Blog

Így lehetsz energiabomba tavasszal – ötletek a vitaminokon túl

2020.02.27 08:00

Honnan ered az ólmos fáradtság?

A tavaszi fáradtság egyébként nem (csak) a vitaminraktárak kiürülésére vezethető vissza, elsősorban ugyanis a hormonháztartásunk miatt alakul ki. Ennek oka, hogy télen lényegesen rövidebbek a nappalok és jelentősen megnő az alvásigényünk.

 

Utóbbi szinte fel sem tűnik, hiszen a zord időben meglehetősen sok programlehetőség kiesik – így jobb híján bebújunk a takaró alá és átalusszuk a fél napot. Amikor viszont elkezd ébredni a természet, és felkúszik a hőmérő higanyszála, egyszerűen ki akarunk szabadulni a friss levegőre, hogy feltöltődjünk.

 

Mégis sokszor azt érezzük, ki vagyunk facsarva. Hogy miért?

 

 

A háttérben álló tudományos magyarázat, hogy a fokozódó mennyiségű fény miatt az eddig magas melatoninszintünk csökken, ami a bioritmusunk átmeneti zavarához vezet. A hideg hónapokban a szerotonin (az örömérzetért felelős egyik hormon) mértéke ugyanakkor alacsonyabb, a jó idő beköszöntével viszont elkezd emelkedni.

 

Vagyis a szervezetünk fokozatosan ébred fel a téli álmából.

 

Woman relaxing in the bath

 

 

Felveheted a küzdelmet a kimerültséggel szemben

 

Az átállást megkönnyítheted például a rostban gazdag táplálkozással, a sok szabadban töltött idővel, illetve a váltózuhannyal. Ezeken kívül azonban van olyan trükk, amely a lelkednek is jót tesz. Tedd a szívedre a kezed és valld be őszintén, szívesebben merülsz el egy kád vízben, mint állsz a zuhany alatt – időnként dideregve.

 

A fürdő azonban többről szól, mint a kád vízzel megtöltése, amibe találomra belelöttyintesz egy kis habfürdőt. Egy jól összerakott illóolajkoktél a hangulatodra és a hormonjaid működésére is pozitív hatással lehetsz.

 

 

 

 

 

Az egyik bevált alternatíva a rozmaring, kakukkfű, teafaolaj, borsmenta és narancsolaj keveréke. Mindegyikből elég lesz két csepp, amit mandulaolajban is elkeverhetsz, mielőtt a fürdővízhez adod. Mivel az illóolajok több helyről „támadnak” – a bőrödön és a légzőrendszereden egyaránt a szervezetedbe jutnak –, így a félórás lazítás után úgy érezheted, majd kicsattansz az energiától.

 

 

Köszöntjük a homelux.hu világában!

Mire hozzánk elérkezett, lehet, hogy több forgalmazó oldalát bejárta – mégsem talált olyan bútort, fürdőszoba berendezést, amilyenre Ön vagy családja gondolt.

Tudjuk, milyen jellemzőket tart szem előtt: egy ülőgarnitúra, fürdőszoba bútor, de akár egy zuhanykabin is legyen esztétikus, lehetőleg formatervezett (ki szeretne tucatárut az otthonába?), előnyösen használja ki a rendelkezésre álló - néha bizony szűkös – helyet.

Tartósságával biztosítsa a hosszú távú igénybevételnek való ellenállást – hisz életünkben jönnek-mennek a vízi csaták a gyerekekkel, a nehéz napokat lezáró forró fürdők és a reggeli, fejvesztett kapkodások, de az oothon jó esetben minden körülményben helyt áll és kitartóan szolgálja a ház lakóit.

A fürdőszoba számunkra szentély

Mi nem csupán zuhanykabinokat, mosdókat vagy csaptelepeket forgalmazunk! Szenvedélyünk mindaz, ami a fürdőszobák világához kapcsolódik, és egyben vevőink kényelmét is szolgálja. Webáruházunk kialakítása elsőszámú bizonyíték erre: fantasztikusan széles, képekkel gazdagított kínálatot és részletes termékleírásokat alakítottunk ki a minél hatékonyabb és élvezetesebb böngészés érdekében.

Élménydús vásárlást nyújtunk

Ám a vásárlásnak koránt sincs vége a „Kosárba teszem” gomb lenyomásával: a legtöbb esetben ingyenes házhozszállítással, helyszíni beüzemelés lehetőségének biztosításával és 15 napos visszavásárlási garanciával nyújtunk teljes körű szolgáltatást azoknak a Vevőinknek, akik bizalmukkal megtisztelnek bennünket.

Webáruházunk teljes értékű, interaktív vásárlási élményt nyújt, például vásárlóink feltölthetik a már beüzemelt fürdőszoba berendezéseket ábrázoló képeiket, vagy épp megoszthatják a kiválasztott zuhanytálca vagy zuhanykabin árát ismerőseikkel – így bárki gyorsan kikérheti barátai véleményét is a termékről és az ár-érték arány megfelelőségéről!

Az Ön elégedettsége a mi sikerünk

Őszintén bízunk benne, hogy a rendkívül széles, minőségi választéknak köszönhetően nálunk megtalálja pontosan azt, amiről álmodott, és hogy a kiválasztott termék hosszú távon, jó szolgálatot tesz majd az Ön fürdőszobájában is!

Kellemes böngészést kívánunk!

Üdvözlettel,
a homelux.hu csapata

olcsobbat.hu