Hogyan válassz színpalettát a hálószobába?

A hálószoba színeinek kiválasztása kapcsán általában mindenkinek van véleménye és egy jó tanácsa. Vannak, akik a pasztellszínekre esküsznek, míg mások fülledtebb, erőteljesebb légkört szeretnek kialakítani. Bármelyik is legyen nálad a nyerő, arra minden esetben érdemes törekedned, hogy legyen előre egy összeállított színpalettád, melynek mentén kialakítjátok az arculatot.

Hogyan válassz színpalettát a hálószobába?

A színpaletta kialakítása azért is nagyon hasznos, mert így láthatod előre, hogy a különböző árnyalatok hogyan fognak mutatni egymás mellett. Ennek fényében jelentősen leegyszerűsödik a bútorok és festékek keresgélésre, ráadásul ez a módszer rengeteg fejfájástól is megkímélhet. Utólagosan már nehezebb kijavítani a színekből adódó melléfogásokat, ezért jobb elkerülni.

 Hogyan válassz színpalettát a hálószobába?

 

HA PASZTELLEKRŐL ÁLMODSZ…

Sokak kedvence a pasztell árnyalatokból összeállított hálószoba. Ezt meg is tudjuk érteni, hiszen igazán varázslatos birodalom alakítható ki ezekből a színekből, amelyet bárki megirigyelhet. A kérdés már csak az, hogy milyen irányba szeretnél haladni ezekkel a színekkel. Hercegnős kis barlangot szeretnél, vagy inkább egyszerű és férfias dizájnt?

Amennyiben az előbbire törekszel, akkor bútorokból is inkább a rózsaszínes, bézses darabokat, valamint a fehéret célszerű előnyben részesítened. Néhány bolyhos szőnyeg is sokat dobhat a hangulaton. Könnyebb textíliákkal, mint az organza és a tüll, tovább fokozhatod a mesebeli hatást, amelyről minden romantikus nő álmodozik.

Ha valami dekadensebb, de mégis világos kialakítást szeretnél, akkor is rengeteg alternatíva áll előtted. A fehér különböző árnyalataival modern, letisztult képet alakíthatsz ki. A pasztell burkolatok mellé sötétebb, kontrasztosabb berendezésekkel pedig egy kicsit maszkulinabb módon formálhatod a hálószoba enteriőrjét.

 Hogyan válassz színpalettát a hálószobába?

 

KONTRASZTOK HÁLÓJÁBAN

Persze, az sem kizárt, hogy jobban kedveled az erőteljesebb színhatásokat. Habár a hagyományok kedvelői általában ellenzik ezeknek az alkalmazását a hálóban, valójában egészen megkapó dizájn alakítható ezekkel a friss, élénk színekkel is. A konvencióktól elszakadva, ha szabadjára engeded a fantáziádat, olyan egyedi megvalósítást is kialakíthatsz, aminek mindenki a csodájára jár majd.

A feketétől például kifejezetten sokan ódzkodnak, pedig rengeteg lehetőséget rejt magában. Arannyal vagy ezüsttel kombinálva kifejezetten luxus hatást érhetsz el, míg a vörössel és a kékkel dekadens, mégis vidám stílus alakítható. A fekete nagy előnye, hogy minden színnel jól párosítható, így nem kell amiatt aggódni, hogy a végeredmény egy össze nem illő káosz lesz.

Amennyiben ilyen színvilágot választasz, a hagyományos, bézses és famintás bútorokat jobb, ha elengeded. Habár a szem számára nem lesz bántó az eredmény, viszont maradandó nyomot sem igazán hagy azokban, akik megcsodálják. Praktikusabb, ha egyszerű, fekete vagy fehér, lehetőleg magasfényű bútorokkal operálsz. Ezek szépen kiemelik az élénk dizájnt.

 Hogyan válassz színpalettát a hálószobába?

 

A bútorok kiválasztásánál annak is fontos szerepe van, hogy egyszínű, vagy mintás fal lesz a szobában. Kiváló választás lehet a falmatrica, de akár a falfestmény is, ha szeretnéd feldobni a helyiséget. Ilyen esetekben viszont mindig egyszerű, legfeljebb két színből összeválogatott bútorozás kerüljön majd a helyiségbe.

Nem érdemes tehát félni az erőteljesebb színárnyalatoktól sem, csak tudni kell, hogy hogyan kombináld őket. Bármilyen is legyen a te kedvenced, ha tudod, hogy mivel operálj, akkor az eredmény is magáért beszél majd.

Ha a szoba színei már megvannak, akkor válaszd ki bútoraidat is széles kínálatunkból! Legyen szó egyszerű, vagy egyedi, világos vagy vagány darabokról, nálunk megtalálhatsz mindent, amire szükséged lehet a hálószobád kialakítása során.