Tippek tetőtéri gyerekszoba berendezéséhez

Mennyi jó ötlet rejlik egy tetőtéri gyerekszoba berendezésekor? Ezeket szedtük össze ebben a cikkünkben. Először is nézzük meg, mire figyeljünk a jó tetőtér építésekor! Nagyon fontos a tökéletes hő- és hangszigetelés. A tető hőszigetelése itt elsőrendű, ügyeljünk arra, hogy legyen elegendő páraelvezetés és légrés is a szigetelőrendszerben. Ez télen és nyáron is fontos, hiszen a jó szigetelés hol a meleget, hol a hideget tartja benn. Honnan tudhatod, hogy nem megfelelő a tető hőszigetelése? A teljes cikket elolvashatod ITT. Mennyi jó ötlet rejlik egy tetőtéri gyerekszoba berendezésekor? Ezeket vesszük most végig.

Tippek tetőtéri gyerekszoba berendezéséhez

 

 • A tetőterek adottságai közé tartozik, hogy az esetek többségében térdfalat hagynak. Így nevezzük a tetősík és a padlózat közötti kisebb-nagyobb falszakaszt. Ennek a magassága eldöntheti a bútorozási lehetőségeket. Ha ez a térdfal alacsony, 20-90cm, akkor már jól lehet polcozni, illetve beépíteni. Ha magasabb a térdfal, és a tető síkja sem túl lapos, akkor már ágyat esetleg gyerek íróasztalt is neki lehet támasztani. Ha ágy kerül a ferde sík alá, akkor a tető úgy emelkedik az ágy fölé, mint egy sátor, és ezt a síkot szépen lehet dekorálni.
 • A nehezen megközelíthető részeket érdemes beépített játéktárolókkal, fiókokkal kitölteni, mivel így maximálisan kihasználhatjuk a helyet és a gyerekek számtalan kincseit is el tudjuk ide rejteni.
 • A tetőterek általában világosak, ezért itt bátran válogathatunk a színek, illetve a nagyobb, karakteresebb motívumok közül. Többségében célszerű alacsony és fehér színű bútorokat használni, melyek légiessé teszik a szobát, melyet feldob, ha egy-egy karakteres színre (pl. kékre, pirosra) festett bútort, függönyt használunk.
 • Az íróasztalt helyezzük az ablak elé, ha megoldható, de ha ilyenkor a csemeténknek a háta mögött lesz az ajtó akkor az nem ad elég védettség érzést. Jobb, ha belátja a teret és úgy helyezzük el az asztalt, hogy azért a természetes fényt is kapjon.

 • Kisebb tetőterek esetén is használjuk ki a legtöbb helyet a tárolásra. A fal melletti beépített szekrényeken túl használjunk kisebb rendszerező dobozokat, tárolókat. A rendrakás is könnyebb lesz így.
 • Helyet takaríthatunk meg ha galériaágyat, illetve emeletes ágyat veszünk. A galériaágy alatt berendezhető a tanuló-vagy játszósarok. A gyerekek imádni fogják a létrán vagy lépcsőn történő közlekedést.
 • Egy tükrös szekrény beépítésével sokkal nagyobbnak tűnik a tér.
 • Igazi otthonos kuckó hangulatot érhetünk el sok puha párnával, textillel és ledes világító füzérrel megoldható az éjszakai fény is a kicsiknek.
 • Ha kellően magas a tetőtéri gyerekszoba, akkor készíthetünk kuckót örökmozgó csemeténknek. A gyerekek szeretnek bújócskázni, illetve szükségük van egy biztonságos helyre, ahova időnként visszahúzódhatnak. A magasban kialakított kuckó alatt még rengeteg hely marad, amit játékra, illetve pihenésre lehet használni.
 • A tetőtéri helyiségek nagyon sok lehetőséget és ötletet rejtenek magukban. Elkülöníthetünk egy kis részt a legfelső sarokban, ahová, ha úgy tartja kedve a gyereknek, könnyedén visszahúzódhat. Magasan lenni mindig jó, és biztonságérzetet ad, ahonnan az egész terepet jól be lehet látni. Az ablakokon át beszűrődő napsugarak melegségét a narancsszínű ágyneművel fokozhatjuk.
 • Ha a fogópárok felett bővítjük a légteret, akkor a térérzet kellemesebbé tehető. Arról nem is szólva, hogy praktikusan fellógathatunk egy boxzsákot vagy függőszéket is a gyereknek.

Fontos, hogy a tetőtéri szoba ne csak szép, de használható is legyen télen-nyáron? Az élvezhető tetőtérért bátran keresd a KontaktBau-t, ahol teljeskörű megoldást találsz a kiválóan szigetelt tetőtérre!

Blog

Ajánlott termékek