Melegház

A tél végeztével Te is úgy döntöttél, hogy idén belevágsz a kertészkedésbe? Terület híján, esetleg a növények védelme érdekében jó megoldást jelenthet egy melegház, amiből bőven van választék. Legyen szó kisebb vagy nagyobb típusról, esetleg üvegből készült változatról egyaránt, nálunk szinte mindent megtalálhatsz, amire szükséged lehet.

 

Ennek köszönhetően végre saját magad döntheted el, hogy mit szedsz be a kertből az esti vacsorához, hiszen mindig rendelkezésedre áll majd a saláta, a retek, a hagyma, illetve a paradicsom. Nézz körbe nálunk még ma, és válaszd ki a megfelelőt!

tovább bezár
Termékkategória
Gyártó
Méret
Alapterület
Melegház anyaga
Készletinformáció
További szűrők
24 db termék
 

Mire jó a melegház?

 

Amennyiben van üvegházad vagy fóliasátrad a kertben, akkor bizony jócskán megrövidítheted a várakozási időt. Ha még nincs ilyened, akkor viszont itt az ideje elgondolkodni azon, hogy beszerezz egyet, hiszen számos előnye van egy minőségi melegháznak. Használata nem túl bonyolult, azonban már az utolsó fagyok környékén nyugodtan ültethetünk bele, hiszen itt szinte garantáltan nem esik baja a növényeknek. A palánták sokkal hálásabbak lesznek a melegben, így a sok munka és a pénz biztosan meg fog térülni. 

 

Míg az üvegház üvegből készült, addig a fóliasátor általában két- vagy többrétegű fóliából. A zöldségeket, a trópusi növényeket, illetve a szobanövényeket nyugodtan itt tudod tartani például a téli időszakban is, csak érdemes számukra fűtést biztosítani. Amennyiben erre nincs lehetőséged, abban az esetben a palánták, a paradicsom, a paprika, az uborka, a saláták, illetve a retek is szóba jöhet. Az előnye tulajdonképpen annyi, hogy magasabb hőmérsékletet biztosít a növények számára, némelyik típusnál pedig remekül szabályozható a páratartalom és a szellőzés.

 

A melegházak kínálata

 

A Hecht fóliasátrai remek választások kisebb területtel rendelkezők számára, ahol nem fér el egy hatalmas üvegház. A tágas megoldás könnyű és tartós szerkezettel rendelkezik, a fólia pedig kiváló minőségű és megbízható PE anyagból készült. Emellett UV-álló, így nem megy tönkre pár hónapon belül. A legtöbb modell könnyen felállítható, az oldalsó ablakok segítségével pedig szabályozni tudod a benti hőmérsékletet. 


A fűtetlen változatok áprilistól kezdve használhatóak fel a zöldségek termesztésére. Előbb nem érdemes nekilátni a munkálatoknak, hiszen a hideg miatt semmi sem fog előbb kibújni. Érdemes tehát körbenézni a széles palettánkon és kiválasztani a megfelelő méretet!