Tegyél az egészségedért gőzkabinnal!

Mára már nem titok, hogy a szaunázás és a gőzfürdő jótékony hatással van az emberi testre. Nem véletlen, hogy a legtöbb wellness komplexumban találhatsz legalább egy szaunát, ahol a forróságban megszabadulhatsz a testedet gyötrő méreganyagoktól. De miért is kéne nyaralni menned egy kis kikapcsolódásért, ha mindezt megteheted otthon is?

Tegyél az egészségedért gőzkabinnal!

Bizonyára neked is megfordult már a fejedben, hogy milyen jó lenne, ha a saját fürdőszobádban rendezhetnéd be a saját kis wellness birodalmadat. Egy megfelelő zuhanykabinnal ezt szerencsére könnyedén meg is teheted. De azt is tudod, hogy milyen jótékony hatásokra számíthatsz egy alapos gőzöléstől? És hogy működnek egyáltalán ezek a hagyományostól eltérő zuhanyzók?

 

Tegyél az egészségedért gőzkabinnal!

 

Belső megtisztulás a gőz erejével

Arra bizonyára te is emlékszel, amikor általános iskolában nátha idején inhalálást javasoltak a légutaid tisztítására. Erre a hatásra akkor is számíthatsz, ha veszel egy alapos gőzfürdőt. A télen gyakori légúti megbetegedéseken túl is kifejezetten hasznos lehet, ha időről időre szánsz időt a megtisztulásra, hiszen a hétköznapok szennyezett levegője nem túl egészséges.

A forró, párás levegő emellett segít ellazulni. Ha rendszeres szanuázókat kérdezel a legtöbbjük bizonyára felhozza majd érvként a kikapcsolódást is. A meleg ugyanis kilazítja a begörcsölt izmokat és az alvászavarokkal küzdők számára is kifejezetten előnyös éppen ennek a stresszoldó képességnek köszönhetően.

De miben különbözik egyáltalán a gőzfürdő a szaunától? Nos, a szaunával ellentétben a gőzkabin levegője párás, ami serkenti a vérkeringést. Emellett a szaunában általában magasabb hőmérséklet uralkodik. Erre azért van szükség, mert a magas páratartalom mellett a 90 fokos meleg már terhelő és kellemetlen lenne a szervezet számára.

 

 Tegyél az egészségedért gőzkabinnal!

 

Így használd a gőzkabint

Az otthonra is beszerelhető gőzkabinok zuhannyal egybeépítve kaphatóak. Nem ritka, hogy a gőz mellett hidromasszázs funkcióval is rendelkezik, így teljes lehet a wellness élmény az otthon falai között is. Választhatsz fürdőkádas, vagy ülőkés kivitelt is, így akár a gőzölést követően egy kellemes fürdőt is vehetsz.

A gőz elindítását megelőzően indíts egy alapos zuhannyal. Így megszabadulhatsz a nap folyamán testedre tapadt szennyeződésekről, kozmetikumoktól és izzadtságtól. Ez egyébként később az izzadás megindulását is megkönnyíti. Alapos tisztálkodás után pedig már el is indíthatod a párás levegőt. Egy alkalommal érdemes legalább 15 percet eltölteni benne, így elindul a méregtelenítés.

A negyed óra leteltével hűtsd le a testedet, lehetőleg zuhannyal, vagy fürdővel. A megterhelést követően adj egy kis időt a testednek a feltöltődésre, legalább annyit, amennyit a gőzben töltöttél. A folyamatot célszerű 3-4 alkalommal ismételni. Ennél több ismétlést nem érdemes beiktatni, az ugyanis már túl nagy kihívás lenne a szervezeted számodra és ellentétes hatást válthatsz ki vele.

A feltöltődés mindenkinek jár és miért is ne kaphatnád meg ezt az otthonodban? Egy finom gőzfürdővel majd azt követően egy hosszú relaxációt a kádban te is megérdemelsz a szabadnapjaidon. Add át magadat néhány órára a lazításnak, hogy újult erővel térhess vissza a mindennapi teendőidhez!

 

Ha pedig szeretnéd beszerezni a saját kis szigetedet, nézz körül gőzkabinjaink széles kínálatában! Változatos modelljeink között találhatsz ülő, álló, de akár fürdőkádas kivitelt is, amelyek mindegyike kiválóan alkalmas a hétvégi wellness programodhoz. Ezekkel a kabinokkal könnyedén berendezheted a saját wellness részlegedet.