Segítünk eldönteni, melyik a jó zuhanykabin!

Már a cikk legelején lelőjük a poént, ugyanis nem létezik olyan, hogy tökéletes zuhanykabin. Legalábbis olyan biztosan nem, ami mindenki számára ideális. Mások vagyunk, mások az igényeink, éppen ezért mást tartunk jónak, illetve a komfortosnak. Ebből adódóan pedig a zuhanykabinnal kapcsolatban is eltérő tulajdonságokat preferálhatunk.

Segítünk eldönteni, melyik a jó zuhanykabin!

Szerencsére a kínálat kellőképpen széles ahhoz, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő zuhanykabint, csupán tudnia kell, hogy milyen szempontok alapján érdemes szűkíteni a kört, hogy végül a jó döntést hozza. Mutatjuk, milyen kérdéseket érdemes megválaszolni, hogy ne nyúljunk mellé!

 

Mennyi hely áll rendelkezésünkre?

Alapvető kérdés, hogy mekkora a fürdőszoba. Ha nagy, akkor minden rendben, a rendelkezésre álló terület biztosan nem jelent majd semmilyen akadályt. A dolog érdekesebb akkor, ha kicsi a fürdőszoba, ilyenkor ugyanis nagyon nem mindegy, hogy mekkora méretű zuhanykabin kerül bele. Kis helyen a fürdőkád nem igazán opció, mert annak van egy alap helyigénye, de zuhanykabinból sem felel meg mindegyik, hiszen különböző méretek vannak, és a nagyobbak nem biztos, hogy elférnek.

 

Ugyanezen okból érdemes külön figyelmet fordítani arra is, hogy merre nyílik a zuhanykabin ajtaja, illetve hogyan ha nagyon pici a terület akkor legjobb a tolóajtós verzió, ha valamennyi helyünk még van akkor szóba jöhet a kétszárnyú az egyszárnyú ívesen nyíló ajtókat csak akkor ajánljuk, hogy ha viszonylag tágak a lehetőségek tekintetében

 

Segítünk eldönteni, melyik a jó zuhanykabin!

 

Egy kis extra kényeztetés?

A zuhanykabinnak lehetnek extra funkciói is, mint például a hidromasszázs. Ha úgy érezzük, hogy van igényünk ilyesmire, bátran nézzünk körül a hidromasszázs zuhanykabinok között! Hiszen ezek segítenek abban, hogy a lehető legjobban levezessük a nap végén a felgyülemlett feszültséget, és ellazuljunk. Nem mellesleg a szervezetünk számára is egészséges a masszázs: jót tesz a vérkeringésnek, ezáltal segít megelőzni többek közt a szív- és érrendszeri megbetegedéseket.

 

Átlátszó vagy nem?

Fontos kérdés lehet még a zuhanykabin fala, ugyanis vannak teljesen átlátszó és matt, valamint mintás típusok. A legelső esetben teljesen át lehet látni a zuhanykabin falán, ami a szégyenlősebb embereket zavarhatja, még akkor is, ha elméletileg az ember egyedül van a fürdőszobában. Számukra megnyugtató lehet, ha a zuhanykabin fala egy plusz „védelmi vonal”, amin keresztül csak sziluetteket lehet látni.

 

A színezett üveg is opció lehet, illetve a különböző minták, mint például vízcseppek, virágok; ennek már csak az egyéni ízlés szabhat határt.

 

 Segítünk eldönteni, melyik a jó zuhanykabin!

 

 

Esztétikai kérdések

 

Végül, de nem utolsósorban természetes, hogy az esztétikai tényezők is sokat számítanak. Ebből a szempontból szinte végtelen variáció létezik a zuhanykabinokra, és abszolút egyéni ízlés kérdése, hogy melyiket választjuk.

 

Érdemes arra figyelni, hogy illeszkedjen a fürdőszobánk stílusához, passzoljon a környezetébe. Ezt leszámítva, ami a formát, mintázatot, üvegezést, ajtót illeti, saját igényeknek megfelelően dönthetünk.

 

Amint az látható, millióféle zuhanykabin létezik, ahogy az embereknek is kismillióféle különböző igényük lehet. Éppen ezért, nem lehet egységes választ adni arra a kérdésre, hogy melyik a jó zuhanykabin – bármelyik az lehet, attól függően, hogy mit tartunk ideálisnak és kényelmesnek.