Milyen bútorokat szerezzünk be feltétlenül a gyerekszobába?

Legyen szép és praktikus

A gyerekszoba egy üres terep, és csak rajtunk múlik, mit hozunk ki belőle: a színekkel és dekorációkkal mesebeli kastéllyá vagy egy szuperhős főhadiszállásává varázsolhatjuk. Ez persze csak a külcsín, e mellett nagy hangsúlyt kell fektetnünk a praktikusságra. A bútorokkal kapcsolatban nehezíti a helyzetet, hogy a választás során mindkettőt számításba kell vennünk.

Milyen bútorokat szerezzünk be feltétlenül a gyerekszobába?

 

Teenager Girl on Bed with Laptop

Az ágy

 

Úgy gondoljuk, ezt nem kell különösebben részleteznünk. A döntés során két nagyon fontos szempontot kell figyelembe vennünk: a kényelmet és a biztonságot.

 

Young Girl In Bedroom Choosing Clothes From Closet

 

A ruhásszekrény

 

Lehetőleg olyat válasszunk, aminek van akasztós, fiókos és polcos része. Így a csemete minden ruhadarabjának jut hely a fehérneműktől kezdve a pólókon, pulóvereken át egészen a kabátokig. Elsősorban arra figyeljünk, hogy ezeket ők is elérjék, mert így könnyebben megtanulhatnak egyedül öltözködni. Jó ötlet lehet olyan bútor mellett letenni a voksunkat, aminek az elején tükör van – ezzel egy tétellel kevesebb lesz a bevásárló listánkon.

 

Little Boy Listening to Grandpa at Computer Desk

 

Az íróasztal

 

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a kisebbeknek erre nincs szükségük, ami azért nem állja meg a helyét, mert vannak olyan tevékenységek, amiket sokkal kényelemesebb itt kivitelezni. Tipikusan ezek közé tartozik a rajzolás, a festés, a gyurmázás és a ragasztás. Az asztalra vehetünk egy mintás könyöklőt is, és megkérhetjük a csemetét, hogy lehetőleg ezen alkosson – ezzel óvhatjuk az asztallap felületét.

 

Contemporary Businesswoman
Portrait of modern short haired woman wearing glasses looking away pensively while sitting in big office chair at work, female boss concept, copy space

 

A szék

 

Ha van asztal, akkor szükség van mellé egy székre. Elsősorban rajtunk múlik, hogy a görgős vagy a klasszikus alternatíva mellett döntünk-e. Bármelyik lesz a befutó, mindenképpen ügyeljünk a háttámlára – legyen kényelmes és ösztönözzön az egyenes tartásra.

 

Ha kevés a hely…

 

Vannak olyan gyerekszobák, ahol nagyon résen kell lenni helykihasználás szempontjából. Ezekben az esetekben tanácsos például egy olyan galériaágy mellett letennünk a voksunkat, ami a tetején ágy, alul viszont tároló és játszósarok, és tartozik hozzá egy kihúzható íróasztal is.

 

Interior of children room with bunk bed 3D rendering