Zuhanykabin tisztítása citromsavval, tökéletes eredménnyel!

Egyre jobban terjed az a szemlélet, mely szerint a vegyszereket érdemes minél jobban kerülni, illetve kizárni a háztartásokból, amennyire lehet, helyettük pedig természetes alternatívákat alkalmazni, amik az egészséget kevésbé károsítják, és persze környezetkímélőbbek.

Zuhanykabin tisztítása citromsavval, tökéletes eredménnyel!

Ami a takarítószereket illeti, gyakran hallani, hogy a legtöbb helyettesíthető ecettel. Ez így is van, az ecet elég sok mindenre használható: kiváló vízkőoldó, fertőtlenítőszer, és gyönyörű tisztaságot hagy maga után. Van azonban még valami, ami a vízkő oldására alkalmas, ez pedig nem más, mint a citromsav, ami ugyancsak egy természetes anyag, így hozzásegít ahhoz, hogy vegyszermentesen takaríthassunk.

 

Zuhanykabin tisztítása citromsavval, tökéletes eredménnyel!

 

 

Ami a citromsav előnye az ecettel szemben, az az, hogy míg az ecet szaga kissé kellemetlen, addig a citromsavnál ez a probléma nem áll fenn. Ez is egy oka annak, hogy sokan inkább ehhez nyúlnak a két hasonló hatásfokú háztartási szer közül.

 

Egyszer kipróbáljuk, és más nem is kell majd!

Kiváló vízkőoldó hatása miatt a citromsav elengedhetetlen eszköz a fürdőszoba vegyszermentes takarításához. A zuhanykabin tisztítása citromsavval is lehetséges, nem kell attól tartanunk, hogy ezzel a módszerrel nem fogjuk elérni a megszokott tisztaságot, illetve nem hagy maga után olyan tisztaságérzetet a citromsav, mint egy jóféle vegyszer.

 

Egyszer kipróbáljuk, és soha többé nem akarunk majd mást használni, mert látni fogjuk, hogy tökéletes az eredmény. És cserébe még a vegyi anyagokat sem kell belélegezni!

 

Ügyeljünk a biztonságra!

A citromsav szobahőmérsékleten fehér, kristályos anyag, úgy néz ki, mint a só. Lehet szerezni gyógyszertárakban, illetve bio boltokban, webshopokban. Elég olcsó és pénztárcakímélő megoldás, hiszen félkilós kiszerelés 500- 600 forint körül kapható, de ez nagyon sokáig elég, ugyanis alkalmanként egy-két evőkanálnyi mennyiség kell belőle.

 

Ártalmatlannak tűnik, hiszen nem vegyszer, hanem egy háztartási eszköz, azonban nem árt vele óvatosnak lenni. Mivel mégiscsak savas kémhatású, ügyeljünk a bőrünk védelmére, használata során gumikesztyűt alkalmazzunk, illetve szembe semmiképpen ne kerüljön! A háztartási célokra kapható citromsav nem ugyanaz, mint az étkezési célokra használható, ezért ne használjuk fel élelmiszerekhez azt, amit takarításra vettünk!

 

 Zuhanykabin tisztítása citromsavval, tökéletes eredménnyel!

 

 

Hogyan kell használni a citromsavat?

 

Persze a tökéletes tisztaság eléréséhez az is kell, hogy a citromsavat jól tudjuk használni. Az alábbiakban adunk tippeket arra vonatkozóan, hogyan lehet elérni a legjobb eredményeket a citromsav használatával a fürdőszobában:

 

  • A használat során a citromsavat vízben kell feloldani, és így lehet alkalmazni különféle felületekre, mind a fürdőszobában, mind pedig a konyhában. Csempéről és műanyagról is kiválóan el lehet vele távolítani a vízkövet, ahogy a csaptelepek fém felületéről is, valamint WC csésze tisztítására is alkalmas.
  • Ha nem oldjuk fel vízben, hanem porként használjuk, akkor súrolószerként is alkalmazható. Ehhez kevés port kell a szivacsra tenni és a dörzsölni az adott felületet.
  • Ami a mennyiséget illeti, fél liter vízhez egy evőkanálnyi citromsavra van szükség, ezért is említettük, hogy a félkilós kiszerelés nagyon sokáig elegendő.
  • Makacs szennyeződések esetén kicsit hagyjuk rajta a citromsavat az érintett felületen, majd ha már eleget vártunk, akkor öblítsük le alaposan, és töröljük szárazra!
  • A citromsavat használhatunk még a takarításon kívül is vízkőtlenítésre a kávéfőzőnél, a mosógépnél és egyéb, vízzel működő háztartási eszközöknél, tehát egy nagyon olcsó és jól kihasználható szerről beszélünk. 

 

A zuhanykabin tisztítása citromsavval előnyösebb, mintha vegyszereket használnánk, hiszen nem kell a vegyszerek belégzésének negatív hatásaitól tartanunk, nem kell éreznünk a kellemetlen szagot, és egy jóval környezetkímélőbb megoldást választhatunk így, ami ráadásul a pénztárcánkat is kíméli!