Medence vásárlás előtt ezekre mindenképpen figyeljen

Ha gyors és egyszerű megoldást keres a nyári otthoni fürdőzésekre, akkor a felfújható medence vásárlása a legjobb választás.Sokan esnek abba a hibába, hogy megveszik a legegyszerűbb medencét és a szükséges kiegészítőket kispórolják a projektből. Ebből semmi jó nem sülhet ki, mivel így a medencék megfelelő védelem hiányában egyszezonosak lesznek: kilyukadnak, meggyengülnek, vagy tisztító berendezések hiányában az állandó vízcserét elégeli meg a tulajdonos.

 

Medence vásárlás előtt ezekre mindenképpen figyeljen

Merevfalú medence

 

Ez a merevfalú medence a mobil medencék jolly jokere. A merev fém váz és a fémpalást elég stabil tartású ahhoz, hogy talajra, illetve süllyesztve is telepíthető legyen. Gyönyörűen alakítható a környezete, téliesíthető és megfelelően karbantartva éveken keresztül gond nélkül használható.

 

Felfújható peremű medence

 

Jó ár-érték arány, ha okosan válogatunk. Mivel az anyaga sérülékenyebb a merev falú medencéknél, szükséges néhány kiegészítő, hogy ne csak egy szezonra szóljon. Ez a típus nem téliesíthető, így a hideg beálltával leengedve, kitisztítva fagymentes helyre kell tenni.

 

Amit mindenképpen fel kell írni a beszerzendők listájára:

 

Szűrő

 

A nagyobb felfújható peremű, és minden merevfalú medencének alap tartozéka a papírszűrős vízforgató. Ha komolyabbra van szükség, mert a medencét sokan és gyakran használják, érdemes homokszűrős vízforgatót beszerezni.

 

Alátétfólia

 

Bár a medencét mindig sík felületre tanácsos telepíteni, előfordulhat, hogy az alatta lévő növényzet átszúrja, vagy betonra telepítésnél egy alákerült kavics sértheti meg a 3 rétegű PVC-t. Az alátétfilc, vagy fólia biztos védelmet nyújt.

 

Takarófólia

 

A szűrők munkáját könnyítjük meg azzal, ha a használaton kívül letakarjuk a medencét takarófóliával, így sem falevelek, sem eltévedt bogarak nem kerülnek a vízbe.

 

Medence tisztító eszközök

 

Szűrőháló, kefe, egyéb kiegészítők elengedhetetlenek a medence tisztán tartásához.

 

 

Nagyon fontos a megfelelő vízkezelés, amivel nemcsak a bőrünket óvjuk, hanem a medencetestet és a pánztárcánkat is.

 

Medence vegyszerek segítségével egyensúlyt érhetünk el a medencében, ezért elég havonta, vagy akár még ritkábban vizet cserélni, ami egy 15.000 literes “pancsolónál” nem kis kiadás.