Blog

Tippek tetőtéri gyerekszoba berendezéséhez

2020.03.04 08:00

Mennyi jó ötlet rejlik egy tetőtéri gyerekszoba berendezésekor? Ezeket szedtük össze ebben a cikkünkben. Először is nézzük meg, mire figyeljünk a jó tetőtér építésekor! Nagyon fontos a tökéletes hő- és hangszigetelés. A tető hőszigetelése itt elsőrendű, ügyeljünk arra, hogy legyen elegendő páraelvezetés és légrés is a szigetelőrendszerben. Ez télen és nyáron is fontos, hiszen a jó szigetelés hol a meleget, hol a hideget tartja benn. Honnan tudhatod, hogy nem megfelelő a tető hőszigetelése? A teljes cikket elolvashatod ITT. Mennyi jó ötlet rejlik egy tetőtéri gyerekszoba berendezésekor? Ezeket vesszük most végig.

 

 • A tetőterek adottságai közé tartozik, hogy az esetek többségében térdfalat hagynak. Így nevezzük a tetősík és a padlózat közötti kisebb-nagyobb falszakaszt. Ennek a magassága eldöntheti a bútorozási lehetőségeket. Ha ez a térdfal alacsony, 20-90cm, akkor már jól lehet polcozni, illetve beépíteni. Ha magasabb a térdfal, és a tető síkja sem túl lapos, akkor már ágyat esetleg gyerek íróasztalt is neki lehet támasztani. Ha ágy kerül a ferde sík alá, akkor a tető úgy emelkedik az ágy fölé, mint egy sátor, és ezt a síkot szépen lehet dekorálni.
 • A nehezen megközelíthető részeket érdemes beépített játéktárolókkal, fiókokkal kitölteni, mivel így maximálisan kihasználhatjuk a helyet és a gyerekek számtalan kincseit is el tudjuk ide rejteni.
 • A tetőterek általában világosak, ezért itt bátran válogathatunk a színek, illetve a nagyobb, karakteresebb motívumok közül. Többségében célszerű alacsony és fehér színű bútorokat használni, melyek légiessé teszik a szobát, melyet feldob, ha egy-egy karakteres színre (pl. kékre, pirosra) festett bútort, függönyt használunk.
 • Az íróasztalt helyezzük az ablak elé, ha megoldható, de ha ilyenkor a csemeténknek a háta mögött lesz az ajtó akkor az nem ad elég védettség érzést. Jobb, ha belátja a teret és úgy helyezzük el az asztalt, hogy azért a természetes fényt is kapjon.

 • Kisebb tetőterek esetén is használjuk ki a legtöbb helyet a tárolásra. A fal melletti beépített szekrényeken túl használjunk kisebb rendszerező dobozokat, tárolókat. A rendrakás is könnyebb lesz így.
 • Helyet takaríthatunk meg ha galériaágyat, illetve emeletes ágyat veszünk. A galériaágy alatt berendezhető a tanuló-vagy játszósarok. A gyerekek imádni fogják a létrán vagy lépcsőn történő közlekedést.
 • Egy tükrös szekrény beépítésével sokkal nagyobbnak tűnik a tér.
 • Igazi otthonos kuckó hangulatot érhetünk el sok puha párnával, textillel és ledes világító füzérrel megoldható az éjszakai fény is a kicsiknek.
 • Ha kellően magas a tetőtéri gyerekszoba, akkor készíthetünk kuckót örökmozgó csemeténknek. A gyerekek szeretnek bújócskázni, illetve szükségük van egy biztonságos helyre, ahova időnként visszahúzódhatnak. A magasban kialakított kuckó alatt még rengeteg hely marad, amit játékra, illetve pihenésre lehet használni.
 • A tetőtéri helyiségek nagyon sok lehetőséget és ötletet rejtenek magukban. Elkülöníthetünk egy kis részt a legfelső sarokban, ahová, ha úgy tartja kedve a gyereknek, könnyedén visszahúzódhat. Magasan lenni mindig jó, és biztonságérzetet ad, ahonnan az egész terepet jól be lehet látni. Az ablakokon át beszűrődő napsugarak melegségét a narancsszínű ágyneművel fokozhatjuk.
 • Ha a fogópárok felett bővítjük a légteret, akkor a térérzet kellemesebbé tehető. Arról nem is szólva, hogy praktikusan fellógathatunk egy boxzsákot vagy függőszéket is a gyereknek.

Fontos, hogy a tetőtéri szoba ne csak szép, de használható is legyen télen-nyáron? Az élvezhető tetőtérért bátran keresd a KontaktBau-t, ahol teljeskörű megoldást találsz a kiválóan szigetelt tetőtérre!

Kedvencekhez
Beszállítói raktáron
159 900 Ft

Köszöntjük a homelux.hu világában!

Mire hozzánk elérkezett, lehet, hogy több forgalmazó oldalát bejárta – mégsem talált olyan bútort, fürdőszoba berendezést, amilyenre Ön vagy családja gondolt.

Tudjuk, milyen jellemzőket tart szem előtt: egy ülőgarnitúra, fürdőszoba bútor, de akár egy zuhanykabin is legyen esztétikus, lehetőleg formatervezett (ki szeretne tucatárut az otthonába?), előnyösen használja ki a rendelkezésre álló - néha bizony szűkös – helyet.

Tartósságával biztosítsa a hosszú távú igénybevételnek való ellenállást – hisz életünkben jönnek-mennek a vízi csaták a gyerekekkel, a nehéz napokat lezáró forró fürdők és a reggeli, fejvesztett kapkodások, de az oothon jó esetben minden körülményben helyt áll és kitartóan szolgálja a ház lakóit.

A fürdőszoba számunkra szentély

Mi nem csupán zuhanykabinokat, mosdókat vagy csaptelepeket forgalmazunk! Szenvedélyünk mindaz, ami a fürdőszobák világához kapcsolódik, és egyben vevőink kényelmét is szolgálja. Webáruházunk kialakítása elsőszámú bizonyíték erre: fantasztikusan széles, képekkel gazdagított kínálatot és részletes termékleírásokat alakítottunk ki a minél hatékonyabb és élvezetesebb böngészés érdekében.

Élménydús vásárlást nyújtunk

Ám a vásárlásnak koránt sincs vége a „Kosárba teszem” gomb lenyomásával: a legtöbb esetben ingyenes házhozszállítással, helyszíni beüzemelés lehetőségének biztosításával és 15 napos visszavásárlási garanciával nyújtunk teljes körű szolgáltatást azoknak a Vevőinknek, akik bizalmukkal megtisztelnek bennünket.

Webáruházunk teljes értékű, interaktív vásárlási élményt nyújt, például vásárlóink feltölthetik a már beüzemelt fürdőszoba berendezéseket ábrázoló képeiket, vagy épp megoszthatják a kiválasztott zuhanytálca vagy zuhanykabin árát ismerőseikkel – így bárki gyorsan kikérheti barátai véleményét is a termékről és az ár-érték arány megfelelőségéről!

Az Ön elégedettsége a mi sikerünk

Őszintén bízunk benne, hogy a rendkívül széles, minőségi választéknak köszönhetően nálunk megtalálja pontosan azt, amiről álmodott, és hogy a kiválasztott termék hosszú távon, jó szolgálatot tesz majd az Ön fürdőszobájában is!

Kellemes böngészést kívánunk!

Üdvözlettel,
a homelux.hu csapata

olcsobbat.hu