Hiányzik a fürdőszobaszekrény? Megmutatjuk, hogyan válassz!

Mindannyian ismerjük a fürdőszobai tükör előtt töltött álmos reggeli vagy épp izgatott esti pillanatokat. Mielőtt munkába indulunk, tisztálkodunk, fogat mosunk, sminkelünk, borotválkozunk, fésülködünk. A fürdőszobaszekrényeinkben minden ehhez szükséges kelléknek el kell férnie. A fürdőben épp olyan fontos a praktikus tárolás, mint például a konyhában.

Hiányzik a fürdőszobaszekrény? Megmutatjuk, hogyan válassz!

Igazán bosszantó, amikor a hely szűke miatt egymás hegyén-hátán vannak a holmijaink. Ez sem esztétikai, sem higiéniai szempontból nem előnyös. Épp ezért jó, ha külön helye van a fogkeféknek, a hajkefének, a törölközőknek vagy épp az egészségügyi termékeknek. A bútorgyártóknak hála már a legkisebb fürdőszobában sincs akadálya az igényes tárolásnak.

Mekkora helyre van szükséged?

Azt, hogy mekkora tárolóhelyre van szükségünk a fürdőben, több tényező befolyásolhatja. A rendelkezésünkre álló tér nagyban meghatározza a lehetőségeinket. Ha kisebb a fürdőnk, akkor ajánlott inkább egy magas fürdőszobaszekrény mellett döntenünk. Ezzel a bútorral akár a plafonig is terjeszkedhetünk.

Természetesen az sem mindegy, hogy hány ember használja a fürdőszobát. Egy nagycsalád fürdőjének komoly tárolókapacitással kell rendelkeznie, hogy mindenkinek kényelmesen elférjenek a holmijai. Különösen okosnak kell lennünk, ha nincs túl sok hely a szekrények számára. Ekkor kisebb méretű, de praktikus belső kialakítású darabot válasszunk.

 

Alsó és felső fürdőszobaszekrények

A fürdőszobai szekrényeknek apalpvetően két típusát különböztetjük meg, az alsó és a felső szekrényeket. Az alsó szekrényeket rendszerint fiókokkal és zárható ajtókkal látják el a gyártók. Azonban olyan különleges modelleket is választhatunk, mint például az előre nyíló szennyeskosár, integrálva a bútorzatba.

A felső fürdőszobaszekrények már színesebb képet mutatnak. Hiszen vásárolhatunk nagyobb tükröt, polccal felszerelve. Ha szeretnénk ajtóval zárható felső szekrényt, akkor ezt megtehetjük ugyancsak tükrös formában. Ez azért célszerű választás, mert nem állnak és porosodnak szabadon a holmijaink, és nem kell külön tükröt vásárolnunk. Ha igazán kompakt megoldást keresünk a fürdőnkbe, akkor nemcsak tükörrel, de világítással is felszerelt felső szekrényt is választhatunk.

 

Ezért praktikus a mosdószekrény

Nem csupán a felső, hanem az alsó szekrények között is találunk kombinált modelleket. A mosdószekrények különlegessége, hogy nem csupán tárolóhelyül szolgálnak. Ezekbe a szekrényekbe a gyártó a mosdókagylót is beillesztette. Ez nagyon praktikus, hiszen egyszerre vásárolhatjuk meg a bútort és a szanitert. 

Emellett ha egymásba illesztett modelleket választunk, tökéletes szigetelésre számíthatunk. Nem kell attól tartanunk, hogy nem megfelelő a mosdó mérete a szekrényhez képest. Ha mosdószekrényt veszünk, biztos, hogy színben és stílusban is összeillik majd a szett két darabja.

 

Külön-külön vagy szettben vásároljunk?

Amikor berendezzük a fürdőnket, felmerül a kérdés, hogy önálló darabokat vagy garnitúrát vásároljunk-e. Ha a fürdőnkben van egy szép tükör, akkor egy önálló alsó szekrénnyel vagy mosdószekrénnyel, amely illik hozzá, harmonikusan kiegészíthetjük. Azonban ha teljes felszerelést szeretnénk vásárolni, akkor jó döntés a komplett szett.

Webáruházunk termékei között éppúgy megtalálhatóak a fürdőszobai garnitúrák, mint az önálló modellek. Legyen szó modern vagy hagyományos stílusú fürdőről, az egymáshoz illő bútorokkal tökéletes megjelenést érhetünk el.

Blog

Ajánlott termékek