Így alakítsd otthonod ékszerdobozává a fürdőszobádat!

A legapróbb belvárosi lakásoktól elkezdve a tágas, több száz négyzetméteres családi házakig a fürdőszoba kiemelt szerepet kap. Mindannyiunk életét kényelmesebbé teszi ugyanis egy jól felszerelt fürdőhelyiség. Hiszen reggelenként itt kezdjük a napunkat, itt alakítjuk ki megjelenésünket és gondoskodunk a higiéniáról. Esténként pedig itt lazulunk el egy nagy kád forró vízben vagy a tusoló vízsugarai alatt.

Így alakítsd otthonod ékszerdobozává a fürdőszobádat!

Épp amiatt, hogy a fürdőszobát mindenki rendszeresen használja, fontos annak berendezése és kialakítása. Ráadásul a célszerűség mellett a fürdő esztétikuma is sokat hozzátesz az otthonunkhoz. Az alábbiakban adunk néhány tippet, hogy mérettől függetlenül mindenki úgy tervezehesse meg a fürdőszobáját, hogy az valódi ékszerdobozzá váljon a lakásban. Ezzel az esetlegesen eladásra kerülő lakóingatlanok értékét és kelendőségét is megnövelhetjük.

Vedd figyelembe a fürdőszoba méreteit

Legyen szó egy lakóépület bármely helyiségéről, az alapterület mérete és formája alapvetően meghatározza lehetőségeinket. Ez a fürdőszobák esetében hatványozottan így van, mivel itt ritkán módosul a térérzetünk a nagy ablakoknak köszönhetően. Ráadásul ez az a helyiség, melynek méretéből sok esetben lecsípnek a tervezők a többi helyiség javára. Épp ezért amikor a falak és a padló burkolatainak színét tervezzük, ne hagyjuk figyelmen kívül a fürdő nagyságát.

Ha nagyobb a fürdőszobánk, akkor bátran választhatunk élénk, sőt akár sötétebb színeket is. A nagy méretű csempék és padlóburkolók igazán szépen érvényesülnek, ha van hozzá helyünk. Azonban ha csupán néhány négyzetméter áll rendelkezésünkre, bánjunk csínján a mintákkal és a színekkel. Válasszunk világos burkolatokat, minta nélküli vagy visszafogott motívumokkal díszített darabokat. 

 

Legyen harmonikus a berendezés

Amikor böngészünk a gazdag szaniterválaszték között, gondoljuk tovább az előzőekben említett szempontokat. Ha lehetőségünk van élénkebb színek használatára, ezek visszaköszönhetnek a mosdókagylókon, a wc-csészéken és az apró kiegészítőkön is. Nagyon szép, amikor összecseng a nagyobb fürdőszobai termékek és az olyan apróságok stílusa mint a szappan- vagy wc-kefe tartó. Azonban ennek inverze mellett is dönthetünk: az erős színeket világos részletekkel ellensúlyozhatjuk.

Ez a turpisság a kis fürdőszobákban is jól működhet. Például ha a térérzet növelése miatt a világosabb árnyalatú csempék mellett döntöttünk, de szeretnénk színesíteni a helyiséget. Ekkor vásároljunk élénk fürdőszobai kiegészítőket, fali szappanadagolót vagy fogmosó poharat. Máris élettel telibb lesz a fürdőszobánk.

 

Így oldhatod meg elegánsan a tárolást

Ha fürdőszobai berendezésről beszélünk, nem mehetünk el szó nélkül az itt használt tárgyaink tárolása mellett sem. Hiszen számos olyan eszközre van szükségünk, mint a fogkefék, a törölközők, a hajformázó eszközök és egyéb higiéniai termékek. Ezeket pedig úgy érdemes elhelyeznünk, hogy ne legyenek szem előtt, de könnyen elérhessük őket. Azonban ha korlátozott tér áll rendelkezésünkre, ez nem feltétlenül könnyű, főleg mert a tükörnek is helyet kell találnunk. 

Jó hír, hogy a fürdőszobai bútorok gazdag választékát érhetjük el az üzletekben. Webshopunk kínálatában is találsz alsó és felső fürdőszobai szekrényeket, tükörrel felszerelt modelleket és komplett garnitúrákat. Klasszikus és modern bútorokkal igazán stílusosan oldható meg a fürdőszobai tárolás. Termékeink segítségével a kis és a nagy fürdők is könnyen berendezhetőek.

Blog

Ajánlott termékek