Blog

NYÁRON SZAUNÁZNI? ELSŐRE TALÁN ŐRÜLTSÉGNEK HANGZIK...

2020.03.12 08:00

A hőmérő higanyszála mostanában egyre feljebb és feljebb kúszik – első látásra talán okafogyottnak tűnhet most a szaunázás, hiszen a nagy melegben a verejtékezés és a felhevülés mindannyiunk számára –talán túlzottan is– hétköznapi, már-már zavaró élmény…

Azonban jobb, ha mindjárt az elején leszögezzük, az „egyszerű” nyári meleg semmiképpen sem helyettesíti azt az intenzív hőhatást és a regenerálódási lehetőséget, amit a szaunázás nyújt. Nem is beszélve arról, hogy rendszeres használatával szervezetünket természetes módon tudjuk felkészíteni a forró kánikulai napokra oly jellemző, veszélyes hőségriadókra is.

Hogy szaunázzunk nyáron?

A klasszikus szaunázás ruha nélkül történik, azonban társaságban az ádámkosztümöt egy bikini, vagy vékony fürdőnadrág válthatja fel. Egy törülközőre mindenképp szükség lesz – terítsük testünk alá, vagy köré, illetve használjuk bátran a verejték felitatásához. Helyezkedjünk el kényelmesen, ülő vagy akár fekvő testhelyzetben, és éljük át tudatosan a gyógyító, vitalizáló hőt, amely szervezetünket új formába hozza.

Finn szaunában átlagosan maximum 15 percet szoktak tölteni, míg az infraszaunázás eltarthat akár 45 percig is.

Hagyományos finn szokás a szaunázás után hófürdőt venni, majd visszatérni a melegbe. Természetesen, ez nyáron nem épp (de valljuk be, legtöbbször télen sem) kivitelezhető művelet, ezért elég, ha óvatos, hideg vizes zuhannyal serkentjük tovább keringésünk működését. A hőfokváltás hatásosan edzi és hűti szervezetünket – míg mások a fagylalthoz vagy légkondihoz nyúlnak, mi bátran használjuk az otthoni szauna és a hideg zuhany kombinációját, a hatás pedig garantáltan nem marad el!

Finn szauna vagy infraszauna? Melyiket válasszam nyáron?

Kevesen tudják, hogy az infraszauna még több salakanyagot képes kiválasztani a szervezetből, mint a hagyományos szauna, ráadásul nyáron különösen kedvező lehet az a tulajdonsága, hogy nem 90°C-os, hanem „csupán” 50-55°C-os hőt alakít ki.

Jó tanácsok szaunázáshoz

Ne menjünk szaunázni kimerülten, feszülten, vagy éhesen – a szervezetre ilyenkor egyébként is különös nyomás nehezedik. Számítsunk ezen kívül a lappangó akut betegségeink „előbújására” is, pontosan az immunrendszer intenzívebb működésének köszönhetően.

Az alkalom előtt gondosan törölközzünk meg! Nem szabad utána meleg vízben lefürödni, sem kihagyni az ún. frisslevegős fürdőt. Ez azt jelenti, hogy közvetlenül a szaunázás után az oxigén pótlása végett, javasolt pár percet a friss levegőn tölteni. A hideg vizes fürdő után öltözzünk fel, és pihenjünk meg, hogy szervezetünk regenerálódni tudjon a mini sokkhatás alól, aminek – persze jó szándékúan és tudatosan – kitettük.

További nyári óvintézkedések a szaunában

Fontos kiegészítés, hogy nyári szaunázás esetén még jobban ügyelni kell a bőséges folyadékbevitelre, különben a pozitív élményt ájulás, kiszáradás árnyékolhatja be. Amennyiben hat éven felüli gyermek is tartózkodik a szaunában – fiatalabb gyerekeknek nem javasolt sem a finn, sem az infra szaunázás!–, mindenképp figyeljünk rá, hogy a folyadékpótlás mellett ők inkább a szauna alsóbb lépcsőin foglaljanak helyet, ahol kevésbé magas a hőmérséklet.

Ha tetszett bejegyzésünk, ossza meg ismerőseivel is!

Jövő héten a fürdőszobák tisztán tartásában nyújtunk segédkezet kedves látogatóinknak, addig is, forduljon hozzánk bátran kérdéseivel az info@geminiduo.hu e-mail címen!

 

Köszöntjük a homelux.hu világában!

Mire hozzánk elérkezett, lehet, hogy több forgalmazó oldalát bejárta – mégsem talált olyan bútort, fürdőszoba berendezést, amilyenre Ön vagy családja gondolt.

Tudjuk, milyen jellemzőket tart szem előtt: egy ülőgarnitúra, fürdőszoba bútor, de akár egy zuhanykabin is legyen esztétikus, lehetőleg formatervezett (ki szeretne tucatárut az otthonába?), előnyösen használja ki a rendelkezésre álló - néha bizony szűkös – helyet.

Tartósságával biztosítsa a hosszú távú igénybevételnek való ellenállást – hisz életünkben jönnek-mennek a vízi csaták a gyerekekkel, a nehéz napokat lezáró forró fürdők és a reggeli, fejvesztett kapkodások, de az oothon jó esetben minden körülményben helyt áll és kitartóan szolgálja a ház lakóit.

A fürdőszoba számunkra szentély

Mi nem csupán zuhanykabinokat, mosdókat vagy csaptelepeket forgalmazunk! Szenvedélyünk mindaz, ami a fürdőszobák világához kapcsolódik, és egyben vevőink kényelmét is szolgálja. Webáruházunk kialakítása elsőszámú bizonyíték erre: fantasztikusan széles, képekkel gazdagított kínálatot és részletes termékleírásokat alakítottunk ki a minél hatékonyabb és élvezetesebb böngészés érdekében.

Élménydús vásárlást nyújtunk

Ám a vásárlásnak koránt sincs vége a „Kosárba teszem” gomb lenyomásával: a legtöbb esetben ingyenes házhozszállítással, helyszíni beüzemelés lehetőségének biztosításával és 15 napos visszavásárlási garanciával nyújtunk teljes körű szolgáltatást azoknak a Vevőinknek, akik bizalmukkal megtisztelnek bennünket.

Webáruházunk teljes értékű, interaktív vásárlási élményt nyújt, például vásárlóink feltölthetik a már beüzemelt fürdőszoba berendezéseket ábrázoló képeiket, vagy épp megoszthatják a kiválasztott zuhanytálca vagy zuhanykabin árát ismerőseikkel – így bárki gyorsan kikérheti barátai véleményét is a termékről és az ár-érték arány megfelelőségéről!

Az Ön elégedettsége a mi sikerünk

Őszintén bízunk benne, hogy a rendkívül széles, minőségi választéknak köszönhetően nálunk megtalálja pontosan azt, amiről álmodott, és hogy a kiválasztott termék hosszú távon, jó szolgálatot tesz majd az Ön fürdőszobájában is!

Kellemes böngészést kívánunk!

Üdvözlettel,
a homelux.hu csapata

olcsobbat.hu