Padlóalátét

Rétegrend, párazáró fólia, padlópon, padlóalátét. Szavak, amelyek csak annak ismerősek, aki építkezik, vagy padló- és falburkolást tervez. Talán soha ezelőtt nem is hallottál róluk, vagy csak nem volt szükséged rájuk, így nem is informálódtál ebben a témában. 

Ám ha most készülsz erre a feladatra, fontos, hogy tudd, mi mit jelent, miből milyet vásárolj, mert így rengeteg bosszúságtól kímélheted meg magad. Nem terheled felesleges kiadásokkal a családi kasszát, és biztos jól működik majd a padlófűtés is, továbbá szépen lesz lerakva a parketta, ha szánsz rá némi időt és utánajársz a dolgoknak. Ebben mi is segítünk!

tovább bezár
Méret
Készletinformáció
További szűrők
3 db termék

A tökéletes padló kivitelezése

A padló és a falburkolás is körültekintéssel végzendő feladat. Ezért kezdjük egészen az elején! A legfontosabb a minőségi kivitelezésű aljzatbeton. Legyen sík és egyenletes, ami azt jelenti, hogy maximum 1-2 mm szintkülönbség lehet 1 méteren belül. A másik előfeltétel az, hogy stabilnak is kell lennie az aljzatnak.

Ezután következik a rétegrend. Mielőtt bárki azt gondolná, hogy ez afféle úri huncutság, azt kell mondanunk, hogy nem az. A legtöbb padlógyártó pontos leírást ad erről, és garanciális feltételként fogalmazza meg a megfelelő rétegrend betartását!

Így az első réteg, ami a gondosan előkészített aljzatra kell kerüljön, az a párazáró fólia. A párazáró fóliát a lerakás során az illeszkedéseknél a hozzá megfelelő ragasztószalaggal rögzíteni kell, mert a pára a legkisebb résen keresztül is utat talál magának. 

Ezután következik a padlóalátét vagy alátétlemez. Ezek a lapok különböző vastagságúak, eltérő teherbírásúak, vagy jó hőszigetelők vagy ellentétesen jó hővezetők, csökkentik a lépészajt, ráadásként pedig még hangszigetelnek is. Emellett hasznos segítségnek bizonyulnak az aljzatkiegyenlítésben is.

 

Hogyan válassz megfelelő padlóalátétet?

Hogy mi alapján válasszunk padlóalátétet annak több szempontja is van. Ha padlófűtést tervezünk, akkor jó hővezető képességűt kell választanunk, míg radiátoros fűtés mellé, pont ellenkezőleg, olyat válasszunk, ami jól hőszigetel. 

A vastagságnál is a fő szempontokat a fűtés alapján kell meghatározni. Padlófűtés mellé vékonyat, radiátoros fűtés mellé vastagot vegyünk!

Minél nagyobb sűrűségű padlóalátétet veszünk, annál nagyobb lesz a teherbírása. Ha tudjuk, hogy nehéz bútorokkal fogjuk berendezni otthonunkat, válasszunk nagy teherbírású padlóalátétet, mert ez fogja szabályozni a laminált padlónk teherbírását is. 

Nézz körül padlóalátéteink között, ahol padlófűtés és hagyományos fűtés mellé is megtalálod a legmegfelelőbbet!