Férfi a fedélzeten- a macsó-fürdőszoba titkai

Férfiakat viszonylag ritkán kapunk rajta, amint épp divatmagazinok oldalait böngészik, vagy lakberendezési tippek után kutatnak a neten, esetleg egy sör mellett a legjobb barátjuknak az új tusfürdőjük csodás illatáról tartanának kiselőadást.

Ettől függetlenül igenis fontos számukra, hogy mind ruházatuk, mind otthonuk az egyéniségüket tükrözze, nincs ez másképp a fürdőszobájukkal sem.

Meg vagyunk róla győződve, és brit tudósok is valószínűleg kismilliószor bebizonyították, hogy a nők lényegesen több időt töltenek a fürdőszobában, mint férfitársaik, ellenben a legújabb kutatások bizony nem sok különbséget vélnek felfedezni.

A GQ férfimagazin és az Allure női divatlap közös felmérése, amelyben 1000 önkéntest - férfi, nő 18-64 éves korosztály- kérdeztek tisztálkodási szokásaikról, kimutatta a válaszok alapján, hogy a nők 29, míg a férfiak csoportja 22 percet tölt el fürdőszobai szöszmötöléssel.

Na de mégis milyen az a fürdőszoba, ahol több, mint 20 percen át képesek „szépítkezni”?

 

 

Letisztult, elegáns, pont, mint egy gentleman

Színek tekintetében általában a szürkésebb, kékesebb esetleg mélybarna árnyalatokat preferálják, természetesen színválasztásnál figyelembe kell venni, hogy a helyiség rendelkezik-e ablakkal, ha igen mekkorával, hogy elkerüljük a sötétkamra-hatást.

A fürdőszoba bútoroknál a fémes, vagy fa termékek a tuti befutók. Az összhatás lehet hideg, markáns posztmodern, acélos hatású, vagy rusztikus, tömör, nyugalmat és erőt árasztó.

A fekete csempe is közkedvelt, ügyeljünk viszont a kontrasztra, ha sötétek a falak, sötét a burkolat a plafon mindig maradjon világos, vagy teljesen fehér.

 

Az attraktív agglegények kedvence

Kád. Nagy, kényelmes, luxus. A férfiúi mentalitás általában nem szeret felesleges dolgokat gyűjteni maga köré, de amit választanak, az legyen időtálló és prémium minőségű.

Egy macsó fürdőszoba alapkelléke a fürdőkád, amiben alkalomadtán akár ketten is elférnek.

Az újra gondolt szögletes vonalvezetésű kádak reneszánszukat élik, izgalmas, nem hivalkodó, mégis trendi hatást nyújtanak.

De éppolyan népszerűek a hidromasszázs kádak is.

Melyik pasi ne szeretne fél órán át feküdni a forró vízben, miközben vízsugarak masszírozzák a hátát?! Eközben nyugodtan nézheti tabletről, okostelefonról a meccset, ki se kell mozdulnia.

 

Amit a nők nem érthetnek…

Nincs olyan férfi nagy valószínűséggel, aki ne tartaná evidensnek, hogy az álom fürdőszobájában, mellékhelyiségében piszoár és bidé is megtalálható legyen a wc mellett.

A tökéletes férfi-higiéné megtestesítője ez a két nélkülözhetetlen eszköz.

 

 

Használd a férfi eszét

Rendszerben gondolkodj. A férfi imádja, ha minden karnyújtásnyira, logikusan van elhelyezve.

A szakállvágó és az elektromos borotva, pont felfüggesztve pihennek a csap mellett, a gél a polcon, tusfürdő a kedvenc tapadókorongos tárolóján. Mindennek meg van a maga helye, minden elérhető közelségben és rendszerezetten lett elpakolva, és főleg, imádják, ha mindez nem látszik. A diszkrét, de mindent elnyelő fiókok, az elegáns sok polcos szekrények azok a bútorok, melyek megdobogtatják szívüket.