Blog

Veszélyes dolgok a házban

Veszélyes dolgok a házban

Egy biztonságos otthon megteremtése nem olyan nehéz feladat. Azonban jól át kell gondolnunk, hogy milyen veszélyek lappanghatnak egy családi házban, lakásban. Ugyanis vannak dolgok, melyekre nem is gondolnánk.

Tudtad milyen egyszerű egy medence falának a tisztítása?

Tudtad milyen egyszerű egy medence falának a tisztítása?

Nem győzünk eleget írni arról, hogy a medence zavartalan és kellemes használatához elengedhetetlen a megfelelő higiénia fenntartása. Ennek egyik tényezője a vízkezelés, hiszen a rossz minőségű víz nemcsak kellemetlen látvány, de akár bőrbetegségek, fertőzések melegágya is lehet. Azonban az optimális tisztasághoz nem elég a vized tisztaságáról gondoskodni.

Unod a csempéidet? Íme pár csempefestés ötlet

Unod a csempéidet? Íme pár csempefestés ötlet

Kétségtelen, hogy egy lakásfelújítás rengeteg munkával jár, amihez a legtöbb embernek nincs kedve. Ilyenkor merül fel a lehetőség, hogy csak a falak színei változzanak meg, esetleg még egy átrendezés is belefér. De mi a helyzet a fürdőszobával, aminek csempézett falai vannak?

Vajon mennyi víz van egy radiátorban?

Vajon mennyi víz van egy radiátorban?

Bizonyára, aki találkozott már régi típusú radiátorral, annak nem ismeretlen a probléma, amikor a benne lévő víz elkoszolódik és a fűtés egyre kevésbé hatékony. Ezek után nem meglepő, ha a fűtőtestben lévő víz mennyisége és minősége fontossá válik, amikor új melegítő vásárlására kerül a sor.

Válogatott fürdőszobai világítás ötletek

Válogatott fürdőszobai világítás ötletek

Mint minden helyiségben, a fürdőszobában is fontos a megfelelő világítás megléte. Az például nem kérdéses, hogy a hálóba meleg fényű darabokat érdemes válogatni. A fürdőben viszont már egészen más a helyzet, hiszen a fürdés mellett a családtagok itt borotválkoznak, készülődnek reggelente, és még sokáig sorolhatnánk.

A gránit mosogató

Konyhánk tervezése során minden részletre igyekszünk tekintettel lenni. A konyhabútor és a gépek tervezése mellett a mosogató és a csaptelep is fontos eleme az álomkonyhának. A mosogató például a leggyakrabban használt eszköz, hiszen az étel előkészítése során ugyanúgy használjuk, ahogy főzés közben, hiszen egy-egy eszközt, edényt időnként el kell öblítenünk, a legalaposabban előkészített és megtervezett főzés során is. Érdemes minél praktikusabb, kényelmesebb mosogatómedencét választanunk. A gránit mosogató jó opció, főleg, ha a megjelenés is számít, hiszen eleganciában utánozhatatlan.

Víztől való félelem leküzdése

Víztől való félelem leküzdése

A gyermekkorhoz hozzátartoznak a félelmek. Ahogy gyermekünk értelmi és lelki fejlődésének hatására fokozatosan kinyílik számára a világ, úgy jelennek meg a félelmek is. Hiszen az ismeretlentől, a meg nem értett dolgoktól félünk, szorongást váltanak ki belőlünk. Ugyanez történik vele is, csak ő kevésbé tudja még értelmezni a világ jelenségeit, ezért akár sokkal többet szoronghat.

Melyik a legszebb műfenyő

Melyik a legszebb műfenyő

Ahogy közeleg a karácsony, egyre lelkesebben tervezzük az ünnepet. Az adventi díszítéstől a menüig mindent a lehető legtökéletesebben próbálunk meg kivitelezni. Hiszen a készülődés ugyanúgy hozzátartozik ehhez a kellemes időszakhoz, mint

maga az ünnep. A fények, illatok, hangulat, minden akkor tökéletes, ha sikerül általuk megidézni a karácsony utánozhatatlan hangulatát, elhozni otthonunkba az ünnep örömét.

Férfi a fedélzeten- a macsó-fürdőszoba titkai

Férfiakat viszonylag ritkán kapunk rajta, amint épp divatmagazinok oldalait böngészik, vagy lakberendezési tippek után kutatnak a neten, esetleg egy sör mellett a legjobb barátjuknak az új tusfürdőjük csodás illatáról tartanának kiselőadást.

Csaljunk okosan! Így növeld optikailag fürdőszobád méretét!

A kisméretű lakás, apróbb helységek, szűk fürdő sokunknak megkeserítik az életét.

Sóhajtozunk, vágyakozunk, bárcsak pár négyzetméterrel lenne tágasabb, a belmagasság kicsivel több, irigykedve vizslatjuk barátaink otthonát, titokban magunkban kesergünk, hogy nekünk miért nem adatott meg ekkora rendelkezésre álló tér.

Nos, ha a méreteken nem feltétlen tudunk változtatni, optikai trükkökkel, rafinált falfestéssel javíthatjuk a térérzékelést, tágíthatjuk a teret fürdőszobánkban!

Zuhanykabin tisztítása citromsavval, tökéletes eredménnyel!

Zuhanykabin tisztítása citromsavval, tökéletes eredménnyel!

Egyre jobban terjed az a szemlélet, mely szerint a vegyszereket érdemes minél jobban kerülni, illetve kizárni a háztartásokból, amennyire lehet, helyettük pedig természetes alternatívákat alkalmazni, amik az egészséget kevésbé károsítják, és persze környezetkímélőbbek.

Rozsdamentes mosogató

Mikor egy új konyhát tervezünk, akár átalakítás, akár egy új otthon kialakítása céljából, a tökéletesre törekszünk. Igyekszünk megteremteni a régóta vágyott álomkonyhát. Ahol a munka kényelmes és gyors, az eszközök kiszolgálnak minket. Figyelembe vesszük a konyhagépek funkcióit, a divatot, a megjelenést és a funkciót.

Illatfelhő tűlevelek nélkül

Illatfelhő tűlevelek nélkül

Azzal senki sem szállhat vitába, hogy a karácsonykor jellemző kellemes illatok elengedhetetlen kellékei az ünnepi hangulatnak. A sütőben készülő vacsora, a narancsos dekorációk és a karácsonyfa mind hozzá tartoznak az alkalom igazán egyedi légköréhez.

WC tisztítás házilag

WC tisztítás házilag

Mindannyian arra törekszünk, hogy szép, tiszta otthon vegyen minket körül. Sokan választják erre a célra a házi megoldásokat. Szódabikarbónával tisztítják mosdójukat, de van, aki a drasztikusabb sósavhoz fordul, míg mások az üdítőitalnak szánt kólával próbálják meg elérni a kívánt hatást: A vízkőmentes, ragyogó mosdót, fürdőszobát. Vajon mennyire hatékonyak ezek a módszerek, és hogyan tisztítsuk házilag otthonunk kényesebb helyiségeit?

Karácsonyi ablakdíszek: díszítse fel a lakást!

Karácsonyi ablakdíszek: díszítse fel a lakást!

Vészesen közeleg a karácsony, a legtöbben már elkezdték beszerezni az ajándékokat és a karácsonyfadíszeket. Az ünnep lényege, a szeretet és a család összetartozásának megélése, az együtt töltött idő, de igazán teljessé a szépen feldíszített otthon és fenyőfa teszi. Ahhoz, hogy ne csak a szívekben, hanem a házakban, lakásokban is ragyogás legyen, szükség van karácsonyi ablakdíszekre, égősorokra és egyéb csillogó, díszes kiegészítőre.

Sokan vannak, akiket megijeszt a készülődési folyamat, nem marad semmire elég idejük és végül emiatt lesz feszült a karácsonyi vacsora közben és után. Nekik szeretnénk segíteni ebben a cikkben: a következő bekezdésekben tippeket gyűjtöttünk össze azoknak, akiknek gondot okoz a készülődés. Reméljük segítségünkkel önnek is nyugodt, békés és nem utolsó sorban díszes karácsonya lesz.

Hálószoba színek: kis szoba, nagy terek!

Hálószoba színek: kis szoba, nagy terek!

A színeknek mindig nagy jelentőségük van, hiszen a színpszichológiából kiindulva hatással vannak az emberi hangulatra és az érzelmekre, de ezen kívül a design fontos elemei is. Az árnyalatok és a textúrák teszik otthonossá és meghitté az adott helyiséget, mivel alkalmazásukkal a személyes ízlés kerül előtérbe. Ezen kívül az optikai illúziónak köszönhetően képesek nagyobbá tenni a teret vagy éppen összenyomni azt. A megfelelő szín használatával ugyanaz a szoba lehet légies és tágas, de lehet hangsúlyos és meghitt is.

Konyhaszekrény: miként lesz a régiből új?

Konyhaszekrény: miként lesz a régiből új?

Nincs könnyű dolga az embernek, ha otthonát az elejétől kezdve szeretné berendezni, de akkor sem, ha csak felújításról van szó és az azzal járó bútorcserével és munkálatokkal kell foglalkoznia. Ez különösen igaz lehet a konyhabútorra, hiszen egy elég drága dologról és hosszadalmas folyamatról van szó. Mire minden beszerzésre kerül, a polcok, a mikró, a sütő, hűtő és még sorolhatnánk, addigra bizony igencsak le kell nyúlni a pénztárca aljára a legtöbbeknek. Persze szerencsés esetben a gépeket nem szükséges lecserélni, mert vagy még jól működnek, vagy pont jó a méretük az új konyhabútorhoz is.

A legszerencsésebbeknek azonban a bútor megvásárlásával sem kell bajlódniuk, vagy pénzt költeniük rá. Hogyan lehetséges ez? Felújítással! Ehhez pedig van pár nagyon egyszerű, de nagyszerű trükkünk.

7+1 fürdőszoba növény, amely bírja a párát

7+1 fürdőszoba növény, amely bírja a párát

Mindenki tudja, hogy a növények a legszebb, legtermészetesebb díszei egy otthonnak. Hiszen megjelenésük, üzenetük természetes és otthonos érzést kelt bennünk. Egy kis élő, zöld, friss látvány, és máris jobb a komfortérzetünk. És a levegőnk.

Manapság a dzsungel hatású színek és kiegészítők, a mélyzöld, a páfrányokat, trópusi növényeket ábrázoló képek, tapéták uralják a lakberendezési trendeket. És persze, szerencsére, az igazi növények, a mohafalaktól kezdve a páfrányokon át minden divat, ami friss, üde és él.

Modern nappali: hogyan rendezze be a nagyszobát?

Modern nappali: hogyan rendezze be a nagyszobát?

Az ingatlaneladások csak úgy szárnyalnak az elmúlt években, egyre többen vesznek teljesen új vagy használt, felújítandó házat. Bármelyik csoportba is tartozik, vagy ha csak éppen felújítás előtt áll, biztosan hasznosak lesznek önnek a következő bekezdések. Az újonnan épülő házak és lakások nagy része minimalista, modern stílusban készül el, ha csak nincs igény ennek az ellenkezőjére. A falak elkészülte után következik azonban a leginkább izgalmas rész: a helyiségek berendezése. Ilyenkor a család kiélheti a kreativitását, a gyermekek megválasztják a szobájuk témáját, anya és apa pedig a ház többi részében rendezkedik.

Gyerekszoba bútor: tervezd meg a gyermeked birodalmát!

Gyerekszoba bútor: tervezd meg a gyermeked birodalmát!

A gyerekszoba berendezése mindig nagy felelősséggel jár. Számos szempontnak meg kell felelniük a kiválasztott bútoroknak. Ilyen a biztonság, a gyermek tetszésének elnyerése, a könnyű rendezhetőség, cserélhetőség vagy bővíthetőség, hiszen ekkor még gyakran változik az érdeklődési kör és az ágy méretének is egyre nagyobbnak kell lennie. A tökéletes darabok megválasztása időigényes, sőt stresszes feladat lehet. Kedves szülők! Önöknek szeretnénk a következő bekezdésekben segíteni, gyakorlati tippeket adni ahhoz, hogy a lehető legkevésbé legyen megterhelő a gyerekszobabútorok kiválasztása.

10 praktikus tanács a tökéletes hálószoba kialakításához!

10 praktikus tanács a tökéletes hálószoba kialakításához!

Otthonunk talán legfontosabb helyisége a hálószoba. Az életünk majdnem egyharmadát töltjük ebben a térben, ezért a nyugodt pihenés érdekében és a barátságos hangulat kialakításához elegendő időt kell szánni a háló tervezésére. 10 tippet adunk, melyeket egy hálószoba berendezése során érdemes figyelembe venni.

Modern fürdőszoba: hogyan rendezze be?

Modern fürdőszoba: hogyan rendezze be?

A fürdőszoba egy olyan helyiség, amelyben meglepően sok időt töltünk el annak ellenére, hogy elsőre ezt észre sem vesszük. Itt indítjuk el a napot és általában itt is fejezzük be.  Ennek köszönhetően fontos, hogy a fürdőszoba kielégítse az összes igényt, és lehetőleg ne kelljen felesleges kompromisszumot kötni. A megfelelő design és elrendezés megtervezésnél ne csak a kinézetet, de a praktikusságot és a funkciót is tartsa szem előtt. A modern fürdőszobai berendezések miatt ez egyre egyszerűbb, így nem kell választani a nem előnyös, de hasznos és az elegáns, de használhatatlan bútor közül.

Franciaágy: tippek, hogy megtalálja a tökéleteset!

Franciaágy: tippek, hogy megtalálja a tökéleteset!

A franciaágy a hálószoba ékszere lehet, hiszen a nagy ruhásszekrényen kívül ez foglalja el a legtöbb helyet. A kinézete mellett ugyanakkora hangsúlyt kell fektetni az tartósságára és az egészségre is. Az alvásnak minden esetben pihentőnek, relaxálónak és regenerálónak kell lennie, ezért a megfelelő ágy és tartozékainak kiválasztása kulcsfontosságú.

Sarokszekrény: helytakarékos tárolás mesterfokon!

Sarokszekrény: helytakarékos tárolás mesterfokon!

Abban az esetben, ha úgy érzi, a bútorok túl nagyoknak számítanak az adott helyiséghez képest, érdemes elgondolkodnia a nem hagyományos szekrények vásárlásán. Megfelelő helytakarékos megoldásnak a sarokszekrények számítanak, amik mára különböző méretekben és variációkban kaphatók. Formájuk miatt kis helyen is elférnek, mégis jóval nagyobb táróhellyel rendelkeznek, mint egy méretben hasonló fiókos elem. A különböző designnak köszönhetően már nem csupán konyhákban, de fürdőszobákban, nappalikban és hálókban is alkalmazhatóak. Kis helyiségeknél nem érdemes a hagyományos megoldás szerint gondolkodni, hiszen bizonyos esetekben maga a bútor feleslegesen foglal sok helyet, míg a tárolással kapcsolatos funkcióit nem feltétlenül tölti be.

Hogyan válassz színpalettát a hálószobába?

Hogyan válassz színpalettát a hálószobába?

A hálószoba színeinek kiválasztása kapcsán általában mindenkinek van véleménye és egy jó tanácsa. Vannak, akik a pasztellszínekre esküsznek, míg mások fülledtebb, erőteljesebb légkört szeretnek kialakítani. Bármelyik is legyen nálad a nyerő, arra minden esetben érdemes törekedned, hogy legyen előre egy összeállított színpalettád, melynek mentén kialakítjátok az arculatot.

Padlószőnyeg tisztítás: mit és hogyan?

Padlószőnyeg tisztítás: mit és hogyan?

Az otthon tisztántartása mindig nagy feladat egy lakótársi közösségben, szerelmesek esetében, de még inkább akkor, amikor gyerekek is laknak már a házban. Az lakás vagy ház egyes területei más és más tisztítószert, takarítási, súrolási technikát és eltérő tisztítási gyakoriságot igényelnek. Az ablaktisztítás például egy átlag háztartásban évente háromszor-négyszer kerül sorra, míg porszívózni és felmosni hetente akár többször is szoktak a háziasszonyok vagy éppen urak. Ez különösen érvényes azon háztartásokra, ahol pici baba van, hiszen nagyon fontos a higiénikus környezet megteremtése körülöttük.

A hálószoba legfontosabb kiegészítője az éjjeliszekrény

A hálószoba legfontosabb kiegészítője az éjjeliszekrény

Amikor a hálószoba tervezésére vagy felújítására kerül sor, sokan esnek bele a hibába, hogy a nagyobb méretű bútoroknak szentelik a legtöbb figyelmet. Kétségtelen, hogy ezeknek az elhelyezése és helyének megtervezése fontos a későbbi rendezkedés szempontjából, de így könnyű megfeledkezni a többi bútorról. Ez aztán boríthatja a teljes enteriőr képét.

Így találhatod meg a tökéletes matracot két személyre

Így találhatod meg a tökéletes matracot két személyre

Éppen matrackeresésben vagy az új hálószobádba? Akkor bizonyára te is szembesültél vele, hogy mennyi különböző típus közül választhatsz. Ortopéd, memóriahabos, vákuumos, csak hogy néhányat kiemeljünk a hatalmas választékból. De vajon melyik az ideális választás? És legfőképpen, hogy találhatod meg azt a darabot, ami az ágy mindkét lakójának megfelelő?

Modern fürdőről álmodsz? Mutatjuk, hogyan lehetséges

Modern fürdőről álmodsz? Mutatjuk, hogyan lehetséges

Amikor költözésre, vagy lakásfelújításra kerül a sor, mindenkinek vannak elképzelései, hogy melyik helyiséget hogyan szeretné kialakítani. Ezzel bizonyára te is így vagy és már van egy kép a fejedben arról, hogy milyen fürdőszobára vágysz. A legtöbben manapság a modern kialakításra esküsznek. De mitől lesz igazán modern egy fürdő? Eláruljuk.

Modern fürdőszoba

Modern fürdőszoba

Vajon hogy néznek ki napjaink modern otthonai? Mikor otthonunkat tervezzük, minél testhezállóbb és divatosabb stílusú lakásra vágyunk! Korunk modern stílusú otthonai pedig pontosan ehhez illeszkednek, a modern ember igényeihez és szellemiségéhez alkalmazkodnak. Napjainkban pedig néhány kulcsgondolat köré fel lehet építeni azokat az elvárásokat, melyeket egy ilyen otthon felé teremtünk: A lakás, ház belső terei legyenek letisztultak, átláthatóak. Ami szem előtt van, annak dekorációs célja van! A rendet válasszuk a káosz helyett, mind stílusban, mind lakásdekorációk és színek terén.

Kiegészítőkkel igazán életre kel a kert

Kiegészítőkkel igazán életre kel a kert

Bármely helyiség felújításáról vagy berendezéséről esik szó, gyakori hiba, hogy a fókusz a nagyobb bútorokra kerül, míg a kiegészítők amolyan mellékszereplővé válnak a történetben. Pedig ezek az időnként méltatlanul mellőzött eszközök azok, amelyek segítségével kialakítható egy-egy szegmens alapvető hangulata. Nincs ez másként a kert rendezése esetében sem.

Könyvespolc ötletek otthonunkba

Könyvespolc ötletek otthonunkba

Napjaink lakberendezése a szekrénysorokkal szemben az áttekinthető, letisztult tereket részesíti előnyben. Azonban a rejtett holmik, beépített szekrények világában, talán mindezek kompenzálására, az otthon élettel való megtöltése céljából előtérbe kerültek a lebegőpolcok, nyitott tárolórendszerek, polcos könyvszekrények. Ezeknek a polcos alkalmatosságoknak azonban dekorációs szerepe is van.

 

Erkély ötletek - Így rendezd praktikusan és esztétikusan az erkélyedet

Erkély ötletek - Így rendezd praktikusan és esztétikusan az erkélyedet

Habár egy ápolt és tágas kert mindig jól hangzik, sokan szavaznak inkább az erkélyre. Ez érthető is, hiszen ebben az esetben nem kell olyasmikkel bajlódni, mint a fűnyírás, a sövény igazítása vagy a fák metszése. Viszont a hely is jóval szűkösebb, ezért fontos, hogy a rendelkezésre álló tér megfelelően legyen kihasználva.

Keltsd életre a kertedet kiegészítőkkel!

Keltsd életre a kertedet kiegészítőkkel!

A kert berendezéséről egyszerűen nem lehet eleget beszélni. Ennek persze igazán egyszerű oka van. Ahhoz, hogy igazán praktikus és esztétikus legyen a végső kialakítás, rengeteg apró részletnek kell stimmelnie. Az ülőgarnitúrától kezdve a fészerig mindig fontos, hogy a vásárlást alapos tervezés előzze meg, így nem kell utólag rádöbbenned, hogy nem is azt szerezted be, amire szükség van.

Karácsonyi fényfüzér opciók: ünnepi világítás kialakítása!

Karácsonyi fényfüzér opciók: ünnepi világítás kialakítása!

karácsonyi fényfüzér biztosan minden háztartásban megtalálható, hiszen a karácsony elengedhetetlen kelléke. Számos típusával találkozhat akár a boltokban, akár weboldalunkon is. Különböző színekben pompázik, van belőle színváltós is, de választhat kültéri és beltéri opciót is. Ezenkívül eltérőek a méretek is annak megfelelően, hogy mekkora fára, párkányra, ereszre vagy teraszra szeretné felhelyezni.

 

A megfelelő darabot nem egyszerű megtalálni, hiszen számos kritériumnak kell megfelelnie. A következő bekezdésekben ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, bemutatjuk az egyes típusokat a különböző csoportosítások szerint, valamint segítünk, hogy milyen helyre melyik típus a legmegfelelőbb.

Kertberendezés ötletek - Dőlj hátra kényelmesen a kertben is!

Kertberendezés ötletek - Dőlj hátra kényelmesen a kertben is!

A kényelem épp annyira fontos a kertben, mint a nappaliban vagy a hálószobában. Amint beköszönt a jó idő, bizonyára te is szívesen időzöl odakint a szabad ég alatt. Legyen szó a reggeli kávédról vagy egy baráti beszélgetésről, egy jó minőségű kerti pad remek szolgálatot tehet, ezért érdemes neki figyelmet szentelni a kertberendezés során.

Előszoba festés ötletek tavaszra – Te készen állsz rá?

Előszoba festés ötletek tavaszra – Te készen állsz rá?

Neked mi jut eszedbe a tavaszról? A nemsütés? Az allergia? Vagy esetleg a felújítás? Ha az utóbbi, akkor valószínűleg már azon töröd a fejed, hogy milyen feladatok várnak rád és hogy mennyit kell majd utána takarítanod. A feladatokat ugyan nem tudjuk levenni a válladról, de abban segíthetünk, hogy hogyan uralkodhatsz a káosz felett.

A nappali berendezése

A nappali berendezése

Sokszor a költözés, vagy új otthon kialakítása, esetleg átalakítása előtt állók hirtelen ijednek meg a rájuk váró feladatoktól. Hogyan rendezzék be nappalijukat, és fizikailag hogyan kivitelezzék a költözést? Íme néhány tipp, amely mindenben segít: A nappali kialakításában, annak megtervezésében és kivitelezésében, a kábelektől a bútormozgatásig.