Így rendezd a fürdőszobád – 5 tipp a kényelmes és dekoratív enteriőrért

Amikor lakásfelújításra kerül a sor, minden helyiség esetében felmerül a kérdés, hogy milyen arculatot is szeretnél kialakítani. A lehetőségeket ráadásul jelentősen lehatárolja a helyiség mérete és adottságai, nem beszélve a költségvetésről. Ha most tervezed a fürdőszobád felújítását, íme néhány tanács, amivel könnyebben megtalálhatod a tökéletes megoldásokat.

Így rendezd a fürdőszobád – 5 tipp a kényelmes és dekoratív enteriőrért

Mielőtt belevetnéd magad a lázas válogatásba, az első, hogy mindent mérj le. Választás előtt például az ajtókeret méretét is érdemes számításba venni, hiszen ha nem tudod bevinni, akkor kellemetlen meglepetés érhet a kiszállításkor. Ekkor már legfeljebb a keret utólagos kiszélesítése és átépítése segíthet, amit nyilván szeretnél inkább elkerülni.

 

  1. Vizesblokk után jöhet a bútorozás

A vizesblokkok elhelyezése és kiterjedése jelentős befolyással van arra, hogy mennyi hely fog a rendelkezésedre állni a bútorozáshoz. Azonban ha szeretnéd megtartani a vízvezetékek eddigi helyét, akkor ez máris döntő szempont lesz. Ha már megvan a zuhanykabin, a mosdókagyló, esetleg a WC csésze és a mosógép helye, akkor már képet kaphatsz arról, hogy mi és hová fog beférni majd.

 Így rendezd a fürdőszobád – 5 tipp a kényelmes és dekoratív enteriőrért

 

  1. Komplett bútor vagy külön blokkok?

Ha már tudod, mennyi tér fog a rendelkezésedre állni, lesz egy képed arról, hogy mit tudsz még elhelyezni. Ennek fényében dőlhet el az is, hogy érdemes-e komplett fürdőszoba bútorban gondolkodnod. Apró helyiségek esetén valószínűleg jobban jársz, ha külön válogatod össze a darabokat. Ugyanakkor a szettek mellett szól, hogy egységes arculatot tudsz velük kialakítani.

 

  1. Világítás praktikusan és sokoldalúan

Ha nincs akkora szerencséd, hogy a fürdőszobád nagy ablakokkal rendelkezik, akkor a lámpák elhelyezkedése és ereje kritikus pont. Ebben az esetben a fényviszonyokon sokat javíthatsz azzal, ha a mennyezeti világítás mellett választasz egy halogénekkel felszerelt tükrös szekrényt is. Ez a  sokoldalú bútor nem csak az optimális fényről gondoskodik, hanem a tárolást is megkönnyíti.

 

  1. Szekrényt, de milyet?

Ha körbenézel a fürdőszobabútorok között, akkor igen változatos felhozatalra bukkanhatsz. Hogy melyik lesz az ideális, az már a terveid és a hely függvénye. A panellakások apró helyiségeibe kiváló lehet a vékony kialakítású, álló fürdőszobaszekrény, de akár a mosdó alatt elhelyezhető mosdószekrény is. Ezekkel a tárolás problémájának megoldása mellett rengeteg teret is megspórolhatsz.

 

  1. Falra vagy a padlóra? Ez itt a kérdés.

A falra való építkezés mindig praktikus ötlet, hiszen kifejezetten helytakarékos ez az elv. Azonban ha nem akarsz választani és sok pakolóra vágysz, akár kombinálhatod is a kettőt. Számos olyan bútor közül is választhatsz, amelyek akár egyben rendelkeznek minden szükséges elemmel: alsó tárolóval, tükörrel és polcos fali szekrénnyel is.

Amiatt természetesen nem érdemes aggódnod, hogy ha kevés terület áll a rendelkezésedre, akkor ne lehetne szép fürdőszobád. Egy kis leleményességgel és praktikus megoldásokkal szinte minden probléma orvosolható. Ehhez mindössze arra van szükség, hogy előzetesen alaposan felmérd a rendelkezésedre álló lehetőségeket, így előre tudhatod, hogy mire számíts.

 

 Így rendezd a fürdőszobád – 5 tipp a kényelmes és dekoratív enteriőrért

 

 

Ha már vannak elképzeléseid arról, hogy milyen arculatot szeretnél kialakítani a fürdőben, irány a webshop! Széles kínálatunkban fenti tanácsaink mindegyikére találhatsz akár több alternatívát is, így könnyedén megtalálhatod a leginkább neked való darabokat. Ezekkel a megoldásokkal ráadásul rémálmok nélkül úszhatod meg a lakásfelújítást.