Blog

A tuti törölközők titka

A tuti törölközők titka

Reggel hűsítő, frissítő zuhannyal indítani a napot, feltöltődni energiával, este pedig forró vízben relaxálni a fürdőkádban, majd pihe-puha törölközőbe csavarodni felbecsülhetetlen értékű „program”.Azonban, ha a törölközőnk érdes felületű, karcolja a bőrt, esetleg nem teljesen tiszta, vagy szakadt, kellemetlen az illata, nos, az rengeteget ront az élményen.Fontos, hogy kellő figyelmet fordítsunk a higiéniára, hiszen egész testünkkel érintkezik az anyag, a baktériumok könnyen táptalajra találnak, fertőzéseket, betegségeket eredményezhet a nem megfelelő állapotú törlő alkalmatosság.

A bőrünkön is érezhetjük a jakuzzi erejét

A bőrünkön is érezhetjük a jakuzzi erejét

Minden porcikánkon érezzük a hatását

A masszázsnak köszönhetően ellazulnak az izmain, ami nemcsak a stresszoldásban nyilvánul meg. Mivel lelkileg is megnyugszunk, ezért éjszaka pihentető, mély alvásban lehet részünk, így reggel újult erővel ébredhetünk fel.Az alvásnak pedig kiemelten fontos szerepe van a testsúly szabályozásában, az izmok regenerációjában, illetve az immunrendszer állapotának fenntartásában. És persze lényegesen jobb a közérzetünk, amikor kipihentek vagyunk, aminek a környezetünk különösen örül.De nem csak az alvás által fokozza az immunrendszer ellenálló képességét. Ezt támogatja a vérkeringés serkentésével is, aminek köszönhetően gyorsulnak a regenerációs folyamatok. A felfújható masszázsmedence.

Fürdőszobánk sunyi veszélyforrásai

Fürdőszobánk sunyi veszélyforrásai

Hol telepednek meg?

A baktériumok az egyszerű élőlények közé tartoznak, szaporodásukat meghatározza a tápanyag, a hőmérséklet és a nedvességtartalom.

Szervezd meg a tökéletes szilveszteri bulit!

Szervezd meg a tökéletes szilveszteri bulit!

Ha alaposan megtervezel mindent előre, rengeteg kellemetlenségtől kímélheted meg magad. Ebbe beletartozik a menü, a rágcsálnivalók, a közös program és a dekoráció is, melyeket érdemes idejében kitalálnod. A kellemetlen meglepetéseket így könnyedén elkerülheted.

Kerti dekoráció ötletek saját kezűleg

Kerti dekoráció ötletek saját kezűleg

Néha csak egy kis kreativitásra van szükségünk a hangulatos kerthez. Az elinduláshoz segítséget nyújtanak a következő kerti ötletek képekkel, néhány DIY tippel. Hiszen a saját kezűleg készített kerti bútorok, udvari dekorációk révén otthonosabb kertet, személyesebb, és egyedibb közeget teremthetünk.

Black Friday ajánlatok, azaz hajrá Black Friday Magyarország

Black Friday ajánlatok, azaz hajrá Black Friday Magyarország

A következő kategória a hölgyek (és urak) legnagyobb örömére a ruhák és a cipők kategóriája. Ezt követik a könyvek, parfümök, kozmetikumok, melyek ára sokszor már szimbolikus-számba megy. A magyar fogyasztók a tavalyi évben is meglepték a kereskedőket, hiszen a Fekete Pénteken olyannyira aktívak voltak, hogy egy normál naphoz képest 9750%-kal nőtt az eladások száma.

Tudtad? Magyarországon 2013-banszerveztek elsőként Fekete Pénteket.

Milyen színeket használjunk az ifjúsági szoba kifestéséhez?

Milyen színeket használjunk az ifjúsági szoba kifestéséhez?

Vonjuk be a gyereket a döntésekbe

 

Ami sokat hozzátesz a megfelelő hangulathoz, az az ifjúsági szoba festése. A színek ugyanis nagymértékben meghatározzák, hogy milyen lesz egy helyiség összképe, és nyilvánvalóan fontos, hogy az a környezet, amiben a legtöbb időnket eltöltjük, olyan színekben pompázzon, ami nekünk tetszik.

A bajai mentőállomás tervei a Gemini-Duo adományával valósultak meg

A bajai mentőállomás tervei a Gemini-Duo adományával valósultak meg

A bajai mentőállomás 125 ezer ember életéért felel

Ismeretes, hogy a balesetek és az akut problémák esetén a mentők szerepe kiemelten fontos: az ellátás minőségét jelentősen befolyásolja, hogy mennyi idő alatt, milyen személyi állománnyal és nem utolsó sorban, mennyire modern és megbízható felszereléssel érkezik a helyszínre a sürgősségi kocsi.

5 hasznos tipp a gyerekszoba berendezéséhez

5 hasznos tipp a gyerekszoba berendezéséhez

 

Praktikus tárolók

 

Egy gyerekszoba tele van pótolhatatlan kincsekkel. A kicsik különleges világához hozzátartoznak a kedvenc játékaik, plüss állataik és a saját kezűleg készített alkotásaik. Mindezt valahova el kell pakolni, amikor rendet akartok varázsolni, ezért a legjobb, ha gondoskodtok az ágy alá vagy a szekrény fölé helyezhető dobozokról.

 

Tavaszi nagytakarítás? Ezek legyenek rajta a listádon

Tavaszi nagytakarítás? Ezek legyenek rajta a listádon

A takarításra sokan fájdalommal gondolnak. Különösen igaz ez, amikor a tavaszi nagytakarítás kerül szóba. Pedig ha jól osztod be a feladatokat, akkor különösebb megerőltetés nélkül varázsolhatod tisztává otthonodat. És valljuk be, egy ilyen környezetbe te is szívesebben mész haza.

Eldöntöttem! Vásárolok! De milyen zuhanykabint vegyek…?

Eldöntöttem! Vásárolok! De milyen zuhanykabint vegyek…?

Ám – talán épp az egyedülállóan széles választék miatt –, a közelmúltban számos vásárló szegezte nekünk a kérdést: végül a görgős íves, tolóajtóval felszerelt szögletes, esetleg inkább a nyílóajtós zuhanykabint mellett döntsön? A vásárlói igényekre reagálva, bejegyzésünkben összeszedtük néhány szempontot: mit érdemes tudni a különböző típusokról, valamint azt, hogy az egyes igényekre (pl. mágneses ajtózáras kialakítás) mely termékek adnak választ.

Így óvhatod meg a lakásod és a bőröd épségét a cicád karmaitól

Így óvhatod meg a lakásod és a bőröd épségét a cicád karmaitól

A szabadon élő társaiknál kisebb gondot okoz

 

A macskákkal szívesen osztjuk meg az otthonunkat, azt viszont már kevésbé kezeljük jól, amikor karmaival kárt tesz a szívünknek kedves enteriőrben. Vagy éppen bennünk. Előfordul ugyanis, hogy a dagasztás már nem egy számunkra kellemes érzés, mert az ölünkbe kucorodva belemélyeszti a karmait a kedvenc ruhadarabjainkba – vagy a bőrünkbe, ezzel akár komolyabb sérülést okozva.

Milyen szempontok szerint válasszunk fűnyírót?

Milyen szempontok szerint válasszunk fűnyírót?

A típusok bűvkörében

Az egyik legfontosabb szempont a kert mérete. Ez alapján azt mondhatjuk, a nagy vágószélességű benzinmotoros darabok a nagy területre, az elektromosok pedig a kisebb, tagolt gyepre bizonyulnak jó választásnak. 

Elmúltak a szingli évek! - Tippek, hogy a fürdőszobádban ketten is elférjetek

Elmúltak a szingli évek! - Tippek, hogy a fürdőszobádban ketten is elférjetek

A tipikus női-férfi ellentétek kiéleződnek, meg kell tanulni őket helyén kezelni, ha harmonikus, szeretetteljes együttélésre vágyunk. A reggeli készülődések közepette a fürdőszoba könnyen válhat háborús helyszínné. Mivel idáig egyedül éltünk, megszoktuk saját reggeli rutinunkat, most viszont már két embernek kell osztozni ugyanazon a helységen.

Vissza a természethez – az idei év kulcsmondata a fürdőszobában is

Vissza a természethez – az idei év kulcsmondata a fürdőszobában is

Az évről évre változó lakberendezési trendek a nappali, hálószoba és konyha mellett természetesen a fürdőszobában is megjelennek, elsősorban a dizájn elemekre, színekre, illetve anyagokra vonatkozóan. Otthonunkat ugyan nem alakítjuk át minden évben az aktuális divat szerint, az apróbb változtatásokhoz azonban nincs szükség a helyiség szétbontására vagy jelentős anyagi beruházásra.

 

Hazaviszed a munkádat? Alakíts ki magadnak irodát!

Hazaviszed a munkádat? Alakíts ki magadnak irodát!

Az otthoni munkavégzés egyre gyakoribbá válik napjainkban, köszönhetően nagyrészt annak, hogy egyre több munkakörhöz nem feltétlenül szükséges teljes személyes jelenlét. Nem mindenki számára ideális a kötetlenebb munkavégzési forma, de sokaknak szimpatikus ez a fajta szabadság.

Hogyan tisztítsd és ápold a bútorodat?

Hogyan tisztítsd és ápold a bútorodat?

Ha megálmodtunk, megterveztettünk, és elkészíttettünk egy álom berendezést a lakásunkba, természetes, hogy azt szeretnénk, ha az sokáig szép és mutatós maradna. Ez alapvető elvárás, ezért az igényesebb bútorgyártók minőségi alapanyaggal dolgoznak, hogy véletlenül se kezdje ki a bútorokat az idő vasfoga egyhamar.

Miből készülnek korunk mosdói, szaniterei?

Miből készülnek korunk mosdói, szaniterei?

Amikor új fürdőszobánkba, vagy a már meglévőbe új szanitereket, mosdót választunk, számtalan dolog határozhatja meg választásunkat. Egyrészt az otthonunk, a fürdőszoba színvilágához, formavilágához is kereshetünk ma már szebbnél szebb mosdókat, míg a mosdó típusok szerint is meghatározhatjuk, hogy szabadon álló mosdó, pultra ültethető mosdó, vagy akár szekrénybe építhető mosdó lesz-e az ideális számunkra. Ezt nyilván nagyban meghatározza a fürdőszoba mérete és berendezése is. Egy jó mosdó tartóssága, hosszú élettartama azonban a termék anyagától függ, így az is egy igen meghatározó szempont lesz, hogy milyen anyagból készült az adott mosdó?

A madarak etetése télen

A madarak etetése télen

Amikor a tél a nagy hóesésekkel érkezik, nehéz idők várják a állatokra és növényekre. A növények számára könnyebb a túlélés – a fehér pehely vastag rétege beborítja őket mint egy dunna és óvja a fagy káros hatása ellen.

Fürdőszobai baleset - előzzük meg!

Fürdőszobai baleset - előzzük meg!

Szüleink vagy nagyszüleink felett előbb-utóbb bizony eljár az idő, amire egyre több jel utal. A lassabb tempó, az egyre kevésbé tökéletes hallás vagy látás mellett sajnos a mindennapos tevékenységek is fokozott sérülésveszélyt hordozhatnak.

Tudta, hogy a fürdőszobába is varázsolható karácsonyi hangulat?

Karácsonyi hangulat a fürdőben?

Ha a lakást ünnepi díszbe öltözteti, ne feledkezzen meg azokról a helyiségekről sem, melyek nincsenek szem előtt mindenki számára!

Ahogy közeledik advent első vasárnapja, mindenki lázasan kutakodik az interneten, hogy ötleteket gyűjtsön a karácsony-váró dekorációkhoz.

Hidromasszázs: még mindig megéri!

Mondják, hogy luxus. Pedig még egy szűkebb költségvetésből tervezett fürdőszobába is “belefér”. Hidromasszázs kádat, vagy zuhanykabint már pár fürdőbelépő áráért kaphatunk, ha szemfülesek vagyunk.

Olyan sok jótékony hatása van a hidromasszázsnak, hogy bűn lenne kihagyni az életünkből. Itt van mindjárt az izomlazítás, a vérkeringés javítása, a bőrfiatalító hatás.

Eltehetjük télire - kerti bútorok tárolása

Eltehetjük télire - kerti bútorok tárolása

Hideg lett, hamarosan repkednek a mínuszok. A legtöbb műanyag kerti bútort megviseli a hőingadozás, a fából készülteknek pedig a csapadékban gazdag időjárás nem kedvez - lássuk, milyen buktatókat tartogat a kerti bútorok tárolása!

Kisokos a zuhanyfej választáshoz: erre az 5 dologra figyelj

A zuhanyfej arányait tekintve a legkisebb költségvonzatú elem a tusoló beszerelésekor. A döntés során a legtöbben az esztétikai szempontokat és az árat veszik figyelembe, pedig vannak olyan jellemzők, melyek nagyobb hangsúlyt érdemelnek.

Otthoni praktikák, amelyekkel a márvány mindig ragyogni fog

Amikor építkezésre vagy felújításra kerül a sor, a burkolat és a szaniter választásánál olyan alternatívát keresünk, ami időtálló és könnyen tisztántartható. A márvány nemcsak ennek a két kritériumnak tesz eleget, hanem sokat dob a lakás stílusán is. De hogyan érhetjük el, hogy mindig csillogjon?

A párkapcsolatok veszélyforrása a fürdőszoba?

A párkapcsolatok veszélyforrása a fürdőszoba?

A férfiak és a nők rengeteg dolgot másképp csinálnak az autóvezetéstől a takarításig. Erre jönnek az eltérő nézőpontok, szokások, amelyek gyakran felszínre törnek – különösen, ha összeköltözésre kerül a sor.

Konyha tervezés? Kövesd ezeket az alapelveket!

Konyha tervezés? Kövesd ezeket az alapelveket!

Konyha tervezés során nagy fejtörést okozhat, hova helyezd el az egyes elemeket, berendezéseket. Különösen akkor, ha nem kérsz segítséget egy szakembertől. Ez persze nem lépéshátrány, mert így is van esélyed előnyösen berendezni a lakás egyik legforgalmasabb pontját, egyszerűen szem előtt kell tartanod bizonyos szempontokat – mert a legszebb konyhát is gyorsan megutálhatod, ha kényelmetlen a használata.

Mit tud egy profi zuhanyfej?

Zuhanyfej választás? Hála a tervezőknek ma már a zuhanyzás nemcsak egy mindennapos tisztálkodási rituálé lehet, hanem élmény, sőt segíthet lefaragni a számláinkból is. Persze mindig van hova fejlődni, ettől függetlenül érdemes fontolóra vennünk egy-egy darab beszerzését.

Balneoterápia otthon

A hidroterápiát és a balneoterápiát gyakran emlegetik egy lapon, ám csak egyetlen közös van bennük: a víz. Míg a hidroterápia során a víz erejét használják gyógyászati célra, a balneoterápia a meleg gyógyvizek és azok iszapjainak jótékony hatásaira épül.

Sarokkádas kérdések

Sarokkádas kérdések

A sarokkád nemcsak egy szaniter termék, hanem életérzés! Szeretné, ha nem kellene a kicsi, keskeny kádban nyomorogni, hanem végre elterülhetne a kellemesen meleg vízben? Váltson Ön is sarokkádra, de csak okosan!

Fények a fürdőszobában

Fények a fürdőszobában

Ez az a helyiség, ahol elengedhetetlen a tökéletes világítás. Látnunk kell magunkat a tükörben sminkelésnél, borotválkozásnál. Jó fényviszonyok szükségesek a frizura elkészítéséhez és a körömvágáshoz egyaránt. Nem árt, ha látjuk, hová lépünk, amikor kiszállunk a fürdőkádból. Mivel vizes közegről van szó, kiemelt szerepet kap a biztonság is.

Álom-kerti party

Álom-kerti party

Biztosan észrevette, hogy egyre több kertből szűrődnek ki hétvégenként vidám társalgás hangjai, száll a grill ételek ínycsiklandó illata.  Ugye, jó lenne a barátokkal körbeülni az asztalt a szabadban, jókat nevetni, finomakat enni?

Elég az álmodozásból, itt az ideje egy kerti partynak Önnél is!

Első medence vásárlás? Erre figyeljen!

Első medence vásárlás? Erre figyeljen!

Juhú, forró napok jönnek! Végre itt a nyár, perzsel a nap, barnul a bőr, hideg a sör és lazulhatunk a medencében! Már akinek van. Ha Ön most áll mobil medence vásárlás előtt, adunk néhány tanácsot a könnyebb döntés érdekében.