Blog

Fürdőszobai tükör nélkül nem létezik fürdőszoba

Fürdőszobai tükör nélkül nem létezik fürdőszoba

A fürdőszobai tükör mosdóhelyiségünk azon kiegészítője, amelyet nap mint nap egészen biztosan igénybe veszünk, méghozzá több alkalommal. A reggeli készülődéskor segítségünkre van a fésülködésnél, sminkelésnél, borotválkozásnál, de este is belepillantunk lefekvés előtt. Napközben pedig szinte észrevétlenül is szembenézünk tükörképünkkel egy-egy kézmosás alkalmával. A helyiség kialakításakor tehát érdemes kellő figyelmet fordítani a többi berendezési tárgy mellett a fürdőszobai tükör kiválasztására is.

Mi mindenre lehet megoldás az autós kamera használata?

Mi mindenre lehet megoldás az autós kamera használata?

Az autósok közlekedését hatékonyan segíti és fokozza a biztonságot egy megfelelően telepített, jó minőségű autós kamera. Rengeteg kellemetlen helyzetet megspórolhatunk vele, és hasznunkra lehet akkor is, ha már megtörtént a baj. Áruházunk kínálatában megtalálható az egyszerű tolatókamerától kezdve a menetrögzítő okos visszapillantó tükörig többféle termék. Amennyiben szeretnéd veszélytelenebbé tenni az autóddal való közlekedést, érdemes lehet beszerezni egy autós kamerát.

Kicsi hely, de nagy család – A megoldás: bővíthető étkezőasztal

Kicsi hely, de nagy család – A megoldás: bővíthető étkezőasztal

Ha nagy a család, de kicsi a konyha, jó megoldás a bővíthető étkezőasztal, mely kisebb helyen elfér, de szükség szerint bármikor nagyobbítható. Nem mindenkinek áll rendelkezésére tágas tér, ebédlő és ha nem eszik együtt mindig mindenki, alkalmanként jó megoldás. Abban az esetben is tökéletes a bővíthető étkezőasztal, ha kevesebben vagyunk ugyan, de gyakran fogadunk vendégeket a házban. Ilyenkor csak könnyedén kinyitjuk a felületét, és máris kész a terítéshez a vendégváró asztal.15 fontos szempont zuhanykabin vásárlása előtt

15 fontos szempont zuhanykabin vásárlása előtt

  1. Méret: A zuhanykabin mérete az elérhető helytől függően választható. A kisebb helyiségekben kisebb kabinokat érdemes választani, míg a nagyobb helyiségekben nagyobbakat.

  2. Forma: A zuhanykabinok széles választéka áll rendelkezésre, így lehet választani íves, szögletes, illetve aszimmetrikus kabinok közül is.

  3. Típus: A zuhanykabinokat két fő típusra oszthatjuk: álló és falra szerelhető kabinokra. Az álló kabinok önálló egységek, míg a falra szerelhető kabinok a falra rögzített keretre épülnek.

A digitális lázmérő gyors és pontos tájékoztatást ad a testhőmérsékletről

A digitális lázmérő gyors és pontos tájékoztatást ad a testhőmérsékletről

A higanyos hőmérő sokáig jelen volt minden háztartásban, de mára jellemzően a digitális lázmérő vette át a szerepét. Az Európai Uniós szabályozás 2009 óta nem engedélyezi a higanyos változatok forgalmazását egészségkárosító hatásuk miatt. Léteznek olyan hagyományos hőmérők, melyekbe a higany helyett más anyagot töltenek, viszont ezek is nagyon törékenyek, mivel üvegből készülnek. Pontosságuk vetekszik a higanyoséval, és a lázmérési folyamat is több időt vesz igénybe, mint a digitális modelleké.

Élménnyé teszi a tanulást és a munkát a ragyogóan fehér íróasztal

Élménnyé teszi a tanulást és a munkát a ragyogóan fehér íróasztal

Ha szeretnél kialakítani egy tanulósarkot vagy dolgozószobát, kérdés, hogy mi legyen benne: egyszerű számítógépasztal, sarkos vagy polcos asztal, komplett szett, esetleg egy fehér íróasztal? Rendkívül fontos, hogy kényelmes és praktikus legyen az íróasztal, amin dolgozunk vagy tanulnak gyermekeink. A komfortosság érzése jelentősen segítheti és megkönnyítheti a feladatunk elvégzését.

A környezetkímélő, de hatékony akkus láncfűrész

A környezetkímélő, de hatékony akkus láncfűrész

Egy kertes ház lakójának rengeteg tennivalója akad a ház körül, melyekhez nagy segítség lehet egy elektromos, benzines vagy akkus láncfűrész. Érdemes különféle eszközöket, szerszámokat tartani a tárolóban, mert megkönnyítik a munkát. A láncfűrészeket használhatjuk kerti gallyazásra, favágásra, tűzifaaprítási munkákra vagy erdőgazdálkodásra egyaránt. Nem mindegy persze, hogy melyikre, mert annak függvényében kell kiválasztanunk a megfelelőt. Magas minőségű láncfűrész kínálatból válogathatsz áruházunkban, forgalmazunk elektromos, benzinmotoros és akkus láncfűrészt is. Nézzük meg, hogy melyik típus mire alkalmas és milyen munkálatokhoz megfelelő!

Környezetbarát elektromos robogó a kényelmes és biztonságos utazás szolgálatában

Környezetbarát elektromos robogó a kényelmes és biztonságos utazás szolgálatában

Napjaink egyre inkább a környezettudatosság jegyében telnek életünk több területén, ezért is kiváló közlekedési eszköz az elektromos robogó. Nagy távokat kell időnként megtennünk viszonylag rövid idő alatt, így ezek a kis szerkezetek kitűnő társaink lehetnek. Autóval nem mindig gazdaságos közlekedni, de a városon belüli forgalomban és kisebb országúti távolságok esetén nagyon jó megoldás az elektromos robogó. Két- és háromkerekű modellek is léteznek, utóbbiak az idősebb emberek nagy fokú kényelmét szolgálják.

Rejtekhely, kalózhajó vagy kincses sziget? A mindenre alkalmas emeletes ágy

Rejtekhely, kalózhajó vagy kincses sziget? A mindenre alkalmas emeletes ágy

Rengeteg ötletes, gyerekeknek szánt ágy közül válogathatunk, de vajon mi más lenne minden gyermek dédelgetett álma, mint az emeletes ágy? Kalandok sora, izgalmas játékok színtere lehet ez a remek bútordarab, ami nem csupán berendezési tárgy. Használatával a testvérek kényelmesen elférnek egy szobában, és még bőven marad hely a játékoknak is, vagy később a tanulóasztalnak. Az emeletes ágy tehát területet is spórol a legkisebbek életterének kialakítása során.

Hogyan lehet kedvencünk a földhatású barna szekrény?

Hogyan lehet kedvencünk a földhatású barna szekrény?

A régi, klasszikus szekrénysorok, a hagyományos, nagy bútordarabok ideje már lejárt, de egyvalami soha nem megy ki a divatból: a barna szekrény. Manapság különböző méretű és alakú, jól variálható elemek töltik be a modern helyiségek tereit. A szekrények színe harmonizál a padló, az ülőgarnitúra, a függöny és a szőnyeg színével. A barnának sokféle árnyalata létezik a bútorok világában is, ami nem meglepő, hiszen a fa színe is ez.

Legjobb zuhanykabinok ismertetői/tesztek/vélemények 2022

Legjobb zuhanykabinok ismertetői/tesztek/vélemények 2022

A megfelelő zuhanykabin kiválasztás mindig nagy feladat, hiszen függ a fürdőszobánk méretétől, stílusától, elrendezésétől. Szerencsére széles választéka megkönnyíti kicsit a helyzetünket.  A zuhanykabinok tekintetében rendkívül tág a paletta, hiszen többféle megoldás is elérhető. A zuhanykabin típusát illetően lehet szögletes, íves, aszimmetrikus, falsíkra szerelhető, hátfalas, mélytálcás és walk-in, illetve megvásárolhatjuk zuhanytálcával és anélkül is.

Összecsukható szék, ami kis helyen is elfér

Összecsukható szék, ami kis helyen is elfér

A kertbe, teraszra vagy az erkélyre szívesen ülünk ki a friss levegőre, ehhez a legpraktikusabb segítség a könnyen mozgatható összecsukható szék. Kis helyigénye és egyszerű szállíthatósága miatt akár autóval is magunkkal vihetjük a hétvégi horgászat során. Kertünkben is kényelmes ülőalkalmatosság, és ha nincs rá éppen szükség, a kerti tárolóházban könnyedén elhelyezhetjük addig, míg újra nem használjuk. Házunk komfortos hangulatát nélkülözhetetlen a kertbe is kivinni, mivel az is otthonunk szerves része.

Menetrögzítő kamera, a biztonságos közlekedés záloga

Menetrögzítő kamera, a biztonságos közlekedés záloga

A menetrögzítő kamera elterjedése egyre gyakoribb, ma már nemcsak a rendőrség és a taxisok, hanem nagy számban használják hétköznapi sofőrök is. Könnyen felszerelhető, de arra figyelni kell, hogy ne lógjon bele a vezető látóterébe, ugyanis így balesetet okozhat. Mindamellett, hogy sok esetben segíthet tisztázni vitás helyzeteket, ügyelni kell rá, hogy személyiségi jogokat ne sértsünk az alkalmazása során! Az autósok elsősorban önmaguk és autójuk védelmében vásárolják meg ezeket a sokoldalú eszközöket.

Fürdőszoba berendezése – tippek és ötletek

Fürdőszoba berendezése – tippek és ötletek

Otthonunk megtervezése során a fürdőszoba berendezése nem is olyan egyszerű, mint gondolnánk sokszor. Ez az a helyiség a lakásban, ahol a leghatékonyabban érdemes gazdálkodni a rendelkezésünkre álló hellyel. A legtöbb házban nem alakítanak ki túl nagy fürdőszobákat, ezért az első szempont a praktikusság kell legyen a berendezések kiválasztásakor. Kádat szeretnél vagy zuhanykabint? Annak, aki a fürdőkádban szeret relaxálni egy nehéz nap után, mindenképpen érdemes egy kádat beépítenie.

Komplett előszobabútor – az első benyomás a lakásban

Komplett előszobabútor – az első benyomás a lakásban

A lakásba lépve először az előszobába érkezünk, s bár rövid ideig tartózkodunk ott, mégis fontos, hogy helyet kapjon benne egy komplett előszobabútor. Ebben a helyiségben különösen lényeges a praktikum, mivel gyakorlatias célokat szolgál ez az elem. Ez az a hely, ahova megérkezünk és ahonnan elindulunk, az előszobában tesszük le kabátunkat, cipőnket, esernyőnket, táskánkat. A nyári időszakban ennek nincs túl nagy jelentősége, ám a hidegebb évszakokban már hangsúlyosabbá válik az előszoba szerepe.

Hangulatos fehér szekrénysor a sötétebb falakhoz

Hangulatos fehér szekrénysor a sötétebb falakhoz

A kevésbé világos falú nappalikban remekül mutat egy fehér szekrénysor. Nappali bútorokból igazán sokféle változatot találunk manapság. Mind színben, mind kivitelben bőséges a paletta. Különböző stílusok közül válogathatunk. Szekrénysor kínálatunkban megtalálhatók a magasfényű fehérektől kezdve a fekete-fehér, fehér-tölgy kombinációkon és tölgy színeken keresztül egészen a fekete változatokig számos darab. Ugyanúgy divatosak a világosabb, mint a sötétebb árnyalatú nappali bútorok.

 

TV állvány a kényelmes otthoni szórakozáshoz

TV állvány a kényelmes otthoni szórakozáshoz

Napjainkban kedvelt megoldás az, ha a televízió helye nem a TV állvány. Sokan inkább a falon rögzítik. Ám ebben az esetben is szükség lehet egy mutatós TV állványra. Ezen elhelyezhetjük a TV kiegészítőit és egyéb dolgokat is. Modern vagy klasszikus? Antik vagy retró? Esetleg kedveled a skandináv lakberendezési stílust? Vagy egy férfiasabb matt szürke bútordarabra voksolsz? Rengetegféle trend közül válogathatsz áruházunk széles TV állvány kínálatábanNem nehéz eltévedni a választékban, esetleg a bőség zavara is okozhat gondot. Ezért érdemes alaposan átgondolni, mire van szükségünk, milyen az ízlésünk, s hogy mi az, ami illik is az otthonunk hangulatához.

Fésülködőasztal: A vonzó és elegáns nő rezidenciája

Fésülködőasztal: A vonzó és elegáns nő rezidenciája

Minden nő álma egy korszerű tükrös szekrény a hálószobában bőrápoláshoz és sminkeléshez tartozó kellékek tárolási lehetőségével, azaz egy praktikus fésülködőasztal. Megjelenése a 18. századtól ismert, sokan Franciaországból származtatják, de az angol eredet sem kizárt.

Kétszeres MagyarBrands díjas a Leziter márka 2022-ben

Kétszeres MagyarBrands díjas a Leziter márka 2022-ben

A MagyarBrands program egy olyan díjazási rendszer, amely már 2010 óta díjazza a legeredményesebb magyar vonatkozású márkákat. A MagyarBrands csakis kizárólag olyan magyar márkát értékel, amely Magyarországon született vagy a létrejöttében-alapításában magyarok vettek részt.

Az otthon melegét tükrözik a konyhai bútorok

Az otthon melegét tükrözik a konyhai bútorok

Eredetileg az ételek elkészítése a szabadban történt, így konyhai bútorok nem is léteztek, mivel nem volt szükség rájuk, ahogy tulajdonképpen konyha sem volt. Később a házba beköltöző főzési eljárások magukkal vitték a tüzet is, amely kezdetben a helyiség közepén állt. A kémény feltalálásának köszönhetően a fal mellé került a tüzelésre használt építmény, a kemencék elterjedéséig a főzőhelyiség füstös és sötét volt. A szolgák a konyhában aludtak, így nemcsak a főzéshez szükséges berendezések és eszközök voltak a helyiségben.

Az okosotthon modern eszköze a wifi-re csatlakoztatható termosztát

Az okosotthon modern eszköze a wifi-re csatlakoztatható termosztát

A wifi-re csatlakoztatható termosztát, a modern kor okoseszköze lehetővé teszi, hogy helyiségeinkben a számunkra legideálisabb legyen a hőfok, mire hazaérünk egy fárasztó nap után. A kényelmes és otthonos lakás hangulatához ugyanis hozzátartozik a megfelelő hőmérséklet is.

Nagy teljesítményű, benzines láncfűrész nem csak nagyüzemeknek

Nagy teljesítményű, benzines láncfűrész nem csak nagyüzemeknek

A mindennapos, ház körüli teendők elvégzésében remek segítség egy akkumulátoros, elektromos vagy benzines láncfűrész. Családi házaknál szinte nélkülözhetetlen kerti eszköz, mivel rengeteg terhet levehet a vállunkról. Az elektromos láncfűrész működése jóval halkabb társainál, így kevésbé zavaró. Nincs égéstermék, és a kellemetlen szagok sem ingerlik az orrodat. Az akkumulátoros változatot rendszeresen tölteni kell, viszont előnye a könnyű súlya és a vezeték nélküli használhatóság.

Az ideális zuhany csaptelep kiválasztása

Az ideális zuhany csaptelep kiválasztása

A zuhanyzó kialakításakor vagy felújításakor egyik fontos kérdés, hogy milyen legyen az alkalmazott zuhany csaptelep. Bár kevésbé lényeges dolognak tűnik, mint a nagyobb berendezések és a burkolat kiválasztása, de ezt is érdemes kellő körültekintéssel átgondolni. Legalább olyan fontos tartozéka a fürdőszobának a zuhany csaptelep is, mint a többi kiegészítő. 

A fürdőszoba szőnyeg különféle rendeltetései

A fürdőszoba szőnyeg különféle rendeltetései

Nem is gondolnánk, hogy a fürdőszoba szőnyeg milyen meghatározó szerepet tölt be a tisztálkodó helyiségben. Nemcsak dekoratív, hanem emellett kényelmi és biztonsági funkciókkal is rendelkezik.A fürdőszoba nemcsak a tisztálkodás, hanem jó esetben az ellazulás, a napi teendők utáni relaxáció színtere is lehet. Fontos, hogy harmonikus érzést keltsen bennünk. 

Komfortos éjszakai világítás a mozgásérzékelős lámpával

Komfortos éjszakai világítás a mozgásérzékelős lámpával

Kényelmes és energiatakarékos választás éjszakai fényforrásnak a mozgásérzékelős lámpa használata. Kényelmes, mert nem kell villanykapcsolót keresgélni a sötétben. Energiatakarékos, mert csak akkor lép működésbe, amikor az érzékelő előtt elhalad valaki.

 

Wenge szekrénysor – sötétbarna elegancia a nappaliban

Wenge szekrénysor – sötétbarna elegancia a nappaliban

Otthonunk központi tere a nappali, melynek fókuszpontjában a szekrénysor áll. Igazi gyöngyszeme lehet a helyiségnek egy gyönyörű wenge szekrénysor. Általában ez a legtágasabb terület a lakásban. Itt gyűlik össze a család, itt fogadjuk a barátainkat és élünk társasági életet. Ugyanitt tudjuk kipihenni a napi fáradalmakat csendes nyugalomban a kanapén ellazulva.

 

A kádtöltő csaptelep típusai

A kádtöltő csaptelep típusai

Egy kádtöltő csaptelep nem biztos, hogy az, ami rögtön eszünkbe jut tisztálkodó helyiségünk kialakítása vagy felújítása során. Ugyanakkor érdemes rá odafigyelni, milyet választunk. Ez a választásunk ugyanis akár 20 évre is szólhat.

 

Kerti asztal szabadtéri programokhoz

Kerti asztal szabadtéri programokhoz

Egy jó kis szabadtéri családi vagy baráti összejövetel elengedhetetlen kelléke a kerti asztal. A hétköznapokban is hasznát veheted, amennyiben kint szeretsz étkezni a teraszon, az erkélyen, a kertben vagy az udvaron.

 

Kompresszorok és kompresszor tartozékok ezermestereknek

Kompresszorok és kompresszor tartozékok ezermestereknek

Egy igazi ezermester műhelyéből nem hiányozhat egy kompresszor és a kiegészítő tartozékok sem. Bármikor szükség lehet rájuk, mivel rengeteg olyan tevékenység adódhat a ház körül, amit hatékonyan meg lehet oldani a segítségükkel.

 

LED tükör – a modern fürdőszoba fénye

LED tükör – a modern fürdőszoba fénye

A korszerű fürdőszobai világítás divatos eleme a LED tükör. A fürdőszobai tükörben gyakran szeretnénk jobban látni az arcunkat, mint alapesetben. A férfiaknál ilyen alkalom lehet a borotválkozás, nőknél a sminkelés. Ezekben az esetekben szükségünk van célzottabb megvilágításra.

 

Első ajtónyitásra szerelem - Így rendezd be az előszobát!

Első ajtónyitásra szerelem - Így rendezd be az előszobát!

Az előszoba az a helyiség, amely elsőként fogad az otthonodban. Ahova betérve végre megpihenhetsz, és ledobhatod magadról az aznapi terheket és fáradtságot. A tér, amely az ajtón belépve meghatározza a lakás stílusát és elrendezését.

A benzines fűkasza mindennapos alkalmazása

A benzines fűkasza mindennapos alkalmazása

A benzines fűkasza nélkülözhetetlen munkagép olyan füves telekkel rendelkező tulajdonosok vagy azt gondozó szakemberek számára, akik nagy területtel rendelkeznek. Gyakori, akár napi használatra igénybe vehető a magas teljesítményű benzinmotoros fűkasza.

A komfortos kert kelléke a kerti tárolóláda

A komfortos kert kelléke a kerti tárolóláda

Ebben a bejegyzésben a kerti tárolóláda hasznosságát nézzük meg. Nagyszüleink korában a kert a család megélhetését biztosította, itt volt a baromfiudvar, itt legelésztek a juhok, kecskék, itt volt a veteményes kert, ahová csak ki kellett lépni, és máris a kezükben volt az ebédhez szükséges zöldség vagy gyümölcs. 

Forradalmi újdonság a walk in zuhanyfal

Forradalmi újdonság a walk in zuhanyfal

A fürdőszoba minden lakásban fontos és forgalmas helyiségnek számít, általában nem túl nagy a mérete, ezért igazán fontos, hogy jó legyen a helykihasználása. Ennek megvalósításához szeretnénk felhívni a figyelmedet egy új és praktikus megoldásra, a walk in zuhanyfalra, melynek beszerelése gyorsan és könnyen megoldható.

 

Fűtéskorszerűsítés: a vízteres kályha lehet a megoldás?

Fűtéskorszerűsítés: a vízteres kályha lehet a megoldás?

Amikor közeledik a tél, sok családban elkezdenek azon gondolkodni, hogyan lehetne csökkenteni a fűtés költségeit. Ez nagyon is érthető, hiszen a téli hónapokban - bármivel is fűtesz, akár vízteres kályhával - lényegesen több rezsit kell fizetned, mint nyáron.

Apróság, mégis sok múlik a zuhanykabin görgőn

Apróság, mégis sok múlik a zuhanykabin görgőn

A kényelem a zuhanyzó használata során is elsődleges szempont. Olyan apróságok, mint például a zuhanykabin görgő, teszik igazán komfortossá a mindennapi tisztálkodást. A zuhanykabinok ajtajának csendes, gördülékeny elhúzásáért felelős szerkezet hiánya azonnal érezhetővé válik.

 

 

Új lendület a munkában - Az ideális home office sarok kialakítása

Új lendület a munkában - Az ideális home office sarok kialakítása

Itt az ősz, a nyaralási időszak után újra be kell kapcsolnod a rakétákat és turbó fokozatra kapcsolnod, hogy újult energiával és lendülettel vághass bele az utolsó negyedév munkájába. Ha lelkes “home office ninjaként” keresed a kenyered, olyan gyorsasággal és ügyességgel csapsz bele a feladatokba, mint egy igazi harcos, akkor végre a dolgozósarkot is saját magadhoz kellene igazítanod…