Blog

Kerti munkák februárban - Birkózz meg a tavasz eleji kerti munkákkal könnyedén

2020.02.27 08:00

Általában elmondható, hogy a kerti munkálatok akkor jelentik a legnagyobb örömet, amikor behozzák a beléjük fektetett energiát. A virágzásnak induló növények, az érő gyümölcsök, a zöld gyep, csak hogy néhányat említsünk azok közül, melyek a kerted ékei lehetnek. Ahhoz azonban, hogy ezt elérhesd, előbb új életet kell lehelned a kültéri területekbe.

 

Kezdjük egy kis felméréssel

 

Mielőtt munkához látnál, érdemes körbenézned a kerti szerszámaid között. Azokat, amelyek már elöregedtek, vagy megviselte őket a tél, célszerű egy kicsit ráncba szedned. Ha pedig ez nem lehetséges, irány a kuka, hiszen a nem megfelelő eszközökkel nem csak a saját dolgodat nehezíted, de akár kárt is tehetsz az egyébként korábban már szépen kialakított kertben.

 

 

Azt is érdemes megvizsgálnod, hogy milyen állapotban vannak a megmunkálandó területek. Ha például a gyep sok helyen kikopott, a füvesítés elkerülhetetlen. Szabadulj meg a gyomoktól is, valamint azoktól a növényektől, amelyeken már amúgy sem tudnál segíteni, csak reménykedtél, hogy valahogy majd túlélik a telet.

 

Ennek fényében már tudni fogod azt is, hogy mennyit kell majd költened a tavaszi feladatokra, valamint azt is, hogy egyáltalán milyen feladatok várnak rád. Ez persze kezdetekben akár egy elrettentően hosszú listát is jelenthet, de idővel meglátod, sokkal könnyebb végighaladni a tételeken, mintha időközben derülne ki, hogy még mi mindenre van szükség.

 

 

Számolj le a fagy utóhatásaival!

 

A téli időszak sok szempontból megviseli a kertet. Éppen ezért, ha szeretnéd, hogy megfelelő állapotba kerüljenek ezek a területek, azzal kell kezdened, hogy a fagyok eredményeit száműzöd. Ide tartozik a fű rendbetétele, az ültetés előkészítése és természetesen a makacsabb gyomok eltávolítása.

 

A gyep rendbetételéhez a szellőztetésen túl gondoskodnod kell a talaj megfelelő állapotáról is. Ebben segítségedre lehet egy erős fűhenger, amivel könnyedén megmozgathatod a földet. Ilyen módon nem csak a fű szaporodását segítheted elő, de a gyomok elleni harcban is hatékony segítség, mivel azok nehezebben tudnak így megmaradni.

 

Lawn sprinkler spaying water over green grass

 

A különböző növények gondozásához szükséged lesz jó minőségű locsolóberendezésekre is. Akár automata rendszert alkalmazol, akár slagot, minden tavasszal célszerű leellenőrizni, hogy milyen állapotban van. Ha a szezon közepén mondja be az unalmast, az komoly kihívások elé állíthat a kertápolásban, így jobb, ha ezeket a problémákat inkább megelőzöd.

 

A metszésről sem érdemes megfeledkezned, mert bár még hideg van, rengeteg olyan növény akad, amelyeket ilyenkor kell ráncba szedned. Ide tartoznak a lombhullató fák, valamint a nyári és őszi virágzású cserjék, valamint néhány gyümölcsfa is. Ha így jársz el, akkor a zöldtömeg és a termések megfelelő arányban oszlanak majd el, és lesz mit learatnod később.

 

A tavasz első munkálatai kritikus pontot jelentenek a kertgondozásban. Ezzel nem csak előkészíted, de meg is alapozod a későbbi eredményeket. Ha fenti tanácsainkat betartod, akkor virágzó és üde zöld birodalmat alakíthatsz ki a ház körül, és még az őszi befőttbe is lesz miből eltenni.

 

 

Köszöntjük a homelux.hu világában!

Mire hozzánk elérkezett, lehet, hogy több forgalmazó oldalát bejárta – mégsem talált olyan bútort, fürdőszoba berendezést, amilyenre Ön vagy családja gondolt.

Tudjuk, milyen jellemzőket tart szem előtt: egy ülőgarnitúra, fürdőszoba bútor, de akár egy zuhanykabin is legyen esztétikus, lehetőleg formatervezett (ki szeretne tucatárut az otthonába?), előnyösen használja ki a rendelkezésre álló - néha bizony szűkös – helyet.

Tartósságával biztosítsa a hosszú távú igénybevételnek való ellenállást – hisz életünkben jönnek-mennek a vízi csaták a gyerekekkel, a nehéz napokat lezáró forró fürdők és a reggeli, fejvesztett kapkodások, de az oothon jó esetben minden körülményben helyt áll és kitartóan szolgálja a ház lakóit.

A fürdőszoba számunkra szentély

Mi nem csupán zuhanykabinokat, mosdókat vagy csaptelepeket forgalmazunk! Szenvedélyünk mindaz, ami a fürdőszobák világához kapcsolódik, és egyben vevőink kényelmét is szolgálja. Webáruházunk kialakítása elsőszámú bizonyíték erre: fantasztikusan széles, képekkel gazdagított kínálatot és részletes termékleírásokat alakítottunk ki a minél hatékonyabb és élvezetesebb böngészés érdekében.

Élménydús vásárlást nyújtunk

Ám a vásárlásnak koránt sincs vége a „Kosárba teszem” gomb lenyomásával: a legtöbb esetben ingyenes házhozszállítással, helyszíni beüzemelés lehetőségének biztosításával és 15 napos visszavásárlási garanciával nyújtunk teljes körű szolgáltatást azoknak a Vevőinknek, akik bizalmukkal megtisztelnek bennünket.

Webáruházunk teljes értékű, interaktív vásárlási élményt nyújt, például vásárlóink feltölthetik a már beüzemelt fürdőszoba berendezéseket ábrázoló képeiket, vagy épp megoszthatják a kiválasztott zuhanytálca vagy zuhanykabin árát ismerőseikkel – így bárki gyorsan kikérheti barátai véleményét is a termékről és az ár-érték arány megfelelőségéről!

Az Ön elégedettsége a mi sikerünk

Őszintén bízunk benne, hogy a rendkívül széles, minőségi választéknak köszönhetően nálunk megtalálja pontosan azt, amiről álmodott, és hogy a kiválasztott termék hosszú távon, jó szolgálatot tesz majd az Ön fürdőszobájában is!

Kellemes böngészést kívánunk!

Üdvözlettel,
a homelux.hu csapata

olcsobbat.hu