Zuhanykabinra vágysz? Eláruljuk, miket tarts szem előtt!

A problémák akkor kezdődnek, ha a már berendezett lakásunkat szeretnénk átvariálni. Különösen bonyolult folyamat ez a fürdőszobai munkálatoknál. Ha a vizes helyiség alapterülete viszonylag kicsi és fürdőkádunkat zuhanykabinra cserélnénk helymegtakarítás céljából, de nem tudjuk, miképp fogjunk hozzá, íme egy kis segítség, mire is kell fokozottan figyelnünk!

Zuhanykabinra vágysz? Eláruljuk, miket tarts szem előtt!

A méret a lényeg

 

Nagyon fontos, mielőtt még bármit tervezgetnénk, ne adj’ isten megvásárolnánk, hogy töviről-hegyire kimérjük a távolságokat, a fürdőszoba oldalainak hosszát, szélességét és magasságát.

 

Alapvetőnek tűnhet, de sokan pontatlanul számítják ki a fürdő adatait, majd később, mikor már az átalakítás lezajlott, és az újonnan beszerzett kabint be akarják helyezni döbbennek rá, hogy túl kicsi, túl nagy, nem passzol.

 

 

A segítségkérés kifizetődő

 

Nyilvánvaló, hogy amennyiben nem nyertünk a lottón vagy nem hunyt el egy külföldön élő, távoli nagynénink, aki busás összeget hagyott ránk, minél költséghatékonyabban szeretnénk megoldani a zuhanykabin beszerelésének folyamatát.

 

Hajlamosak vagyunk arra, hogy különböző oktató videók alapján nekiálljunk saját kezűleg barkácsolni, ám ezzel nagyobb eséllyel károsítjuk magunkat, mintsem spórolnánk.

 

A vizes blokkok beépítése, átalakítása, szerelése szakembert igénylő feladat.

 

Rengeteg szanitergyártó/ forgalmazó cég foglalkozik szakszervízzel is, ezt ajánlatos igénybe venni, mert a profi beépítés mellett garanciát is vállalnak, mondanom sem kell ezzel is a pénztárcánkat kíméljük.

 

 

 

Ami igazán fontos, az a szemnek…

 

Láthatatlan. Így van ez a csövekkel, vízhálózattal, lefolyórendszerrel is. Amíg ezek nincsenek a helyükön, nincsenek megfelelő állapotban- ehhez szintén szakavatott kéz szükséges-, addig hiába álmodjuk meg, milyen kabint és hova szeretnénk.

 

A munkálatok előzménye a fent említett vízcsövek, valamint lefolyó kiépítése, az, hogy hol találhatók a vízkiállások és a lefolyó a padlóban, meghatározza, hova tudjuk a későbbiekben elhelyezni a zuhanykabint.

 

Szigetelés, amin minden elbukhat

 

Sarkalatos pontja a beépítésnek, hogy a burkolatok megfelelőek legyenek- amennyiben csempézést kell igénybe venni, előre szóljunk, hogy a zuhany hátfaláról lesz szó, körültekintően dolgozzon a mesterember-, és a szigetelés- mindenképp a szilikonos lehetőséget válasszuk- precíz, pontos legyen.

 

Ha észrevesszük, hogy a munkálatok végezte után valahonnan csöpög a víz, azonnal orvosoljuk a problémát, főképp, mert elképzelhető, hogy nem csak ott szivárog a kabin, ahol mi látjuk.

 

Előzzük meg az esetleges beázást vagy penész kialakulását!

 

 

 

Tegyél magadnak egy szívességet, spórolj pénzt és energiát, bízd profikra a beszerelést!