A zuhanykabin tisztítása többé nem probléma

A takarítás minden lakásban egyenlő a szükséges rosszal. Te is el tudnál képzelni jobb időtöltést, mint hogy a zuhany falát súrold, nem igaz? A baj csak az, hogy ezt a munkát takarítónő nélkül nem tudod megspórolni. Az egészség megőrzéséhez viszont elengedhetetlen a higiénia. Tehát nincs mese: takarítani kell.

A zuhanykabin tisztítása többé nem probléma

Amikor a zuhanyzóról van szó, akkor a legnagyobb problémát a különböző lerakódások jelentik, mint a vízkő és a szappanmaradék. Ezek a szennyeződések nem csak bosszantóak, de meglehetősen makacsak is. Nem csoda, ha nehezen veszed rá magad, hogy kimenj a fürdőbe és munkához láss. Szerencsére van néhány tippünk, amivel könnyebbé válhat ezeknek a felületeknek a tisztítása.

 

 A zuhanykabin tisztítása többé nem probléma

 

 

Hogyan szabadulhatsz meg a vízkőtől?

A vízkő több szempontból is bosszantó probléma. Egyrészt kicsit sem esztétikus, és még feltűnő is, amikor rászárad az üvegre vagy a csempére. Másrészt eltömíti a zuhanyrózsát, ami megnehezíti a tisztálkodást. Mindezek tetejébe az egészségre sincs túl jó hatással, ha bekerül a szervezetbe. Egyértelmű, hogy mennie kell.

Ha a vízkővel akarod felvenni a harcot, akkor két lehetőséged van. Vagy házi praktikákat alkalmazol, vagy vegyszert. Mindkettő hatásos, a kérdés csak az, hogy melyikkel vagy kibékülve. Amennyiben szeretnéd elkerülni a vegyszerezést, akkor a citromsav, a só és az ecet lesznek a legjobb barátaid, mivel ezek elég erősek ahhoz, hogy leoldják a lerakódást és megkönnyítsék a súrolást.

Ha a vízkő a zuhanyrózsába ette be magát, akkor már egy kicsit más a helyzet. Ezen a területen mindenképpen folyékony anyagot kell alkalmaznod, mert ez képes bejutni az apró lyukba. Töröld át egy kis vízkőoldóval, vagy áztasd ecetbe egy fél órára, majd öblítsd le az egészet. A tus szinte jobban fog működni, mint új korában.

 

 A zuhanykabin tisztítása többé nem probléma

 

 

Ints búcsút a szappanlerakódásnak

A szappanlerakódás a második leggyakoribb mumus a zuhanykabinban. Rettentően makacs, ezért nehéz tőle megszabadulni. Ennek tetejébe, a nem takarítod le, akkor egyre csak növekszik a lerakódás és végül úgy néz ki a fürdőszoba, mint egy cseppkő barlang. Ismerős, ugye? Na, hát ezért nem érdemes spórolni a munkán.

A lerakódást viszont nem tudod megúszni, hogyha szappant használsz. Ott marad a rácson, esetenként a csempén is. A szappan a vízkővel ellentétben még csúszik is, így még fontosabb, hogy eltávolítsd, hacsak nem szeretnél piruettezni az esti zuhanyozás alkalmával.

A lerakódást a szappantartóról a legnehezebb eltávolítani. Mivel ezek a legtöbb esetben rácsosak, de néhány esetben még apró tüskéik is vannak, bőségesen akad olyan apró felület, ahová befészkelheti magát a szappan, hogy aztán ne tudd kiszedni. Ebben az esetben az áztatás kötelező.

Az ecet ebben is segíthet, de ha a tisztítószerre teszed le a voksodat, akkor is célszerű egy kicsit áztatni benne a szappantartót. Így a hatóanyagoknak lesz ideje feloldani minden szennyeződést, amit aztán könnyedén letörölhetsz.

Mivel a zuhanyzót éppen azért használod, hogy te is tiszta lehess, fontos, hogy prioritást adj a takarításának. Ennek hiányában ugyanis a saját higiéniádat sem tudod biztosítani, így értelmét veszti az egész. Ráadásul a csúszós, koszos zuhanykabin balesetveszélyes.

 

Ha zuhanykabint keresel, nézz be webáruházunkba, ahol széles és változatos kínálatot találhatsz belőlük! A fenti tippekkel már a tisztán tartása sem lesz akadály, így semmi sem állhat a kellemes, esti zuhanyozás útjába.