Medence kellékek algamentesítéshez és téliesítéshez

Egy medence kiváló szabadidős programot biztosíthat a család számára a kertben. Különösen igaz ez a nyári kánikula időszakában, amikor a pancsolás nem csak élvezetes időtöltés, de a lehűlésről is gondoskodik a nagy forróságban. Ám egy medence fenntartásához és használatához szükség van néhány alapvető kiegészítőre is.

Medence kellékek algamentesítéshez és téliesítéshez

Ugyanis ezek a medence kellékek gondoskodnak arról, hogy annak használata biztonságos és higiénikus maradhasson. Egy baleset vagy egy kellemetlen tünetekkel járó irritáció könnyedén megkeserítheti a családtagok mindennapjait, ráadásul gyakran komoly orvosi ellátást is igényelnek. Ezeket jobb elkerülni. Lássuk, mire lesz szükséged ahhoz, hogy megelőzhesd ezeket a problémákat.

 Medence kellékek algamentesítéshez és téliesítéshez

 

Medence algamentesítés - Tisztaság a zavartalan fürdő kulcsa

Ahhoz, hogy ne léphessenek fel allergiás reakciók vagy kényes bőrbetegségek, a legfontosabb, hogy a medence vize tiszta legyen. Ehhez szükséges a megfelelő Ph-érték fenntartása, a fertőtlenítés, az algamentesítés és természetesen a szűrés. Ahhoz, hogy ezt megvalósíthasd, szerencsére már több alternatíva is rendelkezésre áll, neked csak válogatnod kell közülük.

Biztosan te is láttál már olyan medencét, aminek a vize már kezdett zöldes árnyalatot felvenni. Ez az alga hatása, ami nem csak a bőr egészségen fenntartása miatt fontos. Ha megtelepedik a lépcsőn, vagy a medence alján, akkor az csúszóssá válhat. Ugye nem kell mondanunk, hogy ez mennyire balesetveszélyes?

A fertőtlenítést és az algamentességet leginkább medence vegyszerekkel érheted el. Ezt viszont gondosan kell kiválasztanod, hiszen megeshet, hogy a család valamelyik tagja allergiás rá. Ha például problémáitok vannak a klórral, akkor választhattok klórmentes fertőtlenítőt is. A környezetvédők számára pedig elérhetőek kifejezetten öko-fertőtlenítők is, amelyek nem károsítják a természetet.

 

 Medence kellékek algamentesítéshez és téliesítéshez

 

 

Medence téliesítés - Amikor véget ér a szezon

A medence akkor is megmarad, ha már véget ér a nyár és nem tudtok fürdőzni. Ilyenkor jön el a medence téliesítésének az ideje. Elsőre talán elrettenthet a sok munka, de hidd el, hogy megéri, hiszen így a következő évben is problémamentesen használhatjátok majd a medencét. Lássuk, milyen medence kellékekre lesz szükségetek a téliesítéshez!

A hideg időszakra való felkészüléskor lejjebb kell majd engedni a vizet, alaposan letakarítani a falakat, valamint egy fólia is elkél, ami a külső hatásoktól védi a medencét. A víz leengedését a legegyszerűbben szivattyúval tudod megvalósítani. A takarításhoz pedig már kaphatóak kifejezetten erre a célra fejlesztett takarító eszközök, amivel egyszerűbb lesz majd a csutakolás.

Ha még mindig soknak érzed a munkát, akkor érdemes lehet elgondolkodnod egy medence porszívó beszerzésén is. Ezzel könnyedén szabadulhatsz meg a szennyeződésektől és biztos lehetsz benne, hogy alapos munkát végeztél. Választhatsz belőle manuális vagy teljesen automata darabot is. Utóbbi esetben a gép elvégzi majd helyetted a munkát.

A medence remek kiegészítő bármely kertbe. Azzal viszont fontos tisztában lenned, hogy mindig lesz vele munka, hogyha nem szeretnél kellemetlenségeket. A megfelelő kellékek beszerzésével viszont hatékonyan szembe szállhatsz ezekkel a fenyegető tényezőkkel és a fennmaradó időben gondtalanul élvezhetitek a pancsolást az év legforróbb időszakaiban.

 

Ha szeretnéd beszerezni a legfontosabb medence kellékeket, akkor irány a webáruház! Kínálatunkban minden fontos eszközt megtalálhatsz, ami a tisztasághoz és a fenntarthatósághoz szükséges. A megfelelő felszereléssel már igazán felkészülten várhatod a nyarat, ami az idei évben igazán élvezetes lehet az új medencéddel.