Helyet spórolnál a fürdőben? Kezdd a fürdőszobabútor kigondolásával

Általános jelenség különösen a társasházi lakásokban, hogy a tervezők a fürdőszoba méretén spórolnak a lakótér javára. Ez a régebbi és az új típusú épületek esetében is gyakran így van. Ennek köszönhetően okosan kell berendeznünk a fürdőnket, ha a mi otthonunkban is kisebb ez az egyébként fontos helyiség. Ha jól válogatjuk meg a fürdőszobabútorokat, akkor sok helyet megspórolhatunk.

Helyet spórolnál a fürdőben? Kezdd a fürdőszobabútor kigondolásával

A szekrények, fiókok belső elrendezése vagy épp a terjeszkedés iránya is meghatározza, mekkora szabad terünk marad a fürdőben. Sőt, olyan apróságok is sokat számítanak, hogy nyíló- vagy tolóajtóval működik-e a zuhanykabinunk. Vásárolhatunk tükörrel kombinált szekrényeket és más praktikus kiegészítőket.

Terjeszkedjünk felfelé

Ha az otthonunkban bármelyik helyiségben spórolnunk kell a hellyel a kis alapterület miatt, legjobb, ha nem horizontálisan terjeszkedünk. Ez az jelenti, hogy nem vásárolunk széles bútorokat, inkább a plafon irányába oldjuk meg a tárolást. A fürdőszobabútorok között is találunk praktikus állószekrényeket, melyek nagyon keveset vesznek el a helyiség alapterületéből.

Akár a plafonig is érhetnek a fürdőszobaszekrények, így maximálisan kihasználhatjuk a tárolási lehetőségeket. Érdemes lehet zárható szekrényt választani, így a gőz és a por nem telepszik meg a holmijainkon. A nyitott modelleknek viszont az az előnye, hogy mindent egyszerűen elérhetünk, és dísztárgyakat is elhelyezhetünk a polcokon. Hiszen a fürdőszobánkat is igazán fel tudja dobni a dekoráció.

 

Helytakarékos fürdőszobabútorok

Az álló fürdőszobai szekrények mellett további helytakarékos megoldást is nyújtanak a minőségi fürdőszobabútorok. A falra függeszthető alsó szekrények alatt marad hely akár a szennyeskosár tárolására is. Sőt, akár a szekrénybe is integrálhatjuk a kimosandó ruhák tárolóját, ezzel is helyet spórolunk meg. Ha buktatható szekrényajtót választunk, azzal újabb értékes centimétereket nyerünk.

Nem csupán a bútorok, hanem a szaniterek mérete is befolyásolja a fürdőszobánk térérzetét. Egy méretesebb mosdókagyló vagy fürdőkád uralja a helyiséget, és bizony sok helyet foglal. Ha kicsi a fürdőnk, érdemes inkább egy egyedi zuhanykabint kialakítanunk. Valamint a mosdókagylók esetében is válasszuk a süllyesztett modelleket a ráépíthető helyett. Így nem csupán érzésre, hanem valóban növelhetjük a szabad légteret a fürdőszobánkban.

 

A tükrös szekrény előnyei

A fürdő egyik alapvető berendezési tárgya a tükör, amely a falfelület bizonyos részét foglalja el. Ha szeretnénk praktikusan berendezni a fürdőszobánkat, vásároljunk tükrös szekrényt. Azok a modellek, amelyeken az ajtó felületén került rögzítésre a tükör, nagyon is helytakarékosak.

Hiszen ebben az esetben nincs szükség külön tükör felszerelésére, így jelentős hely szabadul fel a falon. Ezt pedig akár egy további faliszekrény vagy polc segítségével hasznosíthatjuk. Olyan tükröt is választhatunk, amelynek felületét polcokkal látta el a gyártó. Ez is egy praktikus megoldás a térrel való spórolásra.

 

Így növeljük a térérzetet

A fürdőszobánk komfortfokozatát növelhetjük akkor is, ha a szabad teret nem tudjuk tovább növelni. A falak, a mosdókagyló, a kád, a zuhanykabin világos színei tágasabb helyiség érzetét keltik bennünk.

Használjunk üvegfelületeket, tükröket és számos fényforrást, hogy optikailag növeljük a teret. Ezen praktikus tanácsoknak a megvalósításához webáruházunk kínálatában számos terméket megtalálsz. Hozd ki a maximumot a legkisebb fürdőszobából is.

Blog

Ajánlott termékek