Merevfalú medence földbe süllyesztése? Csináljuk!

Valószínűleg már mindenki jól ismeri a felfújható karimájú, puhafalú medencéket, amik egyre több családi ház udvarán jelennek meg a meleg nyári hónapokban. Ezek a medencék kiváló alternatívát jelentenek az otthoni strandolásra, azonban sokszor okoz problémát, hogy viszonylag sérülékenyek, puha faluk könnyebben kilyukad.

Merevfalú medence földbe süllyesztése? Csináljuk!

Igaz, kitűnő medencejavító készleteket lehet kapni, amivel foltozgatni lehet a sérülések helyét, így a medence élettartama jelentősen meghosszabbítható, ennek ellenére sokan igénylik, hogy egy stabilabb, hosszabban kitartó medencére tehessenek szert, amit nem kell annyira félteni a kilyukadástól.

 

Erre az igényre ad kiváló választ a merevfalú medence, aminek szilárdak a falai, ezért nem kell attól tartani, hogy például a szomszéd macskája megpróbál felugrani rá, és kilyukasztja, és vagy foltozzuk, vagy dobhatjuk ki. A merevfalú medencék a strapabíróságuknak köszönhetően egyre népszerűbbek, ráadásul árban sem feltétlenül megterhelőbbek, mint a puhafalú medencék, legalábbis, ha hasonló méretről beszélünk.

 

A merevfalú medencék a puhafalúakhoz hasonlóan használhatóak önmagunkban állva, de ezeket be is lehet süllyeszteni a földbe, így gyakorlatilag állandó, stabil helyük lesz. Ettől függetlenül magát a medencét továbbra is ki lehet majd venni onnan, ha úgy látjuk jónak, például a téli hónapokban.

 Merevfalú medence földbe süllyesztése? Csináljuk!

 

Hogyan kell ezt kivitelezni?

A merevfalú medence a süllyesztés révén gyakorlatilag olyan lesz, mint egy rendes, ásott medence. Nem ugyanaz a kettő, ezt fontos tudni, de megadhatja ugyanazt az érzetet a nyári hónapokra, télre pedig egyszerűen elpakolhatjuk ugyanúgy, mint a puhafalú változatot.

 

A süllyesztést mindemellett pontosan ugyanúgy kell csinálni, mintha egy direkt ásott medencét készítenénk: ki kell ásni az alapját, be kell burkolni (pl. betonozni), azután jöhet bele a medence.

 

Célszerű ugyanakkor gondolni arra is, hogy valamiféle peremet biztosítsunk a medencének. Egyrészt azért, hogy ne jusson szennyeződés a vízbe, másrészt pedig azért, hogy a medence fala és a lyuk falai közötti résen ne tudjon bejutni és felgyűlni a víz.

 

A merevfalú medencékből többféle is elérhető, a téglalap alakútól az oválison át, a kör formájúig. Az már egyéni ízlés kérdése, hogy ki melyiket választja ezek közül. Természetesen a medence helyének formában igazodnia kell a medence alakjához, ezt nem árt szem előtt tartani, amikor kiválasztjuk a merevfalú medencénket.

 Merevfalú medence földbe süllyesztése? Csináljuk!

 

Nem kell létra!

A merevfalú medence süllyesztésével kiküszöbölhetünk olyan problémákat, mint a túl magas fal, amit már nem tudunk csak úgy átlépni. Ha süllyesztjük a medencét, akkor nem lesz szükség külön medence létrára ahhoz, hogy ki-be járkálhassunk a medencébe.

 

A süllyesztés elvégzésével mindazonáltal érdemes hozzáértő embert megbízni, hiszen fontos, hogy a medence helyének létrehozásakor odafigyeljenek többek közt a szintezésre – értelemszerűen nem jó, ha a medence valamelyik irányba lejt.

 

Mérettől függően szükség lehet külön helyre az oldalsó támasztékoknak is, illetve ne feledkezzünk meg a keringető rendszerről sem, aminek szintén el kell férnie valahol.

  

A merevfalú medencék süllyesztése nem feltétlenül egyszerű mutatvány, de ha rávesszük magunkat, viszonylag olcsón megadhatjuk magunknak a földbe ásott medence élményét!

Blog

Ajánlott termékek