Fém bútorokat a kertbe? Miért is ne?!

Amikor a kert berendezésére kerül a sor, komoly fejtörést okoz, hogy milyen alapanyagot lenne célszerű választani. A listát napjainkban kétségtelenül a rattan vezeti. Azonban érdemes más típusokra is egy kis figyelmet szentelni, mivel rengeteg más alternatíva is rendelkezésre áll. A fém bútordarabok például remek választásnak bizonyulhatnak a szabadban.

Fém bútorokat a kertbe? Miért is ne?!

Sokan ódzkodnak tőle, hogy ezt az anyagot válasszák, mivel attól tartanak, hogy a természetes hatás odavész. Azonban rengeteg érv szól a fémből készült darabok mellett, amelyek bizonyítják, hogy nem is olyan rossz ötlet beszerezni azokat. Az alábbiakban eláruljuk neked, hogy mi miért szeretjük a fém kerti bútorokat.

 

Az időtállóság királya

Ha bármilyen bútorról van szó, a fémből készültek mellett szóló egyik legnyomósabb érv a strapabíróságuk. A fa és a műanyag kevésbé áll ellen a különböző kihívásoknak, mint például a karcolások és ütődések, amik egy esetleges költözés esetén is fenyegetnek. Ezzel szemben az acél könnyedén megbirkózik az ilyen jellegű megpróbáltatásokkal.

Amennyiben rendszeresen tisztítva van és megelőzöd a rozsdásodást, a fém kerti bútorok igen hosszú életűek. Ez azért is fontos szempont, mert a szabad ég alatt meglehetősen sok természetes kihívásnak van kitéve a garnitúra, ami akár komoly kárt is tehet benne. Ilyen például a hőmérséklet ingadozása, vagy a perzselő napsütés.

Természetesen ebben az esetben is vannak olyan tényezők, amikre érdemes odafigyelni. Ha rendszeresen kint hagyod a bútorokat a szakadó esőben, az nem lesz túl jó hatással a fémre. Egy-egy alkalomtól persze nem fog összedőlni a világ, ha megtörténik, de jobban jársz, ha ezt inkább elkerülöd és gondot fordítasz a megfelelő tisztításra is.

 

 Fém bútorokat a kertbe? Miért is ne?!

 

 

Variációk egy témára

A fém kerti bútorokat emellett könnyedén kombinálhatod más anyagokkal is. Remek példa erre a Jersey set garnitúra, amely rattan és acél felhasználásával készül a maximális kényelem és a dizájn jegyében. A párnák alkalmazása sem ritka, hiszen amellett, hogy esztétikus, kifejezetten praktikus is, ha nem szeretnél a hideg vagy éppen felforrósodott fém felületen üldögélni.

Az ilyen kombinációk azért is közkedveltek, mert sokan ódzkodnak az efféle berendezések hűvösnek ható megjelenésétől. Azonban némi rattan, fa vagy akár vászon felhasználásával ettől sem kell tartanunk, és közben megmarad az acél strapabírósága és erős tartása, ami fontos szempont a kiválasztás során.

Mivel a fém kerti bútorok az esetek többségében semleges színűek, könnyedén illeszkednek a környezetbe is. Legyen szó egy hangulatos kis terasz kialakításáról, vagy akár egy medence mellett felállított szabadtéri ebédlőről, nem kell órákig törnöd a fejedet, hogy vajon a színek mennyire fognak passzolni egymáshoz.

Nyomos érv még, hogy fém bútorok esetén sokkal egyszerűbb a garnitúra bővítése. Tegyük fel, hogy van már egy jól bevált, kellemes kis asztalkád székekkel és szeretnél még néhány napozóágyat is. Az egyetlen, amire nem árt figyelned, hogy a sötét berendezések mellé nem a legbölcsebb egy világos darabot hazavinni. A nagy választék viszont még így is adott, akár kombinált kivitelben is.

 Fém bútorokat a kertbe? Miért is ne?!

 

Meggyőztünk? Akkor kattints a webshopra és válaszd ki a kerted új bútorait széles kínálatunkból! A garnitúrád mellé találhatsz akár hintaágyat vagy napozókat is. Minden adott, hogy kialakíthasd a szabadtéri kikapcsolódásod központját, ami sokáig kiszolgálja majd az igényeidet.