Műtrágyázás kiskertben - miért kell műtrágyázni?

 

A műtrágya célja

Amennyiben kiskertekről beszélünk, a cél, hogy a korábban elhanyagolt föld életre keljen, és képes legyen egészséges termést biztosítani. A szántóföldeken az a cél, hogy a talaj hiányosságait pótolva, egészséges talajélet, állati és növényi közösségek jöhessenek létre. A cél, hogy a pusztaságból termékeny földterület legyen. Gyakori tévedés, hogy összemossák a műtrágyákat a növényvédő szerekkel. Azonban a műtrágya nem természetidegen anyag. A műtrágyázással olyan anyagot juttatunk a talajba, ami ott volt korábban, csak csökkent vagy elfogyott. A műtrágya ugyanolyan tápanyagokat tartalmazhat, mint a talaj-, és szerves trágyák. Megfelelően alkalmazva pótolja a talaj hiányosságait, egyensúlytalanságait. Például csökkenti a túlzott savasságát, lúgosságát a talajnak. A megfelelően alkalmazott

Műtrágyázás kiskertben - miért kell műtrágyázni?

 

Műtrágya a kiskertben

A műtrágyázás célja lehet, hogy a kertben megfelelő legyen a talaj a termeszteni kívánt zöldségnek, gyümölcsnek. A kerti és kevert műtrágya kiegyensúlyozott összetételének köszönhetően remek tápanyag ellátást biztosíthat a növényeknek a teljes termő időszak alatt. A megfelelő mikro- és makro elemek serkentik a növények növekedését, fejlődését.

Műtrágya szezonalitása

A növények termesztése előtt kb. egy hónappal trágyázni kell, hogy megfelelő tajaba ültessük a palántákat, amitől a bő termést reméljük. Május – június időszakában azért kell trágyázni, hogy segítsük a növények fejlődését. Ősszel pedig azért, hogy visszapótoljuk az ásványi anyagokat. Tehát trágyázni kell tavasszal, nyár elején, és ősszel is.

Műtrágya formája lehet:

Gyeptrágya Balkonnövényekhez szükséges trágya Kerti növényekhez szükséges trágya Virágtrágya Különböző típusú növényekhez speciális trágya pl. rododendron trágya

Műtrágyázáshoz szükséges eszközök

Ezek a legalapvetőbb eszközök, amik kellenek a műtrágyázáshoz. Fontos a jó minőség, hogy ne hagyjon cserben, amikor szükség van rá. Szórókocsi Háti permetező Kézi kiszóró Ha műtrágyára van szüksége, akkor a gardenaweben.hu kertészeti webáruházban különböző kiszerelésű és funkciójú műtrágyát találhat! Válogasson kedvére műtrágya kínálatunkban!