Blog

A víztakarékosság a jövőnket érintő kulcskérdés

A víz egyre szűkülő mennyisége számunkra talán nem feltűnő, hiszen természeti adottságainknak köszönhetően kivételesen jó helyzetben vagyunk ebben a tekintetben. A környezetért való felelősségvállalás miatt azonban nekünk is érdemes odafigyelnünk néhány apróságra a mindennapok során, mellyel tehetünk a világszinten egyre nagyobb mértékben fennálló probléma ellen.

Általános tudnivalók a fürdőszoba felújításához I.

A fürdőszoba felújítása nem kis dolog. Ez a lakás egyik olyan helyisége, amelyben ha nem gondolkodunk nagy költségvetésben, akkor is rá kell szánnunk a pénzt, hiszen a burkolatok, csaptelepek, kádak és bútorok bizony nem olcsóak általában.

Általános tudnivalók a fürdőszoba felújításához II.

A fürdőszoba felújítása nem kis dolog. Ez a lakás egyik olyan helyisége, amelyben ha nem gondolkodunk nagy költségvetésben, akkor is rá kell szánnunk a pénzt, hiszen a burkolatok, csaptelepek, kádak és bútorok bizony nem olcsóak általában.

Cikksorozatunkban általános tudnivalókat osztunk meg a fürdőszoba felújításához. A mostani cikkben a "Ha bontani kell", az "Álom és valóság" és a "Stílus, trend, esztétikum – kell-e lakberendező a fürdőszobához?" témákat járjuk körbe.

Általános tudnivalók a fürdőszoba felújításához III.

Általános tudnivalók a fürdőszoba felújításához III.

A fürdőszoba felújítása nem kis dolog. Ez a lakás egyik olyan helyisége, amelyben ha nem gondolkodunk nagy költségvetésben, akkor is rá kell szánnunk a pénzt, hiszen a burkolatok, csaptelepek, kádak és bútorok bizony nem olcsóak általában.

 

Fürdőszoba felújítás tippek: 10 dolog, amit gondolj át mielőtt nekiugranál

A fürdőszoba felújítása nem kis dolog. Ez a lakás egyik olyan helyisége, amelyben ha nem gondolkodunk nagy költségvetésben, akkor is rá kell szánnunk a pénzt, hiszen a burkolatok, csaptelepek, kádak és bútorok bizony nem olcsóak általában. 10 fürdőszoba felújítási tippet mutatunk be Neked, amelyeket ha megfogadsz, akkor rengeteg idegeskedéstől és felesleges pénzkidobástól kíméled meg magad.

Hogyan válasszunk forgalmazót fürdőszoba bútorok vásárlása előtt?

A kivitelező mellett a másik legfontosabb kérdés, hogy hol szerezzük be a fürdőszoba felújításához szükséges dolgokat. Természetesen a beszerzés forrása attól is függ, hogy hol találjuk meg a nekünk tetsző termékeket, de azért a választás során javasolt szem előtt tartani néhány szempontot.

 

Ne hamarkodd el a zuhanykabin választást, mutatjuk mire figyelj

Elsőre talán egyszerűnek látszik a zuhanykabin választásának gondolata, a választékkal szemben állva azonban gyakran ennek ellenkezőjét tapasztaljuk. A formák, kialakítások mellett rengeteg plusz funkcióval ellátott darabok is elérhetők a piacon, ami egyáltalán nem könnyíti meg a döntést. 

Mennyi baktérium tapad a kezünkhöz napközben?

Reggeltől estig számos kórokozó tapad a kezünkhöz, de a mikroorganizmusoktól nem minden esetben kell tartanunk. Az egyes baktériumok, gombák ugyanis elsősorban legyengült immunrendszer mellett jelenthetnek problémát.

Górcső alatt a finn és az infra szauna: tényleg jobb választás az egyik, mint a másik?

A szauna pozitív hatásaival tisztában vagyunk, a külső hőmérséklet lehűlésével pedig egyre csábítóbb szabadidős elfoglaltsággá válik. Akik szem előtt tartják az egészségüket, rendszeresen iktatják be szabadidős tevékenységeik közé, mivel javítja az ízületek állapotát, rugalmasságát, sőt a reumás ízületi gyulladás kezelésében is hatékony lehet.

Mitől lesz high tech a fürdőszobád?

A technika fejlődése az otthonunkat sem hagyja érintetlenül. Okos a sütőnk, a hűtőnk, a biztonsági rendszerünk, a garázskapunk és a fűtés. Vagyis ezek az eszközök ott vannak a konyhában, a nappaliban, a hálóban, az udvaron, a sorból persze a fürdőszoba sem maradhat ki.

Radiátor légtelenítés könnyen és gyorsan

A radiátor, legyen szó táv- vagy központi fűtésről, az egyik legkényelmesebb és legbiztonságosabb fűtési mód. A gázkonvektorok esetében ugyanis évente legalább egyszer szerelőt kell hívni, aki alaposan átnézi a berendezést, ráadásul még ígyis előfordulhat gázszivárgás, vagy szén-monoxid keletkezhet a lakásban. A radiátorok esetében csupán arra kell figyelni, hogy megfelelően működjenek, azaz egyforma hőmérséklettel kell rendelkezniük alul és felül, ami egyszerű kézrátétellel ellenőrizhető.

Fürdőszobai világítás: milyen fürdőszobai lámpát válasszunk?

Amikor a belső világítás megtervezésére kerül sor, a fürdőszoba sokszor a háttérbe szorul. A legtöbben eleve nem hiszik el, hogy a fürdővel is foglalkozni kell, helyette inkább eltolják a hangsúlyt a nappalira, a konyhára és a hálószobára. Ilyen esetekben gyakran csak egyetlen mennyezeti világítás van, és ennek az egy fényforrásnak kell bevilágítania mindent, még a tükörhöz sem tesznek semmit. Köszönhetően az otthon is egyre elterjedtebbé váló wellness érzésnek, a fürdőszobai helyiség részei lesznek a szaunák, masszázskádak és pezsgőfürdők.

Fürdőszobaszekrény tippek: hogyan rendezze be a fürdőjét?

A fürdőszobát ma már nem csupán praktikus és funkcionális helyiségként használjuk, hanem előtérbe került a benne történő pihenés és a személyes jelleg. Mivel a fürdőszobában kezdjük, illetve fejezzük be a napot, a helyiség maga egyre fontosabb lett mind a relaxáció, mind design szempontjából. Manapság nem elégedünk meg semmitmondó csempével végigpakolt falakkal és a kötelező berendezésekkel. A fürdőszoba ugyanolyan fontos elemmé vált egy építkezés vagy egy átalakítás során, mint az összes többi helyiség.

WC tisztítás egyszerűen: csillogjon-villogjon a mosdó!

A WC tisztítást, annak ellenére, hogy nem egy közkedvelt feladat, nem bonyolult elvégezni, de még így is van egy meghatározott módja, aminek segítségével a lehető leghatékonyabban távolíthatóak el a baktériumok és a fertőzések. A megfelelő módszer alkalmazása ráadásul időt és energiát spórol meg.

A zuhanykabin tisztítása többé nem probléma

A zuhanykabin tisztítása többé nem probléma

A takarítás minden lakásban egyenlő a szükséges rosszal. Te is el tudnál képzelni jobb időtöltést, mint hogy a zuhany falát súrold, nem igaz? A baj csak az, hogy ezt a munkát takarítónő nélkül nem tudod megspórolni. Az egészség megőrzéséhez viszont elengedhetetlen a higiénia. Tehát nincs mese: takarítani kell.

Építsd meg álmaid zuhanykabinját!

Építsd meg álmaid zuhanykabinját!

Napjainkra már nem csak előre legyártott zuhanykabinok közül válogathatsz, ha a fürdőszoba felújítására kerül a sor. Egy saját zuhanyzó megépítése, bár több munkával járhat, lehetővé teszi, hogy úgy alakítsd a vizesblokkot, ahogyan csak szeretnéd. De hogyan építheted meg hatékonyan és milyen lehetőségeid vannak, ha egyedi kialakítást szeretnél? Megmutatjuk.

Fém bútorokat a kertbe? Miért is ne?!

Fém bútorokat a kertbe? Miért is ne?!

Amikor a kert berendezésére kerül a sor, komoly fejtörést okoz, hogy milyen alapanyagot lenne célszerű választani. A listát napjainkban kétségtelenül a rattan vezeti. Azonban érdemes más típusokra is egy kis figyelmet szentelni, mivel rengeteg más alternatíva is rendelkezésre áll. A fém bútordarabok például remek választásnak bizonyulhatnak a szabadban.

Fürdőszoba berendezése 5 praktikus tipp segítségével

Fürdőszoba berendezése 5 praktikus tipp segítségével

Sokan vágynak arra, hogy saját kis lagúnát alakítsanak ki otthon. Miért is ne vágyna erre valaki? Habár a fürdőben az elsődleges célod a tisztálkodás, de miért ne lehetne egyben tökéletes tere a kikapcsolódásnak is? Napjainkban már arra is rengeteg lehetőséged van, hogy egy kis wellness-részleget alakíts ki. Ám a fürdőszoba felújítása akkor is fejtörést okozhat, ha nem törsz ekkora babérokra.

Hidromasszázs kád működése és előnyei

Hidromasszázs kád működése és előnyei

A fürdőszoba alapvetően a tisztálkodáshoz való, vannak azonban, akik számára ez a helyiség a nyugalom szigete, illetve lehetőség a kikapcsolódásra. Ők azok az emberek, akik hosszasan képesek feküdni egy kád jó meleg, illatos vízben, és élvezni a nyugalmat, relaxálni. Ha abba a csoportba tartozunk, akik számára ez az igazi pihenés, érdemes lehet olyan kádra beruházni, ami még jobban hozzájárul ahhoz, hogy teljesen fel tudjunk töltődni. Egy ilyen lehet a hidromasszázs kád, ami számtalan funkcióval segít abban, ahogy még jobban élvezzük a fürdéssel töltött időt, és minél inkább ellazuljunk.

Így rendezd a fürdőszobád – 5 tipp a kényelmes és dekoratív enteriőrért

Így rendezd a fürdőszobád – 5 tipp a kényelmes és dekoratív enteriőrért

Amikor lakásfelújításra kerül a sor, minden helyiség esetében felmerül a kérdés, hogy milyen arculatot is szeretnél kialakítani. A lehetőségeket ráadásul jelentősen lehatárolja a helyiség mérete és adottságai, nem beszélve a költségvetésről. Ha most tervezed a fürdőszobád felújítását, íme néhány tanács, amivel könnyebben megtalálhatod a tökéletes megoldásokat.

Jacuzzi a kertben? 5 érv, amiért érdemes megépítened

Jacuzzi a kertben? 5 érv, amiért érdemes megépítened

Ha van kerted, bizonyára neked is megfordult már a fejedben, hogy jól mutatna benne egy jacuzzi. Ráadásul ez helyszíne lehetne a baráti összejöveteleknek vagy épp egy kis esti romantikázásnak. Remekül hangzik, nem igaz? Persze, az már kevésbé, hogy meg is kell építeni, talán éppen ez volt az, ami eltántorított, vagy éppen a jacuzzival járó munkák.

Jacuzzit a teraszra? Így valósíthatod meg

Jacuzzit a teraszra? Így valósíthatod meg

Jacuzzira meglehetősen sokan vágynak. És hát miért ne vágynának? Elvégre egy pezsgőfürdő remek módja a kikapcsolódásnak. A megvalósításig viszont már annál kevesebben jutnak el. Pedig mennyire menő lenne, ha csak egyszerűen kisétálnál a teraszra és máris elmerülhetnél a bugyogó habok között!

Kerti medence tisztítása kevés munkával, könnyedén

Kerti medence tisztítása kevés munkával, könnyedén

Medencetulajdonosként nyilván tisztában vagy azzal, hogy a takarítás időigényes és időnként macerás feladat. Egyértelmű, hogy arra vágysz, hogy kevesebb legyen a feladat és több időd legyen kiélvezni a nyarat és a pancsolást, különben nem vásároltál volna medencét. Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy a kevesebb munka nem elérhetetlen álom?

Kézizuhany karbantartás kisokos

Kézizuhany karbantartás kisokos

Te is jártál már úgy, hogy néhány hónap elteltével a zuhanyfej egyszerűen minden irányba spriccelt, csak arra nem, amerre kellene? Ez bizony előfordul, ha nem vagy elég gondos a takarítások alkalmával. A vízkövesedés természetes belejárója a vizesblokk használatának és ilyenkor előfordulnak az ilyen típusú balesetek.

Medence algamentesítés egyszerűen és hatékonyan

Medence algamentesítés egyszerűen és hatékonyan

Egy medence beszerzése szinte minden kertes házban élő család nagy vágya. Elvégre a nyári kánikulában mindenki számára jól esik egy kis lehűlés, és a gyerekek számára is élvezetes, aktív időtöltést nyújthat. Viszont a zavartalan használathoz fontos, hogy kellően tisztán tartsd a medencét, különben bealgásodik és kórokozók melegágyává is válhat.

Medence kellékek algamentesítéshez és téliesítéshez

Medence kellékek algamentesítéshez és téliesítéshez

Egy medence kiváló szabadidős programot biztosíthat a család számára a kertben. Különösen igaz ez a nyári kánikula időszakában, amikor a pancsolás nem csak élvezetes időtöltés, de a lehűlésről is gondoskodik a nagy forróságban. Ám egy medence fenntartásához és használatához szükség van néhány alapvető kiegészítőre is.

Medence-kisokos – így választhatod ki a tökéletes darabot

Medence-kisokos – így választhatod ki a tökéletes darabot

Amikor a hétköznapok embere elhatározza, hogy ideje beszerezni egy medencét, az egész folyamat nagyon egyszerűnek tűnik. Hamar rájöhetsz viszont, hogy sokkal több tényezőből áll ez a vásárlás, mint gondolnád. Ha a hatalmas választék önmagában nem volna elég, még a megfelelő kiegészítőket is meg kell találnod, ráadásul a higiéniáról is célszerűbb előre gondoskodni.

Medence takarítás - Mindent amit tudni akartál róla

Medence takarítás - Mindent amit tudni akartál róla

Ha van medencéd, bizonyára azzal is tisztában vagy, hogy mekkora jelentősége van a higiéniának. A rossz vízminőség és a koszos medencefalak komoly egészségügyi kockázatot jelenthetnek a fürdőző családtagok számára. Ezt bizonyára te is szeretnéd elkerülni. Ezért most ellátunk néhány egyszerű, hasznos tanáccsal, melyek segítségével elébe mehetsz ezeknek a problémáknak.

Melyik vércsoportot szeretik szúnyogok?

Melyik vércsoportot szeretik szúnyogok?

Elsőre hihetetlenül abszurdnak hangzik a címben feltett kérdést, de meg kell, hogy döbbentsünk mindenkit: bizony, igaz, a szúnyogok egyebek mellett a vércsoport alapján választják ki, hogy kit szeretnek, és kit nem, azaz, hogy kit örvendeztetnek meg piros és viszkető csípéseikkel, és két hagynak békén.

Merevfalú medence földbe süllyesztése? Csináljuk!

Merevfalú medence földbe süllyesztése? Csináljuk!

Valószínűleg már mindenki jól ismeri a felfújható karimájú, puhafalú medencéket, amik egyre több családi ház udvarán jelennek meg a meleg nyári hónapokban. Ezek a medencék kiváló alternatívát jelentenek az otthoni strandolásra, azonban sokszor okoz problémát, hogy viszonylag sérülékenyek, puha faluk könnyebben kilyukad.

Miért jó ötlet a zuhanykabin világítás?

Miért jó ötlet a zuhanykabin világítás?

Fürdőszoba világítása több szempontból is nagyon fontos. Hiszen számos aprólékos tevékenységet végzünk itt, de a tisztálkodáshoz sem árt, ha rendesen látjuk, hogy mit csinálunk. A borotválkozásnál, sminkelésnél például elengedhetetlen, hogy megfelelő mennyiségű, illetve intenzitású fényt kapjunk.

Milyen zuhanykabin típusok közül választhatunk?

Milyen zuhanykabin típusok közül választhatunk?

Egy fürdőszoba kialakítása során az egyik legfontosabb kérdés, hogy kád, vagy zuhanykabin kerüljön a helyiségbe. Amennyiben elég nagyméretű a fürdőszoba, mindkettő elférhet. Ez nagyon praktikus megoldás, hiszen mindig választhatjuk azt, amire éppen időnk, vagy igényünk van.

Segítünk eldönteni, melyik a jó zuhanykabin!

Segítünk eldönteni, melyik a jó zuhanykabin!

Már a cikk legelején lelőjük a poént, ugyanis nem létezik olyan, hogy tökéletes zuhanykabin. Legalábbis olyan biztosan nem, ami mindenki számára ideális. Mások vagyunk, mások az igényeink, éppen ezért mást tartunk jónak, illetve a komfortosnak. Ebből adódóan pedig a zuhanykabinnal kapcsolatban is eltérő tulajdonságokat preferálhatunk.

Szúnyogcsípés kezelése, viszketés enyhítése

Szúnyogcsípés kezelése, viszketés enyhítése

Nagyon csábító a kellemesen langyos levegőjű nyári estéken élvezni a kerti bútorok kényelmét, és kint ejtőzni a teraszon, vagy lent az udvarban, azonban az ilyen kellemes időben szinte biztos, hogy meg kell küzdenünk a szúnyogokkal. Nemcsak mi szeretjük ugyanis a hűvös nyáresti levegőt, hanem ők is, ami számunkra rossz hír, mert az említett friss levegőnél csak egy valamit szeretnek jobban, mégpedig a vérünket.

Szúnyoglárva irtása medencében? Így csináld!

Szúnyoglárva irtása medencében? Így csináld!

A nyári időszakban a legtöbb családi ház udvarán megjelennek a kerti medencék, ami nem is csoda, hiszen nincs is jobb szórakozás a nagy melegben, mint hűsölni, strandolni, pláne, ha ez ingyen van, és nem is kell érte menni sehová.

Tegyél az egészségedért gőzkabinnal!

Tegyél az egészségedért gőzkabinnal!

Mára már nem titok, hogy a szaunázás és a gőzfürdő jótékony hatással van az emberi testre. Nem véletlen, hogy a legtöbb wellness komplexumban találhatsz legalább egy szaunát, ahol a forróságban megszabadulhatsz a testedet gyötrő méreganyagoktól. De miért is kéne nyaralni menned egy kis kikapcsolódásért, ha mindezt megteheted otthon is?

Tippek a zuhanykabin csaptelep javításához

Tippek a zuhanykabin csaptelep javításához

A zuhanykabin vagy a kád kihagyhatatlan eleme a fürdőszobának, hiszen a helyiség elsődleges funkciója a tisztálkodás, ezt pedig ezekben tudjuk megtenni. Mind zuhanykabinból, mind pedig kádból többféle áll rendelkezésre, ami a méretet, formát, illetve a funkciót illeti. Természetesen egyéni döntés kérdése, hogy milyet választunk a fürdőszobába, de figyelembe kell venni a helyiség adottságait is ahhoz, hogy olyan döntést hozzunk, ami később kényelmes használatot eredményez.

Törölközőszárítás mesterfokon

Törölközőszárítás mesterfokon

Ha a fürdőszoba fűtéséről esik szó, sokszor merül fel a kérdés, hogy milyen megoldás lenne az ideális választás. Az elektromos fűtőpanelek közül sok modell nem bírja a vizet, azonban sokan ódzkodnak nagyobb fűtőtestre beruházni a helyiség méretei miatt. Erre szerencsére nincs is feltétlenül szükség, mivel ennél praktikusabb megoldás is létezik.