Milyen zuhanykabin típusok közül választhatunk?

Egy fürdőszoba kialakítása során az egyik legfontosabb kérdés, hogy kád, vagy zuhanykabin kerüljön a helyiségbe. Amennyiben elég nagyméretű a fürdőszoba, mindkettő elférhet. Ez nagyon praktikus megoldás, hiszen mindig választhatjuk azt, amire éppen időnk, vagy igényünk van.

Milyen zuhanykabin típusok közül választhatunk?

Az esetek többségében azonban viszonylag kicsi a hely, ezért el kell dönteni, hogy fürdőkád, vagy zuhanyzó kerüljön be. Ha a fürdőszoba igazán pici, akkor adott, hogy praktikusabb a zuhanykabin, illetve azok is ezt szokták választani, akik nem kifejezetten szeretnek kádfürdőzni, inkább a gyors, frissítő zuhanyzást részesítik előnyben.

 

Amennyiben eldőlt, hogy zuhanykabint építettünk a fürdőszobákba, nincs más hátra, mint kiválasztani a megfelelőt. Ez elméletben egyszerűnek tűnik, a gyakorlatban viszont nem az, köszönhetően annak, hogy elég nagy a kínálat, és a bőség zavarában hirtelen nehéz tisztán látni, hogy melyik lenne ideális számunkra.

 

Természetesen vannak szempontok, amiket muszáj figyelembe vennünk, és ezek valamelyest meg is könnyítik a döntést, hiszen leszűkítik a kört.

 

Mennyi helyünk van?

Ha fürdőszobánkban nincs túl sok hely, akkor egyértelműen a kisebb méretű zuhanykabinok lehetnek befutók. Zuhanykabin ugyanis többféle méretben kapható. Vannak egészen nagyok, és vannak meglehetősen szűkösek is.

 

A kényelem nyilvánvalóan az diktálná, hogy viszonylag nagyot válasszunk, de a helyhiány ezt értelemszerűen felülírhatja.

 

Léteznek szögletes, illetve íves zuhanykabinok. Utóbbiak inkább a sarkokban ideálisak, míg a téglalap, vagy négyzet alakú kabinokat a fürdőszoba bármely részére lehet rakni. Egy sarok zuhanykabin nagyon helytakarékos megoldás, ezt is érdemes figyelembe venni a választás során.

 Milyen zuhanykabin típusok közül választhatunk?

 

 

Igénylünk-e extra kényeztetést?

A zuhanykabinoknak lehetnek extra funkcióik is. Kiváló példa erre a hidromasszázs zuhanykabin, ami a vizet felhasználva többféle masszázs programot is tud. Gombokkal irányíthatjuk a programokat, így tudjuk kiválasztani, hogy éppen mire van szükségünk.

 

Ez a zuhanykabin típus nagymértékben hozzásegít ahhoz, hogy a nap végén egy kellemes zuhany által a lehető legjobban ki tudjunk kapcsolódni, félretéve ezzel a nap folyamán felgyülemlett stresszt és feszültséget.

 

Átlátszó vagy matt?

Az egyes zuhanykabin típusok abban is különbözhetnek, hogy milyen a faluk. Lehetnek teljesen mattak, lehetnek mintásak, vagy átlátszók, esetleg színezett üvegűek. Ennek abból a szempontból van jelentősége, hogy mennyire vagyunk szégyenlősek: mennyire ad nekünk plusz komfortérzetet, ha tudjuk, hogy ha valaki véletlenül be is tévedne a fürdőszobába, miközben zuhanyozunk, nem látna semmit, maximum csak a sziluettünket az üvegen keresztül?

 

Amennyiben a szégyenlősek táborba tartozunk, érdemes lehet matt falú zuhanykabint választani. Ha ezzel nincsen problémánk, akkor az átlátszó kivitel is megfelelő lehet.

 

 

 Milyen zuhanykabin típusok közül választhatunk?

 

 

Merre nyílik az ajtó?

Célszerű figyelmet fordítani arra, hogy hogyan merre nyílik a zuhanyzó ajtaja. Ez nyilvánvalóan azért fontos, mert nem biztos, hogy korlátlan hely áll rendelkezésünkre. Úgy kell megválasztani a zuhanykabint, hogy legyen helyünk kinyitni az ajtaját.

 

Léteznek egyszárnyú ajtós zuhanykabinok, amik úgy nyílnak, mint bármilyen átlagos szobaajtó. Van kétszárnyú ajtós, illetve tolóajtós kivitel is. Utóbbit értelemszerűen a legtakarékosabb, hiszen ennél nem igényel külön helyet az ajtó mozgatása.

 

Akárhogy is döntünk végül, fontos, hogy jó alaposan megfontoljuk a zuhanykabin kérdését, hiszen ez a fürdőszobának egy olyan része, amit napi szinten akár többször is használhatunk. Nagyon lényeges, hogy kényelmesen és alaposan tudjunk benne, tisztálkodni, és ne járjon kellemetlenséggel a használata.

 

Jó minőségű, kényelmes zuhanykabinokért nézzen körül kínálatunkban!