Eldöntöttem! Vásárolok! De milyen zuhanykabint vegyek…?

Ám – talán épp az egyedülállóan széles választék miatt –, a közelmúltban számos vásárló szegezte nekünk a kérdést: végül a görgős íves, tolóajtóval felszerelt szögletes, esetleg inkább a nyílóajtós zuhanykabint mellett döntsön? A vásárlói igényekre reagálva, bejegyzésünkben összeszedtük néhány szempontot: mit érdemes tudni a különböző típusokról, valamint azt, hogy az egyes igényekre (pl. mágneses ajtózáras kialakítás) mely termékek adnak választ.

Eldöntöttem! Vásárolok! De milyen zuhanykabint vegyek…?

Rendelkezésre álló terület szerint

 

Választás szempontjából döntő tényező, hogy tulajdonképpen mekkora a fürdőszoba alapterülete: a zuhanykabin nyílásszögét minden esetben mérlegelni kell. Apró fürdőszobákhoz a nyílóajtós megoldások például kevésbé ajánlottak, hiszen értékes területtől fosztják meg el az amúgy is szűkös helyiséget. Ilyen feltételek mellett válasszunk a toló- vagy csuklóajtós (avagy harmonikaajtós) zuhanykabinok közül.

 

Mosaic bathroom with glass shower

 

Apróságnak tűnhet, de a szögletes zuhanykabinokat a sarkok miatt főleg nagyobb fürdőkbe ajánljuk, ahol a felhasználók nem ütköznek folyton a „kiálló” részekbe.

 

Ha igazán tágas, széles bejáratra vágyik, az Austin íves zuhanykabint jó szolgálatot tehet otthonában. Mostanában azonban egyre inkább népszerűsödnek az ún. walk-in, besétálós zuhanykabinok is. Az ilyen zuhanykabinok előnye a formabontó és szellős design mellett, hogy szerkezetük nem ajtókon alapszik, hanem statikus panelekből áll, így a görgők vagy toló sínek meghibásodási lehetősége gyakorlatilag 0.

 

A drága hosszú távon költséghatékonyabb döntés lehet

 

Az íves kialakítású görgős zuhanykabinok, bár az alacsonyabb árfekvést erősítik és ennek ellenére kiváló minőségben készülnek, erősebben kopnak, gondosabb ápolást igényelnek, és a kis alkatrészek miatt összességében a cseréjük is macerásabb.

 

Ehhez képest egy nyílóajtós zuhanykabin jóval elegánsabb és modernebb külsővel büszkélkedhet és alapvetően problémamentes működésű, ám nagyobb anyagi befektetéssel jár.

 

És mert a zuhanykabint pucolni is kell majd…

 

A görgős kabinok védelmében elmondható, hogy habár korábban takarítás tekintetében igencsak problémásnak számítottak, a Spirit Bamboo zuhanykabin modern dupla rugós görgői például már azt is lehetővé teszik, hogy az ajtó „kiakasztásával” a zuhanykabin valamennyi részét elérhessük.

 

plumbing and drawings, construction still life

 

Néhány tipp, hogy milyen zuhanykabint vegyél

 

  • Ha a már meglévő zuhanykabin görgői végleg elhasználódtak, és cserére szorulnak, keresse fel kiegészítőkhöz tartozó aloldalunkat!
  • Az igazán vízálló záródást némelyik zuhanykabinban ma már mágneses szilikon ajtózár is biztosítja.
  •  A normál mélységű tálca mellett ma már divatosak a mélytálcás zuhanykabinok is. Némelyiket beépített ülőkével forgalmazzuk, így képesek maximális kényelmet biztosítani.

 

Tetszett bejegyzésünk a zuhanykabinok kiválasztásáról? Akkor a különböző zuhanytálcák összevetése is érdekelheti!

 

Ne felejtse el megosztani bejegyzéseinket ismerőseivel is!