Kerti medence tisztítása kevés munkával, könnyedén

Medencetulajdonosként nyilván tisztában vagy azzal, hogy a takarítás időigényes és időnként macerás feladat. Egyértelmű, hogy arra vágysz, hogy kevesebb legyen a feladat és több időd legyen kiélvezni a nyarat és a pancsolást, különben nem vásároltál volna medencét. Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy a kevesebb munka nem elérhetetlen álom?

Kerti medence tisztítása kevés munkával, könnyedén

Persze, az összes munkát nem tudd lespórolni, de sokat tehetsz azért, hogy kevesebb időbe és energiába kerüljön őket elvégezni. Ehhez mindössze a megfelelő eszközökre és eljárásokra lesz szükséged, melyekkel biztosíthatod a medence zavartalan üzemelését és ezzel a saját pihenésedet is. Lássuk, hogyan érheted el mindezt!

 

Kerti medence tisztítása kevés munkával, könnyedén

 

Amit a vegyszerezésről érdemes tudni

A medence vegyszerek rendszeres használata kiemelt jelentőséggel bír a tisztaság szempontjából. Hogy miért? Mert így gondoskodhatsz arról, hogy a különböző szennyeződések és a velük járó baktériumok ne szaporodhassanak el a vízben. Ugyanis ezek könnyedén okozhatnak különféle kellemetlen irritációkat, allergiát vagy akár bőrbetegségeket.

Ráadásul az algásodással szemben is ez az egyik leghatékonyabb fegyver. Ellenkező esetben órákat tölthetsz majd azzal, hogy a lerakódásokat súrold a medence faláról. Ha pedig túlságosan elszaporodnak az algák, megeshet, hogy le kell engedned az összes vizet és újratöltened a medencét, ami rengeteg idő!

Szerencsére könnyedén elébe mehetsz a problémáknak, ha rendszeresen ellenőrzöd a víz Ph-ját és gondoskodsz a fertőtlenítésről és az algamentesítésről egyaránt.

 

Időt spórolhatsz a fedett medencével

Sokat segíthet az is, ha a medencét le tudod takarni valamivel. Szerencsére napjainkban ez már nem probléma több lehetőséged is van akkor, ha úgy döntesz, szeretnéd megóvni a vizet a lehulló szennyeződésektől.

A legkényelmesebb, de egyben kicsit költséges megoldás, ha készíttetsz egy burát a medence fölé. Ez azért előnyös, mert így akár rossz időben is pancsolhatsz és még a vizet is megóvja a lehulló szennyeződésektől.

Ha nem szeretnél ennyit költeni, akkor vásárolhatsz fóliát is, amely megvédi a medencét akkor, amikor éppen nem használod. Ebből választhatsz teljesen motorizált típust is, vagy olyat, amit neked kell ráhúznod majd a peremre. Utóbbit inkább a felállítható medencékhez ajánljuk.

 

Figyelj a szűrőberendezésekre!

A rendszeres és alapos szűrés elengedhetetlen ahhoz, hogy fenntarthasd a víz higiéniáját. Elvégre az apró szemcséket és koszt nem tudod egy hálóval kipecázni, viszont egy finom szűrőn könnyedén fennakadnak, így te egy tiszta medencében tudsz majd szórakozni egész nyáron. Viszont ahhoz, hogy el a megfelelő minőségben történjen, fontos a medence szűrőberendezések megfelelő karbantartása.

Akár medence porszívót, akár homokszűrős vízforgatót használsz, időről időre ellenőrizd a szűrők állapotát és szükség esetén tisztítsd ki. Ellenkező esetben a szűrés nem lesz hatékony, te pedig csodálkozni fogsz, hogy miért koszos a víz, ha rendszeresen tisztítod. Ráadásul a felhalmozódott szennyeződések a berendezésben is kárt tehetnek, melyeknek a cseréje időigényes és drága.

Fenti tanácsainkkal a medence takarítása szinte gyerekjáték lesz! Ugyanis az elkoszolódás megelőzésével időt, pénzt és energiát spórolhatsz egyszerre. Ennek a rendszeresség a kulcsa, amivel folyamatosan biztosíthatod a tisztaságot.

 

Még nincs medencéd, de szeretnél egyet az idei szezonra? Akkor feltétlenül nézz be a webáruházba, ahol széles választékkal várunk medencékből és medencefelszerelésekből egyaránt!