájú üveg, színek szerint rétegezett fürdősóval. Az ajándékozó csupa jó szándékkal felvértezve vehette, hogy feltöltődésre, relaxálásra buzdítsa Önt. Az üveg szép, a só színes - de vajon nyugodt szívvel beleöntheti a fürdővizébe?

2018.06.20 14:02
Taliga Tamás

Pár évtizeddel ezelőtt nagyszüleink megelégedtek egy falra szerelhető tükrös szekrénykével, amiben papa a borotválkozáshoz szükséges eszközeit, mama pedig a hajkeféjét tartotta.

 

2018.06.25 14:03
Taliga Tamás

A sarokkád nemcsak egy szaniter termék, hanem életérzés! Szeretné, ha nem kellene a kicsi, keskeny kádban nyomorogni, hanem végre elterülhetne a kellemesen meleg vízben? Váltson Ön is sarokkádra, de csak okosan!

Bizonyára Ön is találkozott már vele, ha nem is használta még soha. Egy jobb szállodában alap fürdőszoba-tartozék, de már az otthonokban is egyre elterjedtebb.

2018.07.07 14:07
Taliga Tamás

Ez az a helyiség, ahol elengedhetetlen a tökéletes világítás. Látnunk kell magunkat a tükörben sminkelésnél, borotválkozásnál. Jó fényviszonyok szükségesek a frizura elkészítéséhez és a körömvágáshoz egyaránt. Nem árt, ha látjuk, hová lépünk, amikor kiszállunk a fürdőkádból. Mivel vizes közegről van szó, kiemelt szerepet kap a biztonság is.

2018.07.10 14:09
Taliga Tamás

Biztosan észrevette, hogy egyre több kertből szűrődnek ki hétvégenként vidám társalgás hangjai, száll a grill ételek ínycsiklandó illata.  Ugye, jó lenne a barátokkal körbeülni az asztalt a szabadban, jókat nevetni, finomakat enni?

Elég az álmodozásból, itt az ideje egy kerti partynak Önnél is!

2018.07.12 14:10
Taliga Tamás

Juhú, forró napok jönnek! Végre itt a nyár, perzsel a nap, barnul a bőr, hideg a sör és lazulhatunk a medencében! Már akinek van. Ha Ön most áll mobil medence vásárlás előtt, adunk néhány tanácsot a könnyebb döntés érdekében.

Köszöntjük a homelux.hu világában!

Mire hozzánk elérkezett, lehet, hogy több forgalmazó oldalát bejárta – mégsem talált olyan bútort, fürdőszoba berendezést, amilyenre Ön vagy családja gondolt.

Tudjuk, milyen jellemzőket tart szem előtt: egy ülőgarnitúra, fürdőszoba bútor, de akár egy zuhanykabin is legyen esztétikus, lehetőleg formatervezett (ki szeretne tucatárut az otthonába?), előnyösen használja ki a rendelkezésre álló - néha bizony szűkös – helyet.

Tartósságával biztosítsa a hosszú távú igénybevételnek való ellenállást – hisz életünkben jönnek-mennek a vízi csaták a gyerekekkel, a nehéz napokat lezáró forró fürdők és a reggeli, fejvesztett kapkodások, de az oothon jó esetben minden körülményben helyt áll és kitartóan szolgálja a ház lakóit.

A fürdőszoba számunkra szentély

Mi nem csupán zuhanykabinokat, mosdókat vagy csaptelepeket forgalmazunk! Szenvedélyünk mindaz, ami a fürdőszobák világához kapcsolódik, és egyben vevőink kényelmét is szolgálja. Webáruházunk kialakítása elsőszámú bizonyíték erre: fantasztikusan széles, képekkel gazdagított kínálatot és részletes termékleírásokat alakítottunk ki a minél hatékonyabb és élvezetesebb böngészés érdekében.

Élménydús vásárlást nyújtunk

Ám a vásárlásnak koránt sincs vége a „Kosárba teszem” gomb lenyomásával: a legtöbb esetben ingyenes házhozszállítással, helyszíni beüzemelés lehetőségének biztosításával és 15 napos visszavásárlási garanciával nyújtunk teljes körű szolgáltatást azoknak a Vevőinknek, akik bizalmukkal megtisztelnek bennünket.

Webáruházunk teljes értékű, interaktív vásárlási élményt nyújt, például vásárlóink feltölthetik a már beüzemelt fürdőszoba berendezéseket ábrázoló képeiket, vagy épp megoszthatják a kiválasztott zuhanytálca vagy zuhanykabin árát ismerőseikkel – így bárki gyorsan kikérheti barátai véleményét is a termékről és az ár-érték arány megfelelőségéről!

Az Ön elégedettsége a mi sikerünk

Őszintén bízunk benne, hogy a rendkívül széles, minőségi választéknak köszönhetően nálunk megtalálja pontosan azt, amiről álmodott, és hogy a kiválasztott termék hosszú távon, jó szolgálatot tesz majd az Ön fürdőszobájában is!

Kellemes böngészést kívánunk!

Üdvözlettel,
a homelux.hu csapata

olcsobbat.hu