Lassan, de biztosan itt a tavasz, így válasszunk kerti bútort!

Igaz ugyan, hogy ebben az évben nagyon lassan akar ideérni a tavasz, de most már tagadhatatlanul itt van a küszöbön. Ez pedig azt jelenti, hogy elkezdődik a kerti bulik, a napernyő alatti hosszú, teraszos beszélgetések időszaka. Ahhoz azonban, hogy kényelemben tölthessük el az időnket odakint, minőségi kerti bútorokra van szükségünk. Nem könnyű azonban a széles termékkínálatból kiválasztani a számunkra legmegfelelőbb darabot.

Lassan, de biztosan itt a tavasz, így válasszunk kerti bútort!

Mind alapanyagukat, mind méretüket vagy stílusukat tekintve változatos modellekkel várja vásárlóit webáruházunk. Ez nem csoda, hiszen az otthonunk külső tereinek berendezése épp olyan fontos, mint a belső helyiségeké. Épp ezért ilyen gazdag a választékunk, hogy mindenki megtalálja a hozzá leginkább illő kültéri bútorokat. Az alábbiakban néhány szempont áttekintésével igyekszünk megkönnyíteni a választást.

Nem csupán a kertes házak kiváltsága a kerti bútor

A kerti bútor elnevezés ne tévesszen meg senkit. Igaz ugyan, hogy a köznyelvben így élnek a kültéren használatos asztalok, székek, kanapék és további berendezési tárgyak. Azonban nem kell, hogy a kerttel rendelkező családi házak lakóinak kiváltsága legyen egy-egy mutatós és kényelmes darab. A gyártók ugyanis igyekeznek a belvárosi társasházak balkonjait vagy a lakóparki kis előkerteket is kiszolgálni.

Akár komplett garnitúrákat is vásárolhatunk, ha okosan választjuk meg a kerti bútorokat. A pad, amely ülőfelületet, tárolórekeszt rejt, az egyik legpraktikusabb darab. Ugyancsak ilyen frappáns megoldást jelent a puffként, asztalként és tárolódobozként is funkcionáló modell. A függőfotelek között is találunk olyan fazonokat, amelyek kényelmesek és egyúttal helytakarékosak is.

 

Milyen anyagból készüljön a kerti bútorunk?

Fontos kérdés a kültéri bútorok esetében, hogy milyen anyagból készült termékeket vásároljunk. Természetesen ennek esztétikai jelentősége is van. Ha szeretjük a klasszikus, természetközeli bútorokat, akkor a fából készült termékek valóak nekünk. Ha inkább a modern, letisztult vonal áll hozzánk közel, akkor a polirattant vagy a fémből készült modelleket ajánljuk. Bárhogy döntsünk is, nem csupán a külcsínt kell figyelembe vennünk a választásnál.

A kerti bútorok az év jelentős részében ki vannak téve az időjárás viszontagságainak. S bár webáruházunk termékei egytől egyig magas minőséget képviselnek, ügyelnünk kell az épségükre. Ha fedett helyen használjuk a bútorokat, akkor könnyebb a dolgunk. Azonban ha nincs tető, sátor vagy napvitorla a bútorok felett, akkor nagyobb igénybevételnek vannak kitéve. Gondoljunk csak a csapadékra vagy az UV-fényre. Jó hír azonban, hogy a kényesebb darabok védelmére is van megoldás.

 

Hogyan óvhatjuk meg kültéri tárgyainkat?

Úgy védhetjük meg leginkább a kültéri berendezési tárgyainkat az időjárástól, ha zárt helyen tároljuk őket. Ez mindenképpen ajánlott az őszi-téli szezonban, amikor a hideg, a szél, az eső és a hó károsíthatnak egyes darabokat. Erre a célra nagyon praktikus kerti tárolókat kínál webáruházunk is. Ha van elég hely a kertünkben, egy műanyag vagy fém tárolóház tökéletes a bútorok elhelyezésére. Sőt, akár kerékpárokat, fűnyírót és barkácsgépeket is tarthatunk itt.

Ha erre nincs lehetőségünk, akkor ponyvával óvhatjuk meg bútoraink állagát. A polirattan és a fém nem igényel különösebb karbantartást. Azonban a fából készült bútorokat kezelnünk kell, hogy védjük ezeket a nedvességtől. Webáruházunkban mindent megtalálsz, ami az önfeledt kerti pillanatokhoz szükséges.

Blog

Ajánlott termékek