Egészséges és esztétikus - a jól megválasztott franciaágy igazi kincs

Az otthonunkban minden helyiségnek megvan a maga sajátos szerepe. A hálószobánk az egyik legintimebb tere az életünknek, ahová nem engedünk be bárkit. Emellett azonban a testi-lelki egészségünk szempontjából is nagy jelentősége van a hálónknak. Az ágy minősége, legyen az franciaágy vagy szimpla, rányomja bélyegét a mindennapjainkra.

Egészséges és esztétikus - a jól megválasztott franciaágy igazi kincs

A pihentető alvás fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni, főleg ebben a rohanó világban. Ehhez azonban olyan légkört kell magunk körül teremtenünk, ahol valóban ki tudunk kapcsolni. Ráadásul a komfortérzetünket is befolyásolja, hogy a helyiség, amelyben nyugalomra hajtjuk fejünket, hogyan lett kialakítva.

A hálószoba berendezésének jelentősége

Az éjszakai alvás úgy hat a testünkre, a lelkünkre és a szellemünkre, mint az akkumulátorra a töltés. Ha nem elegendő és nem elég jó minőségű a pihenésünk, azt bizony nagyon hamar megérezzük. Igaz ez a lelki állapotunkra vagy épp a munkahelyi teljesítményünkre. Ahhoz azonban, hogy valóban jól aludjunk, néhány tanácsot érdemes megfogadni a hálószobával kapcsolatosan.

Fontos, hogy nyugalmat sugározzon a hálónk, hogy az idegrendszerünk lecsendehessen esténként. Ezt a finom színek nagyban elősegítik. Emellett jó, ha kerüljük a bútorok összezsúfolását. Igyekezzünk praktikusan berendezkedni, hogy valóban kényelmesen érezzük magunkat a hálóban. A legfontosabb mégis a fekhelyünk kiválasztása, hiszen hosszú órákat töltünk minden nap az ágyunkban.

 

A franciaágy matraca

Amikor ágyat választunk, ne csupán az esztétikumot tartsuk szem előtt. Változatos matrackínálat várja a vásárlókat webáruházunkban is. Ha nem külön választjuk az ágybetétet, hanem komplett franciaágyat veszünk, akkor se spóroljunk a minőségen. A matracok összetétele és keménysége ugyanis kulcsfontosságú az alvásunk minőségének szempontjából. Stabilan kell tartania a gerincünket egész éjszaka, bármilyen testhelyzetben fekszünk is épp.

Természetesen mindenkinek más jelenti a kényelmet, ami a matrac keménységét illeti. Azonban ha franciaágy keretet veszünk, akkor nincs akadálya a két különböző ágybetét vásárlásának. Ha szeretnénk minden reggel frissen indítani a napot, minőségi matracot válasszunk. Ezzel megelőzhetjük a különféle mozgásszervi panaszok kialakulását is, amelyeknek sokszor a rossz minőségű ágy az oka.

 

Ágyneműtartóval vagy nélküle?

Sarkalatos kérdés a franciaággyal kapcsolatban, hogy https://www.homelux.hu/ válasszunk-e, vagy nincs rá szükség. Ezt nagyban meghatározza, hogy mekkora a tárolókapacitás az otthonunkban. Az ágyneműtartóban ugyanis a legtöbb esetben nem csupán a takarókat és a párnákat helyezzük el. Az épp nem szezonális ruhaneműk, az ünnepi dekoráció vagy egyéb lakástextilek is helyet kaphatnak itt. 

Azonban úgy is dönthetünk, hogy elegánsabb számunkra egy karcsú lábakon álló ágy. Ekkor viszont számolnunk kell azzal, hogy az ágy alatt is szükséges takarítanunk. Bármely franciaágy fazonra esik a választás, óriási a választék. Klasszikus és modern darabok egyaránt elérhetőek nálunk is.

 

További kiegészítők a hálószobába

Az ágy mellett számos további bútor és dekorációs kellék elérhető, amely kényelmessé teheti a hálószobát. Egy gardróbszekrény megoldhatja akár az egész család számára a ruhatárolást. 

Az egész alakos tükör nem csupán készülődéskor jön jól, a térérzetet is növeli. Webáruházunk kínálatában számos terméket találsz, amelyek hozzájárulnak a háló komfortjához, egyúttal a nyugodt pihenéshez.

Blog

Ajánlott termékek