Unod a csempéidet? Íme pár csempefestés ötlet

Kétségtelen, hogy egy lakásfelújítás rengeteg munkával jár, amihez a legtöbb embernek nincs kedve. Ilyenkor merül fel a lehetőség, hogy csak a falak színei változzanak meg, esetleg még egy átrendezés is belefér. De mi a helyzet a fürdőszobával, aminek csempézett falai vannak?

Unod a csempéidet? Íme pár csempefestés ötlet

Nyilván nem szeretnéd leverni őket, hiszen sokat fizettél értük és rengeteg kosszal járna ez a művelet. Szerencsére van más lehetőséged is, mint a fal újracsempézése. Ahelyett, hogy vennél egy egész sor új falburkolatot, elegendő egy kis csempefesték is, amivel új életet lehelhetsz a helyiségbe anélkül, hogy mindent szétbontanál.

 

 Unod a csempéidet? Íme pár csempefestés ötlet

 

 

Kamatoztasd a kreativitásodat költséghatékonyan

A csempefestés mellett szóló egyik érv, hogy kifejezetten pénztárcabarát megoldás. Persze, a festéket meg kell venned, viszont sokkal olcsóbban megúszod a felújítást, ha nem kell szétszedned a falat és új lapokat, esetleg új fürdőszoba bútort vásárolnod. Ráadásul egészen különleges megoldásokra is lehetőséged van, ami új csempékkel sokkal macerásabb és még drágább is lenne.

Ha a csempéid teljesen sima, egyenletes felületűek, az átfestés után pingálhatsz rá dekoratív mintákat is. Persze, ha van elég türelmed, akkor a régi minták mentén is adhatsz új színeket a régi arculathoz. Ebbe viszont csak akkor vágj bele, ha van elég türelmed végigcsinálni az egész helyiségben, különben a végeredmény egyszerűen félkésznek tűnik majd – és az is.

A csempefesték másik nagy előnye, hogy nem csak a falakon használhatod. Ha járólapok vannak a fürdőben, azokon is bátran átfuthatsz egy új színnel. Így nemcsak a falakkal fog harmonizálni a látvány, de tényleg teljesen újnak hat majd az egész dizájn anélkül, hogy egy hónapig gürcölnél vele.

 

 Unod a csempéidet? Íme pár csempefestés ötlet

 

 

És hogyan kell szakszerűen csempét festeni?

Ha még sosem csináltál ilyet, jogosan merül fel a kérdés, hogy egyáltalán miként fogjál hozzá. A folyamat kissé időigényes, de még egy egyszerű falfestésnél is könnyebb kivitelezni. Ha már kipakoltál a fürdőből, akkor elő is veheted az új szerzeményeidet, hogy munkához láss.

Mindennemű festés előtt el kell távolítanod a zsírt a csempéről. A felületen található szennyeződések akadályozzák a tapadást, ezért le kell őket oldani. A vegyszerezés után ne felejtsd el leöblíteni a vegyszereket, majd ha megszáradt, kezdheted az alapozó festést. Ne hagyd ki a fugákat sem, az egyenetlenségeket pedig egy ecset segítségével tudod kitölteni.

24 óra száradás után következhet a zománcfesték. Egy henger segítségével könnyedén felhordhatod a falra, majd újabb 24 órát kell várnod a száradással. Ha szeretnél valami dizájnosabbat, akkor egy kis színt is vihetsz rá, de a zománcfesték is remek eredményt hozhat, amennyiben letisztult, egyszerű falakra vágysz.

Mint a fentiekből láthatod, a csempefestés nem nagy ördöngösség. Viszont néhány napig mellőznöd kell majd a fürdőszobádat, ha nem akarod tönkretenni a munkádat. Cserébe viszont remek, új hangulatot varázsolhatsz majd a helyiségbe és évekig élvezheted majd a gyümölcsét. Így megúszhatod az egész évszakban tartó felújítást és még az egész fizetésedet sem kell majd elköltened rá.

 

Új bútorokat is szeretnél a felfrissített fürdőszobádba? Látogass el webáruházunkba, ahol megtalálhatod a legjobb berendezéseket változatos méretekben és még a legfontosabb kiegészítőket is beszerezheted hozzájuk! Mire végzel a festésekkel, az új szerzeményeid is megérkeznek, neked már csak be kell pakolnod.