Válogatott fürdőszobai világítás ötletek

Mint minden helyiségben, a fürdőszobában is fontos a megfelelő világítás megléte. Az például nem kérdéses, hogy a hálóba meleg fényű darabokat érdemes válogatni. A fürdőben viszont már egészen más a helyzet, hiszen a fürdés mellett a családtagok itt borotválkoznak, készülődnek reggelente, és még sokáig sorolhatnánk.

Válogatott fürdőszobai világítás ötletek

Ezek fényében nem is kérdés, hogy olyan világításra van szükség a fürdőszobában, ami biztosítja a lehető legjobb látási viszonyokat. Ahhoz, hogy ez mindenhol teljesüljön célszerű több lámpát használni, így minden felhasználásra kialakíthatóak a megfelelő fények. Lássuk, mire lesz szükséged ahhoz, hogy a fürdőszobád a legjobb megvilágítást kapja!

 

Válogatott fürdőszobai világítás ötletek

 

Kell vajon a mennyezeti világítás?

Ezt a kérdést gyakran felteszik kis méretű fürdőszobák esetén. Ilyen esetekben ugyanis sokszor elég, ha a falra kerül egy kisebb, de viszonylag erős fürdőszoba lámpa, ami könnyedén bevilágítja az egész teret. A kérdésre univerzális válasz ugyan nincs, mivel ez nagyban függ attól, hogy a fürdőben mennyire kell neked az erős fény.

Nem mindegy az sem, hogy ha falilámpában gondolkodsz, akkor azt hová fogod felszerelni. Ha sikerül jól belőnöd a helyet, akkor tulajdonképpen elengedheted a mennyezeti világítást, mert mindenhová elég majd a fény. Hogy ezt elérhesd, célszerű a lámpát minél magasabbra tenni és lehetőleg a helyiség középvonalához közel.

 

Mi a helyzet a tükörvilágítással?

A fürdőszoba tükör megvilágítása akkor igazán fontos, ha itt szoktál szőrteleníteni vagy esetleg sminkelni. Ilyen esetben ugyanis kiemelt fontossága van annak, hogy a legapróbb részleteket is jól lásd. Ellenkező esetben a szemöldököd fele ott marad az arcodon és út közben derül majd ki, hogy az alapozódat nem sikerült megfelelően eldolgozni.

A kérdés viszont azért nehéz, mert a tükör visszaveri a fényt. Egy rossz elhelyezéssel annyit fogsz elérni, hogy elvakít a lámpa, te pedig inkább megpróbálsz világítás nélkül boldogulni. Ez nem tűnik túl jó megoldásnak.

Hogy ezt elkerüld, vásárolhatsz olyan tükrös szekrényt, aminek van beépített világítása. De az is jó megoldás, ha egyszerűen a tükör fölé teszel egy jó minőségű spotot vagy LED-et.

 

 Válogatott fürdőszobai világítás ötletek

 

 

És mi van, ha hangulatvilágítást akarok?

Ha szereted a hosszú, romantikus fürdőket, akkor felmerülhet benned, hogy mennyit dobna az egészen, ha még egy kis hangulatvilágításod is lenne. Ami azt illeti, szerintünk ez egy remek ötlet és azt is eláruljuk, hogyan valósíthatod meg viszonylag egyszerűen.

A sejtelmes fényekhez ugyanis elég néhány falikart beszerezned. Végül válassz bele egy kis teljesítményű, meleg fényű izzót és máris készítheted az esti illatos fürdőt, ami immáron igazán kellemes hangulatban telhet. Ugye mennyire egyszerű? Ezért is szeretjük ezt a megoldást.

Azt, hogy neked milyen fényekre van szükséged, csak te tudod eldönteni. Fenti tanácsainkkal azonban könnyedén elrendezheted a lámpáinkat, amelyek így később pontosan azt a célt szolgálják majd, amit te szeretnél. Amennyiben nem tudsz választani, úgy az is jó gondolat, ha több, különböző típust használsz, így minden típusú felhasználásra megfelel majd.

 

Webáruházunkban pedig beszerezheted a terveid megvalósításához szükséges bútorokat. Kínálatunkban találhatsz világítással felszerelt tükröket, szekrényeket, de akár még felszerelhető lámpát is beszerezhetsz. Ezekkel a sokoldalú berendezésekkel könnyedén kialakíthatod álmaid fürdőszobáját, ahová minden alkalommal igazi élmény lesz betérni.