Kézizuhany karbantartás kisokos

Te is jártál már úgy, hogy néhány hónap elteltével a zuhanyfej egyszerűen minden irányba spriccelt, csak arra nem, amerre kellene? Ez bizony előfordul, ha nem vagy elég gondos a takarítások alkalmával. A vízkövesedés természetes belejárója a vizesblokk használatának és ilyenkor előfordulnak az ilyen típusú balesetek.

Kézizuhany karbantartás kisokos

Persze, ez téged nyilván nem vigasztal akkor, amikor sikerült eláztatni az egész fürdőt a rossz zuhannyal. De ne aggódj, a megoldás egyszerűbb, mint gondolnád! Ráadásul legközelebb már könnyedén elébe mehetsz a problémáknak, ha megfogadsz néhány egyszerű tanácsot. Ezzel nemcsak magadnak spórolod meg a fejtörést, de a zuhanyfej élettartamát is meghosszabbíthatod.

 Kézizuhany karbantartás kisokos

 

Amit a takarítás alkalmával megtehetsz

Talán nem lepődsz meg, ha azt mondjuk, az egyik legfontosabb feladatod a rendszeres vízkőoldás lesz. Ezt megteheted kifejezetten erre fejlesztett vegyszerekkel, vagy ha környezetbarát megoldást keresel, akkor az ecet is jó alternatíva. Ideális esetben elég áttörölnöd a zuhanyrózsát, de ha nagyon elharapózott a helyzet, akkor fújd rá a vízkőoldót, majd húzz rá egy zacskót és hagyd egy kicsit állni.

A vízkővel való harcok közepette ne feledkezz meg az alapos tisztításról sem! Elvégre egy zuhanykabinban nem a vízkő az egyetlen lerakódás, ami problémát okozhat. Az odaszáradt szappan is könnyedén okozhat galibát. Ezért ha a fürdőszobát takarítod, akkor mindenképp alkalmazz krómozott felületre való tisztítószert is. Így a zuhanyfej tiszta és ragyogó lesz.

 

A megelőzés kulcsa az ellenőrzés

Meglehet, hogy a problémák gyökere nem is a zuhanyfejben keresendő. Sőt, az is lehet, hogy még nincs is semmilyen probléma. Viszont bizonyára szeretnéd elkerülni őket, így a rendszeres ellenőrzés elengedhetetlen. Ilyenkor célszerű a kézizuhany mellett a csövet és a lefolyót is szemügyre venni. Ezzel elébe mehetsz a meghibásodásoknak.

Ha időről időre átnézed a problémás területeket az sokat segíthet abban is, hogy megtudd, mikor lesz szükséged szerelőre. Márpedig időnként szükséged lehet rá, hacsak nem vagy vízvezeték szerelő. Ráadásul így időben észlelheted azt is, ha új alkatrészre van szükség, ahelyett, hogy akkor jönnél rá, amikor szerteszét fröcsög a víz, vagy jön egy csőtörés.

 

 Kézizuhany karbantartás kisokos

 

Ezért fontos a kézitus rendszeres karbantartása

A fentiek fényében nem is kérdés, hogy a rendszeres karbantartás kulcsfontosságú ahhoz, hogy elkerüld a meghibásodást. De nem ez az egyetlen érv a gondozás mellett. A vízköves, lerakódásokkal teli kézizuhany melegágya a különböző baktériumoknak. Ezek a tisztálkodás alkalmával könnyedén bekerülnek a szervezetedbe, te pedig könnyen egy fertőzés kellős közepén találhatod magad.

Emellett a rossz minőségű víz, ami a koszos csőből vagy félig elzáródott tusból jön a bőrödnek sem a legjobb. Az ilyen nemkívánatos szennyeződések könnyedén okozhatnak irritációt vagy allergiát. Ráadásul egy idő után azt veheted észre, hogy a bőröd állapota elkezd romlani, például kiszárad. Így már kapásból két problémát kell majd megoldanod, amiket könnyedén megelőzhettél volna.

Ezért is fontos, hogy a takarítás alkalmával inkább rászánd azt a 10 percet az ellenőrzésre és karbantartásra. Így minden zuhanyozás problémamentes és kellemes lehet esténként.

 

Ha pedig kézitusra lenne szükséged, mert már időszerű lenne a cseréje, látogass el webáruházunkba! Változatos méretű és kialakítású zuhanyfejeink között te is megtalálhatod a legideálisabb darabot, amivel lemoshatod az út porát a nap végén.