Így bővíthető hálószobánk tárolókapacitása egy praktikus franciaággyal

Az én házam, az én váram - ez az állítás különösen igaz a hálószobánkra. Ez a mi legintimebb, legbensőségesebb területünk, ahová csak keveseknek engedünk betekintést. A hálószobánk hangulatát azonban nagyban meghatározza az elrendezés is. Egy jól megválasztott franciaágy nem csupán a pihentető alvás záloga, hanem a tárolást is megkönnyítheti.

Így bővíthető hálószobánk tárolókapacitása egy praktikus franciaággyal

Az ágyneműtartós fekhely mellett természetesen az éjjeliszekrények és a gardróbok is segítik a rendszerezést. Azért fontos, hogy rend legyen körülöttünk abban a helyiségben, ahol alszunk, mert így pihentetőbb a környezetünk. Ez pedig az egyik legfontosabb szempont, ha a hálószobánk berendezéséről van szó. Hiszen ha éjszakánként megfelelően tudunk pihenni, akkor napközben is jól érezzük magunkat a bőrünkben.

A jól berendezett hálószoba ismérvei

Igaz, hogy leginkább alvásra használjuk a hálószobánkat, azonban ez nem jelenti azt, hogy el kellene hanyagolnunk. Ha túlzsúfolt ez a helyiség, akkor kaotikussá válhat az ágyunk közvetlen környezete. Igyekezzünk olyan tárolási lehetőségeket találni, amelyek lehetővé teszik a ruháink, kiegészítőink elhelyezését. Egy tolóajtós gardróbszekrény nemcsak a saját, hanem a szeretteink holmijának tárolására is alkalmas.

Ráadásul ha tükörrel felszerelt szekrényt választunk, nem kell külön megvásárolnunk egy egész alakos tükröt. Az éjjeliszekrények is jócskán rejtenek magukban tárolási kapacitást, különösen, ha többpolcos vagy fiókos modellt választunk. Ha van elég helyünk, akkor egy komódot is beszerezhetünk fehérneműink és ékszereink részére. Azonban ha helyszűkében vagyunk, egy ágyneműtartós franciaággyal kibővíthetjük lehetőségeinket.

 

Az ágyneműtartós franciaágy előnyei

Ha kisebb alapterületű az otthonunk, például egy társasházi lakásban élünk, sokszor kevés a hely a hálószobánkban is. Előfordulhat, hogy nincs lehetőségünk gardróbszekrény vagy nagyobb komód elhelyezésére. Ekkor felmerülhet az éppen nem használt ruháink, tartalék ágyneműink tárolásának problémája. Az ágyneműtartókkal azonban rengeteg helyet nyerhetünk.

Ezek az ágy alatti, rejtett fakkok tökéletesen alkalmasak takarók, párnák, plédek, ágyneműhuzatok elhelyezésére. Ha évszakváltásra kerül a sor, akkor ide rakhatjuk az éppen szezonon kívüli ruháinkat. Érdemes becsomagolva, akár vákuumozva tárolni a textileket, így nem gyűrődnek és frissek maradnak. A minőségi franciaágyak ágyneműtartói már szellőzővel vannak ellátva. Ennek oka, hogy megelőzzék a gyártók az esetleges penészedést.

 

A minőségi matracok fontossága

Nem csupán a hálószobánk rendezettségtől függ, hogy mennyit és hogyan alszunk. A megfelelő mennyiségű és minőségű alvást szolgálják a minőségi matracok is. Ha nem csupán ágykeretet, hanem komplett franciaágyat vásárolunk, a matrac keménységének és összetételének is nézzünk utána.

A matracnak egész éjjel stabilan, egészséges görbületben kell tartania a teljes gerincoszlopunkat. Ez segíthet megelőzni a reggeli fájdalmak, a mozgásszervi betegségek és a krónikus fáradtság kialakulását. Sokszor ugyanis nem is gondolnánk, hogy a problémáink oka a kifeküdt vagy silány minőségű ágybetét. 

 

Franciaágyak ágyneműtartó nélkül

Webáruházunk termékei között megtalálhatóak az ágyneműtartós, valamint az elegáns, ágyneműtartó nélküli franciaágyak is. Utóbbi esetben az ágy alá csúsztatható tárolókosarakat, dobozokat hívhatjuk segítségül. Akármelyik fazont is választjuk, csodás franciaágyak között válogathatunk.

Blog

Ajánlott termékek