Franciaágy, éjjeliszekrény, gardrób - avagy milyen az ideális hálószoba?

Amikor véget ér egy hosszú nap, fontos, hogy olyan helyen hajthassuk álomra a fejünket, ahol valóban kipihenhetjük magunkat. A hálószobánk a mi saját kis birodalmunk, használjuk akár egyedül, akár párban. Utóbbi esetben általában franciaágyat vásárolunk, amelyet számos fazonban és méretben elérhetünk.

Franciaágy, éjjeliszekrény, gardrób - avagy milyen az ideális hálószoba?

Azonban nem csupán az ágy határozza meg, hogy mennyire érezzük magunkat jól a hálónkban. Az alábbiakban áttekintjük, melyek azok a bútorok, kiegészítők és további részletek, amelyek teljessé teszik ezt a fontos helyiséget. Ugyanis akárcsak az egész otthonunk, a hálószobánk megjelenését és atmoszféráját is több tényező alkotja.

Ezért fontos a hálószobánk kialakítása

Az éjszakai alvásunk alapjaiban meghatározza, milyen testi és lelki állapotban kezdjük a következő napot. Egy minőségi ágy és a szobánk külleme pedig az alvásunk minőségét és mennyiségét is befolyásolja. A falak színe és mintája hatással van arra, mennyire tudunk megnyugodni egy zsúfolt munkanap végén. 

A harsány árnyalatok és az élénk, mozgalmas motívumok nem igazán szolgálják a pihenésünket. Legyen ezért a hálószobánk visszafogott, kellemes, békés hangulatot árasztó. A pasztellszínek és a finomabb minták sokkal inkább hozzájárulnak a jó alváshoz, mint az extravagáns részletek. A szoba hőmérsékletére és a fényviszonyokra is érdemes ügyelnünk. Emellett pedig jó, ha a tévét és a telefont is száműzzük a hálószobából.

 

A franciaágy kényelme a testünk egészségét szolgálja

Az ágyunk elhelyezkedése és a matracunk minősége az egyik legfontosabb szempont az alvásunkkal kapcsolatosan. Nem tanácsos például ablak alá vagy huzatos helyre tenni az ágyat. A kellően kemény matrac stabil tartást ad a gerincünknek, ami elengedhetetlen a vázrendszerünk egészségéhez, hiszen hosszú órákat töltünk a matracon fekve.

A franciaágyak esetében is óriási jelentőséggel bír az ágybetétek kialakítása. Mivel nagyon különbözőek vagyunk, ebben a kérdésben is lehet más a párok elvárása. Ha egyikünk a közepesen kemény matracot kedveli, míg a másikunk a teljesen keményre szavaz, akkor sincs probléma. Egy elegáns ágykeretet akár két különböző matraccal is használhatunk, így mindenki számára biztosítottak a nyugodt éjszakák.

 

Tárolás a hálószobában

Az ágyneműinket, a ruháinkat és a kiegészítőinket rendszerint a hálószobánkban tároljuk. Ha ágyneműtartóval ellátott ágyat vásárolunk, ezt a tárolási lehetőséget is kiaknázhatjuk. Az ágyak kínálata rendkívül széles. Egy klasszikus kialakítású franciaágy éppúgy elérhető ágyneműtartóval, mint egy minimalista modell.

Amennyiben úgy döntünk, hogy karcsú lábakon álló, ágyneműtartó nélküli ágyat szeretnénk, több szekrényről gondoskodjunk. Hiszen ebben az esetben a takaróknak, a párnáknak, a plédeknek is helyet kell találnunk. Az elhúzható ajtóval felszerelt gardróbszekrények vagy komplett hálószobai garnitúrák igazán praktikusak. 

 

Esztétikus és praktikus kiegészítők

A hálószobánkat az olyan kiegészítők teszik igazán otthonossá, mint például a személyes tárgyaink, fotóink, emlékeink. Ezektől a tárgyaktól még kellemesebbé válik a hálószoba légköre, ami segít a lazításban.

Emellett igencsak célszerű lehet egy egész alakos tükör, amelyben ellenőrizhetjük az outfitünket. A fésülködőasztal vagy épp egy szobainas ugyancsak jó szolgálatot tesznek a készülődésnél. Ha szeretünk esténként olvasni, gondoskodjunk éjjeli lámpáról is. Webshopunk termékei között ezeket is számos stílusban megtalálják vásárlóink.

Blog

Ajánlott termékek