Tudtad milyen egyszerű egy medence falának a tisztítása?

Nem győzünk eleget írni arról, hogy a medence zavartalan és kellemes használatához elengedhetetlen a megfelelő higiénia fenntartása. Ennek egyik tényezője a vízkezelés, hiszen a rossz minőségű víz nemcsak kellemetlen látvány, de akár bőrbetegségek, fertőzések melegágya is lehet. Azonban az optimális tisztasághoz nem elég a vized tisztaságáról gondoskodni.

Tudtad milyen egyszerű egy medence falának a tisztítása?

A medence falainak és kiegészítőinek rendszeres tisztítása is kiemelt jelentőséggel bír. De kinek van kedve a medencét súrolni naphosszat ahelyett, hogy fürdőzne a nagy forróságban? Természetesen senkinek, ezért most eláruljuk, hogyan érheted el a tisztaság legmagasabb fokát a lehető legkevesebb munkával. Jól hangzik, nem igaz? Vágjunk is bele!

 

 

Tudtad milyen egyszerű egy medence falának a tisztítása?

 

 

Takarítóeszközök, melyek megkönnyíthetik az életedet

Ahhoz, hogy könnyedén elbánhass a szennyeződésekkel, szükséged lesz néhány hasznos takarítóeszközre is, amelyekkel könnyedén eltávolíthatod őket. Épített medence esetén egy medenceporszívó lehet a legjobb barátod, amivel nemcsak a falakat és a medencefeneket tisztíthatod, de még a vizet is megszűri.

Amennyiben nem ilyen típusú a medencéd, vagy csak nem akarsz a porszívóra költeni, akkor célszerű beszerezned kifejezetten erre a célra fejlesztett kefét. Ezekhez ma már kaphatóak teleszkópos rudak is, így viszonylag egyszerűen lesikálhatod a falakat és még csak lehajolnod sem kell. Ráadásul egy ilyen kefe nemcsak a szezonban, de a téliesítés alkalmával is jó szolgálatot tehet.

 

Megelőzés a titka falak titka

Talán nem lepődsz meg, ha eláruljuk, a tiszta víz elengedhetetlen ahhoz, hogy kevés munkával is megúszd a takarítást. Az algák, a por és a többi szennyeződés könnyedén megtapad a medence falain, amit aztán hosszasan súrolhatsz, ha nem távolítod el őket a vízből.

Ahhoz, hogy ezt megúszhasd, szükséged lesz a megfelelő medence vegyszerre (pl. algamentesítésre) és persze egy praktikus hálóra, amivel a víz felszínén úszkáló koszt szedheted össze. Amennyiben gondoskodsz a lehető legnagyobb higiéniáról a vízben, úgy nem lesz szükséged hosszadalmas tisztításra a falakon, hiszen kevesebb lesz a kosz, amit neked kellene kivakarnod.

 

 Tudtad milyen egyszerű egy medence falának a tisztítása?

 

 

Fóliával sokat spórolhatsz a munkán

Egy fedett medencébe egyértelműen kevesebb szennyeződés kerül. Miért ne használnád ki ezt a remek lehetőséget, amivel elkerülheted az órákig tartó súrolást? Ehhez mindössze egy megfelelő méretű fóliára lesz szükséged, amit felhúzhatsz a medencére, amikor nem használod. Nagy előnye, hogy ilyet minden típushoz beszerezhetsz, legyen szó beépített vagy akár felfújható medencéről.

Amennyiben nincs kedved fóliázni, vagy olyan megoldást keresel, ami nem akadályozza a medence használatát, akkor az épített medencefedés jó barátod lehet. A burát kialakíthatod úgy is, hogy akár a legnagyobb eső idején is zavartalanul élvezhesd a fürdőzést, ráadásul sokkal esztétikusabb is, mint egy egyszerű fólia.

Vesd bele magadat a nyárba tiszta medencével! Miért töltenéd az idődet a tisztogatással, ha helyette pancsolhatnál a családoddal? Tanácsainkkal könnyedén búcsút inthetsz a rémálmoknak, amelyet a medence takarítása okozhat. Így biztos lehetsz abban, hogy a körülmények kellően higiénikusak, de neked sem kell majd a tűző napon görnyedned hosszú órákig.

 

Nincs még medencéd, de úgy érzed, ideje lenne beszerezni egyet? Akkor irány a webáruház! Széles kínálattal várunk beépíthető és felállítható medencékből egyaránt, így nem kell többé strandbelépővel és kígyózó sorokkal bajlódnod a nagy melegben.