Így lehet könnyedén fürdőparadicsom a kertünk egy csodás medencével!

Ha kertes házban élünk, egy kültéri medence vásárlásával megteremthetjük otthon a saját standunkat. Így nem kell nyaranta sok ezer forintot elköltenünk a fürdőkben, ahol általában nagy tömegekkel osztozunk a vizen. A kerti medencék kedvező áron elérhetőek, és hosszú évekig biztosítják számunkra a frissítő csobbanást. Már a legkisebb, zsebkendőnyi területre is telepíthetünk élvezhető méretű medencét. 

Így lehet könnyedén fürdőparadicsom a kertünk egy csodás medencével!

Azonban ha úszni szeretnénk a kertünkben, akkor sem kell felfogatni a földet. A merev falú modellek számos méretben és alakzatban elérhetőek. Természetesen vásárolhatunk klasszikus, felfújható gumimedencét is. Sőt, a gyerekek számára egy-egy fazon annyi élményelemet tartalmaz, mint egy strandmedence. Éljünk a lehetőséggel, és alakítsuk ki saját fürdőhelyünket egy lépésre a lakásunktól.

Milyen típusú medencét válasszunk?

Bármilyen paraméterekkel és igényekkel is rendelkezzünk, jó hír, hogy biztosan megtaláljuk a nekünk leginkább megfelelő medencét. Ugyanis a kültéri medencék választéka páratlanul széles a szaküzletekben online és offline egyaránt. Nagyon népszerűek a merev falú medencék, hiszen változatos méretekben, akár négy és fél méteres átmérővel is megvásárolhatóak. Egy profi, fémvázas medence kényelmes fürdőzésre ad lehetőséget több felnőtt számára is. 

Akár kerek alakban, de szögletes formában is elérhetőek ezek a könnyen telepíthető, magas minőségű modellek. Webáruházunkban is megtalálhatóak a felfújható medencék, amelyek a nagyobb gyerekek számára lehetnek ideálisak. Ha kisbaba van a családban, számára pedig a pancsoló medencéket ajánljuk, amelyekben biztonságban hűsölhetnek és játszhatnak. Nagy előnye ezeknek a kerti medencéknek, hogy nem szükséges őket földbe süllyeszteni. Így nagyobb munkálatok nélkül, gyorsan üzembe helyezhetjük őket.

 

A medencék higiéniájának megtartása

Bármekkora is legyen a medencénk, nagyon fontos, hogy folyamatosan gondoskodjunk a víz megfelelő higiéniájáról. Ezt legegyszerűbben egy vízforgató és szűrőrendszerrel, valamint vegyszerekkel érhetjük el. A vízforgatók üzemelés közben folyamatosan keresztüljáratják a kerti medencék vizét egy szűrőn. Ezáltal kivonják a kisebb nagyobb szennyeződéseket a medencékből.

A szűrők kiválasztásakor több lehetőségünk is van. A homokszűrővel működő vízforgatókban maga a homok jelenti a szűrőfelületet. A tartályba töltött homokon a víz keresztüláramlik, azonban a nemkívánatos elemek megakadnak benne. Vásárolhatunk papírszűrővel ellátott vízforgató rendszert is a medencénkhez. Ebben az esetben a szűrőtartályban egy papírlemezekkel ellátott forgótengely kerül beszerelésre. A víz szabadon átjárja a szűrőt, a szennyeződések azonban fennakadnak a papíron.

 

Ezeket a praktikus kiegészítőket szerezzük be a medencéhez

Ahhoz, hogy a lehető legtovább élvezhessük a kertünkben felállított medencét, szükségünk lesz néhány kiegészítőre. A higiéniához elengedhetetlenek a különféle kémiai szerek, melyek megakadályozzák a mikroorganizmusok elszaporodását. Ugyancsak a víz tisztán tartását szolgálják a takarófóliák, sőt ezek a hő megtartásában is segítenek. 

Mi magunk is hozzájárulhatunk manuálisan is a tisztább vízhez. A medencetisztító kefével és a hálóval gyorsan eltávolíthatjuk a nagyobb méretű szennyeződéseket. A szűrőbetét tisztítóval a vízforgató rendszer olajozott működését segíthetjük elő. Emellett jó, ha medencejavító készletünk is van, mely webáruházunk kínálatában is elérhető.

Blog

Ajánlott termékek