Medence algamentesítés egyszerűen és hatékonyan

Egy medence beszerzése szinte minden kertes házban élő család nagy vágya. Elvégre a nyári kánikulában mindenki számára jól esik egy kis lehűlés, és a gyerekek számára is élvezetes, aktív időtöltést nyújthat. Viszont a zavartalan használathoz fontos, hogy kellően tisztán tartsd a medencét, különben bealgásodik és kórokozók melegágyává is válhat.

Medence algamentesítés egyszerűen és hatékonyan

Természetesen a medence takarítása általában elég nyűgös feladat, senki nem szereti. Különösen igaz ez akkor, ha még friss medencetulajdonos vagy és nem tudod, mit kellene csinálnod. A bezöldülő zavaros vizet viszont nyilván szeretnéd elkerülni. Az alábbiakban azt is eláruljuk, hogyan előzheted ezt meg vagy hogy mi a teendő, ha már elkéstél a megelőzéssel.

 

 

Ez történik a medencédben, ha nem kezeled megfelelően

Ha nem kezeled és takarítod a vizet, akkor hamar megtelepednek a medencében a szennyeződések. Gondolj csak bele! Leesnek a levelek a fáról, a szél elsodorja a homokot, vagy épp egy kósza bogár száll le a vízbe, ahonnan végül nem is tud megmenekülni, hogy csak néhányat említsünk a leggyakoribb veszélyforrásokból. Neked kell gondoskodnod a kosz eltávolításáról és a fertőtlenítésről.

Ha ezt kihagyod, eleinte csak azt veszed majd észre, hogy a víz elkezd opálosodni. Idővel aztán homályos, koszos fontokkal is találkozhatsz. Végül az algák elszaporodásával a medence tartalma egyszerűen bezöldül és zavarossá válik. Ilyen vízben persze senki nem mártózik meg szívesen.

 

Mit tehetsz az algásodás ellen?

Az egyik fontos lépés az algák megelőzésében a vegyszerezés. Mindig ellenőrizd a Ph-t és ehhez adagold a klórt, illetve a többo medence vegyszert. Emellett az algaölő és a pelyhesítő is jó szolgálatot tehet, hogy a rettegett alga ne tudjon elszaporodni.

Ennyi azonban nem elég a tökéletes eredményhez. Ahhoz ugyanis szükséges a rendszeres takarítás is. Mit értünk ezalatt? Egyrészt el kell távolítanod a felszínen tanyázó „váratlan vendégeket”, emellett a medence falait is meg kell tisztítani a letapadt szennyeződésektől. Nagy medencék esetén a víz átforgatása is fontos, mert ez képes kiszűrni azokat a szemcséket, amelyek a felkavarodott vízben úsznak, ezért medence szűrő használata is ajánlott.

 

 Medence algamentesítés egyszerűen és hatékonyan

 

„Mi van, ha már elkéstem? Teljesen zöld a medencém!”

Ne ess kétségbe, ha esetleg már kész a baj. Elsőre természetesen ijesztő látványt nyújthat, amikor az egész medence zöld színben pompázik, de ez nem jelenti, hogy ne tudnád megoldani. Azt viszont jó, ha tudod, hogy ilyenkor néhány napig érdemes kerülni a fürdőzést, amíg minden visszatér a régi kerékvágásba.

Nem kell azonnal a legrosszabbra gondolni, a víz teljes cseréje nélkül is szembe szállhatsz a problémával. Az eljárás neve vegyszeres sokk. Ehhez klórra lesz szükséged, amit a szokásosnál nagyobb mértékben kell majd a vízbe engedned. Nagyjából 8-10 mg/ liter értékben már felveheted a harcot. Emellett célszerű pelyhesítőt is használnod mellé, hogy megkösse a mikró szennyeződéseket.

Ennek ellenére tény, hogy nem érdemes megvárni, amíg beüt a katasztrófa. Ha rendszeresen gondozod a medencét, azzal hosszú távon magadnak is rengeteg munkát és gondot spórolhatsz meg. Ráadásul a nyári zavartalan fürdőzés igazán megér egy kis takarítást.

 

Szeretnél már egy saját medencét, de nem tudod, honnan szerezd be? Tekintsd meg webáruházunk széles kínálatát és találd meg a tökéletes darabot a kertedbe! Egy saját medence kényelmes és jó megoldás, ha nem szeretnél egész nyáron strandbelépőket és uszodabérleteket vásárolni.

 

Blog

Ajánlott termékek