Hidromasszázs kád működése és előnyei

A fürdőszoba alapvetően a tisztálkodáshoz való, vannak azonban, akik számára ez a helyiség a nyugalom szigete, illetve lehetőség a kikapcsolódásra. Ők azok az emberek, akik hosszasan képesek feküdni egy kád jó meleg, illatos vízben, és élvezni a nyugalmat, relaxálni. Ha abba a csoportba tartozunk, akik számára ez az igazi pihenés, érdemes lehet olyan kádra beruházni, ami még jobban hozzájárul ahhoz, hogy teljesen fel tudjunk töltődni. Egy ilyen lehet a hidromasszázs kád, ami számtalan funkcióval segít abban, ahogy még jobban élvezzük a fürdéssel töltött időt, és minél inkább ellazuljunk.

Hidromasszázs kád működése és előnyei

Tulajdonképpen arról van szó, hogy miközben élvezzük a meleg vizet, a kád még masszíroz is rezgésekkel, illetve kisebb-nagyobb erősségű vízsugár kinyomásával. A hidromasszázs kád típusától függően nagyon sokféle lehetőség van, rengeteg különböző masszázst tudnak ezek a kádak. Természetesen egyedi igények alapján érdemes kiválasztani a legmegfelelőbbet.

 Hidromasszázs kád működése és előnyei

 

A hidromasszázs kádak eltérő felszereltségi szintűek. Van egy alap hidromasszázs rendszer, amit nyomógombokkal lehet elindítani, illetve léteznek elektromos vezérlésűek, ezeken belül elég nagyok a különbségek aközött, hogy mit tudnak.

 

Kiváló a stressz levezetésére

A hidromasszázs fürdőkád különösen ajánlott azoknak, akiknek sok a stressz és a feszültség az életükben, ez ugyanis bizonyíthatóan egyéb megbetegedéseket okoz, különösen szív- és érrendszeri megbetegedéseket, fizikai rosszulléteket.

 

Éppen ezért mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy csökkentsük a stressz szintjét az életünkben, vagy ha nem megy, akkor legalább lehetőségünk legyen a kikapcsolódásra, hogy elengedhessük a napi feszültséget. Nagyon sok olyan helyzet van, amikor a munkahelyen sok minden szakad ránk. Ezzel sajnos nem tudunk mit kezdeni, de ha otthon biztosítunk magunknak lehetőséget arra, hogy kellőképpen ellazulhassunk és kikapcsolódhassunk, azzal sokat segítünk saját magunknak, illetve az egészségünknek.

 

A hidromasszázs kád egy kiváló eszköze ennek. Gondoljunk csak bele: mégis mi lehetne megnyugtatóbb annál, hogy egy kellemesen forró, illatos fürdőben elnyúlunk, és élvezzük a masszázst?

 

 Hidromasszázs kád működése és előnyei

 

 

Hogyan is tud masszírozni egy kád, és mire kell figyelni a behelyezésnél?

Ahogy említettük, a hidromasszázs kádakban a masszázs tulajdonképpen a víz különböző erejű kinyomásával működik. Ezt nem túl bonyolult elérni: egy szivattyú biztosítja a víz áramlását, amit pedig egy villanymotor működtet.

 

Fontos ugyanakkor, hogy az ilyen jellegű fürdőkádakat csak szakember szerelheti be, mert egy hozzá nem értő laikus számára életveszélyes is lehet a művelet, ha valamit rosszul csinál, illetve valamiről megfeledkezik. Sokan szeretik maguk elvégezni az ilyen jellegű munkákat otthon, egy sima kád esetében ez nem is probléma, de itt a vízelvezetés mellett, illetve maga a kád berakása mellett elektromos árammal is kell dolgozni, ami már szakértelmet kíván.

 

Egy hidromasszázs kád felkészültséget is igényel, tehát eleve úgy kell kialakítani a fürdőszobát, hogy az megfeleljen számára. Tökéletes padlóösszefolyó fog kelleni, illetve szerelőnyílást is kell biztosítania a kádnak, és elmozdíthatónak is kell lennie, legalább egy irányba. A besüllyesztés tehát nem ajánlott, mert nagyon nehézzé teszi a karbantartást vagy szerelést meghibásodás esetén a szerelést.

 

Az elektromos részekhez természetesen víz nem folyhat, ezért a víz elvezetését meg kell oldani, a földelő rendszert is ki kell építeni a kád környezetében. Ezért is említettük, hogy mindenképpen szakképzett szerelőnek kell elvégezni a hidromasszázs kádak telepítését.

 

Ha minden szabályt betartunk, akkor hihetetlen élménnyé varázsolja a fürdést egy hidromasszázs kád, és a napunk fénypontja lehet az esti relaxálás a fürdőszobában!