Falba építhető wc-tartály, elegáns csésze - így tedd kellemessé a mellékhelyiséget

Kevés szó esik róla, mégis, a mellékhelyiség igen fontos szerepet játszik az életünkben. Naponta többször is használjuk ezt a helyiséget, érdemes tehát kényelmesen kialakítani. Egy falba építhető wc-tartály vagy egy dizájnos wc-csésze sokat hozzátehet a toalett színvonalához. Attól függően, hogy különálló illemhelyről vagy a fürdőszobába integrált wc-ről van szó, számos innovatív lehetőség áll rendelkezésünkre. Érdemes élni ezekkel, hiszen gyakran hosszabb időt is eltöltünk a mellékhelyiségben.

Falba építhető wc-tartály, elegáns csésze - így tedd kellemessé a mellékhelyiséget

Hová kerüljön az illemhely?

Amennyiben még előttünk áll a lakásunk kialakítása, vagy épp nagy felújítást tervezünk, eldönthetjük, hová kerül a wc. Sokak számára az számít ideálisnak, ha egy külön helyiségben kerül elhelyezésre az illemhely.

Azonban akkor is megoldható a megfelelő elkülönítés, ha a fürdőszoba részét képezi a wc-csésze. Egy mellmagasságig épített, szépen burkolt téglafal kellően elszeparálja a wc-t a fürdőben. Sőt, akár üvegtéglát is választhatunk, így igazán különleges hatást érhetünk el a praktikum mellett.

 

A falba építhető wc-tartály előnyei

Ha egy kisebb, különálló térben áll a wc-csésze, gyakran előfordul, hogy szűkös a hely. Egy falba építhető wc-tartállyal azonban helytakarékosan oldhatjuk meg a toalett működtetését. Ebben az esetben a csésze mögött nem látható az öblítővizet tároló edény. Esztétikai elemként sem utolsó a fali tartályok lehúzógombja. Nagyon változatos ezeknek a kiegészítőknek a kínálata. 

Egy letisztult, hófehér lehúzógomb igazán elegánsan mutat a mosdóban. Emellett természetesen számos színben és formában elérhetőek a gombok. Felmerülhet a kérdés, hogy miként lehet a fali tartályok esetleges javítását megoldani. A gyártók úgy alakították ki ezeket a modelleket, hogy egyszerűen el lehessen végezni a karbantartásukat.

 

Változatos wc-csészék

A falba építhető wc-tartályok gombjai valóban ékei lehetnek a mellékhelyiségnek. Azonban ha ezt egy csodás formatervezésű wc-csészével egészítjük ki, valóban teljes lesz a hatás. Alapvetően kétféle kagylótípus létezik, az álló és a falra függeszthető fazonok.

A legváltozatosabb formatervezésű modelleket érhetik el vásárlóink webáruházunkban is. Az álló fazonok a klasszikusabb stílust képviselik. Ezekhez a wc-csészékhez alsó vízelvezetés szükséges. A falra függeszthető darabok nagyon modern, letisztult megjelenésűek. Ezek felszereléséhez fali vízelvezetést kell alkalmaznunk. Egy minimalista wc-csésze egy hasonló fali lehúzópanellel igazán hatásos kombináció.

 

Legyen kéznél a kézmosó

Az alapvető higiéniához hozzátartozik, hogy a wc használata után rögtön kezet mosunk. Épp ezért érdemes a kisebb mellékhelyiségekben is mosdókagylót elhelyezni. Egészen kis méretű mosdókat is vásárolhatunk, így mindenhol megoldható a beszerelésük.

Fontos, hogy ne fogdossunk össze mindent kézmosás előtt. Ezért is nagyon praktikus és kényelmes az illemhelyen elhelyezett kézmosó. Sőt, ha nagyobb tér áll rendelkezésünkre, egy bidé beszerelése is jó ötlet.

 

Elegáns kiegészítők a wc-ben

A fürdőszobában és a wc-ben is számos apró kellékre van szükségünk, melyek teljessé teszik a helyiségben az összképet. Válasszunk egymással összecsengő darabokat, még stílusosabbá téve a fürdőnket, wc-nket.

A szépen csillogó, krómozott wc-kefe tartó jól mutat a hozzá illő wc-papír tartóval, szappantartóval és a fali tartály gombjaival. Webáruházunk kínálatát igyekszünk úgy kialakítani, hogy mindenki berendezhesse velünk álmai otthonát.

Blog

Ajánlott termékek