Blog

Kerti asztal ötletek

Kerti asztal ötletek

Milyen szempontokat kell majd figyelembe venned a választáskor? Elvégre egy rossz választással nem csak pénzt veszíthetsz, de az is megeshet, hogy túl nagy helyet foglal. Az is megeshet, hogy éppen fordítva történik: túl kicsinek bizonyul az család számára. Hogyan lehet akkor megtalálni a megfelelőt?

Ezért szuper a macskabútor!

Ezért szuper a macskabútor!

Ugyan melyik cicás szereti nézni a macskája szomorú, boldogtalan tekintetét, amint keservesen nyávogva jár-kel a lakásban? Hiába no, a benti cicák szórakozásáról a gazdi gondoskodik, a macskabútor pedig egy tökéletes eszköz arra, hogy boldoggá tegyük a kis kedvencünket.

Így lehet menőbb a kerted, mint a szomszédnak

Így lehet menőbb a kerted, mint a szomszédnak

A tavasz tagadhatatlanul megérkezett, vagyis a hosszú tél után végre kiszabadulhatunk a friss levegőre. Ez pedig azt jelenti, hogy a kertben is teret adhatunk a lakberendezési vénánknak. Most megmutatjuk, hogyan lehet a tiéd az utca legmenőbb udvara.

Amerikai konyha berendezése egyszerűen

Amerikai konyha berendezése egyszerűen

Megoszlanak a vélemények arról, hogy az amerikai konyhák valóban praktikusak, vagy csak dekoratívak. Az persze tény, hogy nem mindenki számára ideális megoldás egy ilyen konyha. Ugyanakkor egy kis leleményességgel nem csak esztétikus lehet egy amerikai konyha, de remek lehetőség a tér optikai tágítására és a közösségi élmények kiterjesztésére is.

Ezt az 5 kérdést válaszold meg, mielőtt kanapét veszel

Valószínűleg egyetértesz azzal, hogy a kanapé a nappali egyik legfontosabb bútordarabja (sőt, talán a legfontosabb), és a szerencsés kiválasztottnak egyszerre több szempontnak kell megfelelnie. Néhány éve még választani kellett a stílusos megjelenés és a kényelem között, de a mai tervezők már mindkettőt figyelembe veszik. Persze ez nem azt jelenti, hogy a kanapéválasztás a világ egyik legegyszerűbb feladatává vált.

Azért, hogy ne érezd magad teljesen tanácstalannak, amikor erre kerül a sor, összeszedtük az az 5 kérdést, amit érdemes végiggondolnod, mielőtt elkezded körbejárni az üzleteket.

Rakj rendet a konyhaszekrényedben!

Ahhoz, hogy ne vesztegelj hosszú perceket a konyhaszekrényed előtt, mert éppen nem találsz valamit, muszáj rendesnek lenned. A konyha az a hely, ahol jó esetben mindennap megfordulsz, hiszen enni kell. Szóval szedd össze magad, és varázsold át a konyhaszekrényt!

 

 

Kerti munkák februárban - Birkózz meg a tavasz eleji kerti munkákkal könnyedén

Kerti munkák februárban - Birkózz meg a tavasz eleji kerti munkákkal könnyedén

Általában elmondható, hogy a kerti munkálatok akkor jelentik a legnagyobb örömet, amikor behozzák a beléjük fektetett energiát. A virágzásnak induló növények, az érő gyümölcsök, a zöld gyep, csak hogy néhányat említsünk azok közül, melyek a kerted ékei lehetnek. Ahhoz azonban, hogy ezt elérhesd, előbb új életet kell lehelned a kültéri területekbe.

 

Így látják a zuhanyzást a filmesek és a reklámiparban dolgozók

Így látják a zuhanyzást a filmesek és a reklámiparban dolgozók

Bár a tusolás egy teljesen hétköznapi tevékenység, a filmesek képesek egy sokkal izgalmasabb perspektívából megközelíteni. Ennek bizonyításként elhoztunk egy meghökkentő reklámot, illetve néhány klasszikusnak számító filmjelenetet –nem csak egy műfajból.

Így lehetsz energiabomba tavasszal – ötletek a vitaminokon túl

Így lehetsz energiabomba tavasszal – ötletek a vitaminokon túl

Honnan ered az ólmos fáradtság?

A tavaszi fáradtság egyébként nem (csak) a vitaminraktárak kiürülésére vezethető vissza, elsősorban ugyanis a hormonháztartásunk miatt alakul ki. Ennek oka, hogy télen lényegesen rövidebbek a nappalok és jelentősen megnő az alvásigényünk.

Egy kis luxus neked is kijár a rohanó hétköznapokon

Egy kis luxus neked is kijár a rohanó hétköznapokon

A rohanó hétköznapok után néha egyszerűen egy kis magányra és olyan dologra vágyunk, ami teljes ellazulást és feltöltődést biztosít. Az ajtón belépve a vállainkra nehezedő táskáktól megszabadulva a wellness tűnhet a legcsábítóbb alternatívának, ami néhány aprósággal házhoz jöhet.

Nappali berendezése stílusosan

Nappali berendezése stílusosan

Ha a lilát választjuk, akkor barokk virágminta és kristálycsillár, melyet némileg tompít a magasfényű minimál nappali bútor, de barokk fotellel egészítjük ki a szögletes bútordarabokat, így egyensúlyozunk a két stílus mentén. 

7 hasznos tanács az első grillezőknek

1. Mindent készíts elő

Tényleg mindent. Az alapanyagoktól kezdve a fűszereken át egészen az eszközökig. Hidd el, nagyon idegesítő lehet, ha a munkálatok közben jössz rá, a konyhában maradt a csipesz vagy a só. Ráadásul, ha az étel már sül a rácson, akkor nem tanácsos magára hagyni – mert fennáll a tűz és az odaégés veszélye.

Milyen bútorokat szerezzünk be feltétlenül a gyerekszobába?

Milyen bútorokat szerezzünk be feltétlenül a gyerekszobába?

Legyen szép és praktikus

A gyerekszoba egy üres terep, és csak rajtunk múlik, mit hozunk ki belőle: a színekkel és dekorációkkal mesebeli kastéllyá vagy egy szuperhős főhadiszállásává varázsolhatjuk. Ez persze csak a külcsín, e mellett nagy hangsúlyt kell fektetnünk a praktikusságra. A bútorokkal kapcsolatban nehezíti a helyzetet, hogy a választás során mindkettőt számításba kell vennünk.

High-tech fürdőszobák - Jövő a jelenben

A divatipar is régóta előszeretettel kísérletezik a futurisztikus, ultramodern stílus elfogadtatásával, több-kevesebb sikerrel.A ruháknál gyakran megtorpanunk, tágra nyitott szemekkel, értetlen arccal tanakodunk, vajon a tervező teljesen meghibbant-e, vagy művészi zsenialitása oly magasságokban szárnyal, amit mi, egyszerű földi halandók képtelenek vagyunk befogadni.A lakberendezés világa azonban nem csak a külsőségekben, de funkcionalitásban is a megálmodott, idealizált jövőt varázsolja otthonunkba.

Bőrszárazság? Talán a víz a hibás!

A viszkető, égő, hámló bőr, nemcsak, hogy esztétikailag nem túl előnyös,de rettentő kínos eseteket produkálhat.Gondoljunk csak bele, mikor munkahelyen, boltban, bárhol, ahol emberi  interakciók jöhetnek létre, nem bírjuk megállni a folytonos vakarózást.Borzasztó kellemetlen szituáció, ápolatlan hatást kelt. A minőségi alvás, mint olyan, megszűnik létezni, hiszen este se csinálunk mást, csak véresre kaparjuk bőrünket. Ettől fáradtak, és méginkább frusztráltakleszünk.Ráadásul hiába kenegetjük testápolóval, vagy gyógyszertárban vásárolt kence-ficékkel, az újra hidratálódás lassú folyamat, addig pedig maradnak a találgatások, vajon a hideg, a fűtés, vagy esetleg a nem megfelelő mennyiségű folyadékbevitel az oka bőrproblémáinknak.

Műtrágyázás kiskertben - miért kell műtrágyázni?

Műtrágyázás kiskertben - miért kell műtrágyázni?

 

A műtrágya célja

Amennyiben kiskertekről beszélünk, a cél, hogy a korábban elhanyagolt föld életre keljen, és képes legyen egészséges termést biztosítani. A szántóföldeken az a cél, hogy a talaj hiányosságait pótolva, egészséges talajélet, állati és növényi közösségek jöhessenek létre. A cél, hogy a pusztaságból termékeny földterület legyen. Gyakori tévedés, hogy összemossák a műtrágyákat a növényvédő szerekkel. Azonban a műtrágya nem természetidegen anyag. A műtrágyázással olyan anyagot juttatunk a talajba, ami ott volt korábban, csak csökkent vagy elfogyott. A műtrágya ugyanolyan tápanyagokat tartalmazhat, mint a talaj-, és szerves trágyák. Megfelelően alkalmazva pótolja a talaj hiányosságait, egyensúlytalanságait. Például csökkenti a túlzott savasságát, lúgosságát a talajnak. A megfelelően alkalmazott

Most elmondjuk, mire figyelj a csaptelep választása során

Most elmondjuk, mire figyelj a csaptelep választása során

Csak a megjelenésben térnek el?

Első ránézésre az juthat eszünkbe, hogy a külcsínt leszámítva nincs jelentős különbség az egyes gyártók árui között. A hagyományos típusokon túlmutatva ma már számtalan modern, letisztult megjelenésű csaptelep lelhető fel a piacon, melyek a funkció mellet stílust visznek a fürdőszobába vagy a konyhába. A kétkaros telepek ma már új köntösben is elérhetőek, ötvözve a modern és a régi világot, egy meghökkentő megjelenést ereményezve. A külsőn túl természetesen egy meglehetősen összetetett jellemzőkkel bíró termékről van szó, bár tagadhatatlan, hogy a forgalmazók elsősorban a dizájn terén igyekeznek különbözni egymástól. A technikai jelemzők közül érdemes odafigyelni a csatlakozók anyagára, a zajcsökk

Tippek tetőtéri gyerekszoba berendezéséhez

Tippek tetőtéri gyerekszoba berendezéséhez

Mennyi jó ötlet rejlik egy tetőtéri gyerekszoba berendezésekor? Ezeket szedtük össze ebben a cikkünkben. Először is nézzük meg, mire figyeljünk a jó tetőtér építésekor! Nagyon fontos a tökéletes hő- és hangszigetelés. A tető hőszigetelése itt elsőrendű, ügyeljünk arra, hogy legyen elegendő páraelvezetés és légrés is a szigetelőrendszerben. Ez télen és nyáron is fontos, hiszen a jó szigetelés hol a meleget, hol a hideget tartja benn. Honnan tudhatod, hogy nem megfelelő a tető hőszigetelése? A teljes cikket elolvashatod ITT. Mennyi jó ötlet rejlik egy tetőtéri gyerekszoba berendezésekor? Ezeket vesszük most végig.

Az iskolakezdéshez íróasztal is dukál – segítünk választani!

Az iskolakezdéshez íróasztal is dukál – segítünk választani!

A tanulás sokkal jobban megy, ha nem kell még a napi rutin elsajátításával is küzdeni, hanem koncentrál hatnak rögtön a lényegre. A lényeg pedig az, hogy ebben a tanévben is a tőlük telhető legjobb teljesítményt hozzák. Ehhez persze szükség van arra is, hogy otthon megteremtsük a lehetőséget számukra a nyugodt tanulásra. Ez pedig úgy lehetséges, ha biztosítjuk számukra a megfelelő környezetet, egy kényelmes helyet, ahol tudnak foglalkozni a tanulnivalóval, illetve a házi feladatokkal.

Így kicsinyíthetjük vagy nagyíthatjuk a teret

Így kicsinyíthetjük vagy nagyíthatjuk a teret

Ha kicsi a lakás

Aki kis alapterületű lakásban lakik, annak fontos, hogy apró trükkökkel nagyobbá varázsolja, mert így kevésbé lesz olyan érzése, hogy „összenyomja a tér”. Ennek megvalósítására az egyik legjobb megoldást a tükrök jelentik, mert a fények visszatükrözésével világosabbá válik a helyiség. Természetesen nem mindegy, mennyit és hova helyezünk el. 

Így varázsolhatod gyerekbiztossá a konyhád!

Így varázsolhatod gyerekbiztossá a konyhád!

Kitiltod onnan a gyereket

Lássuk be, ez nem a a legjobb ötlet, hiszen a gyermek általában oda megy, ahol te is vagy (plusz ugye sok esetben, étkező híján itt eszik a család), és bizony, ha főzöl a családra, akkor a napod jó részét itt töltöd. Amikor pedig a baba beteszi ide a lábát, akkor megindul a haddelhadd. Fogódzkodik a sütő ajtajába, vagy épp ellenőrizni akarja, hogy kész-e a süti. Bele akar kóstolni az asztalon lévő szószba, és már látod a lelki szemeid előtt, ahogyan magára húzza a forró edényt. Rá akar ülni a székre, de az egy éles csattanással ráesik. Nos igen, hadiállapotok ezek, és még csak egy szeletét említettük a gyakran előforduló dolgoknak.