Blog

Kerti medence kezelése könnyedén

2020.03.12 08:00

Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy ezeket a medencéket megtölteni nem éppen olcsó mulatság, hiszen mérettől függően igen nagy mennyiségű vizet tudnak tárolni. Egyrészt ezért, másrészt pedig az egészségünk szempontjából is nagyon fontos, hogy fokozottan ügyeljünk a kerti medence kezelésére. Nagyon sok olyan panasszal szembesülünk, hogy felállították a medencét, megtöltötték vízzel, egy rövid ideig élvezték is, majd a víz elkezdett koszosodni, zöldülni, és egy idő után le kellett cserélni, ami persze nagymértékben megdobta a víz számlát.

Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy ezeket a medencéket megtölteni nem éppen olcsó mulatság, hiszen mérettől függően igen nagy mennyiségű vizet tudnak tárolni. Egyrészt ezért, másrészt pedig az egészségünk szempontjából is nagyon fontos, hogy fokozottan ügyeljünk a kerti medence kezelésére. Nagyon sok olyan panasszal szembesülünk, hogy felállították a medencét, megtöltötték vízzel, egy rövid ideig élvezték is, majd a víz elkezdett koszosodni, zöldülni, és egy idő után le kellett cserélni, ami persze nagymértékben megdobta a víz számlát.

 

Miért történik ez?

 

Nos, ez egyértelműen azért van, mert a kerti medence tulajdonosai nem megfelelően végzik a víz karbantartását, azaz nem ideális víztisztítót használnak, vagy nem elegendő mennyiségben ahhoz, hogy tiszta maradhasson a medence vize.

 

Hogyan tisztítsuk a medence vizét?

 

A víz felszínén látható szennyeződéseket legegyszerűbben kézzel, vagy hálóval távolíthatjuk el, a víz alá süllyedt koszt pedig speciális medence porszívóval a legegyszerűbb felszámolni. Ez nagyon meg tudja könnyíteni a dolgunkat, és lerövidíthetjük a medence tisztítására fordított időt, ezért érdemes ezt az eszközt beszerezni.

 

Medence tisztító vegyszert önteni csak a már megtisztított vízbe van értelme, ezért az első lépés mindig a látható szennyeződések eltávolítása legyen. Utána jöhetnek a vegyszerek.

 

A legtöbb kerti medencéhez alapból adnak vízforgatót, és fontos, hogy ezt beszereljük, még akkor is, ha elsőre úgy gondoljuk, nekünk aztán nincs szükségünk erre. Szükség van rá, legalábbis akkor, ha nem akarjuk gyakran cserélgetni a vizet. A víz tisztántartása során alapvető fontosságú, hogy a vízbe jutott szennyeződéseket eltávolítsuk, illetve bizonyos vegyszerekkel kezeljük a vizet, hogy tiszta maradhasson.

 

 

 

A pH-értékre is figyeljünk oda!

 

Legalább ennyire fontos beállítani a víz megfelelő pH-értékét is, ami kissé lúgos kell, hogy legyen. Az optimális pH-érték a medencében 7,2 felett, de 7,6 alatt van. Egyrészt azért, hogy ne irritálja a fürdőzők szemét, másrészt pedig azért, hogy a klórozószerek hatékonyan működhessenek.

 

Kerti medence algátlanítása

 

Emellett szükség van klórra a fertőtlenítéshez, illetve az algátlanítás érdekében alga elleni készítményeket is alkalmazni kell. A pelyhesítő anyagok adagolásával kiszűrhetők azok a szennyeződések, amiket a szűrő nem tud kiszűrni a vízből

 

Használjuk a vízforgatót!

 

A vegyszereket a vízforgató keveri el a vízben, ez gondoskodik arról, hogy mindenhová eljussanak az említett tisztítók. Persze ahhoz, hogy mindez működőképes legyen, figyelembe kell venni a víz mennyiségét, ennek arányában kell hozzáadni a vegyszert, és természetesen nem mindegy, hogy milyet veszünk ezekből: fontos, hogy minőségi víztisztító legyen.

 

Léteznek kombinált termékek, amik az előbb említettek közül többféle tisztítási módszert képesek egyesíteni. Az egyszerűség kedvéért érdemes lehet ezek közül válogatni, hiszen így nem kell többféle vegyszert tartani otthon a feltétlenül szükségesnél, és kisebb a veszélye annak, hogy valami kimarad a folyamatból.

 

Ha sikerül megtalálni a megfelelő termékeket, akkor a medencénk vize akár az egész szezonon keresztül tökéletesen tiszta lehet, és egyszer sem kell cserélni. Egészségünk és persze a pénztárcánk megóvása érdekében érdemes tehát megkeresni azokat a jó minőségű vegyszereket, amik tökéletesen tisztán tartják a vizet.

Köszöntjük a homelux.hu világában!

Mire hozzánk elérkezett, lehet, hogy több forgalmazó oldalát bejárta – mégsem talált olyan bútort, fürdőszoba berendezést, amilyenre Ön vagy családja gondolt.

Tudjuk, milyen jellemzőket tart szem előtt: egy ülőgarnitúra, fürdőszoba bútor, de akár egy zuhanykabin is legyen esztétikus, lehetőleg formatervezett (ki szeretne tucatárut az otthonába?), előnyösen használja ki a rendelkezésre álló - néha bizony szűkös – helyet.

Tartósságával biztosítsa a hosszú távú igénybevételnek való ellenállást – hisz életünkben jönnek-mennek a vízi csaták a gyerekekkel, a nehéz napokat lezáró forró fürdők és a reggeli, fejvesztett kapkodások, de az oothon jó esetben minden körülményben helyt áll és kitartóan szolgálja a ház lakóit.

A fürdőszoba számunkra szentély

Mi nem csupán zuhanykabinokat, mosdókat vagy csaptelepeket forgalmazunk! Szenvedélyünk mindaz, ami a fürdőszobák világához kapcsolódik, és egyben vevőink kényelmét is szolgálja. Webáruházunk kialakítása elsőszámú bizonyíték erre: fantasztikusan széles, képekkel gazdagított kínálatot és részletes termékleírásokat alakítottunk ki a minél hatékonyabb és élvezetesebb böngészés érdekében.

Élménydús vásárlást nyújtunk

Ám a vásárlásnak koránt sincs vége a „Kosárba teszem” gomb lenyomásával: a legtöbb esetben ingyenes házhozszállítással, helyszíni beüzemelés lehetőségének biztosításával és 15 napos visszavásárlási garanciával nyújtunk teljes körű szolgáltatást azoknak a Vevőinknek, akik bizalmukkal megtisztelnek bennünket.

Webáruházunk teljes értékű, interaktív vásárlási élményt nyújt, például vásárlóink feltölthetik a már beüzemelt fürdőszoba berendezéseket ábrázoló képeiket, vagy épp megoszthatják a kiválasztott zuhanytálca vagy zuhanykabin árát ismerőseikkel – így bárki gyorsan kikérheti barátai véleményét is a termékről és az ár-érték arány megfelelőségéről!

Az Ön elégedettsége a mi sikerünk

Őszintén bízunk benne, hogy a rendkívül széles, minőségi választéknak köszönhetően nálunk megtalálja pontosan azt, amiről álmodott, és hogy a kiválasztott termék hosszú távon, jó szolgálatot tesz majd az Ön fürdőszobájában is!

Kellemes böngészést kívánunk!

Üdvözlettel,
a homelux.hu csapata

olcsobbat.hu