Építsd meg álmaid zuhanykabinját!

Napjainkra már nem csak előre legyártott zuhanykabinok közül válogathatsz, ha a fürdőszoba felújítására kerül a sor. Egy saját zuhanyzó megépítése, bár több munkával járhat, lehetővé teszi, hogy úgy alakítsd a vizesblokkot, ahogyan csak szeretnéd. De hogyan építheted meg hatékonyan és milyen lehetőségeid vannak, ha egyedi kialakítást szeretnél? Megmutatjuk.

Építsd meg álmaid zuhanykabinját!

Amikor épített zuhanykabin tervezésére kerül a sor, akkor azzal számolnod kell, hogy még a válogatás is hosszadalmasabb lesz. Azonban abban is biztos lehetsz, hogy a belefektetett idő, pénz és energia hamar megtérül majd, hiszen a végeredménnyel még akár spórolhatsz is! De nézzük előbb, hogy mire lesz szükséged és hogyan valósíthatod meg a terveidet!

 

Építsd meg álmaid zuhanykabinját!

 

 

Szóval, hogy is fogjunk hozzá?

Mielőtt lázas vásárolgatásba kezdenél, nem árt lefektetni az alapokat. Mint például hogy hová szeretnéd elhelyezni a zuhanyzót, mekkora lesz, milyenre szeretnéd alakítani. Egy egyszerű, „besétálós” zuhanyhoz például biztosan nem lesz szükséged zuhanyajtóra, viszont nem árt, ha hosszú üvegfallal számolsz, különben mindent eláztatsz majd fürdés közben.

Persze, ha te jobban szereted a zárt és rendesen határolt területet, az sem akadály. Sarkokba például egészen egyszerűen tervezhetsz zuhanykabint, ez viszonylag egyszerűen és költséghatékonyan megoldható. Vagy, akár egy kisebb zugba némi ráépítéssel és egy zuhanyajtóval már is kész lehet a kényelmes, ficakos zuhanyzó. A formának csak a fantáziád szabhat határt.

Ezek a lépések azért is fontosak, mert ha a kialakítás tervezésével már megvagy, akkor már a kezedben lesznek a méretek is. Ez sokat segít majd a vizesblokk elhelyezésében. Ha eleve olyan helyre tervezed a zuhanyzót, ahol már van vízelvezetés, akkor könnyű dolgod lesz. Ha nem, akkor viszont szükséged lesz egy szakemberre, aki gondoskodik a vezetékekről.

 

 

Építsd meg álmaid zuhanykabinját!

 

 

És akkor most lessünk be a kabinba!

Ha eljutottál odáig, hogy lefektetted az alapot, már tudod, hogy mekkora hellyel operálsz. Ideje újra mérlegelni azt, hogy mit akarsz a zuhanyzóba. Erről bizonyára már a kezdetekben is volt elképzelésed. A megvalósítás során azonban könnyedén kiderülhet, hogy valamit esetleg elszámoltál és nem fér be, vagy épp ellenkezőleg, sokkal több helyed maradt.

Bármelyik is legyen a felállás, elsőként a zuhanypanellel érdemes foglalkozni. A vezetékek miatt ennek a helye már adott. Azt viszont már neked kell eldöntened, hogy esőztetős, vagy kézitussal felszereltet szeretnél. Sőt, akár olyat is választhatsz, amelynek állítható a magassága, így a család minden tagja számára megfelelő lehet majd.

Ezen felül előtted áll a lehetőség, hogy további kiegészítőket is beszerelj. Ilyen például a zuhany ülőke, a fürdőszobai kapaszkodó, esetleg néhány polc. Utóbbi kifejezetten hasznos lehet, hisz így nem kell majd a tusoló szélén tárolnod a tusfürdőket és egyéb kenceficéket, hanem kényelmes kézmagasságba kerülhetnek. Ezeket ráadásul biztonságosan felszerelheted majd a falra.

Kétségtelen, hogy egy zuhany megépítése több macerával járhat, mintha készen megveszed. Azonban sokkal több lehetőséged adódik arra, hogy az egész építményt a saját ízlésedre és igényeidre szabd. Éppen ezért, ha egyedi elképzeléseid vannak, ez a megoldás biztosan befutó lehet nálad.

Vagy már lehet, hogy el is határoztad magad az építés mellett? Akkor irány a webáruház, ahol minden szükséges kiegészítőt és alapkelléket megtalálhatsz, amire egy zuhanyzóban szükséged lehet! Széles kínálat mellett jó minőség és kedvező árak várnak rád.

 Építsd meg álmaid zuhanykabinját!