Medence takarítás - Mindent amit tudni akartál róla

Ha van medencéd, bizonyára azzal is tisztában vagy, hogy mekkora jelentősége van a higiéniának. A rossz vízminőség és a koszos medencefalak komoly egészségügyi kockázatot jelenthetnek a fürdőző családtagok számára. Ezt bizonyára te is szeretnéd elkerülni. Ezért most ellátunk néhány egyszerű, hasznos tanáccsal, melyek segítségével elébe mehetsz ezeknek a problémáknak.

Medence takarítás - Mindent amit tudni akartál róla

Természetesen arra, hogy gondoskodhass a tisztaságról több megoldás is van. Azonban azt is érdemes tudnod, hogy ezek közül nem mindegyik felel meg mindenki számára. Az anyagi vonzat vagy éppen az eszközökkel járó kényelmetlenségek sokakat tántoríthatnak vissza a vásárlástól. Ezért is jó, hogy napjainkban már több megoldás is létezik a problémára.

  Medence takarítás - Mindent amit tudni akartál róla

 

Milyen lehetőségeid vannak?

Az első opció, amit biztosan te is ismersz a szűrőberendezés. Ez a rendszer automatikusan dolgozik a víz folyamatos tisztításán azzal, hogy kiszűri belőle a különböző szennyeződéseket. Azonban két hátránya is van. Egyrészt meglehetősen borsos ára van és még be is kell szereltetned valakivel, ami plusz költség. Másrészt nem képes letisztítani a medence alját és falait, ezt neked kell megtenned.

Ugyanakkor hanyagság lenne azt gondolni, hogy a medence rendszeres csutakolásával már el is intézted a dolgot. Természetesen ez sem elhanyagolható, viszont a szűrővel ellentétben ebben az esetben a víz higiéniája szenved majd csorbát.

Az is megoldás, ha a kettőt egyszerre alkalmazod, ez viszont időigényes és sokba is kerül. Van viszont egy olyan alternatíva, ami mindkét gondot elűzheti. Ez az alternatíva a medenceporszívó. Ez ugyanis mind a falakat, mind a vizet képes megfelelően tisztán tartani, így nem kell majd kellemetlen irritációktól vagy betegségektől tartanotok.

 

De hogy működik a medence porszívó?

Elsőként érdemes tudnod, hogy ezekből az eszközökből választhatsz automata vagy manuális verziót is. Az automata darabok maguktól járják körbe a medencét és eltávolítják belőle a nem kívánatos szennyeződéseket, a munka végeztével neked csak ki kell kapcsolnod a szerkezetet. Ezzel időt és energiát spórolhatsz.

Ez természetesen nem jelenti, hogy a manuális társai ne lennének hatékonyak. A különbség abban rejlik, hogy az utóbbi esetben a munkát neked kell majd elvégezned a porszívóval, akárcsak a lakás takarításakor. Beszerezhetsz hozzá speciális fejeket is, amelyekkel könnyedén suvickolhatod a falakat is, valamint olyan hasznos kiegészítőket, mint a háló. Így megkönnyítheted a saját dolgodat.

Természetesen emellett vannak olyan intézkedéseket, amelyeket nem söpörhetsz a szőnyeg alá. A tisztaság fontos, de emellett, ha medencéd van, rendszeresen ellenőrizned kell a víz Ph értékét is. Ugyanis ha ez nem megfelelő, az ugyanúgy irritációhoz vezethet, mint a higiénia hiánya. Na, és persze az algamentesítésről se feledkezz meg!

Ahhoz, hogy a szezonban önfeledt lehessen a fürdőzés mindenki számára, elengedhetetlen, hogy ezeket a feltételeket biztosítsd. Ezzel magadnak is rengeteg időt spórolhatsz meg például a téliesítés folyamán, amikor egyébként is szükség lesz a víz leengedésére és egy alaposabb takarításra. Te sem szeretnéd két napig súrolni az egész medencét, nem igaz?

 

 Medence takarítás - Mindent amit tudni akartál róla

 

 

Ha szeretnél idén könnyebben megbirkózni a takarítás kihívásaival, akkor webáruházunkban több modellt is találhatsz ezekből a hatékony szerkezetekből. Egy porszívó segítségével gyerekjáték lesz a medence tisztítása, így az energiádat is arra fordíthatod majd, ami igazán fontos.